اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.
مهم ترین نکات پردازش داده های سنجنده هایپریون در 20 دقیقه
مهم ترین نکات هایپریون در ۲۰ دقیقه (نرم افزار ENVI)
تولید کننده : امیرحسین احراری (طراح و مدرس بیش از ۶۰ محصول و کلاس آموزشی در زمینه سنجش از دور و پردازش تصاویر ماهواره ای)
مخاطب : علاقمندان به سنجش از دور ابرطیفی
آیا میدانید نخستین و رایج ترین سنجنده ماهواره ای ابرطیفی سنجنده هایپریون است؟
هایپرون تنها سنجنده ابرطیفی است که نمونه داده های رایگان بسیار زیادی از ایران را ارائه داده است.
با استفاده از داده های هایپریون میتوان به مطالعه کانی شناسی با دقت و کیفیت مناسب پرداخت.
در صورتی که فرایند تصحیح داده های هایپریون به درستی انجام نشود در این شرایط نمیتوان به نتایج بدست آمده از پردازش های بعدی برای استخراج اطلاعات اطمینان نمود.
این محصول آموزشی برای کسانی طراحی شده که میخواهند گامی محکم در پردازش داده های ابرطیفی بردارند.
با استفاده از داده های سنجش از دور ابرطیفی میتوان جزیی ترین تغییرات در پدیده های سطح زمین را شناسایی کرد.
در این ویدیو کوتاه امیرحسین احراری به مواردی بسیار کاربردی در کار با داده های ابرطیفی هایپریون اشاره میکند که در هر پروژه علمی با استفاده از داده های ابرطیفی قابل استفاده است.
در این محصول آموزشی چه نکاتی مورد بررسی قرار گرفته است؟
در این ویدیو آموزشی روش انجام تصحیحات رادیومتریکی و اتمسفری به همراه ترتیب پردازش آن آموزش داده شده است. همچنین در این ویدیو نکته کلیدی برای محاسبه بیش از ۶۰ شاخص مختلف برای داده های هایپریون نیز ارائه شده که در نوع خود بی نظیر است.
مطالب آموزش داده شده در این محصول عبارت اند از :
- تصحیحات رادیومتریکی
- تصحیحات اتمسفری با استفاده از الگوریتم FLAASH
- محاسبه بازتاب سطحی
- روش های حذف باندهای فاقد اطلاعات موثر
- روش محاسبه بیش از ۶۰ شاخص طیفی با استفاده از داده های هایپریون
مشخصات فیلم آموزشی مهم ترین نکات هایپریون در ۲۰ دقیقه
تولید کننده : امیرحسین احراری (طراح و مدرس بیش از ۶۰ محصول و کلاس آموزشی در زمینه سنجش از دور و پردازش تصاویر ماهواره ای)
مخاطب : علاقمندان به سنجش از دور ابرطیفی
سنجش از دور به چند بخش تقسیم میشود؟
سنجش از دور بر اساس امواج الکترومغناطیسی و توان های تفکیک سنجنده های مختلف به بخش های گوناگونی دسته بندی میشود. به عنوان مثال آن بخش از سنجش از دور که برای مطالعه پدیده های گوناگون از امواج مرئی و بازتابی طیف الکترومغناطیسی استفاده میکند به عنوان سنجش از دور اپتیکال شناخته شده است.
در سنجش از دور اپتیکال بر اساس میزان توان تفکیک طیفی سنجنده ها دو شاخه جدید به نام سنجش از دور چندطیفی و سنجش از دور ابرطیفی شکل میگیرد.
سنجش از دور چندطیفی شامل مطالعه پدیده ها با استفاده از سنجنده هایی است که توان تفکیک طیفی بالایی ندارند. به عنوان مثال ماهواره لندست ۸ از توان تفکیک طیفی پایینی برخوردار است. به عبارت دیگر تعداد باندهای طیفی سنجنده های آن کم و پهنایشان زیاد است.
در سنجش از دورابرطیفی از سنجنده هایی با توان تفکیک طیفی بسیار بالا استفاده میشود. معمولا باندهای طیفی مورد استفاده در این بخش از سنجش از درو به بیش از ۱۰۰ باند نیز میرسد. نکته قابل توجه در این زمینه آن است که با فزایش تعداد باندها میزان پهنای آن به صورت قابل توجهی کاسته میشود. به عنوان مثال سنجنده هایپریون از ۲۴۲ باند طیفی با پهنای باند ۱۰ نانومتر برخوردار است که در مقایسه با لندست از تعداد باند بسیار بیشتر و پهنای باند کمتری برخوردار است.
سوالات متداول
مهم ترین ویژگی سنجش از دور ابرطیفی چیست؟
مهم ترین ویژگی سنجش از دور ابرطیفی تعداد باندهای مورد استفاده در آن است که بواسطه آن میتوان کوچکترین تغییرات طیفی در پدیده های گوناگون را مطالعه و ارزیابی نمود.
با استفاده از سنجش از دور ابرطیفی چه کارهایی را میتوان انجام داد؟
سنجش از دور چندطیفی امکان مطالعه آب، خاک، پوشش گیاهی و پدیده های انسان ساخت را فراهم می آورد اما این در حالی است که با استفاده از سنجش از دور ابرطیفی میتوان نوع آب، نوع خاک، نوع گیاه و نوع پدیده انسانی را بر اساس رفتارهای طیفی آن مطالعه کرد.
معمولا در سنجش از دور ابرطیفی از چه داده هایی استفاده میشود؟
داده های ابرطیفی به گستردگی داده های سنجش از دور چندطیفی نیستند با این حال داده های سنجنده هایپریون به همراه سنجنده AVIRIS به عنوان پرکاربردترین داده های ابرطیفی در سنجش از دور استفاده میشوند.
آیا داده های ابرطیفی برای ایران موجود است؟
بله. تنها داده های ابرطیفی رایگان که از ایران موجود است مربوط به داده های سنجنده هایپریون است که در سایت زمین شناسی ایالات متحده آمریکا عرضه شده.
این مطلب را از دست ندهید : بسته جامع دانلود داده های ماهواره ای در سنجش از دور
مشخصات فیلم آموزشی مهم ترین نکات هایپریون در ۲۰ دقیقه
تولید کننده : امیرحسین احراری (طراح و مدرس بیش از ۶۰ محصول و کلاس آموزشی در زمینه سنجش از دور و پردازش تصاویر ماهواره ای)
مخاطب : علاقمندان به سنجش از دور ابرطیفی
18 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
با سپاس از ویدویی جالب و خوبان در راجب این سنجنده فراطیفی.
جسارتا دو سوال برای بنده پیش اومده. یکی اینکه خب محصول شاخص گیاهی مثل ndvi رو با تصاویر مولتی اسپکترال مثل لندست سی متری هم میتونیم استخراج کنیم. چه برتری در هایپریون نسبت به تصاویر چندطیفی در محاسبه شاخصها هست؟
دوم اینکه اگر لطف کنید و محصول یا آموزشی از تفکیک نوع گونه های گیاهی با استفاده از این سنجنده را ارائه بدهید کمال تشکر رو دارم. به عبارتی، قابلیتهای کاربردی این سنجنده فراطیفی رو بیان بفرمایید
با تشکر
با سلام و احترام
استفاده از داده های ابرطیفی امکان محاسبه دقیق تر شاخص ها را فراهم می آورد و به دنبال آن حدآستانه ها با دقت بالاتری تعیین می شوند. از طرفی همه شاخص ها مانند NDVI نیستند. مثلا شاخص های گیاهی داریم که حتما باید از یک طول موج خاص تعیین شود بطوریکه اگر چند صدم نانومتر موقعیت باند عوض شود نتیجه مورد نظر را به دنبال نخواهد داشت.
در ارتباط با کارکرد داده های ابرطیفی در تعیین نوع محصول باید به این نکته اشاره کنم که برای این گونه از داده ها حتما باید موقعیت کشت های مختلف را در اختیار داشته باشیم. در عین حال محدودیت زمانی در دسترسی به این داده ها مشکلات تولید نقشه نوع کشت با استفاده از این داده ها را با مشکل مواجه می کند.
موفق باشید
سپاس از توضیح کامل مفیدتان استاد.
آیا غیر از هایپریون، تصاویر سنجنده های دیگر مانند AVIRIS هم رایگان در دستس هست؟
و اینکه آیا سنجنده هایپریون بصورت موردی برای منطقه خاصی تصویربرداری کرده یا اینکه فرضا کل ایران را پوشش می دهد (بدون درنظر گرفتن محدودیت زمانی)؟ – اگر بنده برای منطقه مورد مطالعه خودم یک تصویر فراطیفی نیاز داشته باشم، از چه منبعی باید تهیه کنم؟ چون در سایت USGS که فرمایش داده بودی رفتم. هایپریون از منطقه بنده متاسفانه تصویری نداشت.
با سلام و احترام
فعلا در حال حاضر تنها داده های ابرطیفی رایگان در دسترس داده های Hyperion هست. سایر داده ها بصورت پولی هستند. برخی از داده های aviris بصورت رایگان فقط برای آمریکا قابل دانلود هستند که باید از طریق جستجو در نت به آن دست یابید. در حال حاضر تصویر برداری هایپریون به پایان رسیده است در صورت نیاز بایستی نسبت به خریداری تصاویر ابرطیفی جدید از طریق شرکت های خصوصی اقدام کنید. اخیرا اروپا یک ماهواره ابرطیفی ارائه کرده اما متاسفانه اطلاعات دقیقی در ارتباط با آن فعلا ندارم.
موفق باشید
بسیار ممنون. سپاسگزارم از لطفتان استاد
سلام من دنبال موضوع پایان نامه میگردم خواستم هایپر برام خیلی جذاب ولی با مشورت بقیه توصیه نمیکنن انجام بدم خواستم لطفا نظرتون بهم بگید ممنون میشم ؟
با سلام و احترام خدمت شما.
انتخاب موضوع تابعی از شرایط ویژه ای هست. بنده همیشه به کاربران توصیه میکنم روی موضوعاتی که علاقه دارند و کاربردی هست کار کنند. بنده نکاتی که در ارتباط با کارهای پژوهشی سنجش از دور مد نظرم هست رو در این لینک از سایت بصورت رایگان قرار دادم. میتوانید به این مطلب مراجعه بفرمایید.
https://girs.ir/article-skills
موفق باشید
با سلام
من پکیج انوی ، جنسن و استاد بزرگ تئوری را تهیه کردم .شما توی توضیحاتتون اونطوری که من متوجه شدم گفتین برای کانی شناسی هایپریون مناسب تر از لندسته؟ و اینکه موضوع من رابطه شاخص ان دی وی ای با حساسیت سازندها نسبت به فرسایشه سوالم اینه که حساسیت سازندها به فرسایش را میشه با کانی شناسی یکی بگیرم و از هایپریون استفاده کنم ؟(البته من هنوز کل دی وی دی ها رو ندیدم و ممکنه شما مطالب جدیدی گفته باشین)
با سلام و احترام
بله درسته. در مورد این موضوعی که میفرمایید بنده اطلاعات کافی ندارم. پیشنهاد میکنم به مقالات مرجع در این رابطه استناد کنید.
موفق باشید
سلام. یک سوال داشتم خدمتتون. چرا برای ایران آخرین داده هایپریون برای استان بوشهر مال ۲۰۱۱-۰۴-۲۲ هستش. اینجوری که تصاویر خیلی قدیمیه و کاربردی نداره. ممنون می شم راهنماییم کنید.
برای دانلود از سایت https://earthexplorer.usgs.gov/ استفاده کردم
با سلام و احترام
داده های هایپریون بصورت سفارشی از برخی از مناطق تهیه شده و به همین دلیل از لحاظ زمانی و مکانی پوشش سراسری و کاملی ندارد. در حقیقت داده های هایپریون برای هر منطقه بصورت نمونه موجود هست. در صورتی که تاریخ و مکان تصویر مناسب باشد می توان در پروژه های تحقیقاتی از داده های آن استفاده کرد.
موفق باشید
با سلام و احترام، این اموزش رو دیدم، و چندتا سوال برام پیش امد، ارتفاع سنسور ۷۰۵ ثابت هست؟ یک سوال دیگه اینکه ارتفاع متوسط منطقه رو از گوگل ارث می شه محاسبه کرد، یا حتما دم ارتفاعی منطقه رو باید داشته باشیم؟
با سلام و احترام
بله ارتفاع سنجنده ثابت است.
ارتفاع رو نیز می توانید از گوگل ارث نیز برآورد کنید.
موفق باشید
سلام چرا با انتخاب گزینهدخرید این محصول به صفحه خرید منتقل نمیشم ؟
با سلام
مشکلتون برطرف شد؟
سلام وقت بخیر
آیا شاخص هایی که اینجا توضیح داده میشه در دوره استاد بزرگ هست یا خیر؟ و اینکه این شاخصها مورد استفاده در زمین شناسی هست یا خیر؟ و کل این دوره یعنی 20 دقیقه هست؟
با عرض سلام
برای زمین شناسی و کار با سنجنده های آن از جمله هایپریون توصیه میکنم لینک زیر را ببینید:
https://girs.ir/mineral-mapping/
با سلام و احترام
این یک آموزش دانلودی کوچک هست. دوره آموزشی اکر نیاز دارید به محصولات جامع باید مراجعه کنید. لطفا اسم شاخص رو بفرمایید تا بهتر بتونم راهنمایی تون کنم.
موفق باشید