محاسبه دمای سطح زمین (LST) با استفاده از الگوریتم Single Channel – در نرم افزار ENVI

993 بازدید

اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.

آموزش رایگان نرم افزار ENVI

در ENVI حرفه ای شو 🦾

0 تا 100 مفاهیم سنجش از دور

کاملا رایگان شروع کن 🧩

آموزش رایگان ArcGIS pro

واقعاااااا رایگاااااانه 🤗

آموزش گوگل ارث انجین

شدیدا توصیه شده 🌏

دانلود لندیوز 10 متری ایران و …

به کمک گوگل ارث انجین 🚀

کتاب موتور پردازش مجازی

اولین کتاب آموزش گوگل ارث انجین 📗

طبقه بندی تصاویر ماهواره ای

آشنایی با انواع روش ها 😲

پیش پردازش تصاویر ماهواره ای

هندسی – رادیومتریکی – اتمسفری 🀄

دانلود داده های آلتیمتری

ترازسنجی برای دریاچه ها 🧿

پوشش اراضی 10 متری

تولید شده توسط ESRI 🧐

نمایش سه بعدی در ArcGIS

مدل رقومی ارتفاع 🗻

مطالب پربازدید

محصول آموزشی محاسبه دمای سطح زمین LST با استفاده از الگوریتم Single Channel در نرم افزار ENVI منتشر شد! این آموزش به صورت کاربردی و مرحله به مرحله در band math نرم افزار ENVI آموزش داده شده است. با استفاده از این محصول آموزشی با روش های محاسبه الگوریتم single channel بصورت تخصصی برای تصاویر ماهواره ای لندست و سنجنده استر…

محصول آموزشی محاسبه دمای سطح زمین LST با استفاده از الگوریتم Single Channel در نرم افزار ENVI منتشر شد!

این آموزش به صورت کاربردی و مرحله به مرحله در band math نرم افزار ENVI آموزش داده شده است. با استفاده از این محصول آموزشی با روش های محاسبه الگوریتم single channel بصورت تخصصی برای تصاویر ماهواره ای لندست و سنجنده استر آشنا خواهید شد. 


مشخصات محصول 

  • مدرس: امیرحسین احراری
  • تخصص: کارشناس سنجش از دور و پردازش تصاویر ماهواره ای
  • موضوع: سنجش از دور حرارتی 
  • نرم افزار: ENVI5.3
  • داده های تمرینی: ندارد. 
  • پیش نیاز: آشنایی با دانلود تصاویر لندست و استر

تهیه آموزش

به منظور خرید محصول آموزشی بر روی دکمه زیر کلیک کنید. پس از خرید نسبت به دانلود محصول آموزشی اقدام کنید.


توضیحات محصول

در این محصول آموزشی روش های متفاوت الگوریتم single channel برای تصاویر ماهواره ای لندست و استر آموزش داده شده است. در این آموزش توجه ویژه ای بر تصحیح اتمسفری باندهای حرارتی با استفاده از پارامترهای اقلیمی و محاسبات فیزیکی شده است.

در این آموزش، روش محاسبه الگوریتم single channel از روی مقالات مرجع علمی آموزش داده شده تا کاربران نسبت به فرمول نویسی بر اساس مطالب مقالات آشنایی لازم را پیدا کنند. 


عناوین آموزشی 

مطالب آموزش داده شده بر اساس الگوریتم single channel در نرم افزار ENVI عبارت اند از:

  • معرفی مقالات مرجع و معتبر
  • ارائه فرمول اصلی محاسبه LST
  • معرفی پارامترهای مورد نیاز
  • محاسبه گام به گام در band math
  • روش محاسبه رادیانس باند حرارتی 
  • روش محاسبه دمای درخشندگی
  • روش محاسبه گسیلمندی لندست 
  • روش استفاده از پروداکت گسیلمندی استر
  • روش محاسبه توابع اتمسفری 
  • روش تصحیح اتمسفری دمای سطح زمین
  • روش محاسبه انتقال پذیری اتمسفر
  • روش محاسبه تابش های اتمسفری
  • روش محاسبه الگوریتم single channel برای لندست 
  • روش محاسبه الگوریتم single channel برای استر
  • در این محصول آموزشی تک تک پارامترهای فیزیکی محاسبه سطح زمین با روش single channel معرفی و سپس بصورت دستی در band math نرم افزار envi محاسبه شده است. تمامی فرمول ها و نکات بر اساس مقالات معتبر بین المللی است و مطالب ارائه شده کاملا قابل استناد در پایان نامه ها و مقالات است.

ماهواره Landsat-8

در این آموزش روش محاسبه LST لندست ۸ آموزش داده شده است. سنجنده TIRS این ماهواره ۲ باند حرارتی در دامنه های ۱۰ و ۱۲ میکرومتری فراهم کرده که برای مطالعات LST در کاربردهای مختلف قابل استفاده است. باند ۱۰ ماهواره لندست در مقایسه با باند ۱۱ از دقت حرارتی بیشتری برخوردار است.

بیشترین میزان انرژی حرارتی منتشر شده از زمین در این طول موج است. هم چنین این باند از نویزهای کمتری نسبت به باند ۱۱ برخوردار است. 


سنجنده ASTER

با استفاده از این محصول آموزشی شما قادر به محاسبه LST برای تصاویر حرارتی سنجنده aster خواهید بود. روش محاسبه الگوریتم single channel برای باندهای حرارتی (خصوصا باندهای ۱۳ و ۱۴)  بصورت مرحله به مرحله در band math آورده شده است. سنجنده استر از ۵ باند حرارتی برخوردار است که در مطالعات زمین گرمایی، دمای سطح زمین و کانی شناسی قابل استفاده است. 


الگوریتم Single Channel

الگوریتم single channel یکی از مهم ترین و پرکاربردترین الگوریتم های محاسبه دمای سطح زمین در سنجش از دور است. این الگوریتم در بسیاری از مقالات معتبر جهانی و پایان نامه ها استفاده می شود.

در این الگوریتم، LST بصورت تصحیح اتمسفری شده محاسبه شده و همین امر دقت آن را افزایش داده است. در این الگوریتم از تصاویر رادیانس و گسیلمندی به همراه پارامترهای تصحیح اتمسفری باندهای حرارتی استفاده شده است. با استفاده از این محصول شما تسلط کاملی بر این الگوریتم پیدا خواهید کرد. 


تصحیح اتمسفری باند حرارتی 

در این آموزش بصورت فیزیکی و با استفاده از اطلاعات ایستگاه های سینوپتیکی روش تصحیح دمای سطح زمین محاسبه شده آموزش داده شده است.

در همین راستا دو سناریو آموزش برای تصحیح اتمسفری در نظر گرفته شده. در حالت اول از داده های رطوبت نسبی و بخار آب موجود در جو برای محاسبه ضرایب تصحیح کننده اثر اتمسفری استفاده شده و در حالت دوم با استفاده از داده های ایستگاه سینوپتیکی بصورت مستقیم تابش های روبه بالا و رو به پایین به همراه میزان انتقال پذیری اتمسفر آموزش داده شده. 


کاربرد دمای سطح زمین (LST)

مهم ترین کاربرد محاسبه LST در زمینه مطالعات زمین گرمایی، آتش فشان ها، دمای سطح زمین، جزیره حرارتی شهری، طبقه بندی، کانی شناسی و غیره است. فراموش نکنید که LST برای محاسبه دمای مناطق غیر آبی کاربردی است. LST محاسبه شده برای پوشش گیاهی، مناطق شهری و پوشش های خاکی قابل استفاده است. برای محاسبه دمای سطح آبی بایستی از الگوریتم SST استفاده گردد که معادل Sea Surface Temperature است. 


تهیه آموزش

به منظور خرید محصول آموزشی بر روی دکمه زیر کلیک کنید. پس از خرید نسبت به دانلود محصول آموزشی اقدام کنید.


لینک های مفید

نوشته های مرتبط :

آموزش های رایگان پیشنهادی :

132 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • با سلام و احترام
    اگر بخواهیم از همین روش برای تصاویر لندست ۷ استفاده کنیم چه تغییراتی باید ایجاد کرد؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      از باند ۶ لندست ۷ استفاده کنید. باند قرمز و مادون قرمز هم معادل باندهای ۳و ۴ است. دقیقا به همان شکل در انوی پردازش می شوند فقط باندهای ورودی تغییر می کند.

      موفق باشید

      پاسخ
      • سلام طول در محاسبه گاما گفتید طول موج حرارتی ۱۰/۹اینو از کجا اوردین جمع دو مقدار طول و تقسیم به ۲?در هنگام نوشتن فرمول چرا اعداد دیگه بجای ۱۰/۹گذاشتید؟اگر فرمول فرق میکنه درستش را بزارید
        واسه انحام این پردازش برای لندست ۵و ۷علاوه بر تغییر باندها،طول موج ها فرق می کنند؟

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          ببخشید با تاخیر پاسخ میدم. سوالات بسیار زیاد هست و مشغله های کاری اجازه نداد تا به موقع بررسی کنم.
          اینکه عدد طول موج رو جمع و تقسیم بر دو کنیم دلیلش این هست که طول موج در یک دامنه تعریف می شود. در این دامنه دو عدد برای طول موج تعریف میشه که باید در معادله یک عدد واحد را برای آن وارد نمایید. به همین دلیل میانگین این دو عدد گرفته می شود. البته بنده این موارد رو در فیلم اشاره کردم و رفرنس روش مورد استفاده را نیز ضمیمه کردم.

          برای سایر ماهواره های لندست بهتر است مقالات سینگل چنل مربوط به آن ها را مطالعه کنید. الان شما ساختار محاسبه را در این آموزش (بر اساس رفرنس ضمیمه شده) فرا گرفتید و مقالات لندست 7 و 5 هم برای سینگل چنل از همین ساختار استفاده کردند و به راحتی تفاوت های آن ها را متوجه خواهید شد.

          موفق باشید

          پاسخ
      • سلام خی 1تا3آیا برای لندست 7و5ثابت هستند؟در فرمول گاما چی گفتید طول موج ۱۰/۹یعنی میانگین گرفتید؟ولی هنگام نوشتن اعداد دیگه نوشتید!مثلا واسه لندست ۷میشه ۱۱/۵؟

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          ببخشید دیر پاسخ میدم خیلی درگیر هستم نمیرسم سر وقت پیام ها رو چک کنم.
          راستش من الان حضور ذهن ندارم که واقعا برای لندست 5 و 7 چه تغییراتی ایجاد شود چون باید یک بار کامل مطالب آموزشی این محصول رو از ابتدا مرور کنم که متاسفانه فرصت کافی نیست. الان من در این آموزش لندست 8 رو آموزش دادم و شما با ساختار محاسبه آن آشنا شدید. در گوگل مقالات مربوط به لندست 7 و 5 را در این زمینه مشاهده کنید تفاوت ضرایب بکار رفته در معادلات رو می توانید مشاهده کنید.

          موفق باشید

          پاسخ
  • سلام جناب احراری وقت بخیر ، میبخشید بهترین موقع تصویر برا انجام کارهای حرارتی ، چه زمانیه؟ مثلن درصورت نبودن ابر در تصویر ، تصویر خرداد ماه مناسب هست یا نه حتمن باید تابستون باشه، ممنون میشم یه رفرنسم بدین ب پاسختون تا ادم مثلن خاست عنوان کنه جایی مطمعن بگه، فک کنم تو کتاب جنسن همچین چیزی ب چشمم خورده باز شما حتمن بهتر میدونین
    سپاسگذارم

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در کامنت بعدی شما پاسخ داده ام. کتاب thermal remote sensing : cludia quenzer به این موضوع اشاره شده است.

      موفق باشید

      پاسخ
      • مصطفی طحانی
        1401-01-17 3:03 ب.ظ

        سلام .من واسه منطقه کاشان واسه ۲۰مرداد ساعت ۷(منطقه گرم و خشک ) این روش انجام دادم.شهر هوا خنکتری نسبت به اطراف داره.درسته؟مناطق صنعتی شهر بدون دیتا نشون میده بخاطر چیه میتونه علت وجود سوله ها و پوشش سقف فلزی بیشتر کارخانه ها باشع ؟راه حلی داره درست کارو چک کرد

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          شهر هایی که در مناطق خشک قرار دارند در طول روز دمای آن ها نسبت به محیط پیرامون کمتر است چون تابش مستقیم خورشید وجود دارد.
          در صورتی که از تصاویر شب هنگام استفاده کنید مشکل برطرف می شود.

          موفق باشید

          پاسخ
        • سلام واسه دادهای شب ماهواره لندست ۸،فرایند انجام به همین شکل است.علت اینکه با این روش شهرک صنعتی بصورت non dateهست چیه ؟!

          پاسخ
          • با سلام و احترام

            تصاویر ماهواره ای لندست ۸ بصورت شبانه در دسترس نیست. مگر یکی دو نمونه خاص از برخی از مناطق موجود باشد.
            احتمالا الگوی متفاوت بازتابی سازه ها با قالب پوشش های تشکیل دهنده سطح زمین در منطقه مورد مطالعه باعث no data شدن محاسبات می شود.
            اگر دمای سازه های صنعتی را نیاز دارید بهتر است روش های دیگر محاسبه دمای سطح زمین که بصورت خاص برای سازه های انسان ساخت استفاده شده است را تست کنید.

            موفق باشید

  • با سلام و احترام
    ببخشید محاسبه پارامترهای NDVIs و NDVIv برای FVC در لندست ۷ به چه صورت هست؟
    باتشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      این دو پارامتر دو عدد هستند که حدآستانه خاک و پوشش گیاهی هست. در یک مقاله بنده دیدم که از عدد ۰.۱۵ برای خاک و ۰.۴۸ برای پوشش گیاهی استفاده کرده بود. البته مکان تا مکان کمی تغییر میکند. بصورت تجربی مقدار آن را برای منطقه مورد مطالعه تون میتونید از روی تصویر بدست بیارید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و احترام
    پس از محاسبه LST تصویر نهایی که نمایش داده میشه سفید رنگ هست. چطوری میتونم رنگیش کنم؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در چه نرم افزاری؟ در qgis با استفاده از بخش properties قسمت style میتوانید انواع ترکیب های رنگی را برای آن تعریف کنید. البته روش رنگی کردن رو در نرم افزار انوی در این وبینار آموزش داده ام.

      موفق باشید

      پاسخ
      • در انوی.
        من این آموزش رو تهیه کردم. اما زمانی که شما LST رو حساب کردید تصویرتون سفید نشد. اما تصویر من سفید میشه. میخواستم بپرسم این پروسه درست انجام شده یا نشون میده که جایی ممکنه اشتباه کرده باشم.
        ممنون

        پاسخ
        • احتمالا در تصویر شما ابر وجود دارد و کانتراست خروجی را خراب کرده. با استفاده از ابزار enhancement می توانید کیفیت تصویر خروجی را بهتر کنید. از روش linear استفاده کنید. اما حتما چک کنید دامنه مقادیر ثبت شده درست و منطقی بر حسب کلوین باشد.

          موفق باشید

          پاسخ
  • با سلام خدمت جناب احراری سوالی داشتم برای محاسبه دمای سطح زمین با روش single نیاز به awv هست که با روشی که تو وبینار انجام دادین محاسبه میکنم ارور میده میخواستم بدون exp چی هستش من بدون exp محاسبه میکنم جواب اشتباهه؟
    water=0.0981*(10*0.6108{17.27*23.6/237.3+23.6}*0.44)+0.1679
    جواب با exp در میاد ۱٫۴۲ و بدون exp درمیاد .۵۷
    ممنون میشم زودترپاسخ دهید اگر اشتباهه میشه جواب درستو محاسبه کنید

    پاسخ
    • exponential یک نوع تابع محاسباتی در ریاضیات هست و همانگونه که در مقاله هم گفته شده باید در محاسبه لحاظ گردد. بنده هم در محاسبه لحاظ کردم و مقدار درستی به دست آوردم. احتمالا شکل فرمول نویسی تون ایرادی دارد. میتوانید از ماشین حساب هم برای محاسبه آن استفاده نمایید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و احترام خدمت جناب احراری سوالی داشتم جواب awv که تو وبینار توضیح دادین برای روش single channel برای محاسبه میتونیم تو فرمول exp رو نذاریم exp چی هستش نذاریم تو فرمول محاسبه اشتباههچون محاسبه میکنم با exp تو idl ارور میده میشه بدون exp محاسبه کرد
    water=0.0981*((10*0.6108*exp((17.27*23.6)/(237.3+23.6))*0.44)+0.1679
    از شما سپاسگزارم

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بنده هیچ گاه عرض نکردم که میشه exp رو نذاریم. بنده فقط عرض کردم وقتی دما به سلسیوس هست نیازی به تفریق مقدار ۲۷۳.۱۵ نیست.

      چرا اشتباه هست؟ بنده با exp محاسبه کردم و مقدار عددی درست کردم. اکسپوننشیال با علامت exp در idl نمایش داده میشه.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام وقت شما بخیر
    اقای احراری محاسبه دمای سطح با کدام روش بهتره
    و اینکه میشه awv روتو envi محاسبه کرد
    ممنون از این که وقت میزارید و مشکلات نرم افزاری ما رو برطرف میکنید

    پاسخ
  • سلام یه سوال دیگه اینکه بنده با نرم افزار کیو جی ای اس دمای سطح رو با استفاده از روش سینگل چنل برای سال ۲۰۰۷ محاسبه کردم منتهی مغادیر دما رو نیاورده دارم فقطnan نوشته نمیدونم ایراد از کجاست ایا در براورد awv اشتباه کردم
    water=0.0981*(10*0.6108*exp(2.9768937)*0.69)+0.1679
    =۸٫۲۸۲۴۷۲۶
    ایا این جواب برای rh=.69 وt=16 درسته؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      به نظرم میزان water vapor خیلی بالا است. آیا واقعا میزان رطوبت نسبی منطقه شما ۶۹ درصد است؟

      فکر میکنم به این دلیل نتیجه خراب شده.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام
    در خصوص خطای Stripping برای باند حرارتی چطور باید عمل نمود؟

    پاسخ
    • مهندس سوال دیگه ای که داشتم این هست که برای منطقه ای وقتی LST را محاسبه میکنم دشت های اطراف شهر کمی دمای بالاتری از خودشون نشون میدن. میتونه بخاطر Geothermal anomaly باشه؟

      پاسخ
      • با سلام و احترام

        در طول روز دمای زمین های بایر اطراف شهر از خود شهر بالاتر هست. یک امر طبیعی هست. دلیل این امر تابش های خورشیدی و تفاوت گسیلمندی است. اما در داده های شب به این صورت نیست. در طول شب که تابش خورشیدی نیست دمای شهر از دمای زمین های بایر اطراف بالاتر است.

        موفق باشید

        پاسخ
    • با سلام و احترام

      در ارتباط با خطای راه راه شدگی باید از افزونه landsat gap fill استفاده نمایید. اما فراموش نکنید که این تکنیک برای جذف خطای راه راه شدگی فقط از لجاظ کیفی مناسب است و مقادیر کمی بازیابی شده در آن قابل استناد نیست.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام وقت بخیر
    فرق بین این اموزش با بسته فیلم (وبینار جامع روش های محاسبه دمای سطح زمین در سنجش از دور – سنجش از دور حرارتی)برای محاسبه LST چیست؟ لطفا راهنمایی کنید.
    هدف مطالعاتی من برآرود دمای سطح زمین در یک منطقه است.

    پاسخ
    • سلام
      در این آموزش به صورت دستی و فرمول نویسی روش محاسبه آموزش داده شده اما در بسته وبیناری در نرم افزار کوآنتوم جی آی اس و با نصب پلاگین در این نرم افزار توضیح داده می شود.
      موفق باشید

      پاسخ
    • با سلام و احترام

      در این محصول بصورت دستی تمامی فرمول های single channel در نرم افزار انوی محاسبه شده اما در آن وبینار از یک پلاگین آماده استفاده کردیم.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام. من برای محاسبه ی دمای سطح زمین تو لندست ۸ از روش سینگل چنل استفاده کردم. فقط سوالم اینه که مقدار ثابت Emissivity، Up welling، Down welling رو از کجا آوردین. ممنون؟؟؟؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      راستش از یک مقاله استخراج کرده بودم که دقیق نیست. در آموزش های جدید روش برآورد دقیق این پارامترها رو توضیح دادم. در آموزش جدید single channel بنده روش برآورد این پارامترها با استفاده از داده های اقلیمی رو توضیح دادم که با استفاده از سایت زیر قابل محاسبه است.
      https://atmcorr.gsfc.nasa.gov

      موفق باشید

      پاسخ
  • حسین طالبی
    1398-11-29 11:41 ق.ظ

    استاد ممنون از آموزش خوبتون.
    یکی دوتا سوال داشتم خدمتتون.
    اگر بنده بخوام مثلا LST سال ۱۹۸۰ را با سال ۲۰۲۰ مقایسه کنم تصاویر دانلودیم باید در یک ماه و روز و ساعت مشابه باشند حتما؟

    پاسخ
  • حسین طالبی
    1398-12-12 6:21 ب.ظ

    سلام آقای احراری وقت بخیر.
    به دلیل مشکلاتی که برای سنجنده استر در سال ۲۰۰۵ پیش اومده نمیشه از تصاویر ASTER برای سالهای اخیر برای محاسبه LST استفاده کرد؟ یا مشکلی نیست؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      این مشکلات مربوط به باندهای مادون قرمز طول موج کوتاه است و باندهای حرارتی و مرئی آن مشکلی ندارد (همچنین مادون قرمز نزدیک). به همین دلیل برای تمامی سال ها (حتی سال های اخیر) می توانید از داده های استر برای محاسباه دمای سطح زمین استفاده کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • حسین طالبی
    1398-12-12 7:48 ب.ظ

    آقای مهندس یک سوال دیگه این که بنده بر اساس تغییر کاربری های اراضی میخوام تغییر دما بین دو سال متفاوت رو مقایسه کنم. میخواستم یکم‌اگه ممکنه راهنمایی کنید و سرنخهایی بدین که به چه روشایی میتونم این کار رو انجام بدن؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      راستش در این زمینه بنده تا حالا مطالعه ای نداشتم. پیشنهاد میکنم مقالات رو مطالعه کنید و روش های آن ها را به عنوان مبنا قرار دهید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام:
    چطور میشود در محاسبه water vapor
    RHو Tصفر را پیداکرد شما در ایران درسایتogimet پیدا کردی ولی درافغانستان چطوری پیدا کنیم

    پاسخ
  • سلام
    آقای مهندس دمای که استادگاه ثبت میکندیعنی تی صفر را در افغانستان از کجا پیدا کنیم.

    پاسخ
  • سلام می بخشید دوتا سوال داشتم من نقشه ی دمایی منطقه ی یخچالی علم کوه روبرای دوره ی سی ساله میخوام استخراج کنم سوال اول: این روش تک پنجره مفیدتر هست؟سوال دوم: با توجه به اینکه تصاویر استر سی سال قبل موجود ندارم باید از لندست۴-۵ استفاده کنم آیا به این طریق میشه با اون تصاویر کار کرد یانه؟اگربله از کدام باندهای جایگزین استفاده کنم؟ ممنونم

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      معمولا روش single channel رو بهتر توصیف کردند اما بصورت صد در صد نمیشه گفت بهترین راه این هست که با همه روش ها محاسبه کنید و هر کدام دما رو بصورت منطقی تر نشان میداد از همان استفاده نمایید.

      برای سی سال پیش هم بله باید از لندست ۴ و ۵ استفاده کرد.

      باند مادون قرمز نزدیک در این ماهواره ها باند ۴ و باند قرمز باند ۳ هست.

      باند حرارتی هم باند شماره ۶ هست.

      موفق باشید

      پاسخ
  • میلاد صباحی
    1399-02-11 5:19 ب.ظ

    سلام مهندس جان مدت زمان این آموزش رو میشه بفرمایید؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      راستش الان خاطرم نیست اما آموزش های دانلودی بنده بین ۴۰ دقیقه تا ۲ ساعت هست. این آموزش هم فکر کنم حدودا یک ساعت باشه.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    میبخشید جناب احراری من طبق این فیلمتون میخام bt و rad رو بدست بیارم ولی نیاز ب دو تا تصویر دارم .بعد موزاییک متاسفانه باند حرارتی رو نمیاره ، چی کار میتونم بکنم ، انجام بدم مراحلو بعد موزاییک کنم یا ن میشه اول موزاییک کرد بعد محاسبه کرد lst رو

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بعد از اینکه تصاویر چندطیفی را موزاییک کردید باید برای هریک از فریم های اولیه دمای درخشندگی و رادیانس باندهای حرارتی را نیز محاسبه کنید. سپس تصاویر رادیانس و دمای درخشندگی هر دو فریم را با یکدیگر موزاییک نمایید. در آخر موزاییک باندهای حرارتی با موزاییک باندهای چندطیفی را با یکدیگر استک کنید. حال از تصویر استک شده می توان برای محاسبه دمای سطح زمین استفاده کرد.
      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام من دمای سطح زمین رو میخام برای منطقه کارون بزرگ برای ۳۰ سال محاسبه کنم
    میشه راهنمایی کنید از کدوم آموزش شما میتونم استفاده کنم ؟
    و اینکه دیتا پوشش گیاهی ام نیاز دارم (شاخص ndvi)و میتونم از اموزشی که انتخاب میکنم این نقشه ام جداگانه استفاده کنم یا خیر ؟
    ممنونم…

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      به نظرم راحت ترین راه برای تولید نقشه دمای سطح زمین استفاده از آموزش زیر است که با استفاده از تکنیک های مختلف آن را توضیح دادم.
      https://girs.ir/land-surface-temperatures-algorithms/

      در این آموزش روش محاسبه شاخص ndvi نیز آموزش داده شده است. بله برای ارزیابی وضعیت پوشش گیاهی می توانید از این شاخص نیز استفاده نمایید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و احترام
    من در هنگام محاسبه امیسیوتی به روش ژانگ به مشکل برمیخورم، بعد از محاسبه امیسیوتی، برخی از قسمتهای تصویر -Nan را نشان میدهد. زمانی که فرمول را چک کردم متوجه شدم در محاسبه بخش :
    (b1 ge 0.157 and b1 le 0.727)*(1.009 + 0.047 * ( alog (b1) ))
    این اتفاق می افتد.
    فرمولی که نوشتم به شکل زیر است:
    (b1 lt (-0.185))*0.995+(b1 ge (-0.185) and b1 lt 0.157)*0.985+(b1 ge 0.157 and b1 le 0.727)*(1.009+0.047*alog(b1))+(b1 gt 0.727)*0.990
    میشه راهنمایی کنید چطوری میتونم این مشکل رو حل کنم؟
    من این فرمول رو بر روی ۳۰ تا تصویر امتحان کردم تو ۸ تا تصویر این مشکل به وجود اومد.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      دقیقا در چه پوشش هایی به مقادیر تعریف نشده رسیدید؟

      موفق باشید

      پاسخ
      • به صورت متراکم در یک کوه و به صورت پراکنده در بعضی اراضی بایر

        پاسخ
        • بهتره مقادیر ndvi اون هشت تصویر رو با سایر تصاویر در مناطق که مقادیر تعریف نشده داده اند مقاسه کنید و ببینید که دقیقا مقادیرشون چقدر تفاوت دارد که باعث بروز این خطا شده است.

          موفق باشید

          پاسخ
          • مقدار ndvi در اون مناطق منفی بدست اومده برای اون هشت تصویر. نمیدونم علتش چی میتونه باشه چون بارندگی هم تو اون لحظه نبوده و ndvi هم که فقط به باندهای قرمز و مادون قرمز وابسته هست. ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایید که باید چیکار کنم؟

          • در صورتی که معادله را درست نوشته باشید و باندها را نیز درست تعیین نمایید، تنها وجود آب است که باعث منفی شدن مقادیر می شود.
            شاید سیلی در منطقه رخ داده باشه یا پدیده ای شبیه به آن.

            موفق باشید

  • عاطفه اسمخانی
    1399-04-31 1:57 ق.ظ

    سلام خسته نباشید
    محاسبه دمای سطح زمین من در منطقه دریاچه ارومیه هست و گوشه ای از دریاچه در تصویرا .lst براساس تصویر aster به روش single chanel دقیق مثل شما مرحله به مرحله پیاده سازی کردم .ولی در آخر دمای تصویر lst برحسب کلوین ۶۶ شد .
    کجا اشتباه شده علت چیه

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      روش ارائه شده در این محصول آموزشی دمای سطح زمین هست (Land Surface Temperature). روش هایی که با عنوان Land شناخته شده برای پوشش های غیر آبی استفاده می شوند. به همین دلیل در این روش برای دمای آب نتیجه درستی به دست نیامده. برای آب باید از روش SST استفاده کنید و یا اینکه گسیلمندی مخصوص آب را هم در نظر بگیرید. پیشنهاد میکنم برای آب بیشتر روی Sea Surface Temperature تمرکز کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و احترام

    من برای یک منطقه تصاویر LST رو در طول یکسال بدست آوردم. آیا این کار که تمام تصاویر LST رو در انوی باز کنم و بعد از همه آنها یک میانگیری ساده انجام بدم، کار صحیحی است؟ برای تعیین شرایط LST متوسط در منطقه میشه از چنین روشی استفاده کرد؟

    باتشکر

    پاسخ
  • با سلام
    عذر میخوام برای بررسی جزایر حرارتی از تصویر لندست ۸ که در روز تهیه شده نقشه دما طوری به دست میاد که دمای شهر از اطراف کمتر هست. همینطور در داخل شهر کاربری های ساخته شده دمای کمتری دارند و … . سوالم این هست چطور نقشه دمای مناسب برای تعیین جزایر حرارتی شهر تهیه کنیم که دمای شهر از اطراف بیشتر باشه. البته من تصویر لندستی که در شب تهیه شده باشه در usgs وجود نداره.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      این موردی که شما میفرمایید در مناطق خشک اتفاق می افتد. در مناطق خشک و بیابانی دمای پوشش های خاکی اطراف شهر از خود شهر بیشتر است. دلیل این امر تابش مستقیم خورشید در طول روز است که مانع از آشکارسازی جزیره حرارتی شهر می گردد. بر همین اساس اگر از تصاویر ماهواره ای شب هنگام برای این موارد استفاده کنید مشکل برطرف می شود. در تصاویر شب پدیده ها بر اساس دمای حالص خود از یکدیگر متمایز می شوند و در نتیجه شهر دارای دمای بیشتری نسبت به سایر پوشش ها خواهد داشت.

      موفق باشید

      پاسخ
  • متشکرم از پاسختون، اگر که چاره ای جز استفاده از تصویر روز نبود آیا راهکاری برای رفع این مشکل وجود داره؟

    پاسخ
    • و اینکه آیا هر دمای در روز هست دقیقا در شب برعکس میشه؟

      پاسخ
      • دمای پدیده ها در شب دمای واقعی اون ها است. در حقیقت دمای شب دقیق تر از روز هست و پدیده ها بر اساس ویژگی های دمایی واقعی شان از یکدیگر تفکیک می شوند.

        موفق باشید

        پاسخ
    • خواهش میکنم. شاید راهکاری باشد اما متاسفانه بنده اطلاع ندارم. برای کارهای خودم در این گونه از موارد از داده های شب استفاده می کنم.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و احترام
    برای بدست آوردن ایستگاه سینوپتیک، شما سایت ogimet.com را معرفی نمودید. منطقه مطالعاتی من Walnut Gulch آریزونا هست که متاسفانه ایستگاه نزدیک با سرچ اسم منطقه پیدا نشد. فقط ایستگاه Tucson هست که صد کیلومتر با منطقه مورد نظر من فاصله دارد. پیشنهاد شما چه هست؟

    پاسخ
  • سعید طحانیان
    1399-08-16 1:28 ق.ظ

    با سلام, احترام
    پس از محاسبه دمای سطح زمین با روش single chanel برای جاده ها و پشت بام ها و جاه های مختلف مناطق شهریnan ایجاد می شود علت چیست
    خیلی ممنون…..

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      معمولا برای قسمت هایی که آب هست مقادیر nan میشه. اگر برای پشت بام ها این اتفاق افتاده پیشنهاد میکنم با یک روش دیگر گسیلمندی را محاسبه کنید.
      در صورتی که تمامی مراحل محاسباتی را درست انجام داده باشید با تغییر روش محاسبه گسیلمندی شاید مشکل برطرف شود.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و احترام. آقای مهندس منطقه من تقریبا یک تصویر کامل از لندست ۸ هست . برای بدست آوردن پارامترهای سینوپتیک ۴ شهر داخلش هست که مثلا هر کدوم چند درجه تفاوت دما وفشار و … در یک روز دارند آیا باید پارامترهای فشار و دما و HR و غیره ی ۴ شهر رو میانگین بگیرم؟

    پاسخ
  • سعید طحانیان
    1399-08-18 1:14 ق.ظ

    سلام
    جناب احراری برای محاسبه دما به روش single chanel تصحیح رادیومتریکی و اتمسفری را به روش reflectance وdark subtraction انجام دادم و مشکلnan حل شد و روش محاسبه گسیلمندی را تغییر ندادم می خواستم بدونم این کار منطقی
    خیلی ممنون…

    پاسخ
  • سعید طحانیان
    1399-08-19 3:48 ب.ظ

    سلام
    ببخشید برای عرض جغرافیایی۳۱ و طول جغرافیایی۵۴ درجه شهر یزد ماه ۷(july) برای محاسبه میانگین دمای موثر چه نوع مدلی استفاده می شود

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      راستش در ارتباط با کارایی مدل های دمای سطح زمین در عرض های مختلف مطالعه ای نداشتم. من در کار خودم همه روش های مرسوم رو محاسبه و سپس با داده های زمینی مقایسه می کنم. هر کدام برای منطقه من خوب جواب داد از همان استفاده میکنم.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و احترام. من با استفاده از این آموزش lst تصاویر لندست ۸ رو بدست آوردم.فقط تنها مشکلی که وجود داره این هست که برخی مقادیر بر حسب کلوین زیر صفر هستند. میخواستم این مقادیر منفی رو معادل صفر قرار بدم. از چندین فرمول در band math استفاده کردم اما کل تصویر رو مساوی صفر قرار میده. آخرین فرمولی که استفاده کردم b1 lt 0) * 0 and (b1 ge 0) * b1) بود. ممنون میشم برای اینکار راهنمایی کنید.

    پاسخ
  • سلام آقای مهندس ممنون از آموزش جامع و مفیدتون.
    میخواستم بدونم در روش یاد داده شده در این آموزش، برای به دست آوردن دمای سطح زمین با لندست ۷ و لندست ۵ دقیقا چه تغیراتی را باید اعمال کرد؟ تنها تغیر استفاده از باند ۶ این دو ماهواره است و یا تغیر دیگری نیز لازم است که انجام شود؟ سوال دیگرم نیز این بود که درصورتی که داده های ایستگاه هواشناسی موجود نباشند فرضا در سال ۱۹۹۰ ممکن است ایستگاه هواشناسی در آن منطقه ساخته نشده باشد، در آنصورت پرنکردن فیلد آخر در سایت https://atmcorr.gsfc.nasa.gov/atm_corr.html از نظر اعتبار علمی مشکلی ایجاد میکند یا ایرادی ندارد؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      فرمول هایی که من استفاده کردم در مراجع مخصوص لندست ۸ هست. شما باید همان فرمول ها را برای لندست ۷ و ۵ پیدا کنید. ضرایب ثابت اون فرمول های من مخصوص لندست ۸ هست و شما باید در مقالات معادل لندست ۷ آن را استخراج کنید.
      در صورتی که اطلاعات ایستگاهی از منطقه ندارید باید از داده های ماهواره ای اقلیمی برای تاریخ مورد نظر خود استفاده نمایید. قطعا بدون داشتن داده ها برای فیلد مذکور امکان بدست آوردن نتیجه دقیق فراهم نیست.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام آقای احراری وقت بخیر، من نقشه LST نهاییم سقف برخی جاها که نواحی صنعتی و کارخانه ای بودش رو nodata گرفته و مثل قسمت های آبی و ابری دمای این مناطق رو محاسبه نکرده، بنظر شما باید چیکار کرد تا این مشکل برطرف بشه؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      از یک روش دیگر برای محاسبه گسیلمندی استفاده کنید. روش های گوناگونی برای محاسبه گسیلمندی وجود دارد. روش دیگری را انتخاب نمایید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و وقت بخیر
    دو سوال داشتم از حضورتون آقای مهندس
    برای محاسبه پارامترهای Up welling، Down welling برای منطقه ای در نیمکره جنوبی آیا میتوان از سایت atmcorr استفاده کرد یا این سایت فقط مربوط به نیمکره شمالی است؟
    کلا برای محاسبه دمای سطح زمین در نیمکره جنوبی پارامترهای مورد نیاز روش سینگل چنل رو به چه صورت میتوان محاسبه کرد؟

    با سپاس

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      محاسبات مبتنی بر طول و عرض جغرافیایی است و فکر میکنم برای نیم کره جنوبی هم قابل استفاده باشه. آیا گزینه ای مبنی بر تعیین نیم کره در سایت مذکور وجود دارد؟

      موفق باشید

      پاسخ
      • ممنون از پاسختون
        بله من اشتباه کرده بودم بر مبنای طول و عرض جغرافیایی است و برای نیکره جنوبی هم قابل استفاده است.

        پاسخ
  • باعرض سلام و احترام

    آقای احراری من در زمینه NDVI مشکل دارم. یعنی مشخص کردن حد و آستانه آن برای محاسبه Pv.

    در برخی از مقالات دیدم که مین و مکس تصویر NDVI استفاده می شود.
    در برخی هم ۰/۲ الی ۰٫۵ استفاده شده. برای برخی هم متغیر است.

    من در کار خودم ۱۵ تصویر برای سال های مختلف دارم. خب از روی یک تصویر با هیستوگرام حد و آستانه رو مشخص کنم؟ اگر بله. میشه لطفا کمی نحوه اون رو توضیح بدین که دقیقا چطور از هیستوگرام اون ها رو مشخص کنم.

    وقتی این حد مشخص شد برای تمامی ۱۵ تصویر خودم از همان حد و آستانه یکسان استفاده کنم؟

    خیلی درگیر این مسئله هستم.
    پیشاپیش متشکرم.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در مان مقالاتی که برای شاخص NDVI یافتید جدیدترین را به عنوان ملاک محاسبه pv قرار بدید. چون برای محاسباتتون باید رفرنس بدید. اگر در مراجع اتفاق نظر وجود ندارد حدیدترین مقاله و یا معتبرترین ژورنال رو ملاک تعیین روش قرار بدید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام
    اگر بخواهیم از این روش برای لندست ۵ استفاده کنیم چه تغییراتی باید ایجاد کرد، ؟

    پاسخ
    • باید به مقالات مرتبط با لندست ۵ مراجعه کنید.
      مثلا ضرایب ثابت موجود در بخش های مختلف فرمول باید متناسب با لندست ۵ اصلاح شود. که این ضرایب رو باید از داخل مقالات استخراج نمایید.
      بنده در حال حاضر مقاله آماده ای در این زمینه در دسترس ندارم که بهش اشاره کنم.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام
    ببخشید اگه واسه لندست ۷ هم بخواهیم ازاین آموزش استفاده بکنیم چه تغییراتی باید ایجاد کرد؟

    پاسخ
  • سلام
    موضوع پروژه من راجع به نقش خرد اقلیم ها در تغیرات دمایی با تصاویر حرارتی لندست 8 است. ایا این فیلم اموزشی مناسب و کاربردی برای بدست آوردن نقشه lst و پروژه من است ؟ ومن تهیه کنم ؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      برای محاسبه دمای سطح زمین بله مناسب است.
      آموزش محاسبه دمای سطح زمین رو با روش های مختلفی آموزش دادیم و در سایت موجود است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام جناب اجراری وقتتون بخیر
    در این آموزش برای محاسبه دمای سطح زمین ، ابتدا طبق مقاله اول پارامتر گاما رو محاسبه کردید. ممنون میشم درباره پارامتر گاما بیشتر توضیح بدید

    پاسخ
  • سلام جناب احراری وقتتون بخیر
    در ارتباط با نحوه به دست آوردن بازتاب TOA و رادیانس سوالی داشتم.
    آیا Reflectance TOA هم با استفاده از معادله خط و پارامتر های گین و افست به دست می ایبد یا نحوه به دست اوردن آن کاملا متفاوت از این روش می باشد

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      از لحاظ فیزیکی از یک رابطه متفاوت از معادله خط و با استفاده از تصویر رادیانس محاسبه می شود.
      اما جدیدا برای آن در تصاویر ماهواره ای لندست یک رابطه خطی عرضه شده.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام استاد برای دانلود تصاویر لندست در این آموزش ماه مهم نیست؟زمستان بهتره؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در این محصول آموزشی من تاکیدی روی زمان نداشتم چون بعضی مواقع کاربرد ما طوری هست که باید در تابستان دما رو محاسبه کنیم مثل تبخیر و تعرق. اما بصورت مطلق اگر بخواهید دما رو اندازه گیری کنید که دقیق ترین حالت ممکن باشد بله باید از تصاویر زمستان استفاده شود.

      موفق باشید

      پاسخ
  • مصطفی طحانی
    1400-09-02 4:13 ب.ظ

    سلام استاد واسه جزایر حرارتی با لندست ۸چه ماه و زمانی مناسبه؟ایا مثل استر باید شبانه باشه؟لطفا از نظر ماه و زمان(شب و روز) راهنمایی نمایید؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      برای لندست ۸ که داده های شب نداره بهترین زمان فصل زمستان هست. اگر شب باشه که خیلی بهتره.
      برای جزیره حرارتی یک اصل وجود داره اگر شهر شما در منطقه ای هست که اطرافش رو پوشش گیاهی با تراکم بالا گرفته مثل مازندران، تصاویر روز هم مناسبه.
      اگر منطقه مورد مطالعه خشک هست مثل تهران تصاویر شب مناسب هست.
      در هر دو صورت فصل زمستان بهترین موقع برای محاسبه جزیره حرارتی است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • ارین حیدری
    1400-12-17 10:35 ق.ظ

    سلام وقت بخیر اقای احراری من آموزش شما برای تبخیر و تعرق با استفاده از زبان برنامه نویسی idl خریداری کردم همزمان فایل براورد دما با استفاده از single channel هم خریداری کردم حالا می خوام تبخیر و تعرق با استفاده از دمای تابع پلانک و سینگل چنل حساب کنم میشه لطف کنید راهنمایی کنید من چطور کد سینگل چنل جایگزین تابع پلانک کنم و تبخیر و تعرق حساب کنم.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      اگر آموزش IDL در سبال رو مشاهده کرده باشید راحت با روش فرمول نویسی آشنا شدید و بر اساس تکنیک های ارائه شده در آن آموزش شما می توانید به راحتی فرمول های مختلف رو بنویسید. چون در این آموزش من همه تکنیک های فرمول نویسی رو توضیح دادم.
      آموزش سینگل چنل رو مشاهده کنید و بر اساس تکنیک های آموزش سبال آن را به جای محاسبه دمای سطح زمین در سبال جایگزین کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • ارین حیدری
        1400-12-29 6:27 ب.ظ

        سلام آقای احراری وقت بخیر میشه لطف کنید اون قسمت دمای single channel که باید جایگزین دمای تابع پلانک کنم اینجا برام بنویسید چون خیلی احتیاج دارم اگه کمک کنید ممنون میشم.

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          تعداد سوالاتي که در سایت مطرح میشه زیاد هست و متاسفانه بنده فرصت کافی برای بازنویسی کدهای آموزشی رو ندارم. در آموزش سبال بنده خیلی واضح روش های کدنویسی و فرمول نویسی رو توضیح دادم و با تکنیک های آن شما می توانید هر فرمولی را بنویسید. در محصول single channel هم فرمول روش محاسبه دمای سطح زمین واضح همه بخش های آن گفته شده و فقط باید بر اساس تکنیک های کدنویسی آموزش سبال دمای سطح زمین با روش مورد نظرتون رو اضافه کنید.

          با عرض پوزش از خدمت شما.

          پاسخ
  • سلام این الگوریتم واسه مناطق نسبتا خشک مثل شهر کاشان قابل اجرا هست؟من اجرا کردم مناطق صنعتی شهر بدون دیتا نشون میده دلیلش میتونه وجود سازه های فلزی و سوله ها باشه.بعد من میخاهم رابطه کاربری با دما نشون بدهم در این روش شما از طریق باند مث ،واسه خاک و پوشش گیاهی پرتراکم ،کم تراکم ….اعداد مختلف وارد کردین ولی من در استخراج کاربری اراضی این منطقه شاید نتوانم این پوشش گیاهارو دسته بندی جدا کنم.ایا رابطه کاربری و دما نتیجه مناسبی نخواهد داد؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      الگوریتم برای هر منطقه ای قابل استفاده است. اگر پوشش گیاهی ندارید مشکلی ایجاد نمیکنه. شما شرط ها رو کامل بنویسید اگر یک پوشش وجود نداشته باشه خب گسیلمندی برای آن لحاظ نمی شود. اما برای سایر پوشش ها محاسبه بدرستی انجام می شود.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام استاد،این الگوریتم روی شهر اعداد دمایی نسبتا درستی میده ولی نمیدونم چرا در شهرک صنعتی متصل به شهر بدون دیتا است.شهرک دارای سوله ساختمانی فلزی است…دلیلش چیه ؟چه تغییراتی در فرمولها بدهم درست میشه

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      اینکه برخی از پیکسل ها که حاوی پوشش های خاص هستند گاهی پیش میاد که مقادیر آن ها تبدیل به nodata شود. روش خاصی برای جلوگیری از این مشکل در حال حاضر نمیدانم.
      تنها راهکار به نظرم این هست که از روش های دیگر محاسبه دمای سطح زمین استفاده کنید. شاید برای برخی از روش ها این مشکل ایجاد نشود. البته این موارد که عرض کردم صرفا حدس بنده هست و راهکار کاملا مشخصی در ارتباط با این مشکل فعلا نمیدانم. چون این مشکل لزوما برای همه پیکسل ها همیشه ایجاد نمیشه.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام یک سوال اینکه ساعت سنجنده اگر ساعت ۷هست به وقت محلی میشه ۱۱؟
    وقتی از سایت ogimetدنبال دما و رطوبت هوا هستیم چه ساعتی را لحاظ کنیم ساعت ۷که در متا دیتا هست یا ساعت۱۱؟راهی دیگه واسه استخراج دما و رطوبت نیست؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      سنجنده ها به وقت GMT تصویر برداری می کنند و باید تبدیل به وقت محلی شود. مثلا برای ایران حدود همان ساعت 11 است.
      در سایت giomet هم باید حواستون باشه که مبنا ساعت ها اگر GMT هست این تبدیل صورت بگیرد.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام واسه لندست ۸وقتی زده ساعت ۷چه ساعتی محلی می شود؟در در سایت giomet,واسه دما و رطوبت ساعت ۷نگاه کنیم یا ساعت ۱۱،؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      داخل متادیتا فایل لندست ساعت بر اساس GMT ذکر می شود. بنابراین باید تبدیل به وقت محلی شود.
      بنابراین معادل با ساعت 11 خواهد بود. حالا باید چگید که واحد ساعت ها در سایت giomet نیز بر اساس GMT هست یا وقت محلی.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام طول موج در یکی از قسمت ها ۱۰/۹اعلام کردین ولی در فرمول چیز دیگه نوشتید.فکر کنم در گاما بود.این ۱۰/۹میانگین طول موج باند ۱۰است؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      ببخشید دیر پاسخ دادم.
      این آموزش برای قبل هست بنده باید یک بار آموزش را بصورت کامل مشاهده کنم تا بتونم این موضوعی که میفرمایید رو برسی کنم. اما تا جایی که خاطرم هست روش مورد استفاده درست بوده و کاربران نتیجه اشتباهی از محاسبه نگرفتند. بنده برای این محصول تا جایی که خاطرم هست یک رفرنس هم قرار داده بودم و فرمول ها بر اساس آن رفرنس تدریس شده.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سامان گلالی زاده
    1401-05-12 10:57 ق.ظ

    سلام جناب احراری.

    من طبق بسته آموزشی خواستم نقشه lst با الگوریتم singlechannel در محیط ENVI تهیه کنم. تا آخر پیش رفتم اما نقشه نهایی درست در نمیاد یعنی عدد دیتا که باید حتما بالای ۲۷۳.۱۵ درجه کلوین باشه، کمتر از این عدد در میاد و برای همین وقتی تبدیل به سلیسیوس می کنم منفی میشه در حالی که تصویر برای تابستونه. من دارم روی شهر پرث استرالیا کار می کنم و می خواهم نقشه حرارت شهری رو برای ساعات گرم تاسبتون در بیارم. این اعداد برای بخش های مختلف برای من به دست اومد. شاید بعضیاش با منطق نمی خونه. میانگین درجه حرارت برای منطقه من 25.6 در اون روز، رطوبت نسبی 64 درصد و w=2.228955 Sai1= 1.507089 Sia2= -7.247437 Sai3 3.555417 به دست اومده. احساس می کنم Sia2 نیاید اینقد کوچیک باشه.
    – تو فیلم آموزشی برای یه دست آوردن گاما، عدد طول موج موثر باند حرارتی رو 10.4 در نظر گرفتین (وقتی به توان 4 رسیده) و بعد 10.9 وقتی به توان منفی یک رسیده.
    – مورد بعدی اینکه با تغییر landsat به L1 در متادیتای تصاویر لندست 8 می تونم اونا رو در محیط نرم افزار باز کنم اما این تغییر برای تصاویر لندست 9 جواب نمیده.
    – یکی هم اینکه در متادیتا ساعت برداشت تصویر رو 02 زده. تو سایت usgs چون day/night indicator رو day زده پس منظور از ساعت 02 همون 14 هست؟

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر

      ببخشید با تاخیر پاسخ میدم. من مدت هاست که دیگه از روش های دستی محاسبه دمای سطح زمین استفاده نمیکنم چون هیچ کدام برای همه جای دنیا نتیجه یکسانی ندارد و چالش های زیادی دارد. اگر روش مورد استفاده برای شما فرقی نداره پیشنهاد میکنم از داده های دمای سطح زمین آماده لندست استفاده کنید که پروداکت کاملا معتبری هست. چون این آموزش رو خریداری کردید لینک آن را می توانیم بصورت رایگان برای شما ارسال کنیم.

      موفق باشید

      پاسخ
      • سامان گلالی زاده
        1401-05-16 9:32 ق.ظ

        سلام. بله ممنون میشم لینک رو برام بفرستید.

        اگر امکانش هست جواب سوالم در مورد باز نشدن تصاویر لندست 9 و ساعت برداشت تصویر رو هم بدین.

        پاسخ
        • خدمت شما ارسال شد.
          من سوالات دیگر شما رو ندیدم اما فکر میکنم در توضیحات زیر پاسخ سوالتون باشه. دوباره هم می توانید ارسال کنید. چون تعداد سوالات زیاد هست یادم نمیمونه.

          داخل متادیتا فایل تصاویر لندست یک پارامتری به نام date_aqcuired هست که بیانگر تاریخ اخذ تصویر و scene center time ساعت اخذ تصویر بر اساس گرینویچ رو نشون میده که باید به وقت محلی تبدیل شود.
          داده های لندست 9 در انوی فعلا بصورت خودکار قابل فراخوانی نیست.

          موفق باشید

          پاسخ
      • سامان گلالی زاده
        1401-05-16 9:35 ق.ظ

        یه سوال دیگه هم داشتم. برای برآورد دمای سطح شهری کدوم تصویری ماهواره ای رو استفاده کنم که دقت بالاتری داشته باشه؟

        پاسخ
  • سلام آقای احراری وقت بخیر من قبلا سیال با استفاده از زبان برنامه idl از شما تهیه کرده الان می خوام به جای دما پلانک از یک دمای دیگر استفاده کنم لطف میکنید بهم بگید چطور این کار کنم

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      تکنیک های فرمول نویسی در این محصول تدریس شده می توانید بر اساس آن انجام بدید. من سال های زیادی هست که دیگر از idl استفاده نمیکنم. اگر کاربر ارث انجین هستید آموزش سبال در ارث انجین رو تهیه بفرمایید.

      موفق باشید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up