اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.
فیلم وبینار 35 شاخص طیفی کاربردی ماهواره sentinel-2
وبینار آموزش تخصصی محاسبه شاخص های طیفی کاربردی ماهواره sentinel-2
آموزش ۳۵ شاخص طیفی کاربردی در مطالعات پوشش گیاهی، آب و خاک
اگر میخواهید دانش خود را نسبت به کارکردهای ماهواره sentinel-2 افزایش دهید این آموزش را ببینید.
آموزش ۲۶ شاخص مختص پوشش گیاهی و کشاوزی
آموزش ۴ شاخص کاربردی در مطالعات خاک
آموزش ۵ شاخص کاربردی در مطالعات آب
تمامی آموزش های ارائه شده در این آموزش بر اساس نرم افزار تخصصی ماهواره sentinel-2 انجام شده است.
مشخصات محصول آموزشی
مدت زمان کلاس : ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه
مدرس : امیرحسین احراری (متخصص سنجش از دور سازمان بین المللی فائو)
نرم افزار مورد استفاده : نرم افزار تخصصی ماهواره های سری سنتینل snap
پیش نیاز : آشنایی با روش تصحیح اتمسفری تصاویر ماهواره sentinel-2 (آموزش آن ضمیمه شده است).
چه مواردی در این محصول آموزش داده می شود؟
- روش محاسبه شاخص NDVI
- روش محاسبه شاخص LAI
- روش محاسبه شاخص FPAR
- روش محاسبه شاخص FVC
- روش محاسبه شاخص Cab
- روش محاسبه شاخص CWC
- روش محاسبه شاخص SAVI
- روش محاسبه شاخص TSAVI
- روش محاسبه شاخص MSAVI
- روش محاسبه شاخص MSAVI2
- روش محاسبه شاخص DVI
- روش محاسبه شاخص RVI
- روش محاسبه شاخص PVI
- روش محاسبه شاخص RPVI
- روش محاسبه شاخص WDVI
- روش محاسبه شاخص TNDVI
- روش محاسبه شاخص GNDVI
- روش محاسبه شاخص GEMI
- روش محاسبه شاخص ARVI
- روش محاسبه شاخص NDI45
- روش محاسبه شاخص MTCI
- روش محاسبه شاخص MCARI
- روش محاسبه شاخص REIP
- روش محاسبه شاخص SEN2REP
- روش محاسبه شاخص IRECI
- روش محاسبه شاخص PSSRA
- روش محاسبه شاخص BI
- روش محاسبه شاخص BI2
- روش محاسبه شاخص RI
- روش محاسبه شاخص CI
- روش محاسبه شاخص NDWI
- روش محاسبه شاخص NDWI2
- روش محاسبه شاخص MNDWI
- روش محاسبه شاخص NDPI
- روش محاسبه شاخص NDTI
مشخصات محصول آموزشی
مدت زمان کلاس : ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه
مدرس : امیرحسین احراری (متخصص سنجش از دور سازمان بین المللی فائو)
نرم افزار مورد استفاده : نرم افزار تخصصی ماهواره های سری سنتینل snap
پیش نیاز : آشنایی با روش تصحیح اتمسفری تصاویر ماهواره sentinel-2
119 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
بسیار دوره ی عالی و مفید بود
با سلام
عرض ادب و خسته نباشید خدمت تیم پرتلاش آکادمی سنجش از دور
وبینار بسیار پرمحتوا و عالی بود و مثل همیشه آقای مهندس احراری با تسلط کامل کلاس را اداره کردند . به عنوان پیشنهاد لطف کنن آقای مهندس یک وبینار از تازه های سنجش از دور و موضوعات کاربردی روز این علم تهیه کنند
سلام
ممنون از پیشنهاد خوبتون جناب کشاورز
بسیار مفید بود و امیدوارم چنین وبینار هایی همچنان ادامه داشته باشد.
از شما سپاسگزارم
با سلام خدمت تمام عوامل و همکاران فعال در آکادمی سنجش از دور
دوره آموزشی خیلی خوبی بود.لازم میدونم از جناب آقای مهندس احراری به خاطر وقتی که گذاشتند تشکر ویژه داشته باشم.همچنین از جناب آقای مهندس نجفی عزیز
چند سوال برای من توی این آموزش وجود داره:
۱- موقعی که افزونه sen2cor با موفقیت نصب شد در حین اجرا و فراخوانی data و در مرحله پردازش با رزولوشن ۱۰ یا ۲۰ یا ۶۰ متری توی همون اول کار پیغام خطا میده با این عنوان
[CRITICAL] L2A_Config: 3181 Error in creating L2A User Product
[CRITICAL] L2A_Config: 3181 Error in creating L2A User Product
اگر میشه استاد مشکل رو بررسی کنند ممنون میشم
۲- برای استفاده تصاویر سنتینل در نرم افزار envi برای layer stacking پیغام خطای ژئورفرنس میده .استاد فرمودند قبل از استفاده ، تصاویر باید export بشن به فرمت envi . میشه استاد لطف کنند بفرماییند در کدوم تب و قسمت این کار انجام میشه؟
سوالات دیگه ای هم هست که سر فرصت مزاحم میشم
با سلام و احترام خدمت شما
آیا نتیجه تصحیح شده در نرم افزار خوانده نمیشود؟ یا اینکه در حین پردازش با چنین خطایی مواجه شدید؟ توجه داشته باشید که حتما افزونه را باید برای داده های L1C استفاده کنید. با تصویر دیگری هم حتما تست کنید.
برای ذخیره سازی داده ها به فرمت Envi از بخش File و سپس Save File As استفاده کنید.
موفق باشید
با سلام مجدد
تمامی مراحل فعال کردن افزونه رو طبق روش و توصیه شما انجام دادم.همه چیز با موفقیت به اتمام رسید اما بعد از اینکه داده ها رو برای شروع پروسه تصحیح فراخوانی کردم همون ابتدای کار این پیغام خطا رو میده.از چند تصویر با تاریخ متفاوت هم استفاده کردم نتیجه همون شد.حتی کل نرم افزار رو یک بار حذف کردم ودوباره به روش خودتون دانلود و نصب کردم، تمامی توصیه های شما رو هم مدنظر قرار دادم اما باز همون پیغام رو میده،البته تصاویر باندها رو که به صورت تکی فراخوانی میکردم پروسه کامل میشد اما رزولوشن تصاویر افت میکرد.لطفا راهنمایی کنید.
در خصوص envi ذخیره سازی تصاویر سنتیل با فرمت envi در حالت envi standard با توجه به قدرت تفکیک متفاوت خطا میده اما وقتی تصاویر همسان از نظر تفکیک مکانی رو انجام میدم پرویه انجام میشه.
ضمنا اکسپورت تصاویر سنتیل با کدوم فرمت envi مد نظر شماست. envi standard یا envi meta
سلام مجدد خدمت شما.
در ارتباط با افزونه به این لینک مراجعه کنید. در این لینک هم اون فرایند کاری ما رو توضیح داده.
https://forum.step.esa.int/t/sen2cor-2-4-0-on-snap-6-0/8659/2
در ارتباط با ذخیره سازی داده ها به فرمت envi هم قطعا با envi standard اگر هر کدام رو ذخیره سازی کنید با توان تفکیک مکانی خودش ذخیره میشه. وقتی با توان های تفکیک مختلف وارد envi میشه هم خطا نخواهد داد. فقط شما باید همه داده ها را ب یک توان تفکیک واحد در layer stacking برسونید که آنهم توان تفکیک مکانی ۲۰ متر هست.
موفق باشید
با سلام
خیلی عاااالی بود
ممنون از آقای مهندس احراری و تیم پرتلاش آکادمی سنجش از دور
انشالله به امید برگزاری وبینارهای دیگر مخصوصا در مورد ماهواره های سری meteosat
سلام وقتتون بخیر ممنون از آموزش و وبینار خوبتون
ممنون میشم سوالم رو جواب بدین در رابطه با تصحیح اتمسفری، من برای تصویر تصحیح اتمسفری انجام دادم مطابق با ویدئویی که گذاشته بودین ولی الان هیچکدوم از فایل های xml نه L1C و نه L2A فراخوانی انجام میدم در نرم افزار اسنپ نمیان
حتی یک بار سیستم را خاموش کردم هم یک بار نرم افزار را بستم
دفعه آخر که تصحیح اتمسفری انجام دادم فراخوانی انجام شد ولی الان نمیان
با سلام و احترام
برای تصحیح اتمسفری شما میتوانید به موارد ذکر شده در این لینک هم مراجعه کنید. بله درسته کار با نرم افزار snap متاسفانه چالشی هست و بسیاری از کاربران با آن مواجه هستند. اما به هر حال مزیت هایی دارد که مجبور به استفاده از آن هستیم. امیدوارم لینک زیر به شما کمک کند.
https://forum.step.esa.int/t/sen2cor-2-4-0-on-snap-6-0/8659/2
موفق باشید
سلام، ضمن خسته نباشید به دوستان آکادمی سنجش از دور ۲ تا سوال داشتم:
۱- جناب احراری همونجوری که توی وبینار گفتید مثلا برای شاخصهای پوشش گیاهی که تعدادشون زیاد هست، نتایج حاصل از این شاخص ها با توجه به مقادیری که دارن تفسیر میشن و برای ما مهم هستن میخوام بدونم آیا رفرنسی وجود داره که برای هر شاخص مقادیر مختلف رو مشخص کرده باشه؟
۲- به عنوان مثال من از شاخص RI در یک نطقه بیابانی برای تغییرات رنگ خاک استفاده کردم، چجوری باید نتیجه حاصل رو تفسیر کنم؟
با سلام.
بله خیلی راحت هست. شما میتوانید در google scholar نسبت به سرچ کلید واژه هایی چون Remote Sensing Redness Index اقدام کنید.
موفق باشید
جناب احراری اگر هدفم طبقه یندی محدوده مورد مطالعه بر اساس تن رنگی های موجود در منطقه باشه این شاخص مناسب هست یا شما شاخص دیگه ای رو معرفی میکنید؟
برای کلاس های خاک میتونه مناسب باشه اما نیاز به تست داره. قبلش البته پیشنهاد میکنم در ارتباط با نقش این شاخص در طبقه بندی خاک ها رو مطالعه بفرمایید که در کارهای پژوهشی قابل اسنتاد کامل باشد. از روش های تبدیل تصاویر ماهواره ای مثل pca و تئوری رنگ مانسل و هم چنین ترکیب های رنگی مختص خاک نیز میتوانید استفاده کنید.
موفق باشید
سلام
موضوع پایان نامه من در مورد( مقایسه روش های طبقه بندی با نظارت و بدون نظارت جهت تهیه نقشه کاربری اراضی با استفاده از تصاویرماهواره
ای سنتینل۲) هست برای تصویر ماهواره ای سنتینل ۲ گفتن که از نرم افزار snap باید استفاده کنی و من از اصلا این نرم افزار و کار نکردم اگر امکانش هست میشه بگید که من کدوم آموزش شما رو باید خریداری کنم بابت این موضوع و نرم افزار اسنپ؟
با سلام و احترام
نرم افزار اسنپ یک نرم افزار متن باز برای پردازش داده های ماهواره ای سنتینل هست. اگر میخواهید روش تصحیح اتمسفری داده های سنتینل رو به همراه روش محاسبه شاخص های طیفی در این نرم افزار یاد بگیرید از محصول ۳۵ شاخص طیفی سنتینل استفاده کنید.
برای اینکه با قابلیت های کلی این نرم افزار آشنا شوید به محصول زیر مراجعه کنید که بخشی از آن در ارتباط با نرم افزار اسنپ هست. البته به زودی در این رابطه یک آموزش تولید خواهیم کرد.
https://girs.ir/snap-intro/
موفق باشید
سلام وقت بخیر. جناب اقای مهندس احراری از شما و همکاران محترمتون در خصوص سایت و محصولات سپاگزارم. سوال داشتم در خصوص استفاده از sen2core برای تصحیح اتمسفری در محصول رائه شده برای نقشه ۶۰ متری اموزش ارائه شد. حال برای پیسکل ساز ۱۰ مترینرم افزار ساعتها می مونه و ناچارا کنسل می زنم نمی دونم مشکلی هست یا اینکه در حد یک روز ممکنه زمان ببره ؟ لطفا راهنمایی فرمایید با تشکر
با سلام و احترام خدمت شما.
بله درسته در وبینار چون زمان محدود است برای سرعت بالاتر کار از این روش بنده استفاده کردم چون پردازش ۶۰ متری سریع تر انجام میشود. برای اینکه همه باندها با توان تفکیک خودشون تصحیح بشن بهتر هست گزینه توان تفکیک رو بر روی all قرار بدید. اگر سخت افزار سیستم تون ضعیف باشه بله تقریبا سخت هست. اما من در یک سیستم با cpu cor i7 و رم ۱۶ تست کردم حدودا ۴۵ دقیقه طول کشید.
موفق باشید
codec can’t decode byte 0xd3 in position 3: ordinal not in range(128) اقای مهندس در مرحله پردازش با sen2core برای ۱۰ متری این ارور مانع ادامه فرایند می شود.
راستش تا حالا با چنین خطایی مواجه نشدم. به همین خاطر پیشنهاد میکنم یکبار سیستم رو ری استارت کنید و دوباره ران بگیرید و ببینید بازهم این خطا رو میدهد یا خیر.
موفق باشید
سلام
ببخشید من تصحیح جوی انجام دادم با افزونه sen2cor با ریزولوشن ۱۰ متر بعدش میخواستم تک تک باندها رو جدا کنم با این روش raster>geometrice operation> resampling
باند ۳و۴و۸ رو تونستم جدا کنم اما باندهای بیست متری (۵و۶و۷و۸) رو نتونستم جدا کنم و باندها وارد محیط snap نشدند و خطای error while reading file رو میده
با سلام و احترام خدمت شما
فرایند Resampling تمامی باندها را به یک توان تفکیک مکانی واحد میبرد و تعداد سطر و ستون های تصاویر را یکسان میکند. برای برش طیفی تصویر شما بایداز دستور Subset یا Spatial Subset استفاده کنید.
موفق باشید
برای استفاده از تصاویر تصحیح اتمسفری شده سنتینل در محیط envi چیکار باید انجام بدیم ؟ چطور layer stack کنیم؟
با سلام و احترام
تصویر تصحیح اتمسفری شده سنتینل در envi بصورت تک تک هر باندی که میخواهید را فراخوانی کرده و سپس با استفاده از دستور Layer Stacking یک مجموعه داده از آن درست کنید. وقتی وارد دستور مذکور شدید با استفاده از گزینه import تک تک باندها را فراخوانی کرده و سپس با استفاده از گزینه reorder باندها را بر اساس طول موج مرتب کنید و با تعیین محل ذخیره سازی فرایند محاسبه مجموعه داده را به پایان برسانید. در صورتی که باندهای ورودی در مجموعه داده از توان های تفکیک مکانی متفاوتی برخوردار بودن میتوانید از طریق گزینه pixel size در سمت راست پایین صفحه دستور Layer Stacking نسبت به تنظیم توان تفکیک مکانی اقدام کنید.
موفق باشید
ببخشید وقتی layer stack رو انجام میدم با pixel size های مختلف ۱۰،۲۰،۶۰ رزولشن تصویر خیلی میاد پایین چطور میشه رزولشن ها رو ثابت نگه داشت؟
آیا تصاویر سنتینل L1C نیاز به تصحیح رادیومتریک دارند؟ کدام روش تصحیح رادیومتریک بهتر است انجام گیرد؟
در حالت Layer Stacking شما اگر از داده های ۲۰ و ۱۰ و ۶۰ متری بصورت ترکیبی دارید استفاده میکنید، باید فقط یک پیکسل سایز واحد را به تمامی باندهای آن تعریف کنید. برای اینکه وضوح همه باندها بصورت تقریبا یکسان حفظ بشه میتونید پیکسل سایز ۳۰ یا ۲۰ متر رو برای تمامی باندها انتخاب کنید. این محدودیتی هست که در استفاده ترکیبی از داده های مختلف وجود دارد. در ارتباط با تصحیح رادیومتریکی هم در سوال دیگر شما پاسخ داده ام خدمتتون.
موفق باشید
سلام
ببخشید چرا باند ۱۰ سنتینل بعد اجرای تصحیح اتمسفری با افزونه sen2cor حذف میشه؟
با سلام و احترام خدمت شما.
باند ۱۰ حاوی اطلاعات طیفی نیست. این باند به منظور شناسایی هرچه بهتر اثرات اتمسفری طراحی شده و برای تصحیح اتمسفری با افزونه sen2cor به منظور افزایش دقت فرایند تصحیح مورد استفاده قرار میگیرد. به همین دلیل پس از انجام تصحیحات از داخل مجموعه داده مورد استفاده حذف میشود. از لحاظ کیفیت بصری نیز باند ۱۰ از اطلاعات بسیار کمتری نسبت به سایر باند ها برخوردار است.
موفق باشید
سلام ببخشید داده های l1c سنتینل نیاز به تصحیح رادیومتریک دارند؟ کدام روش بهتر جواب میده؟
با سلام و احترام خدمت شما
این داده ها بصورت Reflectance TOA هستند. در حالت عادی خیر مگر اینکه نیاز به محاسبه Radiance آن داشته باشید. اما تصحیح اتمسفری حتما نیاز است. تصحیح اتمسفری زیر مجموعه تصحیح رادیومتریکی است و لازم است. روش Sen2cor بهترین روش در این رابطه است.
موفق باشید
سلام خدمت آقای احراری واقعا عالی بود ….
یک سوال زمانی که تصاویر سنتینل ۲ را تصحیح اتمسفری میکنیم در قسمت resolution اگر all را انتخاب کنیم دقیقا چ اتفاقی می افتد؟
و سوال دوم اینکه روش فلش بعد از اتکور به عنوان بهترین روش شناخته می شود روش sen2cor آیا به اندازه فلش قوی هست ؟؟
پیشاپیش ممنون از پاسخ گویتون
با سلام و احترام
ممنون از نقطه نظر مثبت شما. در صوتی که گزینه all انتخاب شود تمامی تصاویر به همان تفکیکی که دارند تصحیح میشوند. یعنی توان تفکیک مکانی تصاویر ورودی تغییری نمیکنند.
برای تصحیح اتمسفری تصاویر ماهواره سنتینل ۲ بهترین روش الگوریتم sen2cor هست چون بصورت اختصاصی فقط برای سنتینل ۲ طراحی شده البته الگوریتم sen2cor هم مانند روش هایی که فرمودید الگوریتم قدرتمندی هست و از مدل انتقال تابشی مانند فلش در آن استفاده شده.
موفق باشید
سلام
برای تصاویر لندست بعد از تصحیح ب روش فلش با یه فرمول رنج اعداد رو تغییر می دادیم حال برای سنتینل که با الگوریتم sen2cor تصحیح شده اگر بخواهیم شاخص های رو اعمال کنیم لازم هست یا نه ؟؟؟
چون مثلا NDVI باید آستانه ها رو روش اعمال کنیم . کاری که خودتونم در آموزش انجام دادین یعنی لازم نیست رنج اعدادو تغییر بدهیم
سپاس فراوان
سلام . کسی از دوستان اینو میدونه ؟؟
و اینکه بعد از تصحیح اتمسفری چرا بعضی باند ها حذف میشن مثلا باند ۸ ، مثلا زمانی که بخواهیم NDVI را اعمال کنبم از باند ۸a استفاده میکند و باند ۸ که باند مادون قرمز هست وجود ندارد
ممنون میشم راهنمایی کنید
با سلام و احترام
دلیل این موضوع طول موج این باند هست که بصورت تخصصی از آن برای شناسایی هرچه بهتر اثرات اتمسفر استفاده میشود. در حقیقت جز تصحیح اتمسفری این دستور کاربرد دیگری ندارد.
موفق باشید
با سلام و احترام
برای ماهواره سنتینل ۲ در نرم افزار SNAP انجام این کار الزام آور نیست و مشکلی ایجاد نمیکند.
موفق باشید
با سلام و تشکر از آموزشهای خوبتون. من شاخص ها رو با استفاده از این آموزش انجام دادم. در منطقه من که یکمنطقه جنگلی هست حاصل خروجی یک تصویر قرمز رنگ می شود. و وقتی هم در هیستوگرام میخوام مقادیر شاخص را در بیاورم نمی تونم. چیکار باید بکنم اولا که بتوانم مقادیر شاخص رو ببینم و اینکه کلا اکثر تصیر قرمز می شود یعنی چی؟
با سلام و احترام
متاسفانه منظور شما را در ارتباط با قرمز شدن تصاویر متوجه نمیشم؟ ممنون میشم بیشتر در این رابطه توضیح دهید یا عکس خروجی تون رو در این قسمت بارگزاری کنید تا بنده بتونم بررسی کنم.
موفق باشید
ببخشید نتونتسم بارگذاری کنم. من برای تحلیل شاخص پوشش گیاهی احتیاج به هیستوگرام حاصل دارم. الان در اسنپ تصویر حاصل شاخص من یک تصویری است که بیشتر مناطق آن قرمز رنگ است. بعضی مناطق سبز.
سلام و خسته نباشید
پیشنهاد میکنم یک محصول درباره محاسبه رطوبت خاک با استفاده از روشهای مختلف، خصوصا با استفاده از سنتینل ارائه کنید.
در مورد رطوبت خاک خلأ جدی داریم.
ممنون
با سلام و احترام
ممنون از پیشنهاد شما. حتما تلاش میکنیم. البته محصول رطوبت خاک سطحی و زیر سطحی ماهواره smap در گوگل ارث انجین را ارائه نموده ایم.
موفق باشید
سلام ببخشید در نرم افزار اسنپ امکان محاسبه شاخص هایی که وجود ندارد، بصورت دستی وجود دارد؟
با سلام و احترام
با استفاده از دستور band math در تب raster این امکان به راحتی فراهم است تا هر گونه محاسبه ای را بر روی تصاویر داشته باشید.
موفق باشید
با سلام. بنده با ااستفاده از BAND MATH قصد محاسبه EVIرو دارم. ولی بعد از وارد کردن فرمول پیغام میده که نمیتونه مقدارDOUBLE یک باند رو حساب کنه. دلیلش چی میتونه باشه؟
با سلام و احترام
بصورت double باید نوشته شود نه DOUBLE .
موفق باشید
با عرض سلام. جناب مهندس احراری آیا از این نرم افزار قابلیت اکتشاف دگرسانی ها به جهت اکتشاف مواد معدنی را هم دارد.
با سلام واحترام
تا جایی که بنده اطلاع دارم نرم افزار snap برای این کار مناسب نیست و پیشنهاد میکنم از نرم افزار envi یا نرم افزار pci geomatica برای این هدف استفاده نمایید.
موفق باشید
سلام. خسته نباشید. این محصول رو خریداری کردم. که کار با تصاویر سنتینل بی هست. تصاویری که من کار میکنم سنتینل۲ آ هست. آیا این آموزش برای این تصاویر کاربرد داره؟
همچنین آیا تصاویر سنتینل۲ آ L1Cنیاز به تصحیح با sen2core دارند یا خیر. همچنین برای سابست گیری پیغامی مبنی بر resampling در صفحه ظاهر می شود که پس از تایید پیغام یک پنجره برای این منظور باز می شود و اجازه سابست گیری نمی دهد. لطفا راهنمایی کنید.
ضمنا من تمام آموزش های انوی و اسنپ برای کار با تصاویر را خریداری کرده ام اما آموزشهای شما فقط برای داده های سنتینل با فرمت oper هستند اما تصاویری که بنده بر روی آنها کار میکنم sentinel2A L1C میخواستم ببینم آیا این آموزشها برای تصاویری که بنده کار میکنم کارایی دارند یا خبر؟
و سوال اخر اینکه تصاویر sentinel2A L1C نیاز به انجام تصحیحات اتمسفری. هندسی و یا سایر تصحیحات دارند یا خیر؟
با تشکر
با سلام و احترام
ماهواره سنتینل ۲ متشکل از دو ماهواره sentinel-2A و sentinel-2B هست. در این آموزش روش پردازش تصاویر سنتینل ۲ آموزش داده شده است و شکل پردازش برای داده های ماهواره A و B آن یکسان است. برای داده های Level-1c نیز می توانید از همین آموزش استفاده کنید. البته آموزش های جدیدی که با سنتینل ۲ تولید کردیم با Level-1C هست مانند آموزش sen2cor.
برای برش زدن تصویر باید توان های تفکیک یکسان سازی شوند. با استفاده از دستور resampling باید تمامی باندها را به یک توان تفکیک مکانی واحد ببرید.
داده های سنتینل ۲ فقط نیاز به تصحیح اتمسفری دارند و بهترین گزینه الگوریتم sen2cor است.
تشکر. امکانش هست لینک دانلود آموزشهای جدیدتان را که برای تصاویر sentinel2A L1C فرمودید توی صفحه بزارید. تا خریداری نمایم
تشکر. امکانش هست لینک دانلود آموزشهای جدیدتان را که برای تصاویر sentinel2A L1C فرمودید توی صفحه بزارید. تا خریداری نمایم.
در مورد داده های oper هم متوجه تفاوتشان با سایر داده های سنتینل نشدم. ممنون میشم راهنمایی بفرمائید.
با سلام و احترام
داده های OPER و L1C عملا هیچ تفاوتی باهم ندارند. فقط داده های OPER هر فایلش حاوی چند فریم تصویر سنتینل ۲ همراه باهم است. بازهم تاکید می کنم که تفاوتی بین پردازش های آنها نیست. به عنوان مثال به آموزش زیر برای داده های L1C مراجعه کنید. در زمینه تصحیح اتمسفری
https://girs.ir/تصحیح-اتمسفری-sentinel-2-با-افزونه-sen2cor/
موفق باشید
سلام. وقت بخیر .
آیا میشه با استفاده از تصاویر سنینل ۲ TVDI رو حساب کرد؟؟
با سلام و احترام
بله فقط باید باندهای متناظر آن را در سنتینل پیدا کنید و جایگزین نمایید.
موفق باشید
با سلام و عرض ادب خدمت جناب مهندس احراری و مهندس نجفی
از شما بابت آموزش های خیلی خوبتون تشکر میکنم
منطقه مورد مطالعه در این وبینار احتمالا یکی از کشت و صنعت های نیشکر در خوزستان باشه که دارای قطعات ۱۰۰۰ در ۲۵۰ متری هستش تز اینجانب هم روی یکی از این قطعات در کشت و صنعت امام انجام شده که UTM نقاط اطراف زمین رو زدم و میخوام با مختصات برش بزنم اما در نرم افزار SNAP نمیدونم چطوری این نوع برش رو انجام بدم و میخوام استخراج شاخص رو فقط برای قطعه مورد مطالعه خودم انجام بدم لطفا راهنمایی بفرمایید
با سلام و احترام
به نظر بنده بهتر هست که شیپ فایل پلی گونی از زمین مورد نظرتون در گوگل ارث ایجاد کنید و سپس در نرم افزارهایی مانند ENVI با استفاده از دستور subset data from roi آن را برش بزنید. در نرم افزاز اسنپ در حال حاضر نمی دانم با چه دستوری باید این کار را انجام داد. احتمالا دستور subset raster برای این کار مناسب باشد.
موفق باشید
با سلام
وقتی تو قسمت band math نرم افزار snap یه فرمول (یه شاخص )مینویسیم،فقط تصویر و میاره آیا نمیشه خروجی گرفت ؟؟؟؟
با سلام و احترام
با استفاده از راست کلیک کردن بر روی خروجی و زدن گزینه save as می توانید نتیجه آن را ذخیره سازی کنید. اگر نتیجه داخل خود داده اصلی آورده شد با استفاده از گزینه save file داده جدید اضافه شده را برای آن ذحیره سازی کنید.
موفق باشید
خیلی ممنون
با سلام و عرض ادب
یه سوال داشتم
وقتی از رفلکتنس باند های سنتینل۲ خروجی میگیریم به جای اینکه مقادیر پیکسل ها ماببین ۰ و ۱ باشد، مقادیر پیکسل ها به هم میخورد و اعداد بزرگ میشوند(مثلا ۲۳۰ یا همچنین اعداد بزرگ)
چه راهکاری پیشنهاد می کنید؟
با تشکر
با سلام و احترام
خروجی رو بصورت اشتباه می گیرید به همین دلیل تصویر شما ۸ بیتی میشه. در نرم افزار snap از ابزار export >> geotiff استفاده کنید.
موفق باشید
سلام آقای احراری
از این روشی که شما گفتید انجام دادم ولی بازم درست نشد ،رنج اعداد تغییر می کنه.
احتمالا در بخشی بصورت سهوی دارید اشتباه کار رو انجام میدهید. راه دیگر آن است که همان تصویر حاصل از الگوریتم sen2cor را نیز می توانید در انوی باز کنید. بدون نیاز به تبدیل فرمت.
موفق باشید
آقای احراری
با سلام
عین روشی که شما گفتید انجام دادم ولی درست نشد.
احتمالا در بخشی بصورت سهوی دارید اشتباه کار رو انجام میدهید. راه دیگر آن است که همان تصویر حاصل از الگوریتم sen2cor را نیز می توانید در انوی باز کنید. بدون نیاز به تبدیل فرمت.
موفق باشید
با سلام
۱- تصاویر تصحیح اتمسفری شده را دانلود میکنم و بعد subset منطقه را برش میدهم، این روش درسته؟
۲-وقتی شاخص پوشش گیاهی را برای تصویر حساب میکنم و روی پیکسلهای نقشه خروجی کلیک میکنم مقادیر ndvi را نمی دهد؟
۳- اگر بخوام تصویرو وارد نرم افزارایدریسی کنم با چه فرمتی باید اکسپورت شود؟
با سلام و احترام
بله درسته.
اگر در نرم افزار اسنپ کار می کنید حتما آن را بروز رسانی کنید.
باید به فرمت tif تبدیل کنید.
موفق باشید
با سلام
منظورم این بود در نقشه خروجی شاخص ndvi چرا روی پیکسل کلیک میکنم مقادیر پیکسل(DN و یا NDVI پیکسل) را نمی دهد؟ در صورتی که در ترست روی جاهای مختلف نقشه کلیک میکنم مقدار می دهد؟؟
۲- چرا نقشه خروجی شاخص سیاه و سفیده؟
نقشه خروجی شاخص بصورت پیش فرض همیشه سیاه و سفید هست اما نرم افزار ترست بصورت پیش فرض رنگی نشان میدهد در صورتی که سایر نرم افزارها به این صورت نیستند. با استفاده از قسمت pixel info می توانید تغییرات مقادیر شاخص ها رو هم مشاهده کنید.
موفق باشید
آخرین نسخه که ۷ است را نصب کردم و بروز رسانی شده پلاگینها
اگر تصویر را برای شما نشان میدهد پس در قسمت pixel info می توانید تغییرات مقادیر را مشاهده کنید.
موفق باشید
با سلام
باند شماره ۷ این ماهواره باند لبه قرمزه ولی شما توی بعضی از شاخص ها اونو به عنوان مادون قرمز نزدیک معرفی کردید. دلیل این کار چیه؟
و اینکه تفاوت دو شاخص RVI و PSSRA که دارای یک فرمول هستند چیه؟
با سلام و احترام
بنده در دسته بندی طول موج ها از دسته بندی کلی باندها استفاده میکنم. بصورت کلی محدوده ۰/۷ تا ۱/۱ محدوده مادون قرمز نزدیک هست. اما خب همه مراجع در این دسته بندی ها یکسان نیستند. برخی ۰/۷ تا ۰/۸ را نیز جزو محدوده قرمز در نظر میگیرند. مبنای شما همان چیزی باشد که مرجع مورد استفاده گفته یعنی همان لبه قرمز. چرا که هیچ کدام از کتاب های سنجش از دور در ارتباط با طول موج ها نظر یکسانی ندارند و به همین خاطر بنده تاکیدی روی این موضوع ندارم که حتما مادون قرمز نزدیک است.
این دو شاخص در طول موج ها تفاوت اندکی باهم دارند. مخرج شاخص RVI باند ۶۷۰ نانومتر و مخرج شاخص PSSRA باند ۶۷۵ نانومتر قرار می گیرد. اگر این طول موج ها بصورت تفکیک شده در باندهای در دسترس نباشد، آن وقت از یک باند واحد برای هر دو آن ها استفاده میشود.
موفق باشید
با سلام خدمت مهندس احراری
https://code.earthengine.google.com/f2c2d83e72c4c86ad7489a9dfa4719a5
با سلام من کد بالا رو نوشتم برای محاسبه NDVI با استفاده از GEE ولی ایراد داره، در صورت امکان من رو راهنمایی کنید
با تشکر
با سلام
آیا امکان محاسبه شاخص نیتروژن با تصاویر سنتینل ۲ وجود دارد؟
لطفادر صورت امکان مقاله یا فرمولی معرفی بفرمایید.
با سلام و احترام
بله وجود دارد. اما فرمول آن را حفظ نیستم. در گوگل عبارت Sentinel-2 vegetation nitrogen را اگر سرچ کنید مقالات و فرمول های زیادی در این رابطه برای شما نشان داده می شود.
موفق باشید
سلام جناب احراری ممنون از آموزش جامع و کامل شما
طبق دستورات شما ابتدا تصاویر سنتینل را تصحیح اتمسفری سپس Resample د اول شاخص سطح برگ را محاسبه سپس موزاییک کردم با فرمت geotif که برای محاسبه ارزش های نقاط زمینی به arcmap میبرم نقشه را کامل سیاه میاره ولی نقاط رو که میندازم روی نقشه مقادیر هست ولی کاملا سیاه هست نمیتونم ازش خروجی بگیرم برای رسالم ممنون میشم راهنمایی بفرمایین
برای حل مشکل سیاه نمایش دادن تصویر باید داخل arcmap روی اسم تصویر راست کلیک کنید و سپس وارد قسمت properties شده و تب symbology را انتخاب کنید. یک بخش در ارتباط عنوان stretch هست گزینه type رو اگر تغییر بدید مشکل حل میشه.
موفق باشید
سلام جناب احراری
همین روش رو امتحان کردم کلا سیاه میاره یا اینکه پیکسل ها value ندارند
من تمام مراحل محاسبه شاخص سطح برگ را در اسنپ مطابق فایل آموزشی شما رفتم مشکل اصلی من اکسپورت تصویر برای محاسبه ارزش پیکسل ها در ارک مپ هست و باید حتما با فرمت تیف خروجی بگیرم چندین گزینه برای فرمت تیف داره منتهی نمیدونم کدوم رو بزنم تا هم سیاهی با stretch از بین بره هم ارزش ها. رو بتونم استخراج کنم
بخاطر همین مرحله کل کارم مونده خواهش میکنم راهنمایی بفرمایین
ممنون میشم
برای خروجی گرفتن از نرم افزار snap دقت کنید.
یک داده دیگر را تست کنید اگر با همان روش قبلی از داخل snap اکسپورت گرفتید و درست نبود یعنی روش خروجی گرفتن شما اشتباه هست.
فایل خروجی گرفته شده را در انوی نیز باز کنید اگر در انوی به درستی نشون داد یعنی داخل آرک مپ باید با بارزسازی مشکل را حل کنید.
موفق باشید
سلام ممنونم از راهنمایی شما
جناب احراری نرم افزار اسنپ از چه دستور یا بهتر بگم فرمولی برای محاسبه شاخص سطح برگ استفاده میکنه؟
از پروداکت های آماده MODIS و AVHR اطلاعی دارین که چطور LAI را حساب میکنند؟ من مطالعه کردم ولی چیزی پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایین
با سلام و احترام
متاسفانه اطلاعی در این زمینه ندارم. در گوگل باید در ارتباط با آن جستجو کرده و یا اینکه به help نرم افزار مراجعه کنید.
موفق باشید
جناب احراری فایل آموزشی برای نحوه محاسبه خطاهای omission و .. کاپا و overal accueacy در سایت موجود هست؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایین از کجا میتونم تهیه کنم
و اینکه با توجه به اینکه من این نقشه هارو تولید کردم (شاخص سطح برگ در تصاویر ماهواره ای مختلف مثل لندست، سنتینل، پروداکت مودیس و …) میتونم از طریق محاسبه overal acc صحت اون رو بررسی کنم؟یعنی کاربرد داره؟چه توصیه ای برام دارین ممنون میشم بفرمایین
با سلام و احترام
بله این آموزش موجود هست. اما برای اعتبارسنجی شاخص سطح برگ قبلا هم عرض کرده بودم که از ماتریس خطاها استفاده نمیشه. برای این موارد باید از RMSE و Correlation استفاده کرد.
https://girs.ir/%d8%a7%d8%b9%d8%aa%d8%a8%d8%a7%d8%b1-%d8%b3%d9%86%d8%ac%db%8c-%d9%86%d9%82%d8%b4%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a8%d8%b1%db%8c-%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d8%b6%db%8c-%d8%af%d8%b1-envi/
موفق باشید
سلام ممنونم از راهنمایی شما
جناب احراری نرم افزار اسنپ از چه دستور یا بهتر بگم فرمولی برای محاسبه شاخص سطح برگ استفاده میکنه؟
از پروداکت های آماده MODIS و AVHR اطلاعی دارین که چطور LAI را حساب میکنند؟ من مطالعه کردم ولی چیزی پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایین
سلام جناب احراری ببخشید سوالم را مجدد تکرار کردم چون پاسخی ندادین
نرم افزار اسنپ از چه دستور یا بهتر بگم فرمولی برای محاسبه شاخص سطح برگ استفاده میکنه؟
از پروداکت های آماده MODIS و AVHR اطلاعی دارین که چطور LAI را حساب میکنند؟ من مطالعه کردم ولی چیزی پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایین
با سلام و احترام
پاسخ داده بودم. نمیدونم چرا ثبت نشده.
بهتر است برای یافتن پاسخ این سوال به راهنمای نرم افزار و دستور مورد نظر مراجعه کنید. معمولا مقاله مرجع برای آن را معرفی کرده است.
در مورد روش محاسبه پروداکت های آماده اطلاعاتی ندارم چون تا حالا پشت صحنه آن را بررسی نکردم.
موفق باشید
سلام ممنونم
با سلام خدمت شما امیدوارم حالتون خوب باشه، سوالی واسه م پیش اومده و این هستش که امکان محاسبه شاخص NDBI در نرم افزار SNAP وجود داره؟
با سلام و احترام
بله. البته فکر کنم بصورت خودکار امکان محاسبه آن نباشه. می توانید بصورت دستی فرمول نویسی آن را در نرم افزار اسنپ انجام بدید.
موفق باشید
با سلام خدمت شما امکانش هست راهنمایی کنید که به چه صورت می تونم به صورت دستی در نرم افزار اسنپ فرمول نویسی کنم؟
سلام جناب احراری
میشه خواهش کنم راهنمایی بفرمایین چطور میتونیم دسترسی به پلتفرم نرم افزار اسنپ برای دریافت اطلاعاتی راجب نحوه محاسبه شاخص سطح برگ داشته باشیم ؟ من برای توضیحات در مقالم می خواستم. ممنونم از راهنمایی شما
با سلام و احترام
ببخشید منظور شما رو متوجه نشدم. ممنون میشم در این رابطه توضیح بدید.
موفق باشید
سلام جناب احراری
من برای تکمیل مقاله ای که نوشتم باید اشاره به این موضوع داشته باشم که شاخص سطح برگ در نرم افزار اسنپ از روی چه شاخص گیاهی و با چه فرمولی محاسبه میشود ممنون میشم در این رابطه راهنمایی کنید
با سلام و احترام
به بخش help نرم افزار snap و دستور مربوطه مراجعه بفرمایید.
موفق باشید
با سلام خدمت شما ، چطور میشه توی نرم افزار اسنپ برای بعضی از شاخص ها از فرمول نویسی استفاده کرد؟
با سلام و احترام
بله در نرم افزار اسنپ از منوی raster می توانید وارد قسمت band math شده و فرمول نویسی های مورد نظر خود را انجام دهید.
موفق باشید
یا سلام خدمت شما ، من قصد داشتم شاخص NDBI رو برای تصاویر سنتینل۲ با استفاده از بخش band math محاسبه کنم اما اروری بهم میده مبنی بر اینکه فرمول نوشته شده صحی نیست آیا امکانش هست من رو راهنمایی کنید ؟
با سلام و احترام
عبارت فرمول رو تون رو در اینجا بزارید تا بتونم بررسی کنم.
نکات موجود در این مقاله رایگان رو هم مشاهده کنید بد نیست.
https://girs.ir/envi-band-math-techniques/
موفق باشید
با سلام و احترام خدمت شما. اول اینکه من چند آموزش از آموزش های شما خریداری کردم همه جامع و کامل با ذکر تمام نکات لازم بودند که جا داره تشکر کنم. سوالی داشتم ممنون میشم راهنمایی بفرمایین بنده رو. برای Resample کردن در محیط snap ما فقط میتونیم سه گزینه 10، 20 و 60 متری رو انتخاب کنیم، من میخواستم که به 30 متر resample کنم، ممنون میشم بفرمایین آیا توی محیط snap این امکان را دارم که انجام بدم ممنونم میشم مسیرش را بفرمایین. باز هم تشکر از آموزش جامع و عالی شما جناب آقای احراری
با سلام و احترام
در همون دستور resample گزینه by pixel resolution رو اگر بزنید مشکل حل می شود. در اون قسمت می توانید سایز پیکسل مورد نظرتون رو وارد کنید.
موفق باشید
تشکر از شما
سلام جناب احراری
خسته نباشید
ببخشید من تمام مراحل را طبق آموزش انجام داده و شاخص ndwi هم نمایش داده شد. میخوام این شاخص را در نرم افزار arc map باز کنم. به چه صورتی باید شاخص ndwi را در نرم افزارsnap خروجی بگیرم که در arc map قابل باز کردن باشه؟
با تشکر
با سلام و احترام
از طریق قسمت فایل وارد شوید و سپس گزینه اکسپورت را انتخاب کنید. در این بخش می توانید فایل تولید شده را بصورت tif ذخیره سازی کرده و در نرم افزار آرک باز کنید.
موفق باشید
سلام جناب احراری
من برای تکمیل مقاله ای که نوشتم باید اشاره به این موضوع داشته باشم که شاخص سطح برگ در نرم افزار اسنپ از روی چه شاخص گیاهی و با چه فرمولی محاسبه میشود ممنون میشم در این رابطه راهنمایی کنید
با سلام و احترام
به بخش help نرم افزار snap و دستور مربوطه مراجعه بفرمایید.
موفق باشید
سلام جناب احراری
ببخشید یه سوال داشتم
قدرت تفکیک مکانی modis و avhrr برای محاسبه شاخص سطح برگ چقدر هست؟
من برای مودیس از پروداکتی که استفاده کردم نوشته 0.5 کیلومتر
و برای avhrr نوشته 0.05arcdegrees
درسته بنظرتون؟ و اینکه میدونین چطور به کیلومتر تبدیل میشه واحد avhrr?
با سلام و احترام
مادیس 500 متری و نوا فکر میکنم بین 1 کیلومتری و 4 کیلومتری باشد.
هر یک درجه معادل با 110 کیلومتر است.
0.05 درجه تقریبا معادل با 5 کیلومتر است.
به نظرم در ارث انجین می توانید به این داده ها با توان تفکیک مکانی بهتری دسترسی داشته باشید.
موفق باشید
با سلام
خیلی ممنونم از راهنمایی شما
سلام آقای احراری
من سوالی کلی داشتم در زمینه شاخص هایی که هم طبق این آموزش شما هم مطابق آموزش هایی که برای انجام شاخص های طیفی در محیط نرم افزار ENVI تهیه شده است.چطور میتوانیم از بین شاخص هایی که محاسبه میکنیم بگیم مثلا در این منطقه شاخص NDWI به نسبت MNDWI بهتر است؟ چه معیاری برای اعتبارسنجی شاخص ها از هم وجود دارد که میشود با استناد به آن گفت این شاخص خاص نتیجه بهتری داده است؟
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.تشکر
با سلام و احترام
دو روش برای اعتبارسنجی نتایج وجود دارد. اعتبار سنجی کمی و کیفی.
در روش کیفی بر اساس دانشی که داریم و بر اساس نتیجه ای که محاسبه شاخص بدست میدهد می توان قضاوت کرد. مثلا اون شاخص آبی که گیاه رو هم جزو آب در نظر میگیره (بدلیل وجود رطوبت در آن) مناسب نیست. چون در شاخص آبی هدف استخراج آب دریاچه است برای گیاه باید از شاخص های مربوط به آن استفاده کرد.
روش دیگر اعتبارسنجی کمی است. بعد از اینکه اعتبار کیفی خروجی تایید شد باید از لحاظ کمی نیز سنجیده شود. به عنوان مثال دو شاخص NDWI و MNDWI برای جداسازی آب و محاسبه مساحت سطحی قابل استفاده است. با مقایسه کمی مساحت سطحی بدست آمده از این دو شاخص با استفاده از معیارهایی چون RMSE و Correlation می توان ارزش کمی عملکرد این دو شاخص را نیز مشخص کرد.
موفق باشید
با سلام واحترام
من مقادیر شاخص ndvi در محدوده یک شیپ فایل در نرم افزار snap را میخواهم. آیا امکان این موضوع وجود دارد؟
با تشکر فراوان
با سلام و احترام
اگر میخواهید مقادیر ndvi رستری را وارد جدول توصیفی شیپ فایلتون کنید خیر این امکان وجود ندارد.
موفق باشید
با عرض سلام و خسته نباشید. آیا میتوانیم برای تصاویر سنتینل 2 الگوریتم تسلدکپ را محاسبه کنیم؟
با سلام و احترام
بله قابل محاسبه است اما قبل حتما باید ضرائب مختص سنتینل ۲ را در مقالات استخراج کرده و بر اساس ضرائب مختص به آن محاسبه شود.
فرمول لندست را نمی توانید برای سنتینل ۲ استفاده کنید.
موفق باشید
با سلام و احترام
می توانید محاسبه کنید اما باید از ضرایب مخصوص سنتینل ۲ استفاده شود. فرمول لندست برای سنتینل ۲ قابل استفاده نیست.
موفق باشید
سلام و عرض ادب. ایا اموزشی در مورد شاخص ازت یا NDRE در بین مجوع اموزش هاتون هست.اگه هست ممنون میشم لینکش رو بذارین.خیلی گشتم پیدا نکردم
با سلام و احترام
نه متاسفانه در این زمینه آموزشی در سایت موجود نیست.
موفق باشید