اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.
درآمد و بازار کار GIS در ایران و خارج از ایران
قبل از اینکه به بررسی بازار کار GIS بپردازم باید به این سوال مهم پاسخ دهیم که روند تغییرات GIS به کدام سو می رود. در واقع طی سالیان گذشته تاکنون به چه سمت و سویی رفتهایم. پاسخ پرسش بالا را از جهت های زیر مورد بررسی قرار می دهم.
تخصص
در گذشته صرفاً بلد بودن کار با نرمافزار یک امتیاز محسوب میشد در واقع اگر شما می توانستید با نرم افزار arcgis کار کنید و بعضی از دستورات مهم و آن را بلد و با برخی از پلاگین های آن کار کرده بودید می توانستید در شرکتی استخدام شوید.
اما به تدریج این روند در حال تغییر است . باید نرم افزار را به صورت تخصصی بلد باشید یعنی علاوه بر تسلط خوب به قسمت های کلی نرم افزار باید بتوانید در یک زمینه تخصصی بر آن تسلط پیدا کنید. نرم افزار ArcGIS دارای اکستنشن های زیادی است و گاه تسلط بر هر کدام، یک دوره آموزشی می طلبد و نیاز به زمان زیادی جهت یادگیری دارد.
به عنوان مثال:
- اگر تخصص شما در علوم شهری است بهتر است در مباحث شبکه مثلا حمل و نقل تسلط داشته باشید
- اگر منابع آب هستید یا علوم خاک هستید مباحث درون یابی ها
به صورت کلی هر چقدر به صورت تخصصی نرمافزار را در حوزه کاری خود به طور عالی یاد بگیرید بازار کار بهتری دارید و این چه در داخل و چه در خارج از کشور برقرار است
پررنگ تر شدن نقش برنامه نویسی:
روند دومی که در حال حرکت به سمت آن هستیم اهمیت تسلط بر حداقل یک زبان برنامه نویسی است.
امروز برای اینکه بتوانیم از حداکثر امکانات GIS استفاده کنیم نیاز به یادگیری و تسلط بر یک زبان برنامه نویسی داریم. یادگیری یک زبان کمک می کند که پا را فراتر از امکانات GIS گذاشته و دست به تحلیلهای بزنیم که در محیط نرم افزار، امکانات آن وجود ندارد و یا هنوز ابزارش ساخته نشده است.
پایگاه داده (تحلیل لحظه ای):
هدف از یادگیری GIS باز کردن گره از مشکلات جامعه است. اگر با سطح بزرگی از داده ها سر و کار دارید محکوم به یادگیری کار با یک پایگاه داده هستید که بتوانید اطلاعات زیادی را در لحظه تحلیل کنید. کار با پایگاه داده نیازمند تسلط بر مواردی است که بتوانید با آن پایگاه کار کنید. عموما یک زبان برنامه نویسی پایگاه داده برای ارتباط بین gis و سرور استفاده می شود. زبان برنامه نویسی SQL از زبان های معروف در این زمینه می باشد.
ژئودیتابیس را خوب یاد بگیرید!
اگر قصد دارید در سطح حرفهای باشید حتماً حتماً کار با این فرمت پیشرفته را یاد بگیرید یادگیری آن امکاناتی به رویتان باز می کند که فقط با این فرمت در دسترس خواهد بود. فرمت ژئودیتابیس نسبت به فرمت های شیپ فایل و کاوریج جدیدتر است و امکانات بهتری دارد.
در ویدئوی زیر احمد نجفی در رابطه با آینده سنجش از دور صحبت می کند که توصیه می کنیم مشاهده نمائید:
بازار کار GIS در ایران:
با توجه به موارد گفته شده در بالا ، تا حدی به این سوال پاسخ داده شده است . امروزه ، بازار کار GIS به دنبال یک متخصص قوی می گردد که علاوه بر تخصص بالا، یک تحلیلگر هم باشد و بتوانند اطلاعات مورد نیاز را با دقت بالایی بیرون بکشد.
به صورت کلی بازار کار جی آی اس برای افرادی با مشخصات زیر عالی است:
- علاقه شدیدی به GIS دارند
- به یک زبان برنامه نویسی مسلطند
- به دنبال یادگیری بیشتر و بیشتر هستند و ثابت نمی مانند
- در حوزه تخصصی خود عالی بلد هستند
بازار کار GIS در خارج از ایران:
همه مواردی که در مورد بازار کار gis در ایران گفته شد در مورد سایر نقاط جهان نیز صدق می کند. امروزه با وجود اینترنت تفاوت زیادی بین متخصصین داخل و خارج کشور نیست و چه بسا ما متخصصینی داریم که بسیار قوی و سرآمد از همتایان خارجی خود هستند. میزان درآمد متخصصین به دلار در ادامه همین آورده شده است.
آینده شغلی GIS:
آینده شغلی بهتر برای کسانی فراهم است که در زمینه های زیر تخصص داشته باشند:
1. برنامه نویسی، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
2. وب جی آی اس
3. ژئودیتابیس و پایگاه داده
میزان درآمد بر اساس تخصص به دلار چقدر است؟
مقاله ای که سایت gisgeography.com منتشر کرده است، به درآمد متخصصین علوم مکانی پرداخته است که در این نوشتار آورده ایم:
درآمد سالیانه متخصصین در 4 دسته قرار می گیرد:
- درآمد 40 تا 60 هزار دلار در سال
- درآمد 60 تا 75 هزار دلار در سال
- درآمد 75 تا 90 هزار دلار در سال
- درآمد بیشتر از 90 هزار دلار در سال
اینفوگرافی زیر این مورد را به خوبی نشان می دهد: