اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.
آشنایی با اکستنشن MODIS در نرم افزار ENVI
بخش اول : نصب اکستنشن ، MODIS Toolkit
به منظور نصب این بسته ی الحاقی ، بایستی فایل modis_conversion_toolkit.sav را در آدرس زیر ، در محل نصب نرم افزار کپی نمایید . توجه داشته باشید که مسیری که در این جا به آن اشاره شده است مسیری است که در نرم افزار ENVI 5.1 وجود دارد لذا در صورتی که از نسخه های دیگر نرم فزار ENVI استفاده می نمایید ، حتما بایستی فولدر save_add را پیدا نمایید ، و در آن Paste کنید .
C:\Program Files\Exelis\ENVI51\classic\save_add
در نرم افزار ENVI5.3 در صورتی که از محیط کلاسیک استفاده میکنید :
C:\Program Files\Exelis\ENVI53\classic\save_add
برای محیط جدید نرم افزار ENVI :
C:\Program Files\Exelis\ENVI53\extensions
پس از نصب MODIS Toolkit بر روی نرم افزار ENVI ، می توانید از مسیر زیر در محیط گرافیکی نرم افزار (محیط کلاسیک) ، به اکستنشن الحاقی دسترسی داشته باشید. .
File : Open External File : EOS : MODIS Conversion Toolkit
در محیط جدید نرم افزار ENVI نیز از طریق Toolbox مربوط به Extensions میتوانید بهه اکستنشن مورد نظر دسترسی پیدا نمایید.
این آموزش را از دست ندهید : محصول آموزشی روش کار با افزونه مادیس در نرم افزار ENVI
بخش دوم : تبدیل داده های سنجنده ی مادیس در نرم افزار ENVI با استفاده از MCTK
پس از فراخوانی اکستنشن نصب شده MODIS Toolkit در نرم افزار ENVI ، صفحه ای با نام MODIS Conversion Toolkit باز می شود که می توانید از طریق آن فایل های مربوط به تصاویر سنجنده ی MODIS را فراخوانی نمایید . بر همین اساس برای فراخوانی تصویر مورد نظر می توانید از گزینه ی HDF استفاده نمایید . این اکستنشن به گونه ای طراحی شده است که تنها فایل های با فرمت HDF را بخواند و یا اینکه می تواند تمامی Product های سنجنده ی مادیس را که با عبارت MOD آغاز می شوند را شناسایی نماید .
توجه داشته باشید که تنها در آن واحد شما می توانید ، تنها یک فابل را در این نرم افزار فراخوانی نمایید . پس توجه داشته باشید که نام فایل ورودی برای ما بسیار مهم و حائز اهمیت است چراکه نرم افزار از طریق نام فایل ورودی می تواند نوع Product را شناسایی نماید . پس زمانی که فایل در نرم افزار فراخوانی می شود ، در ابتدا نرم افزار می تواند از طریق نام فایل (مثلا MOD02HKM) نوع Product را تشخیص داده و بدنبال آن نوع پردازش هایی را که می توان بر روی آن انجام داد را نیز تعیین نمود . چرا که پس از ورود تصویر در داخل نرم افزار ، فیلد های پردازش مختلفی به منظور پردازش تصویر ورودی ، توسط نرم افزار تعریف می گردد .
نکته ی قابل توجه در این زمینه این است که زمانی که از طریق HDF فایل مورد نظر را فراخوانی می نماییم ، اطلاعات اساسی و پایه ای آن داده ی ورودی (Metadata File) در پایین گزینه ی HDF نشان داده می شود . به علاوه پس از فراخوانی فایل مورد نظرمان نرم افزار گزینه هایی را در اختیار ما قرار می دهد تا بتوانیم از طریق آنها ، داده های ورودی را زمین مرجع نموده و یا اصلا نوع سیستم مختصات آن را تغییر دهیم . به علاوه پس از اینکه تصویر مورد نظر را وارد نمودیم ، صفحه ای جدید در محیط اصلی اکستنشن باز می شود (Processing Option) که تمامی پردازش هایی که می توان بر روی آن تصویر انجام داد را در اختیار کاربران قرار می دهند . لذا با کلیک کردن بر روی هر یک از گزینه های ظاهر شده ، می توانیم انجام آن پردازش خاص را بر روی تصویر ورودی پیاده سازی نماییم . و این لیست پردازش نیز شاهد آن هستیم که برای هر نوع Product سنجنده ی مادیس متفاوت خواهد بود . در صورتی که گزینه های مربوط به تصحیح هندسی تصویر ورودی ، توسط نرم افزار در دسترس کاربران قرار داده شود ، بایستی حتما یکی از آن ها را انتخاب نماییم . به علاوه به منظور تصحیح هندسی ، در صورتی که نرم افزار برای آن داده ی ورودی تعریف کرده باشد ، بایستی گزینه های مربوط به نوع سیستم مختصات (Projection) ، نمونه برداری مجدد (Resampling) ، تراکم شبکه ی مثلث بندی یا رشته ی نقاط (warp points) ، تصحیح bow tie و سایز پیکسل ، تعیین گردد .
پس از آنکه نوع پردازش را بر روی تصویر ورودی تعیین نمودیم ، حال زمان آن رسیده است که مسیر فایل خروجی را تعیین نماییم . برای این کار می توانیم از گزینه ی Output Path استفاده نماییم . در حالت عادی و پیش فرض شاهد آن هسیتم که فایل تصویر خروجی همان مکانی است که فایل ورودی در آن قرار دارد . در قسمت پایین گزینه ی مربوط به Output Path ، قمستی به نام Rootname For output وجود دارد که شما می توانید در آن نام فایل خروجی را تعیین نمایید. توجه داشته باشید که نامی را که برای فایل خروج تعیین می نمایید ، حتما بایستی با یک حرف (String) آغاز شود . در صورتی که پردازش های متعددی را بخواهیم بر روی تصویر مورد نظر انجام بدهیم ، قطعا چند خروجی در قالب یک فایل خواهیم داشت ، بر همین اساس بهتر است تا نامی را که برای فایل خروجی در نظر می گیریم بصورتی باشد ، که توصیف کننده ی ماهیت پردازش های صورت گرفته باشد . این امر به کاربران کمک خواهد کرد تا بتوانند داده های تولید شده را دسته بندی نموده و بتوانند به راحتی به آن ها دسترسی داشته باشند .
بخش سوم : داده های Level A ، داده های رادیانس کالیبره نشده
زمانی که شما داده های Level A (داده های رادیانس کالیبره نشده) را در اکستنشن ، وارد می نمایید ، نوع پردازش هایی را که نرم افزار برای این نوع فایل ورودی در نظر می گیرد ، متفاوت خواهد بود . این نوع از داده های از فرمت .hdf برخوردار هستند ، که در بردارنده ی 4 مجموعه داده در خود می باشند ، هم چنین سه دسته داده با توان های تفکیک مکانی 250 ، 500 و 1000 متر در دسترس خواهد بود .
نرم افزار این قابلیت را دارد تا این فایل ورودی را بخواند و تصاویر مختلف را به همراه توان های تفکیک آن ها ، را تشخیص داده و سپس اطلاعات مربوط به آن ها را در بخش Metadata file نشان خواهد داد . شما می توانید ، پردازش های گوناگونی را بر روی فایل مورد نظر خود انجام دهید و در این جا نرم افزار می تواند با توجه به ویژگی های متفاوت تصاویر ، پردازش ها را بر روی تصاویر انجام داده و خروجی های متناسب با آن ها را نمایش دهد . تصویر خروجی پردازش شده ، هم تصحیحات هندسی بر روی آنها صورت گرفته است و هم چنین طول موج ها برای آن تعریف شده است .
پس از آن زمانی که دستور را مورد پردازش قرار می دهیم ، نرم افزار ضروع به انجام پردازش ها نموده و شما می توانید پنجره ی مربوط به لود شدن پردازش های مختلف در نرم افزار ENVI را مشاهده نمایید . در این مرحله دو نوع لود ظاهر می شود که یکی از آن ها در ارتباط با پردازش کلی اس است که اکستنشن MODIS در حال انجام آن است و دیگری در ارتباط با بخش های مختلف پردازش است .
داده های Level 1 A در بردارنده ی اطلاعات مورد استفاده برای زمین مرجع کردن تصویر را ندارند (در Metadata file ، در مقابل عبارت سیستم مختصات عنوان Non نوشته شده است) . با این حال اگر که به Product های زمین مرجع شده دسترسی دارید (MOD03/MYD03) ، می توانید از آن برای زمین مرجع کردن این نوع از داده های سنجنده ی مادیس ، استفاده نمایید .
به منظور زمین مرجع کردن فایل ورودی ، لازم است تا از یکی از گزینه های Projected و یا Standard Projected استفاده نمایید و سپس بر روی گزینه ی Input Geolocation File کلیک نمایید . در این رابطه حتما بایستی یک فایل مناسب را برای این منظور تعریف نمایید . البته زمانی که می خواهید فایل مورد نیاز برای زمین مرجع کردن را تعریف نمایید ، نام فایل ها می تواند در این زمینه به شما کمک نماید چراکه نرم افزار برای وارد سازی این نوع از فایل ها از یک فیلتری برخوردار است که این امکان را به آن می دهد تا بتواند از طریق نام فایل ها آن ها را شناسایی نماید .
زمانی که پردازش صورت می گیرد شاهد آن هستیم که نام فایل ها به همراه نام فایل زمین مرجع با همدیگر منطبق باشند . برای مثال اگر تصویر Level 1 A دارای نامی مانند “MYD01.A2006007.0300.005.2007078081622.hdf” دارد ، فایلی که از آن برای زمین مرجع نمودن استفاده می نماییم نیز بایستی از نامی چون “MYD03.A2006007.0300.005.2006125230829.hdf.” برخوردار باشد .
در صورتی که نام فایل ها با همدیگر منطبق نباشند ، در چنین حالتی دیگر نمی توان از آن ها بصورت ترکیبی برای زمین مرجع نمودن استفاده کرد . اما در صورتی که نام فایل مورد استفاده برای زمین مرجع نمودن با فایل اصلی تصویر منطبق بر همدیگر باشد ، در چنین حالتی شاهد آن هستیم که پس از انتخاب گزینه های مربوط به زمین مرجع نمودن ، صفحه ای که از آن برای تعیین سیستم مختصات و سایر پارامتر های مرتبط با آن استفاده می شود ، باز شده و کاربر می تواند آن را تغییر دهد ، مانند شکل زیر .
پس از آن Resampling (Nearest Neighbor, Bilinear, Cubic Convolution) در قالب تصحیح هندسی Bow Tie در دسترس هستند . در بین تمامی روش های Resampling ، تنها می توانیم از یکی از این روش های مذکور در جریان روند پردازش تصویر در نرم افزار استفاده نماییم. تعداد نقاطی که برای تصحیح هندسی استفاده می شود ، بصورت پیش فرض بصورت 50*50 می باشد ، و این امر منجر به این می شود که در سراسر تصویر 2500 نقطه توزیع شود . با توجه به این که این تعداد نقطه برای مثلث بندی تصویر کفایت می کند ، لذا می توان تعداد نقاط موجود در تصویر را افزایش و یا حتی کاهش داد . اما زمانی که برای تصحیح از روش Bow Tie استفاده می نماییم ، در چنین حالتی دیگر نمی توانیم تعداد نقاط تصویر را تغییر دهیم و تعداد نقاطی که در این روش استفاده می شود با استفاده از فایل مرجعی تعیین می شود که می توان از آن برای زمین مرجع کردن استفاده نمود . اندازه و سایز پیسکل ها نیز بر اساس نوع Product و مجموعه داده تعیین می گردد .
برای آن دسته از سیستم مختصات هایی که واحد آن ها غیر متریک است دیگر سایز پیکسل برای آنها بر اساس واحد متریک بیان نشده ، و واحد سایز پیکسل بر اساس واحد سیستم مختصات تغییر خواهد نمود . هم چنین این امکان برای کاربر فراهم است که بتواند مقدار درون تصویر و پس زمینه را تغییر دهد ، البته بصورت پیش فرض مقدار 0 برای آن ها در نظر گرفته شده است به علاوه حداقل مقداری که می توان برای آن در نظر گرفت ، مقدار 0 است ، در صورتی که از مقدار کمتر از صفر استفاده نمود ، در چنین حالتی نرم افزار بصورت خود کار مقدار صفر را برای آن در نظر می گیرد .
بخش پنجم : نام فایل های تبدیل شده
برای فایل ها و تصاویر Level 1 ، دو نوع نام را نرم افزار می تواند در نظر بگیرد :
(Rootname + Dataset Name + Raw_DN.img (unprojected data
(Rootname + Dataset Name + Raw_DN_georef.img (projected data
یک نکته در ارتباط با فایل های خروجی :
با توجه به اینکه نرم افزار MCTK به عنوان یک نرم افزار تبدیل فرمت نیز محسوب می شود ، لذا خروجی های آن در قالب تنها یک فایل خواهد بود . اما در صورتی که برای زمین مرجع نمودن داده های مورد نظرتان از گزینه های Projected ، و یا Standard and Projected استفاده نماییم ، در چنین حالتی فایل خروجی مورد نظرمان در قالب دو مجموعه داده خواهد بود . در این حالت اولین مجموعه داده فاقد سیستم مختصات بوده (Standard) و از آن برای ساخت مجموعه داده ی دیگر یعنی مجموعه داده ی پردازش شده (Projected) استفاده می شود . تفاوت بین این دو گزینه در این است که زمانی که شما عنوان projected را انتخاب می نمایید ، مجموعه داده ی اولیه (Standard) پاک شده و سپس فرایند تبدیل مختصات صورت می گیرد .
یک نکته در ارتباط با تصحیح هندسی تصاویر با توان تفکیک 250 متر با استفاده از روش Bow Tie
به منظور تصحیح هندسی تصاویر Level 1 A با توان تفکیک 250 متر با استفاده از روش مذکور ، بایستی سایز موزاییک تصویر به حداقل 5 مگابایت کاهش پیدا نماید . در صورتی که این کار صورت نگیرد ، این امر منجر به این خواهد شد تا فرایند تصحیح هندسی با پیغام خطا مواجه گردد .
بخش ششم : داده های Level 1 B رادیانس کالیبره شده
زمانی که داده های Level 1 B رادیانس ، به عنوان ورودی برای نرم افزار تعیین می گردد ، مجموعه ای از پردازش های مختلف با توجه به نوع Product داده ، از سوی نرم افزار تعریف می گردد . در تمامی موارد ، فایل خروجی پردازش شده ی نرم افزار با توان تفکیک درونی 1 کیلومتر ، با توجه به فایل مرجعی که از آن برای زمین مرجع وجود دارد ، تصحیح می شود . در چنین حالتی برای زمین مرجع نمودن فایل تصویر دیگر نیازی به تعریف کردن و انطباق سازی فایل مرجع تصحیح هندسی با فایل اصلی تصویر نیستیم . برای فایل MOD02QKM تنها یک مجموعه داده به عنوان خروجی خواهیم داشت و این در حالی است که برای فایل های دیگری چون MOD02HKM, MOD021KM و MOD02SSH ، چندین مجموعه داده به عنوان خروجی در دسترس خواهد بود .
خروجی معمولا در قالب یک فایل در دسترس خواهد بود (پیش از آنکه بخواهیم از روش زمین مرجع نمودن تصویر استفاده نماییم) دلیل این امر آن است که در این نوع از داده ها تمامی مجموعه داده ها دارای توان تفکیک مکانی یکسانی هستند . هم چنین برای فایل های خروجی نیز ، شماره باند ها به همراه طول موج برای آن ها تعریف خواهد شد . اگر که بخواهید با استفاده از روش Bow Tie به تصحیح داده ی MOD02QKM نمایید ، برای این منظور باید از دستور العملی که پیش تر در ارتباط با داده های با توان تفکیک 250 متر ذکر نمودیم ، استفاده نماییم . به علاوه نرم افزار MCTK این امکان را به شما می دهد که نوع کالیبراسیون تصاویر ورودی را با توجه به هدف مورد نظرتان تغییر دهید : radiance & emissivity or TOA reflectance & emissivity مانند آن چه که در تصویر زیر مشاهده می نمایید .
رادیانس مقدار انرژی رسیده به سنجنده را بر اساس واحد متر بر مترمربع ، نمایش می دهد و در عین حال Reflectance نیز می تواند مقادیر بین 0 تا 1 را بدون واحد نمایش دهد . داده های گسیلمندی (Emissivity) تنها از طریق مجموعه داده های مرتبط به آن ، با توان تفکیک 1 کیلومتر تولید می شود . هم چنین شما خود می توانید در ارتباط با مقادیر داخل تصویر و یا مقادیر تصویر زمینه تصمیم گیری نمایید و آن را تغییر دهید ، به این صورت که می توانید آن ها را بصورت عدد صحیح و یا حالت اعشاری تبدیل نموده و یا اینکه حالت پیش فرض آن را NaN (بدون عدد) انتخاب نمایید .
بخش هفتم : نام فایل های تبدیل شده
برای فایل های خروجی level 1 B دو نوع نام را می توان در نظر گرفت :
(Rootname + Calibration Method + .img (unprojected data
(Rootname + Calibration Method + georef.img (projected data
بخش هشتم : داده های Level 2 SWATH
زمانی که از داده های Level 2 SWATH به عنوان فایل ورودی استفاده می نماییم ، گزینه های پردازشی که برای داده ی مورد نظر ما از سوی نرم افزار در نظر گرفته می شود از شباهت بسیاری زیادی با داده های Level 1 B برخوردار است . با این حال باز شاهد آن هستیم که خروجی های دیگری نیز در ارتباط با این نوع از داده ها در نظر گرفته شده که از اهیمت قابل توجهی نیز برخوردار هستند .
داده های Level A/B به عنوان داده هایی بودند که در داخل یک فایل آن مجموعه داده هایی ذخیره شده بودند ، سپس از آن ها در فرایند پردازش استفاده میشد . این پردازش نیز با توجه به ارزیابی ای که خود نرم افزار از مجموعه داده های داخلی فایل داشت ، صورت می گرفت ، ضمنا مشخص کننده ی این است که کدامیک از داده ها حداقل در دو بعد ذخیره سازی شده است (شکل زیر) . ابعاد هر یک از مجموعه داده ها در کنار سمت چپ لیست نام مجموعه داده ها تعیین می شود (که می تواند 2 بعدی و یا حتی 3 بعدی نیز باشد) . اگر که مجموعه داده ی مورد استفاده ، بصورت پیش فرض در بردارنده ی اطلاعات مربوط به آفست و مقیاس باشند ، در چنین حالتی بصورت خود کار از آن ها در فرایند پردازش استفاده خواهد شد . با توجه به مجموعه داده ی انتخاب شده و هچنین شماره و توان تفکیک داده ی ورودی ، تعداد فایل های خروجی می تواند متغییر باشد .
در جریان روند پردازش تصاویر ، مجموعه داده ها با توجه به توان تفکیک مکانی و ابعادشان می توانند دسته بندی شوند . برای مثال اگر شما با داده های MOD05_L2 (Product آب) کار می کنید ، خروجی های شما در قالب داده های دو و سه بعدی با توان های تفکیک 1 و 5 کیلومتر خواهد بود . تمامی داده های خروجی دو بعدی با توان تفکیک 1 کیلومتر در قالب یک فایل که چندین باند را در خود دارد ، (در حالتی که هر باند در بردارنده ی نام مجموعه داده ی خود است) ذخیره سازی خواهد شد. در عین حال داده های 3 بعدی با توان تفکیک 1 کیلومتر نیز در قالب فایل خروجی مخصوص به خود ذخیره سازی خواهد شد .
سپس همین فرایند برای داده هایی با توان تفکیک 5 کیلومتر تکرار می شود . سپس بصورت خودکار نام فایل ها بوسیله ی MCTK تولید شده و این نشان دهنده ی این فرایند پردازش بوده است . هم چنین همانند روش های قبلی شما قادر خواهید بود تا مقادیر مربوط به داخل تصویر را به همراه مقادیر تصویر پس زمینه را تغییر دهید و یا اینکه مقدار NaN را برای آن انتخاب نمایید .
برای فایل های خروجی Level 2 SWATHدو نوع نام را می توان در نظر گرفت :
(Rootname + Swath + Dimensionality + Resolution Index + Output File Number + .img (unprojected data
(Rootname + Swath + Dimensionality + Resolution Index + Output File Number + georef.img (projected data
زمانی که تصویر مورد نظر ما 2 بعدی و یا 3 بعدی باشد ، ایندکس توان تفکیک بصورت افزایشی از 1 تا مقدار توان تفکیک مکانی کنونی ، خواهد بود (یعنی با بالاترین توان تفکیک مکانی آغاز خواهد شد) و شماره فایل خروجی نیز از 1 آغاز شده و تا مقدار تمامی فایل های خروجی (که از توان تفکیک مکانی و ایعاد مشخص برخوردار است ) افزایش پیدا می نماید . در حقیقت در نرم افزار MCTK این قابلیت وجود ندارد که بتوانیم بر اساس آن توان تفکیک فایل های خروجی را پیش از آغاز فرایند پردازش تعیین نماییم .
بخش نهم : داده های Level 2/3/4 Grid
زمانی که از این نوع داده ها ، به عنوان ورودی برای نرم افزار استفاده می نماییم ، پیغامی از سوی نرم افزار ظاهر خواهد شد ف مبنی بر این که کدامیک از Grid ها را برای پردازش در نظر خواهید گرفت (مانند شکل زیر) . یا وجود اینکه این امکان بسیار اندک است که فایل های رستری بصورت Multiple Grids در اختیار داشته باشیم اما باز با این حال برای جلوگیری از چنین حالتی ، در این قسمت می توان ساختار Grids مورد نظر را تعییم نمود .
زمانی که یکی از این ساختار های Grid انتخاب می شوند ، شاهد آن هستیم که تمامی گزینه هایی که برای پردازش داده های Level 2 SWATH وجود داشت ، برای این نوع از داده ها نیز در نظر گرفته می شود . اما در عین حال شاهد آن هستیم که دو اختلاف مهم و عمده در این زمینه وجود دارد . اول اینکه داده های Grid قبلا پردازش شده اند ، بنابراین خروجی حاصل از گزینه ی استاندارد (Standard Output) از اطلاعات اصلی ای که در فایل HDF فایل ذخیره شده است ، به منظور تصحیح هندسی استفاده می نماید (معمولا نوع سیستم مختصاتی که در این جا استفاده می شود از نوع سینوسویدال و یا جغرافیایی بوده است ، اما در عین حال EASE Grid برای مجموعه داده های NSIDC همواره پشتیبانی شده است) .
پس با توجه به این که این نوع از داده ها پردازش شده هستند ، نیازی به زمین مرجع شدن و تعریف سیستم مختصات نداشته و تنها می توان نوع سیستم مختصات آن ها را با استفاده از نرم افزار تغییر داد . برای مثال معمولا به عنوان تمرین ، شاهد آن هستیم که داده های سینوسوییدال را به داده هایی با سیستم مختصات جغرافیایی تبدیل می نمایند (مانند آن چه که در شکل زیر مشاهده می نمایید) .
بر همین اساس زمانی که نوع سیستم مختصات تغییر می نماید ، واحد آن نیز تغییر می نماید برای مثال در سیستم مختصات سیسنوسوییدال واحد بر اساس متریک تنظیم شده است و بر همین اساس پیکسل سایز ها مفهوم پیدا می نمایند ، در حالی که در سیستم مختصات جغرافیایی واحد بصورت درجه بوده و واحد سایز پیکسل ها نیز بر همین اساس تغییر خواهد نمود . البته در بسیاری از موارد شاهد آن هستیم که نوع واحد سیستم مختصات انتخاب شده تغییر نمی دهند و حالت پیش فرض را برای آن حفظ می نمایند . زمانی که مقیاس محدوده ی مورد نظر ما بسیار وسیع باشد ، در چنین حالتی معمولا از سیستم مختصات های جغرافیایی استفاده می شود و در عین حال اندازه ی پیکسل ها را نیز مقادیر بالاتری در نظر می گیرند و این امر در عین آنکه حجم فایل خروجی را کاهش می دهد ، می تواند همان سیستم مختصات انتخابی را برای داده ها حفظ نماید . در این روش نیز همانند روش قبلی این امکان برای شما فراهم خواهد بود که بتوانید مقادیر داخل تصویر را به همراه مقادیر تصویر پس زمینه تغییر دهید و یا حتی می توانید مقدار تعریف نشده NaN را برای آن در نظر بگیرید.
برای فایل های خروجی Level 2/3/4 Gridsدو نوع نام را می توان در نظر گرفت :
(Rootname + Grid + Dimensionality + Output File Number + .img (unprojected 2D or 3D data
(Rootname + Swath + Dimensionality + Output File Number + reprojected.img (projected 2D or 3D data
(Rootname + Grid + Dimensionality + Dataset Index + Dimension Index + .img (unprojected 4D data
(Rootname + Swath + Dimensionality + Dataset Index + Dimension Index + reprojected.img (projected 4D data
جاهایی که ابعاد بصورت 2 ، 3 و 4 بعدی باشند ،ایندکس مربوط به ابعاد می تواند از مقدار 1 تا مجموع شماره ی باند ها ، در چهارمین بعد ، قرار بگیرد (هر یک از آن ها در یک مجموعه داده ی 3 بعدی قرار می گیرند). هم چنین شماره ی فایل خروجی ما می تواند از یک تا تمامی شماره ها و فایل های خروجی گرفته شده مجموعه داده های 2 بعدی و 3 بعدی ، افزایش پیدا نماید . به علاوه ایندکس مربوط به مجموعه داده می تواند از 1 تا تمامی شماره های مجموعه داده های 4 بعدی انتخاب شده برای خروجی ، افزایش پیدا نماید . با توجه به پیچیدگی هایی که در ارتباط با فرمت HDF وجود دارد ، نام تعیین شده برای مجموعه داده های 4 بعدی بصورت گیج کننده خواهد بود . برای مثال در صورتی که ورودی شما داده ی MOD43B3 باشد و برای آن مجموعه داده های 4 بعدی (Albedo) و 3 بعدی (Albedo_Quality) در نظر گرفته شود ، نام فایل های خروجی بصورت زیر خواهد بود .
(albedo_Grid_4D_1_1_reprojected.img (first 4D dataset, first 3D cube of data
(albedo_Grid_4D_1_2_reprojected.img (first 4D dataset, second 3D cube of data
(albedo_Grid_3D_1_reprojected.img (first 3D dataset
با توحه به اینکه نرم افزار ENVI نمی تواند داده های 4 بعدی را پشتیبانی نماید ، لذا نرم افزار آن ها را بصورت خودکار به مجموعه داده های 3 بعدی تقسیم می نماید . در این مثال تصویر اصلی 4 بعدی دارای ابعادی به اندازه ی 1200x1200x10x2 خواهند بود ، بنابراین دو مجموعه داده ی سه بعدی ایجاد خواهد شد که هر یک از آنها ابعادی به اندازه ی 1200x1200x10x2 را پوشش می دهند . یک مجموعه داده ی 4 بعدی با ابعاد 1200x1200x10x20 در 20 مجموعه داده ی 3 بعدی تقسیم خواهد شد (همچنین 20 فایل خروجی) .
این مطالب مهم را از دست ندهید:
محصول آموزشی تولید نقشه کاربری اراضی بااستفاده از داده های مادیس
محصول آموزشی شناسایی آئروسل ها با استفاده از تصاویر ماهواره ای
محصول آموزشی اندازه گیری تبخیر و تعرق با استفاده از تصاویر سنجنده مادیس
89 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
با سلام برای استخراج ابر از تصاویر مادیس چه روش هایی پیشنهاد میشود ؟از طریق شاخص NDVI با چه تریشولدی میشه ابر رو استخراج کرد و همچنین با brightness temperature استخراج ابر چگونه اس ؟
با سلام و احترام
در صورتی که هدف مطالعه شما پوشش های ابری است، پیشنهاد میکنم از MODIS CLOUD PRODUCT استفاده کنید.
موفق باشید
بدون استفاده از محصول ابر به دنبال حذف ابر هستم راه حلی پیشنهاد نمیدید؟
از شاخص Normalized Difference Cloud Index بر روی داده های Level1 B مادیس استفاده کنید. در این روش از چه هیچ Product مادیس استفاده نمیشود.
در این روش بعد از نوشتن فرمول NDVI در band math نرم افزار ENVI باید چه تریشولدی قرار بدم که ابر رو استخراج کنم؟ میشه توضیح بدید؟
بنده عرض کردم شاخص نرمال سازی شده ابر به نام Normalized Difference Cloud Index . فرمول NDVI مد نظر بنده نیست.
تشکر
امکانش هست فرمول این شاخص رو در اختیارمون قرار بدید؟
در مقالات مختلف فرمول های گوناگون و متعددی ارائه شده است. پیشنهاد میکنم از داخل مقالات فرمول مورد نظر رو استخراج کنید. چون در کارهای پژوهشی با مرور منابع باید بهترین شاخص ابر رو برای کارتون استخراج کنید.
به عنوان مثال یکی از روش هایی که در این رابطه معرفی شده را در مقاله زیر میتوانید مشاهده کنید.
https://pdfs.semanticscholar.org/0ed8/264d9d02990b99a2c114ea75bbf7bc7b49d0.pdf
سلام
سپاسگزارم.
سلام و احترام. خسته نباشید.
ببخشید من فقط و فقط نحوه استخراج lst مودیس رو میخام. فقط کامل باشه چون با تولکیت کار نکردم چه فایل اموزشی پیشنهاد میدین؟
با سلام و احترام
به لینک زیر مراجعه کنید
https://girs.ir/%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84-%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B2%D8%B4-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%B3-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87/
موفق باشید
سلام خسته نباشید ممنون از سایت خوبتون
من آخرین ورژن این افزونه رو دانلود کردم و در پوشه ای که گفته بودید کپی کردم در قسمت فراخوانی EOS برای من فقط MODIS رو نشون می ده و
MODIS Conversion Toolkit اضافه نشده می تونین بفرمایید مشکل از کجاست؟
با سلام و احترام
درمحیط کلاسیک نرم افزار انوی تست کردید یا در محیط استاندارد؟
فرق محیط کلاسیک و استاندارد چیه؟
محیط استاندارد ابزارهای جدیدتر و بیشتری نسبت به محیط کلاسیک دارد.
موفق باشید
خب کجا این دو فضا از هم جدا میشه؟
و در کجا و چجوری میتونیم از این دو فضا استفاده کنیم؟
منظورتون از دو فضا محیط جدید و کلاسیک انوی هست؟
تقریبا در حال حاضر همه از محیط جدید انوی استفاده می کنند چون کارایی و قابلیت های بیشتری دارد. تمامی افزونه ها نیز در آن قابل استفاده است.
موفق باشید
با سلام . برای باز کردن محصول MCD19A2 مادیس در نرم افزار envi از چه اکستنشنی می توان استفاده کرد؟
با سلام و احترام
پروداکت کاربری اراضی سنجنده MODIS در نرم افزار ENVI با استفاده از بخش Generic Format و گزینه HDF قابل فراخوانی است.
موفق باشید
تصویر از این قسمت به صورت geotiff نمایش داده نمی شود. این مشکل رو چه طور میشه برطرف کرد؟
در صورتی که فرمت داده های شما به صورت TIFF هست، به سادگی و با استفاده از دستور open میتوانید نسبت به باز کردن آن اقدام کنید.
موفق باشید
با سلام
با اکستشن انوی محصول aod سنجنده مادیس ۱۰ کیلومتری را باز و ژئورفرنس میکنم اما موقعی میخام محصول aod مادیس با دقت ۳ کیلومتری را باز کنم ارروو میده میگه فایل ناشناخته است.
مشکل کار کجاست؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام احتمالا پروداکت آن جدید هست.
دقیقا چه خطایی میدهد؟
با استفاده از بخش generic format در نرم افزار انوی و گزینه HDF نسبت به فراخوانی اقدام کنید.
موفق باشید
سلام. من دو نسخه ۴٫۸ و ۵٫۱ نصب کردم. اکستنشن modis toolkit برروی نسخه ۵٫۱ نشان داده نمیشود. چطور میتوانم استفاده کنم؟ با تشکر
با سلام و احترام خدمت شما.
برای نمایش داده شده اکستنشن در محیط استاندارد ENVI حتما باید فایل افزونه در پوشه extension کپی شود.
موفق باشید
سلام. در مورد افزونه modis tools و گزینه های bow-tie correction و load temperature توضیح میفرمایید؟
سلام استاد احراری.
ببخشید، من الان داده MOD021Km رو دانود کردم. تو استنکشن تو انوی که میبرم. اول سه تا گزینه رادیانس، رفلکتنس و روشنایی داره. سپس تو کادر بعدی زینه های ۲۵۰، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ متری.
گزینه رفلکتنس و ۱۰۰۰ متری را انتخاب کردم.
من میخوام شاخص ndvi بسازم الان. کدوم باندها رو باید انتخاب کنم بعنوان باندهای سرخ و فروسرخ؟ آیا کار دیگری هم نیاز هست بعنوان پیش پردازش رو تصویر انجام بدم؟
برای محاسبه شاخص NDVI لازم هست تا فرمول شاخص رو در band math بنویسید و تصویر NDVI مورد نظرتون رو بدست بیارید. باند قرمز و مادون قرمز نزدیک
موفق باشید
با سلام، بنده قصد دارم سیستم مختصات تصویر مودیس رو به کمک این اکستنشن به UTM تبدیل کنم ولی موفق نمیشم و برنامه هنگ میکنه. با سیستم های مختلف تست کردم متاسفانه پاسخی نگرفتم. آیا راه دیگه ای برای این کار وجود داره؟
با سلام و احترام
به نظر بنده به wgs84 تبدیل کنید بهتر هست چون تصاویر مادیس از هر یک زون سیستم مختصات utm بزرگتر هست.
موفق باشید
منظورتون utm با دیتوم wgs84 هست؟ این راه رو هم امتحان کردم متأسفانه سیستم هنگ میکنه و فقط در صورتیکه به طول و عرض جغرافیایی ژئورفرنس کنم اجرا میشه. سوالم اینه که چون در مرحله بعد میخوام هم مرجع سازی تصویر مودیس و لندست رو انجام بدم اگه یکی utm باشه و دیگری طول و عرض جغرافیایی مشکلی پیش نمیاد؟ چون از دستور image to image استفاده کردم و باز هم برنامه اجرا نشد. منبعی در این مورد میتونید بهم معرفی کنید؟
خیر منظور بنده سیستم مختصات جغرافیایی با واحد مختصاتی درجه یعنی WGS84 هست. منظورم سیستم مختصات متریک نیست. حتما در مراحل بعدی بایستی برای ترکیب سیستم مختصات ها یکسان سازی شود. با اسنفاده از دستور layer stacking به راحتی می توانید این کار را انجام دهید.
موفق باشید
من با استفاده از دستور layer stacking سیستم مختصات بخشی از تصویر رو که نیاز داشتم به utm تبدیل کردم. بنابراین حالا دیگه نیازی نیست از image to image برای هم مرجع سازی استفاده کنم؟ میتونم همین تصاویر رو به الگوریتم فیوژن وارد کنم؟
بهتر هست که با دستور image to image هم نسبت به یکدیگر هم مرجه شوند. البته به مراجع و مقاله های نوشته شده هم مراجعه کنید چون برخی از الگوریتم های کاربردی در این زمینه خیلی تصحیح هندسی در آنها اهمیت زیادی ندارد. اما به نظر بنده بهتر هست که انجام بشود.
موفق باشید
با سلام خدمت استاد احراری.
من فایل toolkit را در هر کدوم از پوشه های save_add و extention کپی کردم ولی وقتی برای نصب روی فایل کلیک میکنم با خطای Attempt to call undefined procedure: ‘ENVI_CENTER’. مواجه میشم.
با سلام و احترام
من تا حالا با این خطا مواجه نشدم. نسخه نرم افزار شما چند هست؟ فایل اکستنشن رو از سایت ما دانلود کردید؟
سلام مجدد خدمت استاد احراری عزیز.
مشکل حل شد.
من فکر کردم بعد از کپی فایل اکستنشن در مسیر مربوطه باید مث فایل exe نصب بشه، روی فایل دبل کلیک میکردم این خطا رو میداد. بعدا متوجه شدم فقط کافیه کپی کنم.
ممنون از لطفتون
اقای احراری
وقت بخیر
من دانلود کردم افزونه رو و در پوشه گفته شده کپی کردمش
ولی وقتی در بخش EOS میرم modis toolkit رو نمیاره؟
چیکار کنم؟
با سلام و احترام
دقیقا در کدام پوشه کپی کردید؟ اگر در پوشه extension ذخیره کنید در بخش toolbox اضاقه میشه. اگر در پوشه sav add ذخیره سازی کنید در بخش eos آن را میاورد.
موفق باشید
در هر دو پوشه کپی کردم
ولی در پوشه extension که کپی کردم از طریق tool box ظاهر شد ولی از طریق کپی کردن در پوشه sav add هیچی نیومد در بخش eos
چرا ؟مشکل کجاست؟
زمانی که در پوشه save add منتقل می کنید در بخش eos کلاسیک نرم افزار انوی آن را نمایش میدهد و در محیط جدید آن را مشاهده نمی کنید.
موفق باشید
با درود خدمت جناب مهندس احراری
بچه های دانشگاه صنعتی این برنامه را نصب کردند و افزونه modis toolkit هم طبق دستورالعمل به مسیر گفته شده اضافه گردید اما در نسخه ۵٫۳ در کدام منو می توان این extension را فعال کرد ما هر چه گشتیم نبود آموزشی هم که گذاشتید مربوط به نسخه ۴٫۳ هست که در منو open external file را دارد ولی در نسخه ۵٫۳ ندارد چه بکنیم
با سلام و احترام
در داخل toolbox آخرین گزینه بخش extension هست.
موفق باشید
سلام و وقت بخیر خدمت شما
بنده نرم افزار envi 5.3.1 رو نصب کردم
برای تحلیل تصاویر مودیس modis toolk نصب کردم
بعد از reproject کردن داده
envi هنگام باز کردن تصویر reproject شده با مشکل روبرو میشه و خارج میشه
داده رو هم که توی SNAP Tollbox باز میکنم مختصات داره ولی پیکسل ها مقدار ندارند
چطوری میتونم بر طرف کنم؟ مشکل از نرم افزاره؟
با سلام و احترام
ببخشید snap toolbox منظورتون نرم افزار اسنپ هست؟ تا جایی که بنده اطلاع دارم نرم افزار انوی snap toolbox ندارد.
موفق باشید
سلام سپاس
بله نرم افزار اسنپ
با عرض سلام و خسته جناب مهندس احراری
باتشکر مطالب بسیار مفید شما
بنده envi 5.3.1 و envi 5.3 رو نصب کردم
ابزار modis toolkit رو هم بهش اضافه کردم
پردواکت MYD11B3 وارد کردم و به خوبی reproject شد
اما هنگامی که میخوام فایل خروجی(محصول reproject شده) رو توی envi باز کنم یا خطا مواجه میشم
IDL stop working
یا
envi_idl.exe stop working
چطوری این مشکل و برطرف کنم؟ سپاس از شما
با سلام و احترام
آیا برای ورود همه داده ها با این خطا مواجه می شوید یا فقط این داده ها این مشکل را دارند؟ لطفا داده های ماهواره ای دیگر را نیز تست کنید.
موفق باشید
ضمن تشکر از پاسخگویی شما
محصولات دیگر مودیس رو استفاده کردم . همین خطارو داد
متاسفانه به سایت https://dds.cr.usgs.gov دسترسی ندارم حتی با ف*لتر شکن و دلیلش رو نمیدونم
داده سنتینل ۲ رو دانلود کردم اما خطا داد که این فرمت باز نمیشه ولی خطای IDL نداد
داده حرارتی مودیس با سیستم مختصات sinosouidal باز شد
انالیز موران محلی و HOT SPOT روش انجام دادم بدون مشکل
ولی در هر مرحله از کار روی دیتا راست کلیک کنم و گزینه quick stats رو بزنم با پیغام envi_idl.exe stop working مواجه میشم
اگر ممکنه داده ای رو که شما از لحاظ فرمت و کارکرد در ENVI 5.3.1 مورد تایید میدونید به ایمیل من ارسال کنید که تست کنم. امیدوارم بتونیم این مشکل رو حل کنیم.
با تشکر از شما
enm_ghalandari@yahoo.com
متاسفانه این مشکلی است که در برخی از سیستم ها ایجاد شده اما واقعا هنوز دلیل آن را متوجه نشدیم. فعلا در این رابطه راهکاری ندارم.
چون این نرم افزار بصورت کرک شده است ما امکان بررسی آن از طریق شرکت عرضه نرم افزار را هم نداریم. با این حال محیط کلاسیک آن شاید قابل استفاده باشد. پیشنهاد میکنم محیط کلاسیک نرم افزار را نیز بررسی کنید.
موفق باشید
سلام سپاس از شما. بله حس میکنم از ورژن ویندوز یا مدل پردازنده باشه
چطوری میتونم محیط کلاسیک رو استفاده کنم؟
با سلام و احترام
لطفا وارد منوی استارت شده و سپس وارد پوشه envi شوید و envi classic که یک لوگوی زرد رنگ دارد را انتخاب نمایید.
موفق باشید
سلام. من mod09 رو از سایت laads به فرمت hdf دانلود کردم ولی وقتی میخوام از طریق این اکستنشن بازش کنم خطا میده:
selected files does not appear to be a valid modis dataset
ممکنه بفرمایین مشکل از کجاست؟
با سلام و احترام
برخی از پروداکت های خاص سنجنده مادیس با استفاده از این افزونه قابل خواندن نیست. این دسته از پروداکت ها را باید با استفاده از گزینه open در نرم افزار انوی باز کنید.
موفق باشید
متأسفانه با استفاده از open هم نمیتونم داده ها رو به درستی مشاهده کنم. من فقط باند ۳۱ رو گرفتم و از طریق گزینه open هم این خطا رو نشون میده:
did not find any relevant datasets for modis product typ MOD09
اگر مشکل از دیتای دانلود شده باشه آیا منبع دیگه ای برای دریافت باند ۳۱ این پروداکت وجود داره؟
با سلام و احترام
از طریق گزینه generic files گزینه های HDF4 یا HDF5 نیز تست کنید.
در بخش open هم با استفاده از گزینه open as و قسمت EOS گزینه MODIS را انتخاب کنید.
موفق باشید
از طریق generic formats گزینه hdf4 فایل رو باز میکنه ولی ابعاد و سیستم مختصاتش درست نیست. اگر بخوام از این داده به رادیانس و emissivity برسم چطور امکان پذیره؟ چون هیچکدوم از پارامترهای لازم رو همراه تصویر در اختیار ندارم
با سلام
با استفاده از دستور georeference modis می توانید آن را زمین مرجع کنید. برای داده های رادیانس و گسیلمندی بهتر است از داده های L1B استفاده کنید. اگر باند حرارتی نیاز دارید پروداکت دمای سطح زمین رو باید دانلود کنید شما در حال حاضر پروداکت بازتاب سطحی رو دانلود کرده و در حال استفاده از آن هستید.
موفق باشید
با عرض سلام و خسته نباشید
محصول تبخیر تعرق مودیس را از چه مسیری میتوانم دانلود کنم؟
میشه لینک دانلود بزارید. سپاس
با سلام و احترام
با استفاده از سایت earthexplorer می توانید نسبت به دانلود آن اقدام کنید.
موفق باشید
خیلی مفید بود. متشکرم.
با سلام
من MOD04رو دانلود کردم و میخوام مقدارAOD رو در ایستگاه اقدسیه استخراج کنم ولی متاسفانه در تمام تصاویر خروجی مقدار آن یا ۰ است یا یک.
نمیدانم مشکل چیست و چگونه أنرا حل کنم
در صورت امکان راهنمایی بفرمایید
سپاس
با سلام و احترام
پیشنهاد میکنم از وب سایت زیر برای دانلود این داده ها استفاده کنید:
https://worldview.earthdata.nasa.gov
موفق باشید
باسلام
من به یک مشکلی در مورد طبقه بندی نظارت نشده تصاویر مادیس برخورد کردم.
این هستش که وقتی یک تصویری که roi استان هست رو میخوام طبقه بندی نظارت نشده بکنم خارج از roi هم توی طبقه بندی قرار میده در صورتی که من موقع subset data from rois هنگامی که ازم پرسید پیکسل های بیرون roi رو حذف کنم من yes زدم و مقدارشونم NANوارد کردم.
میشه راهنمایی کنید که باید چیکار کنم که پیکسل های خارج از ROI در طبقه بندی قرار نگیره؟
با سلام و احترام
برای حذف این دسته از پیکسل ها بهتر است یک بار پس از طبقه بندی مجددا تصویر را برش بزنید.
موفق باشید
باسلام
من یک سوالی داشتم در مورد تصاویر مادیس
من اومدم تصویر مادیسمو roi کردم (دور استانمو بریدم)و هنگامی که subset data from roi رو زدم سوال پرسید که پیکسلای بیرون از roiرو حذف کنم که منم yesزدم و مقدارشو NAN در نظر گرفتم.
حالا که میخوام تصاویرمو طبقه بندی بکنم(چه نظارت شده چه نظارت نشده)
بیرون از ROI رو هم به عنوان یک کلاس در نظر میگیره.
چطور میتونم این مشکل رو برطرف کنم؟
با سلام و احترام
برای حذف این دسته از پیکسل ها بهتر است یک بار پس از طبقه بندی مجددا تصویر را برش بزنید.
موفق باشید
سلام
این کار رو کردم ولی مشکل برطرف نشد و همچنان پیکسلای بیرون roiرو رنگی میکنه
در صورتی که تصویر طبقه بندی شده را بر اساس لایه وکتوری برش بزنید قطعا حاشره از بین رفته و نهایتا به رنگ مشکی و با مقادیر ۰ و یا تعریف نشده نمایش داده می شود.
موفق باشید
سلام
اگر دادهی level صفر در اختیار داشته باشیم چه روندی رو باید طی کنیم؟ آیا ابتدا باید دادهی level1 تولید کنیم (مثلا فرمت HDF) سپس مراحلی که توضیح دادید طی شود؟
با تشکر
با سلام و احترام
در ارتباط با داده های Level-0 اطلاعی ندارم. با عرض پوزش از خدمت شما.
موفق باشید
سلام وقت بخیر ممنون بخاطر پاسخگویی و صبوریتون.
ببخشید من میخوام با استفاده از mctk در محیط ENVI خروجی از Radiance بگیرم ، به عبارتی میخوام عدد DN رو به Radiance تبدیل کنم چطور میتونم؟
پیشاپیش ممنونم
با سلام و احترام
تصویر پروداکت مورد نظر مادیس رو وارد اکستنشن کرده و در قسمت propcessing options می توانید رادیانس باندهای مورد نظر را انتخاب کنید تا بصورت تصحیح شده برای شما محاسبه کند. در محصول زیر در ارتباط با روش کار با این افزونه توضیح داده شده است.
https://girs.ir/modis-in-envi/
موفق باشید
با سلام و عرض ادب
ببخشید من میخوام radiance رو به reflectance تبدیل کنم از طریق مودیس تولکیت ، چطور میتونم؟
با سلام و احترام
پروداکت L1B مادیس رو زمانی که وارد تولکیت مادیس می کنید داخل بخش انتخاب داده ها باید تیک Reflectance را بزنید تا خروجی بازتابی به شما بده.
موفق باشید
جناب آقای مهندس با سلام و با سپاس فراوان از شما
بنده به تازگی با نرم افزار انوی از طریق سایت ارزشمند شما آشنا شدم و مطابق دستور العمل هم نرم افزار و هم افزونه modis_conversion_toolkit
را در مسیرهای ارایه شده به ترتیب C:\Program Files\Exelis\ENVI53\extensions و همچنین مسیر C:\Program Files\Exelis\ENVI53\classic\save_add کپی کردم در قسمت toolbox افزونه اضافه می شود ، ولی متاسفانه وقتی روی آن کلیک می کنم اجرا نمی شود و پنجره ای باز نمی شود. لطفا راهنمایی فرمایید
در ضمن برای ادامه کار کدام بسته آموزشی را پیشنهاد می فرمایید با سپاس فراوان
با سلام و احترام
وقتی کپی می کنید نرم افزار بسته باشه. بعد از کپی کردن یک بار نرم افزار رو باز و بسته کنید و مجددا تست نمایید.
راه اندازی این افزونه هیچ دستور العمل دیگری ندارد.
موفق باشید
سلام من می خوام DN داده ها را داشته باشم برای این کار چکار میتونم بکنم و چه داده هایی را باید دانلود کنم؟؟؟
با سلام و احترام
داده های مادیس بصورت تصحیح شده و آماده عرضه می شود. در ارتباط با داده های DN این ماهواره اطلاعی ندارم.
خام ترین داده هایی که تا کنون باهاش کار کردم داده های رادیانس و رفلکتنس این ماهواره بوده است.
موفق باشید
سلام خسته نباشید .
برای کار روی تصاویررطوبت هوای AIRs و باز کردن تصاویر چه روشی را پیشنهاد میکنید.
آیا می توان از این اکستنشن استفاده کرد؟
با سلام و احترام
استفاده از سایت nasa giovanni برای دریافت داده ها و برای پردازش اون از هر نرم افزاری که قابلیت خواندن فایل های netcdf رو داشته باشه میتونید استفاده کنید.
من خودم برای کار با داده های net cdf ترجیه میدم از QGIS و یا ArcMap استفاده کنم.
موفق باشید
سلام
مهندس جان داده های دانلود شده را چطوری میشود ژءو رفرنس کرد؟
با سلام و احترام
با استفاده از افزونه modis conversion toolkit در نرم افزار انوی می توانید داده های مادیس رو تصحیح هندسی کنید.
موفق باشید
سلام
برا انجام تصحیات رادیومتری روی تصاویر َAIRS و همچنین ژئو رفرنس کردن این تصاویر چکار میشه کرد. و چه راه حلی دارد.
با سلام و احترام
متاسفانه با این تصاویر ماهواره در نرم افزار انوی کار نکردم و اطلاعات کافی در این زمینه ندارم.
موفق باشید
سلام وقتتون بخیر
ببخشید مادیس محصول بخار آب اتمسفر هم داره یا نه ؟ اگر داره لطفا راهنماییی کنید.
و اینکه این افزونه محصولات مادیس راهم باز میکنه؟
با سلام و احترام
بله دارد. فکر میکنم MOD06 یا MOD07 باشد.
بله در اکستنشن باز می شود.
موفق باشید
سلام وقتتون بخیر داده های محصولات مادیس مثلا داده های بخار آب maiac را چگونه می توانم باز کنم داخل نرم افزار ان وی
با سلام و احترام
همه پروداکت های مادیس با استفاده از این افزونه قابل فراخوانی نیست. با استفاده از گزینه open در خود نرم افزار انوی باید این پروداکت را فراخوانی کنید.
موفق باشید