آموزش روش صحیح موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای Landsat – در نرم افزار ENVI

1,529 بازدید

اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.

آموزش رایگان نرم افزار ENVI

در ENVI حرفه ای شو 🦾

0 تا 100 مفاهیم سنجش از دور

کاملا رایگان شروع کن 🧩

آموزش رایگان ArcGIS pro

واقعاااااا رایگاااااانه 🤗

آموزش گوگل ارث انجین

شدیدا توصیه شده 🌏

دانلود لندیوز 10 متری ایران و …

به کمک گوگل ارث انجین 🚀

کتاب موتور پردازش مجازی

اولین کتاب آموزش گوگل ارث انجین 📗

طبقه بندی تصاویر ماهواره ای

آشنایی با انواع روش ها 😲

پیش پردازش تصاویر ماهواره ای

هندسی – رادیومتریکی – اتمسفری 🀄

دانلود داده های آلتیمتری

ترازسنجی برای دریاچه ها 🧿

پوشش اراضی 10 متری

تولید شده توسط ESRI 🧐

نمایش سه بعدی در ArcGIS

مدل رقومی ارتفاع 🗻

مطالب پربازدید

محصول آموزشی روش صحیح موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای Landsat در نرم افزار ENVI منتشر شد! در این محصول آموزشی شما با روش موزاییک بی نقص تصاویر ماهواره ای Landsat در نرم افزار ENVI آشنا خواهید شد. در این محصول آموزشی توجه و تاکید بر روی دستور Seamless Mosaic نرم افزار ENVI است و در آن دستورالعمل موزاییک سازی تصاویر…

محصول آموزشی روش صحیح موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای Landsat در نرم افزار ENVI منتشر شد!

در این محصول آموزشی شما با روش موزاییک بی نقص تصاویر ماهواره ای Landsat در نرم افزار ENVI آشنا خواهید شد. در این محصول آموزشی توجه و تاکید بر روی دستور Seamless Mosaic نرم افزار ENVI است و در آن دستورالعمل موزاییک سازی تصاویر ماهواره ای Landsat همراه با جزییات کامل تدریس شده است.


مشخصات محصول

  • مدرس: امیرحسین احراری
  • تخصص: کارشناس سنجش از دور و پردازش تصاویر ماهواره ای
  • نرم افزار: ENVI
  • موضوع: موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای
  • مخاطب: کاربران ماهواره Landsat

خرید محصول 

به منظور خرید این محصول آموزشی بر روی دکمه زیر کلیک کنید.


توضیحات محصول

در این محصول آموزشی روش صحیح موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای Landsat در نرم افزار ENVI با استفاده از دستور Seamless Mosaic تدریس شده است. مشکلات متعددی در روند موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای ایجاد می شود. اختلاف کانتراست تصاویر ورودی به همراه وجود یک خط حاصل از تفاوت تصاویر موزاییک سازی از جمله مهم ترین این مشکلات است. 

در این محصول آموزشی هدف ما آن بوده تا چگونگی موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای بدون ایجاد هر یک از این مشکلات آموزش داده شود. راهکارهای ارائه شده در این محصول بصورت ثابت برای تمامی تصاویر ماهواره ای Landsat قابل اجرا است.


عناوین آموزشی

مهم ترین عناوین آموزش داده شده در این محصول عبارت اند از:

  • منطق و دلیل موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای
  • بهترین دستور و امکانات برای موزاییک تصاویر ماهواره ای در نرم افزار ENVI
  • تشریح پارامترهای موثر در موزاییک کردن
  • اثر Data Ignor Value در موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای
  • اثر Feathering Distance در موزاییک کردن تصاویرماهواره ای
  • اثر Histogram Matching در موزاییک کردن تصاویر لندست
  • موزاییک نمودن داده های چند طیفی، حرارتی و پانکروماتیک
  • روش موزاییک کردن مدل های رقومی زمین
  • کاربرد Landsat Gap fill در فرایند موزاییک کردن مدل های رقومی زمین

موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای

تصاویر ماهواره ای که دارای توان تفکیک مکانی متوسط (بین ۱۰ تا ۹۰ متر) هستند معمولا وسعت مکانی تصاویر آن ها پایین است. همین امر منجر به این می شود که بسیاری از کاربران با محدودیت پوشش مناطق وسیع در یک تصویر مواجه شوند.

بر همین اساس تکنیک های موزاییک سازی تصاویر ماهواره ای به منظور رفع این مشکل عرضه شده است. با استفاده از این تکنیک ها می توان تصاویر ماهواره ای جدا از یکدیگر را با استفاده از موزاییک سازی تصاویر به یکدیگر اصطلاحا چسباند تا منطقه وسیع تر به خوبی پوشش داده شود.


تصاویر ماهواره ای Landsat

ماهواره های سری Landsat نخستین ماهواره های سنجش از دور با توان تفکیک مکانی مناسب هستند که بصورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است. عموما از گذشته تا کنون تصاویر Landsat محدوده ای به وسعت ۱۷۵ کیلومتر مربع از سطح زمین را پوشش داده است.

بر همین اساس برای مطالعاتی که در مقیاس جغرافیایی وسیع تر است اساس یک فریم آن قابل استفاده نبوده و باید با استفاده از تکنیک های موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای فریم های مختلف یک تصویر واحد ایجاد کرد. 


مشکلات موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای 

مشکلات عدیده ای همواره در فرایند موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای ایجاد می شود که در این محصول به آن ها پاسخ داده شده است. مهم ترین این مشکلات عبارت اند از:

  • اختلاف کانتراست تصاویر ورودی
  • وجود ابر در تصاویر ماهواره ای
  • ترتیب قرار گیری تصاویر 
  • همپوشانی تصاویر 
  • افتادن خط در مرز تصاویر

خرید محصول 

به منظور خرید این محصول آموزشی بر روی دکمه زیر کلیک کنید.


لینک های مفید

نوشته های مرتبط :

آموزش های رایگان پیشنهادی :

134 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سعد مصطفی زاده
    1397-01-26 8:48 ق.ظ

    با سلام خدمت استاد عزیز جناب آقای احراری
    ابتدh از بابت تهیه محصولات با کیفیتتون تشکر می نمایم امیدوارم همیشه در کارتون موفق و موید باشید
    بنده دو تا سوال داشتم ۱ – می خواستم ببینم تلفیق(فیوژن) داده های استر خصوصا محدوده باندی swir با داده های سنجنده سنتسنل ۲ امکان پذیر هست اگر هست به چه صورتی می باشد.
    ۲- جهت با کیفیت سازی داده های استر برای بحث اکتشافات مواد معدنی و زمین شناسی فیوژن را میتوان با داده های چه سنجنده ای انجام داد که دیتاهای رایگان با دقت کمتر از ۱۰ هم داشته باشه؟
    ممنون
    مصطفی زاده

    پاسخ
    • با سلام و احترام خدمت شما متخصص محترم
      ممنون از لطف شما.

      بله تلفیق داده ها در سطح چند سنسور نیز امکان پذیر است. برای چنین تلفیقی نرم افزار ENVI کمک کننده نیست. در این موارد از روش های کدنویسی باید استفاده کنید.
      در میان داده هایی که بصورت رایگان در دسترس هست، تنها ماهواره سنتینل هست که دقت ۱۰ متری ارائه میکند و در بین داده های رایگان این بهترین سطح دقت مکانی است.

      با احترام

      پاسخ
    • سلام و احترام خدمت جناب مهندس احراری بزرگوار و همه دوستان عزیز
      آقای مهندس سوالی دارم
      من برای استخراج پوشش گیاهی از تصاویر لندست ۸ استفاده کردم، آیا دقت تصویر خروجی بهتر و بیشتر از ۱۵ متر نخواهد بو و نمیشه؟ میخوام با دقت ۱۲.۵ داشته باشمش، امکانش هست؟ چطوری؟

      پاسخ
  • سعد مصطفی زاده
    1397-01-26 10:06 ق.ظ

    با سلام مجدد
    روشهای کد نویسی در مجموعه آموزش پک استاد بزرگ انوری گنجونده شده یا موضوع فرق میکنه؟

    پاسخ
    • کدنویسی پروژه کاربری اراضی در کلاس استاد بزرگ ENVI هست اما تنها یک جلسه به آن اختصاص داده میشود و مانند کلاس استاد بزرگ کدنویسی IDL/ENVI نیست.

      پاسخ
  • Seyyed Mohsen Hoseinifard
    1397-03-29 7:32 ب.ظ

    با سلام وخسته نباشید خدمت استاد گرانقدر آقای مهندس احراری
    با تشکر بابت محصولات و تدریس های کاربردیتان
    بنده در موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای لندست ۵ با مشکل مواجه میشوم و در مرز دو تصویر یک خط سیاه رنگ فاقد اطلاعات در خروجی ایجاد می شود آیا نویز تصویر هستش یا بنده اشتباهی در پردازش انجام داده ام امکان رفع این مشکل به چه صورت وجود دارد؟

    پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید خدمت شما استاد بزرگوار..ببخشید من در موزاییک تصاویر سنتینل ۲ به مشکل خوردم…این بسته‌ی آموزشی را تهیه کردم ولی باز مشکلم حل نشد.. من ۱۰ تصاویر سنتینل ۲ برای منطقه مورد مطالعاتی خودم ،تهیه کردم ..بعد قبل از این که تصحیحات را روی آن تصاویر انجام دهم آنها را موزاییک کردم …موزاییک کردن را به این صورت انجام دادم که تصویر شماره ۱ را با تصویر شماره ۲موزاییک کردم بعد تصویر حاصل را به تصویر شماره ۳ و این روند را ادامه دادم …ولی مشکلی که پیش آمده برایم این است که دو تا از تصاویرم خوب موزاییک نشد و رنگ این دو تصویر با تصاویر دیگه که در تصویر موزاییک شده نهایی هست فرق میکنه … بنظر شما مشکل کار من کجاست؟ با تشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      کدامیک از تصاویر هستن که این مشکل براشون ایجاد شده؟ از بین این ده تصویری که فرمودید. اگر برای تصاویر دیگر موزاییک خوب شده و فقط برای این یک تصویر خراب شده بهتر هست که ترتیب قرار گیری لایه ها بر روی همدیگر را تغییر دهید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • با سلام مجدد .. من تصویر نهایی را به ایمیل شما فرستادم ….تصویر آخر من با تصاویری که با هم موزاییک شده اند هم رنگ نیست و مرز آن مشخص هست…ترتیب قرار گیری را چگونه باید انجام بدهم؟ با تشکر…

        پاسخ
        • با سلام و احترام خدمت شما

          شما میتوانیدبا استفاده از گزینه ای که در دستور seamles mosaic هست در محیط جدید envi ترتیب قرار گیری لایه ها را تغییر دهید. مثلا وقتی دوتا تصویر رو وارد فرایند موزاییک سازی میکنید در بخش لبه های دو تصویر که با همدیگه همپوشانی دارند گزینه order به شما کمک خواهد کرد که مشخص کنید کدام تصویر در رو و کدام یک در زیر دیگری قرار بگیرد.

          موفق باشید

          پاسخ
          • ببخشید آقای احراری از آنجایی که من با تصاویر ماهواره ای سنتینل ۲ کار میکنم عدد ۳۰۰۰۰ برای Feathening Distance نوشتم..در حالی که در فیلم آموزشی که برای لندست ۸ آموزش داده شده ۱۰۰۰۰ قرار داده شده….و در قسمت color correction گزینه histogram matching را فعال کردم و گزینه entire scene را انتخاب کردم…آیا انتخاب این موارد در کارم مشکل ایجاد میکند؟ با تشکر

  • کلانتری
    1397-04-17 10:29 ب.ظ

    با سلام..ببخشید من در موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای به مشکل خوردم …بسته آموزش موزاییک کردن را هم تهیه کردم…مشکل این هست که بعد از موزاییک کردن مرز یکی از تصاویرم در تصویر موزاییک شده نهایی مشخص هست و رنگ آن هم با جاهای دیگر تصویر نهایی متفاوت است..به نظر شما مشکل کار من کجاست؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      اگر تمامی موارد گفته شده در ویدیو آموزشی را به درستی رعایت کردید بهتر هست ترتیب قرار گیری لایه ها بر روی همدیگر رو تغییر دهید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام و احترام. بنده در ژئورفرس و موزاییک کردن عکس های هوایی سازمان نقشه برداری با مشکل مواجه شدم. تصاویر به دقت در کنار هم قرار نمیگیرند. باید چکار کنم؟ آیا محصول آموزشی هست که بهم معرفی کنید؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      فعالیت های ما بصورت تخصصی در زمینه پردازش تصاویر ماهواره ای است و در فوتوگرامتری تجربه چندانی نداریم. با عرض پوزش از خدمت شما.

      موفق باشید

      پاسخ
    • امیر آقاسی
      1397-10-11 5:28 ق.ظ

      از نرم افزار ArcMap میتوانید برای ژئورف کردن و خروجی گرفتن استفاده کرده و موزاییک را اکسپورت کنید

      پاسخ
  • سلام
    ببخشید من برای موزاییک بندی تصاویر لندست ۸ مقدار feathering را ۱۰۰۰۰ میگذارم
    ولی باز هم خط بین دو تا تصویر مشخص است
    چیکار باید بکنم؟
    ممنون میشم راهنماییم کنین

    پاسخ
  • نورالله
    1397-09-27 5:33 ب.ظ

    سلام و درود بر منهدس احراری عزیز
    هنگام موزاییک تصاویر لندست برای حذف خطای خط ناشی از اتصال کاشی ها چه باید کرد ؟ هنگام موزاییک و طبقه بندی از قسمت اتصال کاشی ها چون خط وجود داره در رنگ های مختلف نشون میده. من بسته طبقه بندی رو خریداری کردم توضیحی ندیدم در این رابظه. سپاس از شما

    پاسخ
    • با سلام و احترام خدمت شما متخصص محترم

      در محصول طبقه بندی تصاویر ماهواره ای حول موضوع روش های طبقه بندی صحبت شده است. در محصول موزاییک بی نفص تصاویر ماهواره ای این موضوع را آموزش دادیم. ایا این محصول را مشاهده کردید؟

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلامو مقدار feathering برای تصاویر مادیس و غیره هم ۱۰۰۰۰ باید باشد؟

    پاسخ
  • سلام. هنگامی که دو تصویر موزاییک میشود اکستنشن landsatfill میتواند فاصله را پر کند اما اگر تصویر سومی به دو تصویر موطاییک شده اضافه و موزاییک شود اکستنشن fill دستور خطا می دهد؟ علت آن چیست و چگونه برطرف می شود؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام خدمت شما.

      ابتدا خطای راه راه شدگی برای هر تصویر بصورت جداگانه باید برطرف شود و سپس تصاویر تصحیح شده با یکدیگر موزاییک شوند.

      موفق باشید

      پاسخ
  • فاطیما
    1397-10-10 4:39 ب.ظ

    سلام. هنگامی که از لندست gapfill استفاده میکنیم تمام نواحی فاقد دیتا در تصویر را درونیابی میکند. در صورتیکه برای برخی نواحی مانند دریاچه لازم نیست. در اینصورت چه باید کرد؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      ببخشید جسارتا منظور شما رو متوجه نمیشم ممنون میشم عکسی بفرستید و در قالب اون برای بنده توضیح بفرمایید.

      موفق باشید

      پاسخ
    • امیر آقاسی
      1397-10-11 5:30 ق.ظ

      میتوانید از روش ماسکینگ آف در نرم افزار envi استفاده کنید

      پاسخ
  • با سلام من برای موزاییک کردن دیتا لندست ۵ طعم به مشکل خوردم مثلا بعدش نمی‌شه از radiometric correction استفاده کرد یا وقتی‌ اول همهٔ تصاویر رو تصحیح اتمسفری می‌کنم بعد مزاییک می‌کنم نمیتونم از spectral indises استفاده کنم می‌شه بگید مشکله کار کجاست.
    با تشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام خدمت شما.

      ابتدا تصاویر را از لحاظ رادیومتریکی و اتمسفری تصحیح کنید. سپس آنها را با یکدیگر موزاییک کنید. در صورتی که تصویر حاصل از موزاییک باندهای آن حاوی اعداد طول موج باشند امکان محاسبه شاخص طیفی نیز وجود دارد. در غیر این صورت با استفاده از دستور band math نسبت به نوشتن فرمول مورد نظر خود اقدام کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام جناب احراری وقت بخیر ببخشید من بعد موزایک تصویر میخاستم رادیانس بگیرم از تصویر ولی خروجی باند های red-nir-swir1-2 بهم داده .دلیلیش چی میتونه باشه ، و اینکه قبل موزاییک باید ردیانس دو تصویرو در بیارم بعد موزاییک کنم؟
    ممنونم اگه پاسخ بفرمایین

    پاسخ
  • با سلام و احترام
    اگر بخواهیم برای یک منطقه شش تصویر را موزاییک کنیم چگونه باید انجام داد.
    با تشکر

    پاسخ
    • با سلام
      از همین آموزش میتوانید استفاده نمایید

      پاسخ
    • با سلام و احترام

      بر اساس دستورالعمل ارائه شده در این محصول، تصویر اول را با تصویر دوم موازییک کنید. سپس تصویر سوم با تصویر موزاییک شده حاصل از ۱ و ۲ موزاییک نمایید. به ترتیب این فرایند را تکرار کنید تا بهترین نتیجه بدست آید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام
    ابتدا ممنونم بابت آموزش های خوبتون
    جناب احراری من فایل موزاییک تصاویر رو تهیه کردم و طبق مراحلی که فرمودید پیش رفتم. تصاویر مربوط به لندست یک هست سال ۱۹۷۲ اما هم مرز تصاویر بعد از موزاییک مشخص هست و هم یکی از تصاویر دچار کشیدگی و یه نوع تغییر رنگ شده. بنده هم, ترتیب تصاویر رو تغییر دادم هم از تصویری دیگه نزدیک به اون تاریخ استفاده کردم و حدود ۱۰ بار روش های مختلف رو امتحان کردم. هر بار یکی از تصاویر دچار تغییر رنگ و … میشه و خط مرز تصاویر هم که کلا وجود داره. لطفا من رو راهنمایی کنبد.
    ممنونم

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      تصاویر نسل اول سنجنده های ماهواره لندست بدلیل اینکه در حاشیه تصاویر اون کمی راه راه شدگی اندک وجود داره در هنگام موزاییک کردن شاید این اثر باعث ایجاد مشکلاتی در کیفیت تصویر نهایی گردد. آیا مشکل راه راه شدگی در حاشیه تصاویر مشاهده می کنید؟ برخی از خط اسکن های حاشیه ای فاقد اطلاعات هستند.

      موفق باشید

      پاسخ
      • با سلام
        راه راه شدگی ؟؟؟ نمیدنم شاید تعریف شما با من تفاوت داشته باشه اما در حاشیه تصاویر یه حالت کنگره مانند شکل گرفته البته زمانی که خیلی زوم میکنم مشخص میشه. مثل حالتی که برای پیکسل ها در حالت زوم به وجود میاد. حتی تصاویر لندست ۷ سال ۲۰۰۲ که خطای گپ ندارند رو نیز امتحان کردم تو موزائیک اما باز هم همون مشکل تغییر رنگ برای یکی از تصاویر به وجود میاد حتی تصاویر رو هم جا به جا کردم باز همون مشکل هست

        پاسخ
        • همون حالت کنگره ای که میفرمایید یک نوع راه راه شدگی در حاشیه های تصویر است. البته منظورم از راه راه شدگی همان کامل نبودن اطلاعات خط اسکن ها در حاشیه تصاویر است. منظورم اشاره به خطای تصاویر لندست ۷ در این زمینه نیست. اون راه راه شدگی ۷۰ درصد تصویر را شامل شده است. سعی کنید اون پارامتر مربوط به histogram matching رو روی حالت دیگر آن نیز تست کنید.

          موفق باشید

          پاسخ
      • با سلام
        جناب احراری تونستم مشکل رنگ تصویر رو حل کنم اما باز در قسمت هایی که همپوشانی دارن تصاویر مورد نظر. دچار مشکل میشن و اصلا بخش هایی از تصویر حذف میشه. برای درک بهتر یه نمونه از تصویر رو ایمیل کردم.
        ممنونم بابت زمانی که میگذارید.

        پاسخ
        • با سلام.

          لطفا لینکش رو برای بنده ارسال کنید.

          موفق باشید

          پاسخ
          • با سلام
            جناب احراری توضیحات لازم و نمایی از مشکل ایجاد شده در تصویر رو براتون ایمیل کردم.
            با تشکر

          • با سلام.

            ممنون بررسی میکنم.

            موفق باشید

          • با سلام و احترام
            جناب احراری بررسی نکردید؟ ۱۷ اردیبهشت ماه براتون تصاویر رو که موزاییکش مشکل داشت ارسال کردم و شما فرمودید بررسی میکنید.

          • با سلام و احترام

            ببخشید اینقدر ایمیل های زیادی برام ارسال شده هنوز نرسیدم همه رو بررسی کنم. احتمالا امروز بتونم نگاه کنم. بازهم عذرخواهی میکنم اما واقعا ایمیل ها بسیار زیاد هست.

            موفق باشید

  • با سلام
    جناب احراری نرم افزار envi من گزینه landsat_gapfill رو نمیاره! از قسمت extention هم چک کردم اصلا گزینه extention هیچ زیرمجموعه ای نداره- من نرم افزار رو طبق فیلم آموزشی موجود در پکیج استاد بزرگ نصب کردم. امکان داره در نصب مشکلی بوده باشه؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      احتمالا در آرس اشتباهی کپی کردید. حتما یک بار از نرم افزار هم خارج بشید و مجددا وارد بشید. در هنگام نصب اصلا نباید نرم افزار باز باشد.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و احترام
    جناب احراری من الان ویدئو جلسه دوم استاد بزرگ رو نگاه کردم به منظور انجام تصحیح خطای هندسی تصاویر لندست اما توضیحی نبود در این مورد.
    آیا تصاویر لندست کالکشن یک لول یک نیاز به تصحیح هندسی ندارند؟
    ممنون پیشاپیش

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      تصاویر ۳۰ متری لندست نیازی به تصحیح هندسی ندارند. مگر در کاربردهای خاص مانند تلفیق تصاویر چند سنسوره.

      موفق باشید

      پاسخ
      • میشه بیشتر توضیح بدید لطفا-
        مثلا برای تلفیق تصاویر چند طیفی با پانکروماتیک لندست نیاز به تصحیح هندسی هست یا خیر؟

        پاسخ
  • باسلام
    بنده مجموعه را فراهم کردم بسیار مفید بود متشکرم
    یک سوال دارم در مورد اینکه از landsat gapfill برای پردکردن فاصله تصاویر مادیس میتوان استقاده کرد؟
    این اکستنشن را از کجا میتوان تهیه کرد؟

    پاسخ
  • معصومه
    1398-05-24 11:04 ب.ظ

    سلام آقای مهندس ببخشید من تصاویر ماهواره ای مادیس رو موزاییک می کنم با هر دو روش .. ولی باز هم بین دو قطعه یک خط مشکی رنگ می افته که بعد از اجرای تنظیمات فقط سفید رنگ می شه ولی همچنان خط و فضای خالی وسط تصویر موزاییک شده هست میشه راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      راستش تصاویر سنجنده مادیس در مرز همه فریم ها همپوشانی لازم وجود نداره. اگر در مرز حداقل ۱۰ درصد همپوشانی نداشته باشد مشکلی ایجاد نمیشه. تا جایی که میدونم این مشکل همیشه در بسیاری از فریم های مادیس وجود دارد مگر اینکه همپوشانی داشته باشد.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام آقای مهندس احراری. خط توی تصویر gis نمی افته .
    همپوشانی هم ندارند

    پاسخ
  • معصومه نبوی
    1398-06-04 2:35 ب.ظ

    سلام آقای مهندس من همچنان پاسخی از شما دریافت نکردم شما ایمیل منو دیدین؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      ببخشید اینقدر سوالات زیاد هست واقعا هنوز فرصت نکردم بررسی کنم. با عرض پوزش از شما. سعی میکنم امروز ببینم اگر موردی به ذهنم رسید حتما پاسخ میدهم.

      موفق باشید

      پاسخ
      • معصومه نبوی
        1398-06-10 9:36 ب.ظ

        سلام وقتتون بخیر
        آقای مهندس تصاویر رو ملاحظه کردین میشه جواب ایمیل منو رو بدیدmnabavi93@gmail.com

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          ببخشید دیر شد. حجم سوالات ارسالی بسیار زیاد هست به همین خاطر بررسی فایل های ارسالی کمی طول میکشه. البته بهتون در این رابطه یک ایمیل ارسال کردم. لطفا ملاحظه کنید.

          موفق باشید

          پاسخ
  • ممنونم با آرزوی موفقیت روز افزون شما

    پاسخ
  • معصومه نبوی
    1398-06-12 10:24 ق.ظ

    سلام و احترام . آقای مهندس گفته بودید که بهتون یادآوری کنم برای پاسخ سوال و دیدن تصاویر

    پاسخ
    • با سلام و احنرام

      من فایل شما رو بررسی کردم. پروداکت های grid همپوشانی در مرز ندارند. به همین دلیل این خط ایجاد میشه. اما در ارتباط با اینکه arcgis این خط رو نشون نمیده باید بگم که تصویر حاصله رو در انوی هم بیارید و بصورت بصری در آن ببنید که آیا خط سیاه دیده می شود یا خیر. اگر دیده شد یعنی arcgis تنها نمایشگر بصری آن را حذف کرده است. اگر چنین نشد و در انوی هم خروجی arcgis بدون خط بود دلیلش این هست که arc در واقع یک درون یابی در مرز انجام داده و این خط حذف شده اما انوی برای داده هایی که همپوشانی ندارند این کار را انجام نمی دهد.

      موفق باشید

      پاسخ
  • معصومه نبوی
    1398-06-15 7:41 ق.ظ

    سلام ممنون آقای مهندس شما نرم افزار دیگری بغیر از envi, gis رو پیشنهاد نمی کنید:؟ که بتونه این موزاییک بدون نقص انجام بده. مقالات زیادی روی مناطق وسیع با تصاویر مودیس کار کردند و نقشه های خروجی با کیفیتی هم ارائه دادند.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بنده عرض کردم عدم وجود همپوشانی در مرز باعث این مشکل شده. البته این خط فقط وقتی روی نقشه زوم می کنید نمایش داده میشه. نرم افزارهای دیگر هم ابزار موزاییک دارند اما نمیدونم تا چه حد در این زمینه قابل استفاده است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و احترام
    جناب آقای مهندس احراری، برای موزاییک کردن نقشه کاربری اراضی ، به مشکل برخوردم . این نقشه های طبقه بندی شده در ۵ تصویر موجود است که هر کدام طبقه بندی شده است. و مثلا در یک تصویر ۴ طبقه و حداکثر ۶ طبقه در تصاویر دیگر موجود است.حال که می خواهم اینها را موزاییک کنم خروجی را با ۴ طبقه می دهد. که در ئاقع یکسری از طقات را از دست می دهم. ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      اگر از تصاویر لندست استفاده می کنید این کار اشتباه است. برای تصاویر لندست ابتدا باید تصحیحات انجام شود، تصاویر موزاییک شوند و در نهایت طبقه بندی بر روی تصویر موزاییک شده انجام شود. نه اینکه ابتدا طبقه بندی و سپس موزاییک سازی را انجام دهید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام آقای مهندس احراری. سال نو مبارک باشه.
    من دوتصویر دارم یکی لندست ۵ یکی لندست ۷ که برای دو ردیف مختلف هستند. یکی ۱۶۶یکی ۱۶۷ برای یکتیکه کوچیکی از سایت مورد مطالعم که در حاشیه یک تصویر افتاده و حالت راه راه شده میخوام موزاییک کنم. اما نمیشه یعنی هرکار میکنم گویا همون بخش راه راه و سیاه باعث خطامیشه. راهی داره؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام خدمت شما

      متاسفانه این خطای راه راه شدگی است که در حاشیه تصاویر لندست ۷ وجود دارد. پیشنهاد میکنم از داده های لندست ۵ به عنوان جایگزین استفاده کنید. اگر موجود نبود از روش موزاییک کردن محیط کلاسیک انوی نیز یک بار تست کنید. اما فکر نمیکنم این مشکل برطرف شود. با این حال شما یک بار تست کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • ممنون از پاسختون. در محیط کلاسیک هم امتحان کردم و نشد. برای داده لندست هم یک مشکی دارم که فایل متادیتا نداره و میزان GAIN و OFFSET رو ندارم.
        باید چیکارکنم؟

        پاسخ
  • با سلام
    تصویر لندست با چه پسوندی ادد میشه تو envi
    من میخام تصویر رو انتخاب کنم ارور میده

    پاسخ
  • سلام تصویر موزاییک شده من وقتی زوم میکنم روی مرز نقطه چین داره مشکل کارم کجاس

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      باندهای بازتابی و حرارتی را جدا از یکدیگر موزاییک کنید.

      اگر درست نشد از دستور geo referencing mosaic در محیط کلاسیک استفاده کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام من وبینار اموزشی دمای سطح زمین رو تهیه کردم و میخام از اون دمای سطح زمین و پوشش گیاهی رو بدست بیارم و الان باید برای منطقه ام ۱۲ تصویر لندست رو با هم موزاییک کنم سوال اولم اینه ک قبل موزاییک باید تصحیح خاصی روی تصویرم انجام بدم؟ چون توی وبینار از نرم افزار qgis استفاده میکنم قبل موزاییک تصحیح لازمه ؟ اگه لازم است چه تصحیحی؟
    و اینک وقتی موزاییک میکنم مرز مشترک تصویرم نقطه چین میشه و لایه هام جاشونو عوض میکنم باز درست نمیشه .

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      برای موزاییک کردن تصاویر اول باید تمامی تصاویر را بصورت جداگانه تصحیح رادیومتریکی کنید و سپس تصاویر تصحیح شده باید با یکدیگر موزاییک شوند. برای باندهای بازتابی باید بازتاب سطحی رو محاسبه کنید و سپس موزاییک شوند. برای باندهای حرارتی هم باید رادیانس و دمای درخشندگی محاسبه شده و موزاییک های جداگانه ای برای هریک از آن ها ایجاد شود.

      بر اساس دستورالعملی که در این محصول عرضه کردیم عملا نباید دیگر خطی بین دو تصویر ایجاد شود.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام جناب احراری
    طبق دستورالعمل اجرا کردم منتهی در اون قسمتی که مقادیر رو باید ۱۰۰۰۰ بزنم در قسمت اکسپورت دیگه نمیره و لپ تاپ خاموش میشه ولی وثتی ۰ میذارم یمونه تا احر میره ولی خط تصاویر میمونه و اصلا درست باهم موزاییک نمیشن

    پاسخ
  • سلام جناب احراری
    تصاویر طبق دستور العمل شما برای موزاییک میزنم بعد از اینکه کلی زمان میبره در نهایت فقط یک نصویر از دو تصویری که برای موزاییم انتخاب میکنم میاد هر راهی رو امتحان کردم
    ۱- اول تصاویر بیس رو امتحان کردم برای موزاییک نشد
    ۲- در هر شیت بعد از تصحیح رادیومتری و اتمسفری شاخص lai را حساب و بعد اقدام به موزاییک کردم بازهم نشد

    پاسخ
    • به نرم بخشی از کار را دارید اشتباه انجام می دهید یا اینکه مشکلی در نرم افزار و سیستم تون وجود دارد.

      پیشنهاد میکنم از دستور موزاییک در محیط کلاسیک نرم افزار انوی استفاده کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام آقای احراری تصاویری که میخوام موازییک کنم نیاز به باند مت هم دارند. اول موازییک کنم بعد باند مت بزنم یا برعکس کار کنم؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      اول باید تصاویر را موزاییک کنید. سپس روی تصویر موزاییک شده دستور band math را اجرا کنید.
      تصاویر قبل از ورود به موزاییک کردن باید تصحیح رادیومتریکی و اتمسفری کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام آقای مهندس
    واسه موزاییک کردن در gis تصویر باید تصحیح شوند. اگر تصحیح شوند با چه فرمتی در gis باز کنیم.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      موزاییک کردن تابعی از تصحیحات رادیومتریکی و اتمسفری نیست. تصحیحات مذکور وابسته به کاربرد شما هست. بدون انجام تصحیحات نیز می توانید موزاییک کنید به شرطی که در کاربرد مورد نظر شما تصحیحات رادیومتریکی الزامی نداشته باشد.

      موفق باشید

      پاسخ
  • آقای مهندس من طبق روش گفته شده موزاییک کردم. خط سیاه بین دو تصویرم افتاده، عکس شون رو واستون ایمیل کردم. امکانش هست راهنمایی کنین که این گپ حساب میشه یا خیر؟
    ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
  • سلام جناب مهندس
    طبق مراحل اموزش انجم دادم ولی فقط تصویر اول رو نشون میده.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      اگر موزاییک سازی به درستی انجام شود داخل data manager برای شما یک تصویر جدید ایجاد می کند که حاوی تصویر موزاییک شده منطقه مورد مطالعه خواهدبود.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام آقای مهندس
    وقتی از تصاویر لندست ۵ برای موزاییک کردن استفاده میکنم. لبه های تصویر خامم که سمت راست زرد و چپ آبی هستن موقعی که موزاییک میکنم حذف نمیشن و هستشون. الان باید چیکار کنمک.
    خیلی ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
    • عموما تو حاشیه تصاویر لندست ۵ یک اثر راه راه شدگی وجود دارد که در فرایند موزاییک کردن تصاویر باعث ایجاد مشکلات این چنینی میگردد.
      در بخش ترتیب لایه ها اون تصویری که کمترین اثر راه راه شدگی در مرز را دارد انتخاب کنید.
      اگر دستور Seamless خوب جواب نداد از دستور mosaicking در محیط کلاسیک نرم افزار انوی استفاده کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • آقای مهندس امکانش هست لینک آموزش گپ فیلد رو بزارین. واسه ی برطرف کردن لبه های تصویر که بعد از موزاییک کردن توی تصویر مشخص میشن.

    پاسخ
  • با سلام
    دوتا سوال دار
    اول اینکه از بین سه محصور استاد بزرگ انوی، بسته طلایی و بسته جامع کاملترین کدوم هست؟
    دوم اینکه جناب مهندس احراری در آموزش موزاییک کردن تصاویر لندست فرمودید نیاز به آوردن باند پانکروماتیک برای ساخت دیتاست واحد نیست چون اثر این باند در فرآیند فیوژن میاد، سوالم این هست که من شاخص SAVI رو برای منطقه ام اعمال کردم و میدونید که برای این شاخص باید تصحیحات رادیومتریک و اتمسفریک و همینطور فیوژن انجام بشه، بنابراین آیا من با این وجود که در تولید شاخص SAVI تمام فرآینداا رو از جمله فیوژن انجام دادم، آیا بازم باید بعد دز موزاییک کردن و برای ساخت دیتاست موزاییک ها، فیوزن رو دوباره انجام بدم؟
    ممنونم.

    پاسخ
    • بسته استاد بزرگ انوی همان بسته جامع است.

      بسته طلایی کاملتر است. از لحاظ نرم افزاری مانند بسته جامع است. بسته طلایی فقط ۳۶ ساعت آموزش تئوری بیشتری دارد.
      زمانی که می خواهید فیوژن رو با موزاییک سازی همراه باهم انجام بدید، شرایط انجام کار به این صورت است:
      – اول هریک از فریم ها رو تصحیح رادیومتریکی کرده
      – دوم هر فریم را با فیوژن جزییات مکانی اش رو ارتقا بدید
      – سوم تصاویر فیوژ شده رو موزاییک کنید
      – چهارم تصاویر موزاییک شده رو برای محاسبه شاخص استفاده کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • با تشکر از شما جناب احراری و خسته نباشید
        بد توضیحاتتون من قصد تهیه بسته طلایی رو دارم فقط سوال دیگه ای برام پیش اومده اونم اینکه اگر چنانچه ورژن جدیدی از نرم افزار کرک بشه (آیا شده تا به حال) در اون صورت این آموزش ها و این مجموعه باز هم کاربرد خواهد داشت برای ورژن جدید؟
        ممنون.

        پاسخ
  • ممنون جناب مهندس احراری
    آیا بسته طلایی برای ورژن های بعدی ENVI هم پاسخگو هست؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      فقط برای انوی ۵.۳ کاربردی است. نسخه های بعدی انوی رو حدودا ۶ سال هست هیچ نسخه کرک شده ای از آن در دسترس نداریم. البته پیش بینی بنده این هسضافه ت که با ورژن های بعدی بیش از ۸۰ درصد تطابق داشته باشد. به جز دستوراتی که جدیدا اضافه شده است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام
    جناب مهندس احراری برای من در فرآیند موزاییک با استفاده از seamless Mosaic مشکلی پیش اومده بدین صورت که: من هشت تصویر با نام های فرضی ۱،۲،۳،۴،۵،۶،۷،۸ از لندست ۸ دارم، هر کدوم رو جداگانه تمام تصحیحات رادیومتریک، حذف پهنه‌های آبی، تصحیح اتمسفریک، فیوژن، rescale رو براشون انجام دادم و سپس باز هم جداگانه و برای هریک از ۸ تا تصویر شاخص SAVI رو اعمال کردم، حالا میخوام این ۸ شاخص SAVI رو که مجاور هم هستن موزاییک کنم، تصاویر ۱ و ۲ رو که کنار هم هستن جداگانه، ۳ و ۴ با هم، ۵ و ۶ با هم و ۷و ۸ رو هم با هم موزاییک کردم، حالا که میخوام نتیجه ۱ و ۲ رو با نتیجه ۳ و ۴ موزاییک کنم (تمام مراحل رو طبق آموزش خودتون پیش میرم) بعد از مدت طولانی فقط یکی از تصاویر رو نشون میده نه موزاییک شدشون رو!! یعنی مثلا اگر موزاییک ۱ و ۲ و به نام a و موزاییک ۳ و ۴ رو به نام b بشناسیم، موزاییکشون که باید بشه ab فقط a یا b رو بعد از تمام شدن موزاییکینگ نشون میده (البته من چندبار انجام دادم a یعنی موزاییک شده ۱ و ۲ رو فقط نشون میده) و دیگه اینکه در layer manager در مقابل یکی از دو تصویر اصلی (یعنی a و b) داخل کروشه مینویسه reprojected، لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل چیه و چکار کنم؟
    ممنونم.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      تصاویر تصحیح رادیومتریکی و تصحیح اتمسفری شده را موزاییک کنید.
      سپس روی تصویر موزاییک شده شاخص طیفی محاسبه شود.
      پیشنهاد میکنم برای این کار آب رو حذف نکنید.
      پس از موزاییک کردن نسبت به حذف آب در صورت نیاز اقدام کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • و این توضیح رو اضافه کنم که در layer manager یک فایل و تصویر با نامی که خودم در export برای نتیجه موزاییک a و b انتخاب کردم (مثلا نام c) رو نشون میده و در مقابل این و تصویر b همونطور که گفتم داخل کروشه مینویسه reprojected
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • عبارت reprojected زمانی نشان داده می شود که سیستم مختصات داده هایی که در layer manager باز شده با یکدیگر یکسان نباشد.

      موفق باشید

      پاسخ
      • سلام جناب مهندس احراری
        از وقتی که میگذارید ممنونم
        ببخشید متوجه نمیشم تفاوت سیستم مختصات یعنی چی؟
        من تصاویر رو همگی از یک جا و یکسان دانلود کردن و هیچ عملی برای تغییر سیستم مختصات رو انجام ندادم!
        یعنی اینکه در نهایت و در پایاین موزاییک کردن بجای نشون دادن موزاییک شده دو تصویر اولیه فقط یکیشون رو نشون میده ناشی از همین بحث سیشتم مختصات هست؟
        من چطوری این مشکل نشون ندادن نتیجه موزاییک و فقط یکی از تصاویر اولیه رو بجای ترکیبشون میده حل کنم؟
        خیلی کارم گیر کرده به این خاطر!! لطفا راهنمایی کنید که حل بشه
        و اگر راه حل مربوط میشه به همون سیشتم مختصات، چطوری اونو رفع کنم؟
        سپاسگزارم

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          خواهش میکنم. انجام وظیفه میکنیم.
          موضوع رو اشتباه برداشت کردید. اینکه به تصویر موزاییک شده یک تصویر موزاییک نشده داده ارتباطی به اون موضوع projected نداره.
          دستورالعمل کار با seamless mosaicing همانی است که در فیلم ها گفتم. اما اگر برای شما درست جواب نداده من پیشنهاد میکنم از دستور mosaicing در محیط کلاسیک نرم افزار انوی استفاده کنید.

          موفق باشید

          پاسخ
  • جناب مهندس احراری من در موزاییکینگ با مشکلی مواجه شدم، به این شرح:
    من ۸ تصویر لندست ۸ رو دارم با نام های ۱،۲،۳،۴،۵،۶،۷،۸ که برای هر یک جداگانه تصحیح رادیومتریک، حذف پهنه های آبی، تصحیح اتمسفریک، فیوژن و rescale رو انجام دادم و سپس جداگانه برای هر یک شاخص SAVI رو اعمال کردم و حالا میخوام تصاویر SAVI رو با هم موزاییک و یکی کنم، دو به دو تصاویر مجاور رو موزاییک کردم، مثلا ۱ و ۲ رو با هم و نتیجه رو با نام a و ۳ و ۴ رو با هم و نتیجه رو با نام b فرض کنیم، حالا که میخوام a و b رو موزاییک کنم (تمام مراحل رو طبق آموزش خودتون پیش میرم) در نهایت بعد از مدت طولانی و اتمام فرآیند موزاییک (seamless mosaic) فقط تصویر a (یعنی موزاییک شده ۱ و ۲) رو بجای ab نشون میده و در layer manager هم در مقابل نام تصویر حاصل از موزاییک a و b یعنی ab (که ترکیب ۱ و ۲ و ۳ و ۴ باید باشه) و تصویر b (موزاییک شده ۳ و ۴) داخل کروشه مینویسه reprojected !!
    ممنون میشم راهنمایی کنید که مشکل و راه حلش چیه

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      تصاویر تصحیح رادیومتریکی و تصحیح اتمسفری شده را موزاییک کنید.
      سپس روی تصویر موزاییک شده شاخص طیفی محاسبه شود.
      پیشنهاد میکنم برای این کار آب رو حذف نکنید.
      پس از موزاییک کردن نسبت به حذف آب در صورت نیاز اقدام کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام و احترام به همگی
    سال نو مبارک باشه
    میدونم اینجا مربوط بهgis نیست ولی نیاز به راهنمایی دارم، ممنون میشم کسی کمک کنه
    من برای تهیه لایه‌ی فاصله از گسل‌های یه شیپ فایل که شامل تعداد نسبتا زیادی گسل هست از ابزار multiple ring buffer فواصل ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰، ۳۵۰، ۵۰۰، ۶۵۰، ۸۰۰ و ۱۰۰۰ متر رو وارد و پلیگون‌های بافری حرایم مذکور رو ایجاد کردم و حالا میخوام اون بافرها رو تبدیل کنم به رستر
    از چه ابزاری باید استفاده کنم؟؟؟
    از topo to raster که استفاده میکنم هربار یه ارور میده، یکبار میگه ژئومتری ورودی رو چک کن و….
    از چه ابزار دیگه ای برای تبدیلش به رستر استفاده کنم؟
    و سوال دومم اینه که بعد از رستر شدنش باید ریکلسیفای کنم با ۹ رده و وزن بدم به هر رده، ابزار topo to raster ارور داد و از feature to raster برای تبدیل به رستر استفاده کردم و نتیجه داد ولی نمیدونم آیا اینکار یعنی استفاده از این ابزار فیچر تو رستر صحیح هست یا نه؟ و مشکل بلدی این هست که نتیجه هم که ریکلسیفای میکنم به ده کلاس، بعد از تمام شدن ریکلسیفای فقط دو کلاس اول و آخر رو بهم میده بجای ده تا کلاس!!!! لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
  • ممنونم از شما جناب احراری
    راستی من بسته طلایی انوی رو تهیه کردم، دست مریزاد
    اگر دوستان کسی میتونه در مورد اون مسئله GIS کمک کنه ممنون میشم.
    جناب احراری ایمیل کسی از مدرسان گرامی در زمینه gis رو ندارید که باهاشون تماس بگیرم؟ مشکل برای کارم حاد شده

    پاسخ
    • ممنون از شما.
      بهتر هست زیر محصول مدرسین GIS مثلا دکتر عبدی، مهندس شریعتی و … کامنت بزارید در صورتی که اطلاعات داشته باشند راهنمایی می کنند. متاسفانه ما اجازه انتشار ایمیل مدرسین رو نداریم. مگر به اختیار خودشون در کامنت ها این کار رو انجام بدن.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و ادب خدمت استاد
    من می خواهم تصاویر ماهواره ای sentinel 2را موزاییک کنم و در نرم افزار envi کار میکنم میتونم ابتدا در snap موزائیک کنم سپس وارد enviکنم ؟و یا باید در envi موزاییک کنم با آموزشی که شما قرار دادید برای landsatدر enviمیتونم برای sentinel استفاده کنم؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در انوی هم می توانید موزاییک کنید. اما اول در اسنپ موزاییک بشه مشکل مختصاتی هم نخواهد داشت. در اسنپ که موزاییک کردید آن را وارد نرم افزا انوی نمایید.
      این آموزش رو من برای سنتینل ۲ پیشنهاد نمیکنم چون کارایی اون رو برای سنتینل ۲ قبلا ارزیابی نکردم.

      موفق باشید

      پاسخ
  • محمد امین برخورداری
    1400-06-18 5:14 ب.ظ

    با سلام
    یک سوال داشتم
    من حدود 10 تا تصویر لندست دارم
    که 10 تا شاخص مختلف رو بر روی تصاویر کار کردم
    و هرکاری میکنم موزاییک کنم هر شاخص رو متاسفانه با مشکل رو به رو میشم
    میخواستم بدونم با فیلم اموزشی شما مشکلم حل میشه ؟؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در این محصول آموزشی روش صحیج موزاییک کردن تصاویر ماهواره ای در نرم افزار انوی آموزش داده شده است.
      در صورتی که بازهم در فرایند موزاییک کردن با مشکل مواجه شدید در اینجا کامنت بزارید تا بررسی کنیم.

      موفق باشید

      پاسخ
  • مسعوداسماعیلی
    1400-11-22 6:18 ق.ظ

    با سلام
    من چند تا از فایل های لندست 8 را به روشی شما گفتید موزاییک کردم اما در نرم افزار سگا قابل خواندن نبود باید فرمتش عوض کنم و یا اینکه تصخیحات لازم داشته ؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      اگر به فرمت tif باشد در هر نرم افزاری قابل فراخوانی است.

      موفق باشید

      پاسخ
      • مسعوداسماعیلی
        1400-12-09 7:55 ب.ظ

        با سلام و خسته نباشید
        باید تصاویر لندست در یک زمان دانلود بشه یا اگر دوتا از تصاویر قسمت یک ماه بعد باشه یعنی تصاویر دیگرم از برج 9 دانلود شده و دو تا تصاویر دیگرم از برج 10هست برای موزاییک کردنشون مشکلی نیست.
        ممنون میشیم راهنمایی کنید.

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          از لحاظ عمل مشکلی نیست اما خب پوشش های گیاهی در یک ماه تغییر میکنند و دقت تصویر موزاییک شده را پایین می آورد.

          موفق باشید

          پاسخ
  • مسعود اسماعیلی
    1400-12-12 7:55 ق.ظ

    استاد گرامی
    بعد از موزاییک کردن تصاویر ماهواره ایم محدوده مورد مطالعه را برش بزنم و تصحیحات روش انجام بدم
    یا قبل از موزاییک کردن برش بزنم و تصحیحات روش انجام بدم و موزاییکی کنم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up