فیلم مستر کلاس تولید نقشه های موضوعی برای مطالعه جزیره حرارتی شهری – با استفاده از داده های MODIS

998 بازدید

اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.

آموزش رایگان نرم افزار ENVI

در ENVI حرفه ای شو 🦾

0 تا 100 مفاهیم سنجش از دور

کاملا رایگان شروع کن 🧩

آموزش رایگان ArcGIS pro

واقعاااااا رایگاااااانه 🤗

آموزش گوگل ارث انجین

شدیدا توصیه شده 🌏

دانلود لندیوز 10 متری ایران و …

به کمک گوگل ارث انجین 🚀

کتاب موتور پردازش مجازی

اولین کتاب آموزش گوگل ارث انجین 📗

طبقه بندی تصاویر ماهواره ای

آشنایی با انواع روش ها 😲

پیش پردازش تصاویر ماهواره ای

هندسی – رادیومتریکی – اتمسفری 🀄

دانلود داده های آلتیمتری

ترازسنجی برای دریاچه ها 🧿

پوشش اراضی 10 متری

تولید شده توسط ESRI 🧐

نمایش سه بعدی در ArcGIS

مدل رقومی ارتفاع 🗻

مطالب پربازدید

این آموزش، با موضوع تهیه نقشه موضوعی با استفاده از آستانه گذاری شاخص کیفی ارزیابی اکولوژیکی بر روی شاخص کمی واریانس میدان حرارتی شهری (UTFVI) در آنالیز جزایر حرارتی شهری است. در این آموزش فرایند تهیه نقشه طبقه بندی با استفاده از تصاویر اخذ شده پروداکت LST توسط سنسور MODIS ماهواره های Terra-Aqua می باشد. در واقع این آموزش با…

این آموزش، با موضوع تهیه نقشه موضوعی با استفاده از آستانه گذاری شاخص کیفی ارزیابی اکولوژیکی بر روی شاخص کمی واریانس میدان حرارتی شهری (UTFVI) در آنالیز جزایر حرارتی شهری است. در این آموزش فرایند تهیه نقشه طبقه بندی با استفاده از تصاویر اخذ شده پروداکت LST توسط سنسور MODIS ماهواره های Terra-Aqua می باشد.

در واقع این آموزش با استفاده از دیتاست گوگل ارث انجین با نوشتن اسکریپت بر روی مجموعه تصاویر و استخراج اطلاعات مورد نظر هم بصورت منطقه ای و هم بصورت نقطه ای مورد استفاده قرار می گیرد. در این آموزش چندین هدف عمده  دنبال می شود که عبارتند از:

  • نحوه استخراج داده ها بصورت سالیانه برای بازه زمانی بلند مدت 20 ساله بر روی تصاویر LST بصورت منطقه ای
  • نحوه استخراج اطلاعات فوق بصورت نقطه ای با تعداد بالا بر اساس بازه زمانی بلند مدت در قالب یک فایل csv
  • نحوه استخراج داده های سالیانه برا ی بازه زمانی بلند مدت 20 ساله با استپ 10 ساله (که قابل استفاده برای استخراج داده های فصلی هم می باشد) بر روی تصاویر LST و محاسبه شاخص های مورد بحث
  • نحوه آستانه گذاری بر روی شاخص مذکور و استخراج نقشه کلاسه بندی بر روی تصاویر با استپ 10 ساله
  • نحوه خروجی تعریف پارامترهای آماری و خروجی گرفتن آنها بر روی مجموعه تصاویر

مشخصات آموزش:

  • مدرس: فاطمه قاسم پور
  • تخصص: کارشناس نقشه برداری و کارشناس ارشد سنجش از دور
  • موضوع: تهیه نقشه موضوعی با استفاده از آستانه گذاری شاخص کیفی ارزیابی اکولوژیکی بر روی شاخص کمی وریانس میدان حرارتی شهری (UTFVI) در آنالیز جزایر حرارتی شهری
  • نرم افزار: پلتفرم  Google Earth Engine
  • پیش نیاز: داشتن اکانت فعال در GEE -آشنایی با Google Earth Engine

بخشی از تدریس مدرس:


خرید فیلم کلاس

به منظور تهیه فیلم کلاس بر روی لینک زیر 👇 کلیک کرده و بلافاصله آن را دانلود نمایید.


معرفی مدرس

  • فاطمه قاسم پور
  • کارشناس ارشد سنجش از دور
  • دارنده مدرک کارشناسی ارشد مهندسی سنجش از دور از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
  • دارنده مدرک کارشناسی ارشد مهندسی ژئوماتیک از دانشگاه ترکیه
  • دارنده سابقه 15 ساله بعنوان مسئول پروژه ی دفتری نقشه برداری و مسئول بخش کارتوگرافی
  • دارنده سابقه 5ساله در انجام محاسبات اولیه میکروژئودزی
  • انجام پروژه تحقیقاتی سنجش از دور در کشور ترکیه
  • سابقه تدریس در دانشگاه

عناوین آموزشی

عناوین آموزشی مطابق چارت زیر 👇 ارائه شده است:


معرفی نرم افزار

در این محصول، از محیط گوگل ارث انجین به عنوان محیطی برای اسکریپت نویسی استفاده شده است. دسترسی رایگان به مجموعه تصاویر در گوگل ارث انجین, انجام سریع پردازش های مختلف در مدت زمان کم, انجام پیش پردازش های ضروری بر روی تصاویر موجود و متن باز بودن آن از مهمترین دلایل روی آوردن متخصصین به این سامانه مجازی جهت انجام پروژه های تجاری و علمی مرتبط با پردازش تصاویر ماهواره ای و سنجش از دور می باشد به گونه ای که کاربران به راحتی می توانند اطلاعات مور نیاز را از تصاویر استخراج نمایند.


کاربرد این آموزش:

این دوره آموزشی اگر چه اساسا بر روی تهیه نقشه  موضوعی با استفاده از آستانه گذاری شاخص کیفی ارزیابی  اکولوژیکی بر روی شاخص کمی وریانس میدان حرارتی شهری (UTFVI) در آنالیز جزایر حرارتی شهری UTFVI متمرکز می باشد اما توابع نوشته شده و مباحث آن قابل استفاده برای تمام عزیزانی است که پردازش های مشابه در زمینه های مختلف علوم کاربردی را انجام می دهند بعنوان نمونه می توان به بحث طبقه بندی یاجداسازی داده های مورد نظر بر روی تصاویر با استفاده از ترشولد گذاری, نحوه استخراج اتوماتیک داده ها بصورت سالیانه-ماهیانه-روزانه یا فصلی بدون استپ یا با استپ های مشخص، هم بصورت تصویر هم بصورت اطلاعات آماری می باشد.

یکی از موارد بسیار کاربردی دیگر نحوه خروجی گرفتن بصورت نقطه ای(ایستگاهی) برای تعداد نقاط بالا در بازه زمانی بلند مدت بصورت سطر-ستون می باشد چرا که محدودیت نمایش تعداد حداکثر 5000 سمپل یا داده یکی از مسایلی هست که در ارث انجین مطرح می باشد.


مخاطبان

مخاطبان عزیز این آموزش, دانشجویان, علاقه مندان و متخصصین سنجش از دورحوزه های تغییرات اقلیمی/آب و هوا, علوم پزشکی, مهندسی محیط زیست, مهندسی عمران, مهندسی کشاورزی و … می باشد. به دلیل تنوع کاربرد این آموزش در علوم مختلف, سعی شده است تا با ساده ترین زبان، مطالب به گونه ای ارائه شود که حتی بدون داشتن پیش زمینه قبلی، قابل استفاده عزیزان شرکت کننده در این دوره باشد.


 سوال دارید؟

در این صفحه سعی شده تا تمامی مطالب مورد نیاز کاربران پیش از فرایند ثبت نام عرضه شود. با این حال در صورتی که از مدرس سوال دارید می توانید از بخش نظرات در بخش بالای صفحه استفاده کنید. بخش نظرات برای پرسش و پاسخ با مدرس طراحی شده است. هم چنین در صورتی که نسبت به محتوای وبینار انتقاد و یا پیشنهاداتی دارید از طریق بخش نظرات آن را مطرح کنید.


خرید فیلم کلاس

به منظور تهیه فیلم کلاس بر روی لینک زیر 👇 کلیک کرده و بلافاصله آن را دانلود نمایید.

نوشته های مرتبط :

13 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام
    وقتتون بخیر
    خانم مهندس من چنتا سوال داشتم ازتون و ممنون میشم به صورت کامل توضیح بدین
    جسارتا من میخام روی پروداکت دما ی آستانه گذاری تعریف کنم مثلا برای ی محدوده استان بگم در طی یک سال روزهایی که میزان دما بیشتز از 45 درجه بوده رو نشون بده
    پس در اینجا احتمال داره تعدادی تصویر تولید بشه فرض کنیم 100 تا تصویر دمایی که تو ی سری مناطق استان مورد نظر دمای بالای 45 درجه داشته، درسته؟
    تو مرحله بعد میخام ی آستانه روز رو براش تعریف کنم، مثلا بگم تو این 100 تا تصویر روزانه، چنانچه سه روز بصورت پشت سر هم مثلا 14 ام، 15 ام و 16 ام دما بالای 45 درجه بوده رو بصورت ی نقشه نشون بده
    بصورت خلاصه اینو میخام
    1- آستانه گذاری روی مقدار دما مثلا همون 45 درجه به بالا
    2- آستانه گذاری روی روزهایی که بصورت پشت سرهم دما بالاتر از 45 درجه یا همون آستانه اولمون بوده
    ممنون میشم در این مورد توضیح بدین که آیا ممکنه تو این وبینار در این مورد توضیح بدین؟
    جسارتا اگه سوالمو متوجه نشدین ممون میشم ایمیل یا شماره تماستون رو برام بفرستین تماس بگیرم
    با تشکر
    Hesmaeili19@yahoo.com

    پاسخ
    • فاطمه قاسم پور
      1400-04-10 12:22 ق.ظ

      عرض سلام و ادب و احترام
      با فرض تفکیک سوالات شما به دو بخش جدا( بصورت دو کد و فایل مجزا) می تونم اینو خدمتتون پاسخ بدم که:
      1. در جواب سوال اول اینکه فقط کافی هست که با استفاده از ماسک یک ترشولد (که در اینجا 45 درجه هست) تعریف بشه و در نهایت بر روی مجموعه تصویر یک ساله مپ بشه. با این کار اگر فرض کنیم که شما برای هر روز سال در منطقه مورد نظرتون یک تصویر داشته باشین یعنی 365 تصویر, بعد از ترشولد گداری تعداد تصاویرتون خیلی کمتر از آن تعداد خواهد شد و شما می تونین از تاریخهای مربوطه خروجی بگیرین به اضافه ی تصاویرترشولد گذاری شده ی مربوط به هر کدام از آنها. یا حتی اگر قصد ارایه دارین می تونین یک انیمیشن بسازین که تاریخها رو به همراه تصویر نمایش بده.
      2. سوال دوم شما کمی مبهم هست. اما با فرض پایه, از نظر تیوری, شما یک تابع خواهین نوشت که با استپ سه روزه تصاویر رو جدا کنه. متاسفانه یک مشکلی که در فیلترگداری بر اساس اولویت تاریخ وجود داره این هست که روزها رو اگر حتی تصویر هم نداشته باشین ایجاد می کنه منتها اطلاعات باند رو صفر می گیره. پس بنابراین بایستی یک شمارنده به همراه یک فیلترمعرفی بشه که اگر تعدا تصاویرتون 3 و باند هر سه غیر صفر بود رو جدا کنه و از این سه تصویر یک تصویر بسازه با سه باند یعنی تصاویرتون رو استک کنه. چیزی که الان به دهن بنده می رسه این هست. حالا بایستی دید که در محیط کاری نرم افزاری یا برنامه نویسی شما میشه این رو کدنویسی کرد یا خیر.
      هر سوالی راجع به این مبحث داشتین میتونین از طریق ایمیل زیر ارسال بفرمایین و بنده در حد توان علمیم حتما پاسخ خواهم داد.

      f.ghasempour2019@gmail.com
      پایا باشین.

      پاسخ
  • فاطمه قاسم پور
    1400-04-12 8:38 ب.ظ

    عرض سلام و احترام خدمت تک تک عزیزان
    نیاز دونستم موردی رو خدمت عزیزان توضیح بدم. قرار بود جلسه اول کاملا بصورت تیوری برگزار بشه و مطالب در حد کامل در مورد جزیره حرارتی از بیس خدمت شما بزرگواران عرض بشه. و در انتها در مورد فلوچارت کدنویسی توضیحاتی رو ارایه کنم تا دوستان با آگاهی از مطالب که در کدنویسی آموزش داده خواهد شد, بتونند به خیال راحت و بدون ابهام جلسات رو ثبت نام کامل بفرمایند.اما بخاطر یک سری از عزیزانی که سوالاتی در مورد ترشولد گذاری داشتند تصمیم گرفتم تا جلسه اول رو هم بصورت تیوری و هم عملی در خدمتتون باشم .
    با آرزوی موفقیت برای شما عزیزان

    پاسخ
  • سلام. از داده های سنجش از راه دور می تونیم برای نرم افزار hysplit که برای فاصله های کم حدود کمتر از ۱۰ کیلومتر هست استفاده کنیم؟
    اگه میشه استفاده کرد از چه نرم افزاری استفاده کنیم بهتره؟
    داده هایی که به دست می اید دقت کافی داره؟

    پاسخ
  • فاطمه قاسم پور
    1400-12-14 8:55 ب.ظ

    عرض سلام و احترام.
    تا جایی که بنده اطلاع دارم HYSPLIT اسم یک مدلی هست که توسط NOAA برای مباحث هواشناسی و بحث آلودگی هوا و … بسط داده شده است و اپلکیشنی با همین نام هم وجود داره. بنده بصورت تخصصی با این اپلیکیشن کار نکردم و متاسفانه نمیتونم راهنمایی کنم در این مورد. اما برای بحث داده های سنجش از دور می تونم این رو خدمتتون عرض کنم که یکی از نرم افزارهای رایج و کاربر پسند در عرصه ریموت سنسینگ ENVI هست نرم افزارهای مختلف دیگه ای هم وجود داره همچون geomatica, erdas,qgis,snap و …. بنده ENVI رو بر اساس تجربه کاری ام برای عزیزانی که بتازگی قصد کار در عرصه سنجش از دور رو دارند توصیه میکنم. مورد سومی که فرمودین دقت از لحاظ مختلفی بحث میشه.به عنوان مثال دقت مکانی یک تصویر وابسته به پیکسل سایز هست و شما با هر تصویر یا داده ای که کار بکنین دقت مکانی خودش رو داره مثلا سنجنده ی مادیس از 250 متر تا حوالی 5 کیلومتر برای پروداکت های مختلف رزولیشن مکانی داره. شما بر اساس نیاز پروژه یا هدف نهایی از انجام پروژه میتونین داده های سنجش از دور رو به راحتی و در هر رزولیشنی تهیه بفرمایین.
    پایا و مانا باشین

    پاسخ
  • سجاد زیباساز
    1401-03-04 8:00 ب.ظ

    سلام
    ممنون از آموزش خیلی خوبتون
    لطفا میشه راهنمایی کنید و بفرمایید که موقع خروجی گرفتن Excel در GEE چی کار کنم تا ستون های دیتا هر کدام جداگانه بشن؟ مثلا برای بارش خروجی اکسل می گیرم و بازه زمانی و مقدار بارش رو در یک ستون میاره در حالی که باید یه ستون بارش باشه و یه ستون زمان باشه. ولی این طور نیست
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      احتمالا مشکل از تنظیمان اکسل شما است. چون تا کنون برای من پیش نیومده که تاریخ و اعداد رو در قالب یک ستون واحد بیاره و همیشه بصورت جدا ازهم هست.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من جزایر حرارتی شهر تهران را در بازه زمانی 2021/06/01 تا 2021/09/30 میخواستم ولی متاسفانه خطا میده برای من … ممنون میشم راهنمایی کنید
    https://code.earthengine.google.com/d91cda83f5b1c86deb38beb5becc6938

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      تعداد سوالات ارسالی بسیار زیاد هست و فقط ما فرصت بررسی خطاهای موجود در آموزش ها رو داریم. این کد مربوط به آموزش های ما نیست اما می توانید در سایت زیر در ارتباط با خطای ایجاد شده از سایر متخصصین ارث انجین سوال کنید.
      https://gis.stackexchange.com/

      موفق باشید

      پاسخ
  • پریسا دودانگه
    1402-11-23 3:25 ب.ظ

    سلام وقت بخیر آیا این آموزش در حوزه توسعه فیزیکی شهرها هم کاربرد دارد؟

    پاسخ
  • پریسا دودانگه
    1402-11-23 6:03 ب.ظ

    به دلیل استفاده از سایر پروداکت های مادیس میخواستم با داده های حرارتی مادیس باشه و رزولوشن پایین ؛

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up