اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.
آموزش کار با کتاب خانه طیفی و ابزارهای مرتبط آن در سنجش از دور – بر اساس نرم افزار ENVI
محصول آموزشی کار با کتاب خانه طیفی و ابزارهای مرتبط آن در سنجش از دور، بر اساس نرم افزار ENVI منتشر شد! در این محصول آموزشی روش استفاده از ابزار کتاب خانه طیفی برای تحلیل داده ها و اطلاعات حاصل از تصاویر ماهواره ای با استفاده از نرم افزار ENVI آموزش داده شده است.برای استفاده از نسخه کرک شده نرم افزار به صفحه دانلود envi مراجعه کنید.
با استفاده از این محصول آموزشی شما روش استفاده از ابزارها و امکانات کتاب خانه طیفی در انجام امور متفاوت را فرا خواهید گرفت. اگر شناختی نسبت به کتابخانه طیفی و کارکردهای آن در سنجش از دور ندارید، پیشنهاد میکنیم حتما این محصول آموزشی را خریداری نمایید.
مشخصات محصول
- مدرس: امیرحسین احراری
- تخصص: کارشناس سنجش از دور و پردازش تصاویر ماهواره ای
- موضوع: کتاب خانه طیفی سنجش از دور
- نرم افزار: ENVI
- فرمت آموزش: ویدئویی
- پیش نیاز: ندارد
- داده های تمرینی: دارد.
تهیه آموزش
به منظور خرید این محصول، بر روی لینک زیر کلیک کرده و پس از پرداخت، بلافاصله فایل های آموزشی را دانلود نمایید.
توضیحات محصول
در این بسته آموزشی کتاب خانه طیفی به همراه ابزارها و دستورات آن آموزش داده شده است. این محصول از چهار بخش اصلی تشکیل شده که در آن ابزارهای مرتبط با کتاب خانه های طیفی آموزش داده شده است.
سپس روش کار با کتاب خانه طیفی از حیث یافتن رفتارهای طیفی مرجع، مقایسه رفتارهای طیفی تصویر با آن به همراه روش اضافه کردن و حذف برخی از کتاب خانه های مرجع بصورت کامل تشریح شده است.
عناوین آموزشی
عناوین آموزش داده شده در این محصول بر اساس نرم افزار ENVI عبارت اند از:
- روش کار با spectral profiles
- روش کار با scatter plots
- روش کار با arbitrary profiles
- روش کار با spectral library
- روش stack کردن رفتارهای طیفی
- تطابق رفتارهای طیفی
- تطابق سنجی طیفی بر اساس احتمالات
- طراحی ظاهری نمودارهای طیفی
کتاب خانه طیفی
کتاب خانه های طیفی مجموعه ای غنی از رفتارهای طیفی پوشش های سطح زمین هستند. رفتارهای طیفی موجود در کتاب خانه ها دقیق ترین اطلاعات طیفی در دسترس برای پردازش و اعتبارسنجی تصاویر ماهواره ای است. چرا که این رفتارهای طیفی در یک محیط کنترل شده (آزمایشگاه) و با استفاده از دقیق ترین سنجنده ها بازتاب حاصل از آن ها اندازه گیری شده است.
کتاب خانه های طیفی به عنوان خوراک ورودی برای انجام برخی از دستورات هستند و یا آنکه به عنوان معیار اعتبارسنجی نتابج در نظر گرفته می شوند.
نمونه آموزش
در زیر نمونه عکس هایی از آموزش کار با کتاب خانه طیفی و ابزارهای مرتبط آن در نرم افزار ENVI قرار گرفته که می توانید مشاهده کنید.
تهیه آموزش
به منظور خرید این محصول، بر روی دکمه زیر کلیک کرده و پس از پرداخت، بلافاصله فایل های آموزشی را دانلود نمایید.
19 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام استاد خسته نباشید
من قبلا در ورژن ۵.۳ وقتی یک کانی را ریسمپل میکردم توی پنجره spectral library viewer محور ایکس را به حالت ایندکس می گذاشتم بر اساس تعداد باند مشخص میشد کجا باند یک و … هست الان عددها یه چیز دیگه شده ۵۰۰-۱۰۰۰-۱۵۰۰ لطفا راهنمایی کنین کجا اشتباه کردم یا چطوری این اعداد را تغییر بدهم ممنون
با سلام و احترام
زمانی که طول موج را تعیین می کنید چه اعدادی را نشان می دهد؟ زمانی که index رو قرار می دهید چه اعدادی را نشان می دهد؟ این دو مورد رو بی زحمت برای بنده در این جا ارسال کنید.
موفق باشید
سلام. وقتتون بخیر.برای اینکه بتونم کار با کتابخانه های طیفی رو یاد بگیرم به طور کامل از کدوم آموزشتون استفاده کنم؟
سلام
وقتتون بخیر
ببخشید این محصول با محصول “کتابخانه طیفی نرم افزار ENVI” متفاوت هست چون بعضی سرفصل ها مشترکه؟
با سلام و احترام
در زمینه کتاب خانه طیفی نرم افزار انوی همین یک آموزش هست. آموزش دیگری در سایت نیست. اگر محصولی با این مشترک هست لینکش رو بزارید بررسی کنیم.
موفق باشید
سلام و وقت بخیر
من وقتی از ماژول spectral Analyst برای تصویر Hyperion استفاده میکنم، بعد از مشخص کردن کتابخانه چند گزینه برای apply دارم که شامل eigenvalues – PPI curve – x/y مربوطه است، که هر کدوم رو که انتخاب میکنم یا تمام مقادیر رو صفر نشان میدهد یا یک عدد ثابت مثل ۰٫۹۴۴٫ معنی خاصی دارد این صفر / ثابت بودن ؟
با سلام و احترام
پیکسل های خالص دیگر را برای این مورد تست کنید.
توجه داشته باشید که واحد طول موج تصویر هایپریون با واحد طول موج کتاب خانه طیفی همخوانی داشته باشد.
موفق باشید
سلام وقتتون بخیر، ببخشید من بعد از اینکه تصحیحات رادیومتریکی و اتمسفری (فلش) را بر روی تصویر لندست در نرم افزار envi5.3 انجام می دهم کاملا spectral profile ها متناسب با کتابخانه طیفی هستند، ولی وقتی به فرمت tiff ذخیره سازی میکنم که بعد در نرم افزار دیگر استفاده کنم، روی همون تصویر tiff که در envi 5.3 باز هست دیگر spectral profile ها متناسب نیستند و تغییر کردند.مشکل تصویر tiff چه هست؟
با سلام و احترام
بهترین راه برای مقایسه تصویر قبل و بعد از تیف آن است که هر دو تصویر مورد نظر را در نرم افزار انوی در دو نمایشگر باز کنید.
سپس هر دو نمایشگر را با یکدیگر لینک نمایید و دستور spectral profile رو برای هرکدام فعال کنید.
در صورتی که با حرکت کردن نشانه گر موس روی تصویر رفتار طیفی نمایش داده شده برای هر دو آن ها یکسان باشد یعنی تغییری ایجاد نشده است.
طبیعتا با تیف کردن مشکلی ایجاد نمیشه اما با روش بالا از این موضوع می توانید بصورت کامل اطمینان حاصل کنید.
موفق باشید
با سلام ، من در زمانی که مثادیر مربوط به بازتاب های کتاب خانه ای کلسیت رو فراخوانی می کنم، واحد محور x تغییر می کنه و از بازه ی 0 تا 2.5 به 0 تا 2000 تبدیل می شه. که باعث می شود محور ها به هم ریخته شوند. می خواستم بپرسم چگونه می توانم این مشکل را حل کنم؟
با سلام و احترام
واحد آن از میکرومتر به نانومتر تغییر یافته است. صرفا یک تغییر واحد ساده است و مشکلی ندارد.
موفق باشید
سلام و عرض ادب
جسارتا این آموزش را تهیه کردم ولی هنگام دانلود کردن آن یه سایت mega.nz باز میشه و ارور The file you are trying to download is no longer available را نمایش میده.
لطف میکنید یک راهنمایی بفرمایید تا مشکل دانلود فیلم و فایل این آموزش برای بنده حل بشه.
با عرض سلام
بله چک کردبم درست میفرمایید
قرار هست مهندس احراری بررسی کنند
روز بخیر، در ارتباط با تهیه نقشه فرسایش خاک، یکی از مراحل تهیه چنین نقشه ای، تفکیک واحدهای سنگی از غیرسنگی در زمینه تأثیر در میزان تولید رسوب هست، با استفاده از تصاویر ماهواره ای اپتیک میشه بصورت اتومات از شاخص یا روش خاصی استفاده کنیم تا قسمتهایی که سنگ خالص هست از قسمتهایی که غیرسنگی است و یا بافت خاک داره تفکیک بشن؟
با سلام و احترام
بنده در این زمینه بصورت تخصصی کار نکردم و نمیتوانم نظر قطعی بدم. شاخص هایی هستند که برای شناسایی برخی از کانی ها استفاده میشه اما اینکه میزان خلوص شناسایی چقدر هست رو دقیقا نمیدانم چون با داده های زمینی مقایسه نکردم. بهتر است برای این سوال به مقالات مربوطه مراجعه بفرمایید.
موفق باشید
ممنون از پاسخگوییتون، بیشتر منظور من کلیت توده سنگی هست نه اینکه جنس کانی خاصی رو تشخیص بدم، در تهیه لایه کاربری براساس نمونه های تعلیمی هم این کار رو انجام میدیم که مثلا جاهایی که رخنمون سنگی داره مشخص بشه، اما دنبال اینم ببینم آیاشاخص یا روش مشخصی صرفا برای جدایی بخشهای سنگی یک منطقه از غیرسنگی وجود داره یا نه؟
ممنونم
با سلام و احترام
متاسفانه چون در این زمینه خیلی کار نکردم اطلاعات دقیقی ندارم. بهتر است مقالات مربوط را مطالعه کنید.
موفق باشید
سلام ببخشید من وقتی گزینه اسکتر پلات را انتخاب میکنم و تصویرم را انتخاب میکنم هیچ چیزی نمایش نمیده خواهش میکنم راهنمایی کنید
با سلام و احترام
باید تصویر ماهواره ای رو انتخاب کرده باشید و باندهای هدف رو داخلش انتخاب کنید تا مشکل برطرف شود. فیلم آموزشی را با دقت مشاهده کنید.
موفق باشید