اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.
کاربرد GIS در صنعت نفت،گاز و پتروشیمی
صنعت نفت و گاز بخش تکان دهنده و بسیار مهمی در جهان است.صد درصد از تمام حمل و نقل مربوط به حوزه نفت و گاز می باشد.بیش از یک دهه است که کشورهای پیشرفته از تکنولوژی GIS در صنعت نفت،گاز و پتروشیمی استفاده می کنند.
GISدر صنعت نفت و گاز به سرعت در هر حال رشد است و مورد توجه بسیاری از متخصصین نفت و گاز قرار گرفته است.هرساله در ایالت تگزاس آمریکا کنفرانس بین المللی کاربران جی آی اس در صنعت نفت برگزار مي گردد.
داده های نفت و گاز،به شدت به جغرافیا وابسته هستند.این داده ها که شامل اکتشاف و استخراج نفت، ساخت لوله و محیط زیست و… می باشد. همگی جزء داده های spatial هستند.
جمع آوری اطلاعات جغرافیایی و ذخیره سازی در پایگاه داده و ایجاد geodatabase برای جمعآوری، ذخیره وتجسم مکان فیزیکی خطوط لوله، چاه ها و داده های مکانی مورد استفاده قرار می گیرد.
اطلاعات غیر spatial مانند اجاره، تاریخ، نصب و راه اندازی و مواد لوله هم چنین ازاین دست داده ها می تواند اضافه شود.این اطلاعات برای درک بهتر جهت اطلاع از تعمیر و نگهداری خطوط لوله بسیار مفید خواهد بود.
روابط توپولوژیک جهت کسب اطمینان از کیفیت داده ها نمایش داده می شود. بدین منظور سایر اطلاعات مفید را نیز می توان مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. به عنوان مثال شما می توانید مقداری از خط لوله را براساس نوع در مکان های خاص مقایسه کنید.
مسیریابی و تحویل و برنامه ریزی برای سوخت رسانی به پمپ بنزین ها، ردیابی تانکرهای سوخت رسان در جاده ها و انتخاب بهترین مسیر براساس آدرس از جمله مواردی هستند که در GIS قادر به انجام آن هستیم.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
با سلام
آیا GIS در داخل سایتهای پتروشیمی، گاز و … (پس از اینکه یک پتروشیمی یا … ساخته شد) هم کاربرد میتواند داشته باشد؟
لطفا راهنمایی کنید یا مثالهای کاربردی (داخلی یا خارجی) ارایه نمایید.
تشکر
بلی، دریافت اطلاعات مکانی پیرامون هر شی و پدیده انسانی و طبیعی که ما با هاش سرکار داریم معمولا” معطوف به یک زمان خاص نمیشود مثلا” جی ای اس در سایت های پتروشیمی در زمینه ارزیابی ریسک این سایت ها میتواند ابزار قوی و کارامدی باشد لکن پیدا کردن کارکردهای بیشتر منوط به دانستن سازوکار سایت های پتروشیمی و برنامه های جی ای اس است.