تصویر برداری با امواج مایکروویو

783 بازدید

اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.

آموزش رایگان نرم افزار ENVI

در ENVI حرفه ای شو 🦾

0 تا 100 مفاهیم سنجش از دور

کاملا رایگان شروع کن 🧩

آموزش رایگان ArcGIS pro

واقعاااااا رایگاااااانه 🤗

آموزش گوگل ارث انجین

شدیدا توصیه شده 🌏

دانلود لندیوز 10 متری ایران و …

به کمک گوگل ارث انجین 🚀

کتاب موتور پردازش مجازی

اولین کتاب آموزش گوگل ارث انجین 📗

طبقه بندی تصاویر ماهواره ای

آشنایی با انواع روش ها 😲

پیش پردازش تصاویر ماهواره ای

هندسی – رادیومتریکی – اتمسفری 🀄

دانلود داده های آلتیمتری

ترازسنجی برای دریاچه ها 🧿

پوشش اراضی 10 متری

تولید شده توسط ESRI 🧐

نمایش سه بعدی در ArcGIS

مدل رقومی ارتفاع 🗻

مطالب پربازدید

در تصویر برداری با استفاده از امواج مایکروویو نخستین موضوعی که مورد توجه قرار میگیرد آن است که انرژی از چه سمتی به سنجنده رسیده و مربوط به کدامیک از پدیده ها است. در سنجش از دور اپتیکال خورشید و زمین به عنوان منابع انرژی های بازتابی و حراتی رسیده به سنجنده هستند . با وجود آنکه زمین به میزان…

در تصویر برداری با استفاده از امواج مایکروویو نخستین موضوعی که مورد توجه قرار میگیرد آن است که انرژی از چه سمتی به سنجنده رسیده و مربوط به کدامیک از پدیده ها است. در سنجش از دور اپتیکال خورشید و زمین به عنوان منابع انرژی های بازتابی و حراتی رسیده به سنجنده هستند . با وجود آنکه زمین به میزان اندکی از خود انرژی مایکروویو بصورت طبیعی منتشر میکند اما افت فرکانسی آن مانع از شناسایی دقیق توسط سنجنده های مایکروویو با کیفیت بالا میگردد. به همین منظور در سنجش از دور مایکروویو در بسیاری از موارد از سنجنده های فعال برای تولید انرژی مایکروویو استفاده میشود. چنین سنجنده هایی را مایکروویو فعال مینمامند.

در  سنجنده های مایکروویو فعال از یک انتقال دهنده استفاده میشود که انرژی را به سمت هدف منتشر میکند. پس از انتشار انرژی تولید شده و برخورد آن با پدیده های موجود ، انرژی دچار بازپراکنش به سمت فضا شده و توسط سنجنده ثبت میگردد. معمولا در ساختار سنجنده های راداری (مایکروویو فعال) از دو سکو استفاده میشود. یکی از این سکوها برای انتقال دهنده امواج و دیگری برای دریافت امواج باز پراکنده شده استفاده میگردد. با این حال امروزه بسیاری از سنجنده های راداری مورد استفاده در سنجش از دور از یک پلتفرم برخوردار هستند که فرایند دریافت و اانتقال انرژی را در آن واحد انجام میدهد، به اینگونه از سنجنده های راداری monostatic  میگویند. اما زمانی که از دو سکو در این زمینه استفاده میشود اصطلاحا به آن bistatic گفته میشود که در حال حاضر نیز بیشتر مورد استفاده است.

مایکروویو بخشی از طیف الکترومغناطیس است که از طول موج بسیار بلندتری در مقایسه با سایر امواج مورد استفاده در سنجش از دور برخوردار است. اساس و پایه سنجش از دور ابتدا بر امواج مرئی و مادون قرمز استوار بود. مهمترین تفاوت بین داده های بدست آمده از سنجش از دور اپتیکال و سنجش از دور راداری در ماهیت و ویژگی های امواج الکترومغناطیسی مورد استفاده در آنها است.

 

 

امواج الکترومغناطیسی مختلفی در سنجش از دور میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند اما همه آنها قابلیت عبور از اتمسفر را ندارند. دلیل این امر وجود ترکیبات و مولکول های موجود در جو زمین است. به عنوان مثال ازن جذب کننده امواج ماوراء بنفش است. همین عامل مانع از رسیدن امواج ماوراء بنفش به سطح زمین میگردد. از سوی دیگر وجود رطوبت آب در اتمسفر باعث جذب بخش زیادی از امواج مادون قرمز حرارتی میشود. جذب هایی که از طریق اتمسفر بر طول موج های مختلف اثر گذار است را میتوان در شکل بالا مشاهده نمود.

در شکل مذکور شما میتوانید میزان انتقال امواج الکترومغناطیسی مختلف در محدوده های طیفی را مشاهده نمایید. به عبارت دیگر میزان عبور الکترومغناطیسی تابعی از طول موج امواج است که محدوده بین ماوراء بنفش تا امواج رادیویی را شامل میشود. مهمترین مولفه های موجود در اتمسفر که مانع از انتقال امواج میشوند عبارت اند از :

بخار آب، اکسیژن و دی اکسید کرین به همراه ازن. در آن دسته از محدوده های طیفی که میزان عبور الکترومغناطیسی بالاتر است و عوامل جذب کننده اثر قابل توجهی بر روی امواج ندارند به عنوان پنجره اتمسفری شناخته میشوند. مهم ترین پنجره های اتمسفری که بیشترین انتقال انرژی از طریق آنها صورت میگیرد عبارت اند از:

مرئی و مادون قرمز نزدیک (0.3 تا 1.3 میکرومتر) – مادون قرمز میانی (1.5 تا 1.8 میکرومتر)- مادون قرمز طول موج کوتاه (2 تا 2.6 میکرومتر)- مادون قرمز حرارتی طول موج کوتاه (3 تا 3.6 میکرومتر  و 4.2 تا 5 میکرومتر) – مادون قرمز حرارتی طول موج بلند (7 تا 15 میکرومتر)

محدوده های طیفی قبل از مرئی عموما توسط ترکیبات موجود در جو زمین جذب شده و به سطح زمین نمیرسند. برای محدوده های طیفی مذکور (سنجش از دور اپیتکال) عبور امواج الکترومغناطیسی به صورت انتخابی است. اما در محدوده های طیفی امواج رادیویی بحث عبور انتخابی امواج الکترومغناطیسی مطرح نیست. به عبارت دیگر برای امواج الکترومغناطیسی با طول موج بزرگتر از 3 سانتی متر اتمسفر بصورت کاملا شفاف عمل میکند. تنها اثری که اتمسفر بر روی این محدوده طیفی دارد از طریق یونوسفر ایجاد شده که مقدار آن نیز بسیار اندک است. یونوسفر باعث بازتاب امواج رادیویی میشود  که از طول موج حدودا 10 متری و بالاتر برخوردار هستند.

نوشته های مرتبط :

آموزش های رایگان پیشنهادی :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up