تهیه نقشه شوری خاک – محاسبه شوری خاک – محصول محاسبه شوری خاک با استفاده از سنجش از دور

1,321 بازدید

اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.

آموزش رایگان نرم افزار ENVI

در ENVI حرفه ای شو 🦾

0 تا 100 مفاهیم سنجش از دور

کاملا رایگان شروع کن 🧩

آموزش رایگان ArcGIS pro

واقعاااااا رایگاااااانه 🤗

آموزش گوگل ارث انجین

شدیدا توصیه شده 🌏

دانلود لندیوز 10 متری ایران و …

به کمک گوگل ارث انجین 🚀

کتاب موتور پردازش مجازی

اولین کتاب آموزش گوگل ارث انجین 📗

طبقه بندی تصاویر ماهواره ای

آشنایی با انواع روش ها 😲

پیش پردازش تصاویر ماهواره ای

هندسی – رادیومتریکی – اتمسفری 🀄

دانلود داده های آلتیمتری

ترازسنجی برای دریاچه ها 🧿

پوشش اراضی 10 متری

تولید شده توسط ESRI 🧐

نمایش سه بعدی در ArcGIS

مدل رقومی ارتفاع 🗻

مطالب پربازدید

تهیه نقشه شوری خاک و محاسبه شوری خاک با استفاده از تصاویر ماهواره ای امروزه به راحتی قابل انجام بوده و به دلیل وجود ماهواره ها، نقشه های شوری دقیقی می توان تهیه نمود. بر طبق آمار موجود، سطح کل خاکهای شور در ایران حدود ۴۴ میلیون هکتار تخمین زده می‌شود که حدود ۳۰ در‌صد مساحت دشت ها و متجاوز…

تهیه نقشه شوری خاک و محاسبه شوری خاک با استفاده از تصاویر ماهواره ای امروزه به راحتی قابل انجام بوده و به دلیل وجود ماهواره ها، نقشه های شوری دقیقی می توان تهیه نمود.

بر طبق آمار موجود، سطح کل خاکهای شور در ایران حدود ۴۴ میلیون هکتار تخمین زده می‌شود که حدود ۳۰ در‌صد مساحت دشت ها و متجاوز از ۵۰ در‌صد اراضی تحت کشت آبی کشور است. بطور کلی می‌توان گفت به استثنای اراضی استانهای گیلان و مازندران، تقریبا تمام خاکهای دشت و اراضی پست ایران کم و بیش شور بوده و بیشترین شوری در اراضی مشاهده می‌شود که تحت آبیاری هستند.

در اثر بهره برداری بی رویه از این منابع آبی، سطح آب های زیرزمینی در برخی مناطق استانها تا ٣٠٠ متر هم گزارش شده است . در نتیجه این افت، شوری آب این منابع افزایش یافته و هم چنین خصوصیات شیمیایی آن به حدود بحرانی رسیده و حتی در برخی موارد، خارج از محدوده استاندارد می باشد. بهره برداری این آب جهت مصارف کشاورزی باعث گردیده سطح اراضی کشاورزی شور شده که نهایتا منجر به تخریب و رها شدن اراضی و در نتیجه بیابان زایی شدید در منطقه گردیده است.

"<yoastmark


برای تهیه بر روی دکمه زیر کلیک کنید. سفارش را ثبت کرده و به صفحه دانلود هدایت می شوید.


تهیه نقشه شوری خاک

برای مطالعه شوری در اولین گام به بررسی شوری و خاکهای شور می پردازیم و در ادامه با استفاده از داده های سنجش از دور به صورت طیف و ترکیب نمونه برداری زمین به صورت مدل مورد ارزیابی قرار می دهیم.

به طور کلی روند کار به این صورت است که تعداد نمونه از منطقه  مورد مطالعه با استفاده از روش نمونه برداری بر داشت می شود و میزان Ec، PH، SAR، Caco3 و Caso4 هر نمونه در آزمایشگاه بررسی می شود.

در مرحله بعد تصویر ماهواره ای Landsat 8 را از سایت Earth explorer به آدرس https://earthexplorer.usgs.gov  دانلود می کنیم، شرط اصلی دانلود تصاویر ماهواره ای این است که با روز نمونه برداری باید یکی باشد. در مرحله بعد بین نتایج آنالیز شیمیایی و مقدار ارزش پیکسل در نقطه نمونه برداری شده همبستگی ایجاد می کنیم، و باندهایی که بیشترین همبستگی را دارد شناسایی می‌کنیم.

در مرحله بعد ……

نقشه شوری خاک
نقشه شوری خاک
محاسبه شوری خاک
محاسبه شوری خاک

مدرس دوره کیست؟

علیرضا نصیری خانقاه

کارشناس ارشد رشته سنجش از دور زمین شناختی

مولف کتاب پردازش تصاویر ماهواره ای با Erdas imagine – انتشارات سخن گستر

مولف کتاب کاربرد سنجش از دور چند طیفی در سنگ های افیولیتی

برای اطلاعات بیشتر، در زیر عکس، رزومه مدرس را دانلود کنید.

علیرضا نصیری خانقاه
علیرضا نصیری خانقاه

رزومه مدرس با کلیک بر روی دکمه زیر قابل دریافت است

رزومه علیرضا نصیری خانقاه


مشخصات و ویژگی های آموزش تهیه نقشه شوری خاک:

۱- در ابتدا به صورت اسلاید مفاهیم و روش کار توضیح داده می شود

۲- سپس به کار با نرم افزار پرداخته خواهد شد. (این روش آموزش باعث می شود که مفاهیم را به خوبی درک کرده و روش کار را یاد بگیرید)

۳- در این آموزش از نرم افزارهای ENVI و ArcGIS استفاده می شود

۴- شامل ۵ ساعت آموزش کاربردی و با کیفیت است

۵- بلافاصله پس از پرداخت فایل های آموزشی قابل دریافت است و می توانید یادگیری را شروع کنید


دیاگرام محاسبه شوری:

شوری خاک با سنجش از دور
شوری خاک با سنجش از دور

برای تهیه بر روی دکمه زیر کلیک کنید. سفارش را ثبت کرده و به صفحه دانلود هدایت می شوید.


نوشته های مرتبط :

30 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • با سلام و احترام خدمت مدرس محترم
    بابت تنظیم و تهیه فایل های آموزشی از شما تشکر می کنم، سوالاتی داشتم از خدمت شما که ممنون می شوم من را راهنمایی بفرمایید:
    سوال اول: در فایل های آزموشی موجود در سایت روش “FLAASH” جهت تصحیح اتمسفری تصاویر لندست ۸ معرفی شده است ولی در فایل آموزشی مربوط به ساخت نقشه شوری، مدرس محترم از روش “IAR” استفاده کردند.(زمانی که من از دستور فلش استفاده می کنم، مقدار باند ۶ام، صفر می شود؛ ولی سایر باندها به درستی اصلاح می شوند و به همین دلیل من از دستور IAR استفاده کردم). آقای احراری در آموزش های خود، بعد از انجام تصحیح اتمسفری فرمولی را برای تنظیم مقادیر DN بین صفر و ۱ ارائه کرده اند؛ حال می توانم از شما درخواست کنم که برای زمانی که از دستور IAR استفاده می شود؛ فرمول مربوطه جهت تنظیم مقادیر DN بین صفر و ۱ را بیان فرمایید. همچنین هدف من این است که جهت تعیین مقدار شوری سال های قبل از تصاویر لندست ۷ استفاده کنم، مقادیر DN آن تصاویر را به چه شکل می توانم بین صفر و ۱ تنظیم کنم؟ که در نهایت بتوانم از فرمول هایی که توسعه داده می شوند، برای سال های قبل نیز استفاده کنم.

    سوال دوم: زمانی که بین مقدار DN هر باند یا شاخص های شوری با مقدار شوری خاک رابطه برقرار می شود، در حالتی که تابعی خطی بر این مقادیر برازش داده شوند، مقدار ضریب تعیین بالا نیست ولی زمانی که از تابع Polynomial استفاده شود، مقدار ضریب تعیین به طور چشم گیری بالا می رود (چون به صورت کلی رابطه بین مقدار DN و شوری خاک غیر خطی است) حال سوال من این است که آیا من می توانم از رابطه غیر خطی استفاد کنم یا اینکه رابطه بین مقادیر هر باند ویا شاخص های شوری با شوری خاک، اساسا باید به صورت خطی باشد؟
    سوال سوم: آیا امکان استفاده از روش هایی مانند شبکه عصبی مصنوعی جهت برآورد یک رابطه بین مقدار شوری و مقادیر DN باندها وجود دارد؟ چون ممکن است بتوان به رابطه ای با دقت بالاتر دست یافت.

    پاسخ
    • علیرضا نصیری خانقاه
      1396-11-23 2:34 ق.ظ

      با سلام و عرض ادب و ارادت
      من نصیری هستم و از شما سپاسگزارم که آموزش شوری را تهیه کردید و سوالات خودتون با من در میان گذاشتید
      در مورد سوال اول شما: در قسمت سوم فیلم شوری در دقیقه۰۰:۰۲:۱۶تا ۰۰:۰۲:۵۰ دلیل استفاده از روش تصحیح اتمسفری IARR را گفتم و همچنین در دقیقه ۰۰:۰۸:۵۰ تا ۰۰:۰۹:۱۰ در قسمت چهارم فیلم شوری هم دوباره به صورت دقیق تر توضیح دادم، اما مشکل شما، روش FLAASH در نرم افزار ENVI5.3 برای تصویر Landsat8 گاهی خوب عمل نمیکنه و به طور مثال باند شش ارزش پیکسلهاش صفر می شود، برای رفع این مشکل در صفحه FLAASH در قسمت Multispectral setting کلیک کرده و در قسمت Filte Function File آدرس زیر را پیدا کن “C:\Program Files\Exelis\ENVI53\classic\filt_func\landsat8_oli.sli” حالا این چیه در حوصله این بحث نمیگنجه باید تلفنی توضیح داد ولی بابت ارائه فرمولی که مهندس احراری زحمت کشیدن و در کلیپهای آموزشی تصحیح اتمسفری بسیار جامعه توضیح دادند به علت اینکه حداقل پیکسل در Min مقدارش منفی میشده و اصولا FLAASH روشی هست که میزان max به ده هزار میرسونه و برای این مشکل با استفاده از فرمول، مهندس احراری مقدار پیکسل بین صفر تا یک رساندن، لذا برای این چیزی که میخواین هم از اصول این فرمول استفاده کنید ولی به نظر من داده ها را زمانی تغییر بدید که لازمه وگرنه هر تغییری که اعمال میشه تخریبی از خودش به جا میگزاره
      در مورد سوال دوم شما: شما می تونید از رگرسیون متغیرهای غیر خطی هم استفاده کنی و معادلات مختلف را امتحان کنی، اما قبل از اون یک پیشنهاد دارم اون اینکه تو داده ها را نرمال سازی کنی نسبت به هم، نه به معنی انجام آزمون نرمال بلکه به معنی یکسان سازی داده ها نسبت به هم، اینطوری تخمین گر میزان مشابهت بالایی نشان می دهد البته بازم تاکید میکنم به نتایج آزمون دوربین واتسون و غیره توجه کن
      در مورد سوال سوم شما: احتمالش هست ولی من کار نکردم
      با تشکر از سوالات شما، من ایمیلم را قرار می دهم و خوشحال میشم بازهم بتونم کاری برای شما انجام بدم
      “Ali.nasiri.k@gmail.com”
      در پناه خدا موفق و پیروز باشید
      علیرضا نصیری خانقاه

      پاسخ
  • با سلام و احترام خدمت استاد بزرگوار
    و سپاس از لطف، مرحمت و تدریس عالی شما

    استاد گرانقدر برای ارجاع دادن این روش در رساله یا مقالات ISI به کدام مقاله ISI ارجاع انجام پذیرد که این روش نمونه برداری و انجام کار به صورت علمی قابل استناد باشد. لطفا مقالات و لینک آن ها را معرفی نمایید.

    با تشکر از شما
    و من الله توفیق

    پاسخ
    • علیرضا نصیری خانقاه
      1396-12-19 11:55 ب.ظ

      سلام دوست عزیزم
      خیلی متشکرم که محصول تهیه کردید و سپاسگزارم که منو استاد خطاب می کنید، من فقط افتخار آشنایی شما دوستان را داشتم همین، خیلی سپاسگزارتر می شوم که منو به نامم صدا کنید،
      بابت روشهای نمونه برداری به کتاب روشهای میدانی در سنجش از دور نوشته راجر ام، مک کوری ترجمه دکتر جعفری مراجعه کنید، همچنین به پایان نامه ای که شوری خاک بررسی کرده(عنوانش یادم رفته) نوشته مهندس چیت ساز مراجعه کنید(مدل رگرسیونی انجام داده)؛
      می تونید از برخی رفرنسهای دیگه هم استفاده کنید که در ادامه ذکر می کنم،

      ۱- Bannari, A., Guedon, A., El-Harti, A., Cherkaoui, F., El-Ghmari, A., and Saquaque, A., Slight and moderate saline and sodic soils characterization in irrigated agricultural land using multispectral remote sensing, in Proceedings Symposium on Physical Measurements and Spectral Signature in Remote Sensing. The International Archives of the Photogrammetry, Remote Sensing and Spatial Information Sciences, Davos, Switzerland2007.
      ۲- Elhag, M., 2016, Evaluation of different soil salinity mapping using remote sensing techniques in arid ecosystems, Saudi Arabia: Journal of Sensors, v. 2016
      ۳- Azabdaftari, A., and Sunarb, F., 2016, Soil Salinity Mapping Using Multitemporal Landsat Data: ISPRS-International Archives of the Photogrammetry, Remote Sensing and Spatial Information Sciences, p. 3-9.
      ۴- Ivushkin, K., Bartholomeus, H., Bregt, A. K., Pulatov, A., Bui, E. N., and Wilford, J., Infrared thermal remote sensing for soil salinity assessment on landscape scale, in Proceedings EGU General Assembly Conference Abstracts2017, Volume 19, p. 11888.
      ۵- Mougenot, B., Pouget, M., and Epema, G., 1993, Remote sensing of salt affected soils: Remote Sensing Reviews, v. 7, no. 3-4, p. 241-259.
      با تشکر از سوالات شما، من ایمیلم را قرار می دهم و خوشحال میشم بازهم بتونم کاری برای شما انجام بدم
      “Ali.nasiri.k@gmail.com”
      در پناه خدا موفق و پیروز باشید
      علیرضا نصیری خانقاه

      پاسخ
  • با سلام آیا با این روش می توان روند تغییرات شوری خاک را بررسی کرد مثلا در یک بازه ده ساله؟
    با تشکر

    پاسخ
    • علیرضا نصیری خانقاه
      1397-04-30 8:10 ب.ظ

      سلام
      بله میشه
      بازهاتون بدست بیارید و با هم مقایسه کنید

      پاسخ
      • حسین الهی
        1398-02-15 8:55 ب.ظ

        سلام من دنشجوی کارشناسی نقشه برداری هستم و ارائه ای راجع این موضوع داشتم و قرار است با داده های فرضی کاار کنم.میخواستم بدونم داده هارو از کجا میتونم بدست بیارم یا شما خودتون میتونید این داده های موجود در ویدیو رو به اشتراک بزارید برای دانلود؟

        پاسخ
        • علی رضا نصیری خانقاه
          1398-02-17 10:19 ب.ظ

          داداهای ساختم واقعی نیست، و همینطور هم متاسفانه داده ها را پاک کردم،، خودت میتونی داده سازی بکنی،باز هم اگر مرددی و میتونستم کمکت کنم، ایمیل بزن
          تشکر از شما

          پاسخ
  • با سلام به مهندس احراری
    من چند مورد از آموزشهای خوبتون را خریداری کردم ولی الان یه سوال کاملا تخصصی از شما دارم
    خاک و مواد معدنی مثل خاک کاشی و سنگهای معدنی را میشه توسط تصاویر لندست کشف کرد؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام خدمت شما

      ممنون از شما. بله این امکان وجود دارد اما کانی های محدودی (مانند نمک ، آهن و …) با استفاده از تصاویر لندست قابل شناسایی هستند. با استفاده از سنجنده استر کانی های متعددی را با کیفیت مناسب میتوانید شناسایی کنید.

      در ارتباط با خاک کاشی و سنگ های معدنی دقیقا اطلاعی ندارم. بهتر هست در این رابطه در مقالات جستجو بفرمایید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سپاس از مهندس احراری عزیز

    پاسخ
  • با عر ض سلام و احترام
    با تشکر از آموزش عالی شما استاد بزرگوار. در ارتباط با فایل آموزشی سوالاتی دارم که ممنون می شوم از پاسخگویی جنابعالی.
    ۱- آیا این امکان وجود دارد که از همان باندهای حداکثر و حداقل جذب و انعکاس که شما در نظر گرفته-اید، در مطالعه خود استفاده کنم؟
    ۲- باندهایی که در جدول اکسل به عنوان باندهای جذب و انعکاس در نظر گرفته اید با باندهایی که حین آموزش بر روی پلاتها بیان می کنید متفاوت است؟آیا در این زمینه به جدول اکسل می شود استناد کرد؟
    ۳- چرا باند reside را برای کانی کلسیت در یک عدد منفی ضرب نمودید؟آیا به این دلیل بود که از باند جذب استفاده کرده بودید؟
    در پایان خواهش می کنم اگر امکان آن وجود دارد فایل های زیر را دراختیار من قرار دهید:
    ۱- جدول شاخص OIF که در اکسل ساخته شده بود.
    ۲- تصویر N-Dsalinity، که روش ساخت آن توضیح داده نشد.
    با تشکر

    پاسخ
  • علی رضا نصیری خانقاه
    1398-02-17 10:16 ب.ظ

    سلام خانم قمیشی
    متاسفانه مدتی گرفتار بودم، امروز ایمیلتون دیدم، این سوالات در ایمیل پرسیده بود، جوابشو براتون میفرستم در همون ایمیل
    تشکر از لطف شما

    پاسخ
  • سلام
    لینک خرید فعال فعال نیست
    با تشکر

    پاسخ
  • سلام و خسته نباشید از مدرس محترم
    ببخشید سوال بنده اینکه میشه از داده های ماهواره های دیگه مثل سنتینل و … برای بررسی شوری خاک استفاده کرد؟؟

    پاسخ
    • علیرضا نصیری خانقاه
      1398-09-09 11:55 ب.ظ

      سلام آقای مرتضی
      بله میشه همین روش که توضیح داده شد را روی داد های دیگه پیاده سازی کنید
      با تشکر

      پاسخ
  • با سلام و احترام
    شوری خاک را تا چه عمقی می توان برآورد کرد؟ آیا بستگی به نمونه برداری دارد؟ تا عمق ۳۰ سانتی متر جوابگو هست؟ باتشکر

    پاسخ
    • علیرضا نصیری خانقاه
      1398-09-09 11:56 ب.ظ

      سلام آقای جمال
      روش رگرسیون و فرقی نمیکنه شما یک رابطه همبستگی بین شوری خاک و رزش پیکسل ایجاد میکنید، اما روشهای طیفی فقط سطح خاک مورد محاسبه قرار میدهد(لایه سطح خاک)
      با تشکر

      پاسخ
  • سولماز جمشیدی
    1398-09-28 7:24 ب.ظ

    با سلام و احترام خدمت کارشناس محترم
    برای ارزیابی شوری آب رودخانه از چه دیتاهایی باید استفاده بشه و چگونه این داده ها رو دانلود کنم؟
    متشکرم

    پاسخ
    • علیرضا نصیری خانقاه
      1398-09-28 10:09 ب.ظ

      سلام
      متاسفانه من در این مورد اطلاعاتی ندارم
      موفق و سر بلند باشید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر، بابت زحماتتون تشکر میکن. سوال که داشتم در مورد تعیین خاکهای شنی یا ماسه زارها از چه ترکیب باندی استفاده می شود؟ ایا مانند روش شوری و یا اینکه شناسایی کانی های مختلف باید انجام شود؟ ممنون می شم راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      ترکیبات باندی کاربردی در این زمینه را باید از داخل مقالات استخراج کنید. یا اینکه با استفاده از شاخص OIF بهترین ترکیب باندی از منطقه مورد مطالعه تان را محاسبه نمایید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    ممنون از شما بابت اموزش خوبتون
    میخواستم بدونم میشه دقیقا از همین روش ها برای تصویر سنتینل ۲ در نرم افزار انوی برای تهیه نقشه شوری استفاده کرد؟ و همه مراحل یکسانه؟

    پاسخ
    • علیرضا
      1399-02-02 12:48 ق.ظ

      با سلام و احترام
      اره میشه استفاده کرد، کراحل یکی هستش
      موفق و سر بلند باشید

      پاسخ
  • مریم مزیدی
    1401-05-20 12:48 ق.ظ

    سلام و عرض ادب
    جناب مهندس نصیری
    بنده دوره “مطالعه شوری با استفاده از سنجش دور” را تهیه کردم.
    ضمن تشکر از زحمات جنابعالی در این فایل آموزشی، سوالی برای بنده پیش آمده که اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.
    در فایل آموزشی چهارم، دو مطلب را فقط اشاره کردید و بصورت عملی نشان داده نشده است و دقیقا در همان مرحله کارم متوقف شد.
    جهت برطرف کردن نویزها در Envi classic ،پیکسل های خالص را با استفاده از pixel purity index انتخاب کردم. ولی برای شناسایی عضو پایانی که از منوی Dimensional Visualizer استفاده می‌کنم، خطا میده.
    فایل ورودی هم MNF انتخاب کردم که قبلاً ساختم. پیغام خطا هم در مورد عدم ROI است، با اینکه قبلاً همه ورودی و خروجی ها براساس ROI ساخته شده تهیه شده بود.
    در صورت امکان یک ویدئو کوتاه از این قسمت برای من ارسال کنید.

    پاسخ
  • زهرا احمدی
    1402-04-31 10:53 ق.ظ

    سلام. برای صحت سنجی نیاز به داده های واقعی داریم درسته؟ یعنی اول باید ببنیم داده های کدام منطقه رو داریم بعد اون منطقه رو بررسی کنیم؟

    پاسخ
  • با عرض سلام وخسته نباشید
    آیا آموزشی یا اسکریپت آماده ای در رابطه با محاسبه شوری خاک با رادار دارید؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید🙏

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up