محاسبه مساحت مناطق برفی و تغییرات آن‌ها با تصاویر لندست – پایش تغییرات پوشش برف

686 بازدید

اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.

آموزش رایگان نرم افزار ENVI

در ENVI حرفه ای شو 🦾

0 تا 100 مفاهیم سنجش از دور

کاملا رایگان شروع کن 🧩

آموزش رایگان ArcGIS pro

واقعاااااا رایگاااااانه 🤗

آموزش گوگل ارث انجین

شدیدا توصیه شده 🌏

دانلود لندیوز 10 متری ایران و …

به کمک گوگل ارث انجین 🚀

کتاب موتور پردازش مجازی

اولین کتاب آموزش گوگل ارث انجین 📗

طبقه بندی تصاویر ماهواره ای

آشنایی با انواع روش ها 😲

پیش پردازش تصاویر ماهواره ای

هندسی – رادیومتریکی – اتمسفری 🀄

دانلود داده های آلتیمتری

ترازسنجی برای دریاچه ها 🧿

پوشش اراضی 10 متری

تولید شده توسط ESRI 🧐

نمایش سه بعدی در ArcGIS

مدل رقومی ارتفاع 🗻

مطالب پربازدید

محصول آموزشی محاسبه تغییرات پوشش برفی همراه با مساحت آنها در نرم افزارهای ENVI و ArcMAP منتشر شد! این آموزش به صورت کاربردی و گام به گام به نحوه محاسبه تغییرات پوشش برفی در طی دو بازه زمانی مختلف و همچنین محاسبه مساحت هریک از مناطق تغییریافته و نیافته، نحوه اعمال شاخص برف بر روی تصاویر و بسیاری از نکات…

محصول آموزشی محاسبه تغییرات پوشش برفی همراه با مساحت آنها در نرم افزارهای ENVI و ArcMAP منتشر شد!

این آموزش به صورت کاربردی و گام به گام به نحوه محاسبه تغییرات پوشش برفی در طی دو بازه زمانی مختلف و همچنین محاسبه مساحت هریک از مناطق تغییریافته و نیافته، نحوه اعمال شاخص برف بر روی تصاویر و بسیاری از نکات ارزشمند دیگر پرداخته شده است.

استخراج برف در سنجش از دور
استخراج برف در سنجش از دور

عناوین آموزشی این بخش:

  • نحوه فراخوانی تصاویر دوبازه زمانی مختلف به نرم افزار ENVI
  • نحوه اعمال ترکیبات باندی مناسب با پوشش برفی و بارزسازی
  • نحوه محاسبه تصحیحات رادیومتریکی همراه با تئوری
  • نحوه محاسبه تصحیحات اتمسفری همراه با تئوری
  • انتخاب مدل مناسب برای تصحیحات اتمسفری با توجه به زمان تصاویر
  • نحوه کار با ابزار Stretch data
  • نحوه پیاده سازی شاخص پوشش برف همراه با فرمول نویسی
  • کار با بخش quick state
  • تبدیل مقادیر تصویر به ۰-۱
  • نحوه محاسبه تغییرات
  • نحوه محاسبه مناطق همراه با کاهش و افزایش پوشش گیاهی
  • نحوه به دست آوردن تصویر تغییرات بین دو بازه زمانی
  • نحوه به دست آورد شیپ فایل مناطق تغییر یافته
  • نحوه خروجی گیری به منظور انتقال به نرم افزار آرک مپ
  • نحوه کار با ابزارهای reclassify، dissolve، symbology
  • نحوه به دست آوردن مساحت هریک از مناطق. کاهشی، افزایشی، بدون تغییر

مشخصات آموزش:

مدرس: هادی امامی
مدت زمان آموزش: ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه
تصویر: لندست ۸ و ۵
نرم افزار: ENVI و ArcMAP
داده تمرینی: ندارد
پیش نیاز: ندارد
موضوع: سنجش از دور برف


تهیه آموزش:

به منظور خرید محصول آموزشی بر روی گزینه زیر کلیک کنید. سپس از خرید نسبت به دانلود محصول آموزشی اقدام کنید.


نوشته های مرتبط :

آموزش های رایگان پیشنهادی :

36 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • احمد سمیر
    1398-04-26 1:11 ب.ظ

    سلام! آیا راه وجود دارد تا عمق برف و میزان رواناب یا SNOW EQUIVALENT را محاسبه کرد؟

    پاسخ
    • سلام

      در گوگل ارث انجین برخی از پروداکت های اقلیمی این اطلاعات را در اختیار ما قرار میدهند. به محصول هدیه کتاب گوگل ارث انجین مراجعه کنید در آن این موضوع توضیح داده شده است.

      موفق باشید

      پاسخ
    • با سلام و وقت بخیر. بله این امکان وجود داره ولی برای سنجنده هایی که بتونن نفوذ داشته باشن و به اصطلاح ماکروویو باشن. تو سنجنده های اپتیکی فقط مودیس هس که این امکان رو فراهم میکنه

      پاسخ
      • احمد سمیر
        1398-04-30 9:58 ق.ظ

        خیلی ممنون ! اما پرواکت های مودیس خیلی ریزولوشن پایین دارند مخصوصا در زمینه SNOW EQUIVALENT که نمیشه بصورت LOCAL میزان رواناب ناشی از ذوب برف را با آن محاسبه کرد؟

        پاسخ
  • احمد سمیر
    1398-04-27 10:25 ق.ظ

    سلام استاد احراری! من فقط همان پکیج که شامل دو dvd بود و یک کتاب گوگل ارث انجین را بدست آوردم من دقیقا متوجه هدیه کتاب نشدم آیا dvd با کتاب بعنوان هدیه بود؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      داخل کتاب پیش از صفحه شناسنامه یک صفحه ای هست که یک لینک با عنوان دانلود فایل های کتاب دارد. وارد آن لینک شوید تا فایل های کتاب به همراه محصول هدیه آن را دانلود نمایید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • همایون خوشروان
    1398-04-29 11:10 ق.ظ

    عرض سلام و احترام
    دوره آموزشی تعیین تغییرات پوشش برف شامل مفاهیم مهمی بود و جا دارد از مدرس محترم آن تشکر گردد. اما جناب آقای مهندس احراری در مورد قیمت تعیین شده برای این پکیج یا دوره های مشابه دیگر باید عرض کنم که قیمت ها کمی بالاتر از حد نرمال است. زیرا در صفحات وب مطالب مشابه رایگان بسیاری وجود دارد که به راحتی قابل دسترسی است و بسیاری از مطالب دوره آموزشی فوق نیز در دورهای قبلی شما برای مثال تعیین مساحت سیلاب یا ذخائر آبی ارئه شده است. علیهذا در این دوره چند سوال به شرح زیر مطرح است
    ۱- چرا در تصحیحات رادیومتری از گزینه flaash استفاده شد؟
    ۲- مناسب بود تفاوت بین رادیانس و ایرادیانس و رفلکتیو کمی بیشتر تشریح می گردید. که البته در دوره آموزشی آشنایی با سنجش از دور جنابعالی مسائل به خوبی تشریح شده است.
    ۳- چرا برای بررسی پوشش برف از تصحیحات اتمسفری QUAC استفاده نمی کنیم؟ و چرا از گزینه فلاش استفاده می شود؟
    ۴- برای rescaleکردن مقادیر آیا می توان همیشه از روش stretch استفاده کرد؟ چه تفاوتی بین آنها وجود دارد؟
    ۵- در دوره آموزشی فوق در قسمت تعیین مقادیر پیکسل ها و ارزیابی رفتار رادیومتری عوارض زمین رفتار منتسب به پوشش گیاهی صحیح نمی باشد و این قسمت از کار بنظر می رسد دارای اشتباه است.
    ۶- تلفظ کلمات انگلیسی به شکل صحیحی ارائه نشده است که لازم است استاد محترم به این موارد توجه لازم را معطوف نمایند
    ۷- مناسب بود در مقدمه کمی استاد محترم در مورد خواص رادیومتری عارضه برف و عکس العمل طیفی آن صحبت مینمودند. در هر حال از جنابعالی تقاضا دارد کمی قیمت پکیج ها را متعادل فرمایید و بصورت مکمل توضیحات لازم را اضافه فرمایید.
    متشکرم

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      البته پاسخ سوالات علمی در ارتباط با این محصول رو مدرس آن برای شما پاسخ خواهند داد. چون بنده مدرس آن نیستم نمیتونم پاسخ دهم .

      اما در ارتباط با قیمت محصولات: هدف ما این هست که تا آنجا که میتوانیم امکانات مقرون به صرفه ای رو برای کاربران ایجاد کنیم. مانند دوره های رایگانی که در سایت هست و حتی فروش کتاب گوگل ارث انجین و تخفیف ها و فروش های ویژه. اما متاسفانه هزینه های سایت و کار بسیار بالا رفته و ماهم مشکلات عدیده ای داریم که باید برای خدمت رسانی بهتر باید از طریق فروش محصولات و درآمد حاصل آن تامین کنیم چرا که ما از دوران دانشجویی این سایت رو راه اندازی کردیم و از همان ابتدا هیچ حامی مالی نداشتیم و نداریم به همین منظور باید از طریق فروش محصولات، امکانات سایت رو توسعه دهیم. انشاءلله سعی میکنیم از طریق توسعه دوره های رایگان و پیشنهادهای ویژه به نوعی بالا بودن قیمت ها جبران شود.

      موفق باشید

      پاسخ
    • هادی امامی
      1398-04-31 11:27 ق.ظ

      با سلام و احترام
      ممنون از نکته نظرهای بسیار خوبتان
      در مورد سوالات شما باید عرض کنم که هدف ما توضیح مسائل پیش پردازش تصاویر ماهواره نیس در این محصول آموزشی و اینکه به بررسی روش های مختلف تصحیحات اتمسفری بپردازیم یا تفاوت بین اجزای سنجش از دور را توضیح دهیم. به منظور آموزش این مسائل میتوانید به پکیج تئوری سنجش از دور مراجعه فرمایید.
      در بخش پوشش گیاهی تصاویر عرضه شده مربوط به فصل زمستان میباشند و مسلما رفتار طیفی که نمایش میدهند کاملا شباهت را نباید انتظار داشت چون به صورت ضعیف میباشند.
      درمورد بقیه سوالات هم باید عرض کنم که هدف یک محصول موضوعی و کوتاه بود که در اون بیایم یکی از روش های بررسی تغییرات را توضیح دهیم. هدف ارائه یک محصول آموزشی جامع نبود. ممنون از نکته نظرات بجای شما
      با احترام

      پاسخ
  • همایون
    1398-05-05 10:17 ب.ظ

    دوست عزیز و مهربان وقتی در این سایت پکیج آموزشی به فروش می رسد باید استاندارهای لازم را داشته باشد در غیر اینصورت محبوبیت علمی ایم سایت به مرور زمان تحت الشعاع قرار خواهد گرفت. ضمن آنکه برای تدریس مطالب علمی اصولی وجود دارد که یک استاد مجرب لازم است آن را رعایت نماید. در برنامه های اموزشی جناب مهندس احراری به خوبی این موارد رعایت شده است. انتظار می رفت جنابعالی با توضیحات تکمیلی این پکیج ارزشمند را پر بارتر می نمودید.

    پاسخ
    • با سلام
      خوشحال میشیم که واضح و دقیق مشکلات موردنظر خود را ذکر کنید تا در آموزش های آینده مدنظر قرار گیرد.
      تشکر از شما

      پاسخ
  • سلام و درود ببخشید من این بسته و و همچنین تعیین پهنه های آبی رو تهیه کردم ولی متاسفانه هیچکدوم آب رو از برف تفکیک نمبکنه .منطقه ی من یخچالی هست در این شاخص دریاچه رو هم برام مشخص میکنه و در ndwiوmndwiهم برف رو برام به عنوان پهنه آبی میگیره .چرا در این مورد هیچ صحبتی در این اموزش ها نشده ؟من دوروزه دنبال جوابش هستم لطفا راهنمایی کنید راه حل چیست ؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بنده مدرس جداسازی پهنه آبی هستم. در آموزشی که برای پهنه های آبی تولید کردم هدف شناسایی آب بوده نه برف. چون برف همیشه در منطقه موجود نیست. الان در حال حاضر شما میخواهید پهنه برفی را جداسازی کنید. برای این کار می توانید از شاخص های NDSI و یا پروداکت برف سنجنده مادیس استفاده نمایید. می توانید از مدرس محصول برف نیز در این رابطه راهنمایی بگیرید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • سلام مجدد.من همین شاخص های آبی که عرض کردید رو برای جداسازی پهنه های آبی انجام دادم ولی متاسفانه برف رو هم جزء آب محاسبه میکنه (ndwi,mndwi) . همچنین شاخص برف رو هم حساب کردم(ndsi) دریاچه را هم جز برف حساب میکنه . یعنی شاخص های برف و اب که عرض کردم *آب رو از برف جدا نمی کنند* و خروجی هرسه شاخص کاملا یکسان هست

        پاسخ
  • سلام مجدد.من همین شاخص های آبی که عرض کردید رو برای جداسازی پهنه های آبی انجام دادم ولی متاسفانه برف رو هم جزء آب محاسبه میکنه (ndwi,mndwi) . همچنین شاخص برف رو هم حساب کردم(ndsi) دریاچه را هم جز برف حساب میکنه . یعنی شاخص های برف و اب که عرض کردم *آب رو از برف جدا نمی کنند* و خروجی هرسه شاخص کاملا یکسان هست

    پاسخ
    • بله درسته. در موضوع شاخص های آبی ما نگفتیم از برف اونها رو متمایز میکنه. در این موارد باید از شاخص های دیگری استفاده کرد. چون رطوبت موجود در برف باعث ایجاد این تداخل میشه. راستش بنده خودم تا حالا روی شاخص های برفی اصلا کار نکردم. اما اگر فرصت کنم در این رابطه یک آموزش تولید خواهم کرد. فعلا چون پیش زمینه ای در ارتباط با شاخص های برف ندارم پیشنهاد میکنم از پروداکت برف مادیس استفاده کنید. در غیر این صورت با این کلید واژه د رگوگل سرچ کنید:

      snow and water discrimination in. remote sensing

      موفق باشید

      پاسخ
      • سلام سه روز هست تمام سایتهای لاتین رو زیرو رو کردم هر شاخصی گفتن زدم هرترکیب باندی هر الگوریتمی چرا نمیشه برف از آب جدا بشه توی تصاویر ماهواره ای؟ تا swiهم رفتم دیگه نمیدونم چیکار کنم.

        پاسخ
        • سلام مجدد.

          ما با مدرس تماس گرفتیم که هرچه سریعتر پاسخ شما رو بدهد. یک راهکار ساده این هست که پهنه آبی رو ماسک کنید. بک تصویر بدون برف رو انتخاب کنید از همان منطقه. سپس یک ماسک از پهنه آبی درست کنید. تصویر ماسک آب رو روی تصویر برفی اجرا کنید. سپس آب حذف می شود. حال بر روی تصویر ماسک شده شاخص برف رو اجرا کنید. برای بسیاری از شاخص ها مانند آتش سوزی از این استراتژی استفاده میشه.

          موفق باشید

          پاسخ
        • هادی امامی
          1398-06-02 11:14 ق.ظ

          با سلام بخاطر تاخیر در پاسخگویی خیلی خیلی عذرخواهی میکنم
          درصورتی که نتونستید هنوز این دو پدیده رو جداسازی کنین پیشنهاد میکنم از روش شیءگرایی استفاده کنین. درصورتی که آشنایی ندارین با این روش ها میتونین در تلگرام به بنده پیام بدین تا راهنمایی کنم.
          ۰۹۱۴۷۸۲۰۲۲۱

          پاسخ
      • عاطفه غلامی
        1402-03-01 5:07 ب.ظ

        سلام ایا ممکنه در خصوص اندازه گیری مساحت و ارتفاع یخچالها یک اموزش بزارید ممنون

        پاسخ
  • با سلام
    من با استفاده از تصاویر مودیس تونستم پوشش گیاهی و در بیارم به محیط جی آی اس بردم برش و محاسبه مساحتو انجام دادم و چنتا سوال در این مورد دارم
    ۱- بعضی پیکسل ها بینا بین هستن یعنی اینکه نه جز قسمت گیاهی و نه جز قسمت غیر گیاهی می خواستم بدونم این پیکسل هارو باید جز چه منطقه ای محاسبه کرد ؟
    ۲- مشکل دیگیم که داشتم اینکه من این کارو واسه کل منطقه حساب کردم حالا بر اساس مناطق ارتفاعی می خوام حساب کنم چطور می تونم توی جی آی اس این کارو انجام بدم ؟ (حوضه من ۵ منطقه ارتفاعی داره که می خوام بدونم توی هر منطقه چقدرش پوشش گیاهی و چقدر فاقد اون هستش).
    با تشکر از لطف شما

    پاسخ
    • هادی امامی
      1399-07-14 3:39 ب.ظ

      با سلام عرض ادب.
      در مورد سوال اولتون باید بگم ک این مشکل ب دلیل بزرگی پیکسل هاست. میتونین میانگین این پیکسل هارد داشته باشین ک هرکدوم از پدیده ها بیشتر بودن جز اون کلاس قرار بگیره.در مورد سوال دوم هم از بخش محاسباتی جی ای اس میتونین زون مدنظرتونو انتخاب کنین و پردازشارو فقط بر روی اون بخش انجام بدین.موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام
    ممنون از پاسخ شما
    متاسفانه سوال دومو متوجه نشدم اگه امکانش هست بیشتر توضیح بفرمایید با توجه به اینکه من می خوام هم زمان برای ۵ منطقه ارتفاعی این محاسبه را داشته باشم قبلا در سوال قبل توضیح دادم که برای کل منطقه محاسبه کردم و نقشه ارتفاعی حوضه رو به ۵ منطقه تفکیک کردم اما نمی دونم چطور باید این لایه ارتفاعی رو روی لایه ی قبلی اعمال کنم تا بتونم برای هر زون منطقه گیاهی و غیر گیاهی رو داشته باشم.
    متشکرم

    پاسخ
  • با سلام
    من با استفاده از تصاویر مودیس تونستم پوشش گیاهی و در بیارم به محیط جی آی اس بردم برش و محاسبه مساحتو انجام دادم و چنتا سوال در این مورد دارم
    ۱- بعضی پیکسل ها بینا بین هستن یعنی اینکه نه جز قسمت گیاهی و نه جز قسمت غیر گیاهی می خواستم بدونم این پیکسل هارو باید جز چه منطقه ای محاسبه کرد ؟
    ۲- مشکل دیگیم که داشتم اینکه من این کارو واسه کل منطقه حساب کردم حالا بر اساس مناطق ارتفاعی می خوام حساب کنم چطور می تونم توی جی آی اس این کارو انجام بدم ؟ (حوضه من ۵ منطقه ارتفاعی داره که می خوام بدونم توی هر منطقه چقدرش پوشش گیاهی و چقدر فاقد اون هستش).

    پاسخ
  • با سلام
    ممنون از پاسخ شما
    متاسفانه سوال دومو متوجه نشدم اگه امکانش هست بیشتر توضیح بفرمایید با توجه به اینکه من می خوام هم زمان برای ۵ منطقه ارتفاعی این محاسبه را داشته باشم قبلا در سوال قبل توضیح دادم که برای کل منطقه محاسبه کردم و نقشه ارتفاعی حوضه رو به ۵ منطقه تفکیک کردم اما نمی دونم چطور باید این لایه ارتفاعی رو روی لایه ی قبلی اعمال کنم تا بتونم برای هر زون منطقه گیاهی و غیر گیاهی رو داشته باشم.
    متشکرم

    پاسخ
    • هادی امامی
      1399-07-23 3:35 ق.ظ

      با سلام وقت بخیر.
      شما ساده ترین راهی که میتونین برای هربخش بتونین پوشش گیاهی محاسبه کنید اینه که بیایین بر اساس ااستانه گذذاری این کارو انجام بدین. یعنی به فزض مثال برای مناطق ارتفاعی مختلف یک ااستانه تعزیف کنین و اون بخش رو جدا محاسبه کنید.به این ترتیب برای کل بخش ها اینکارو انجام بدین.موفق باشین

      پاسخ
  • صحراپروین
    1401-08-02 11:00 ق.ظ

    سلاام لطفا سوال منو پاسخ بدید.داخل این آموزش برای جدا کردن پوشش برف تصحیحاتی انجام داد آیا لازمه که پوشش ابر هم جدا بشه؟چون داخل این فیلم پوشش ابر و برف تفکیک نشد. !!!لطفا پاسخ بدید.ممنون

    پاسخ
  • هادی امامی
    1401-08-02 3:03 ب.ظ

    با سلام و وقت بخیر. اگر محدوده شما دارای پوشش ابری باشه نیاز هست که ابتدا اون پوشش ها جداسازی بشن. بله برای این کار باید حتما تصحیحات بر روی تصویر انجام بشه و ماسک ابر نیز انجام بشه. باتشکر

    پاسخ
  • محمد حسین هاتف
    1401-12-22 2:59 ب.ظ

    با سلام ، آقای احراری بنده میخواهم پروژه ای در خصوص تعیین دمای سطح یخ انجام بدهم که در این خصوص 2 سوال تخصصی از شما دارم :
    1 . برای حصول به این خواسته می بایست کدام یک از آموزش های سایت شما را انتخاب کنم که به صورت دقیق تر بنده را راهنمایی کند .
    2 . با توجه به اینکه اعتبار سنجی پس از انجام پروژه برای بنده بسیار مهم است و به داده های زمینی دسترسی ندارم چگونه می بایست به این هدف دست پیدا کنم آیا باید روش های مختلف و الگو های مختلف تدریسی را مقایسه کنم یا راه بهتری وجود دارد ؟؟
    ممنون میشوم بنده را در این زمینه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در حال حاضر پروداکت دمای سطح زمین لندست به نظرم معتبر تر از سایر روش های محاسبه دمای سطح زمین هست. به همین دلیل از پروداکت آماده دمای سطح زمین لندست استفاده کنید بهتر هست.
      برای اعتبار سنجی هم میتونید روند تغییرات دمای سطح یخ تا زمان ذوب آن را ملاک قرار بدید. یا نسبت اختلاف دمای یخ و سایر پدیده ها.
      روش دسترسی به پروداکت دمای سطح زمین لندست در لینک زیر تدریس شده است.
      https://girs.ir/lst-in-gee/

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام
    در این فایل آموزشی از کدام ورژن envi استفاده شده؟ لطفا می فرمایید؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید در این محصول من فایل metadata روفراخوانی میکنم برای انوی ولی متاسفانه نمیخونه این فایل رو میتونید بهم بگید مشکلش چی هست؟ آیا ورژن نرم افزار بالاست یا نه مشکل از تصویر هست

    پاسخ
  • هادی امامی
    1402-03-11 4:22 ب.ظ

    با سلام و وقت بخیر. نرم افزلر انوی لراز گاهی ب همچین باگ هابی مواجه میشه که بنده واقعیتش راه حلی براش ندارم. احتمالش هم هست ک مشکل از تصویر باشه اگر امکانش هست یک تصویر دیگه رو تست کتید اگر فراخوانی شد فایل متادیتا میتونه ایراد داشته باشه. با تشکر

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up