اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.
تهيه نقشه پراكندگي كانيها با استفاده از تصاویر فراطیفی (هایپراسپکترال)
در اين مقاله به نحوه تهیه نقشه پراکندگی کانیایی توسط روشهای دورسنجی فراطیفی پرداخته شده است که نیازمند شناسايي كانيها با استفاده از روشهاي پردازش تصوير فراطيفي می باشد.
توانايي سنجنده هاي فراطيفي در جمع آوري اطلاعات قابل توجه طيفي از سطح زمين، دانشمندان را در دستيابي به نتايج موفقيت آميز در زمينه های مختلف مانند مديريت منابع، كشاورزي، اكتشافات معدني و … یاری مي كند.
مشكل اساسي در تصويربرداري فراطيفي وجود پيكسلهاي مخلوط است كه ناشی از دقت مكاني اندك سنجنده ها ميباشد. در واقع، با توجه به اینکه ابعاد پیکسلی سنجنده ها اغلب در حدود 20-30 متر میباشد، امكان وجود پيكسلهاي خالص در منطقه، بويژه در زمينه شناسايي كانيها، عملاً غيرممكن است. بدين ترتيب اثر طيفي هر پيكسل، تركيبي از اثرات طيفي اعضاي سازنده آن خواهد بود. از طرفی برای انجام طبقه بندی و تهیه نقشه پراکندگی کانیها در منطقه، ناگزير از شناسايي اعضاي سازنده و نيز كسرهاي فراواني مربوطه در هر پيكسل مي باشيم.
يكي از روشهايي كه بطور گسترده براي حل اين مسئله و شناسايي اجزاء سازنده پیکسلها (با سطح پوشش كمتر از دقت مكاني سنجنده ها) مورد استفاده قرار مي گيرد، مدل اختلاط خطي است كه پس از تعيين اعضاي انتهايي، امكان برآورد ضرايب اختلاط در پيكسلها را نيز فراهم مي كند. در اين نوع مطالعات، ابتدا مراحل پيش پردازش شامل تصحيح اتمسفري، توپوگرافي و شناسايي باندهاي طيفي بد بر داده هاي فراطيفي اعمال و سپس به شناسايي و تهيه نقشه پراكندگي كانيها پرداخته می شود. در نهايت صحت نتايج حاصل توسط نقشه هاي زمين شناسي منطقه و یا بازدیدهای صحرایی مورد بررسي قرار می گیرد.
فهرست مطالب
1- مقدمه
2- پيش پردازش تصاویر فراطیفی
2-1- تصحيح اتمسفري
2-2- تصحيح توپوگرافي
2-3- ارزیابی كيفيت داده ها
3- استخراج اعضاي انتهايي
4- تهيه نقشه پراكندگي كانيها
4-1- نمونه برداري دوباره از كتابخانه طيفي USGS
4-2- انجام آنالیز طیفی و تعیین نوع کانیهای معرف کلاسها
4-3- تخمین فراوانی کانیها در پیکسلها
4-3-1- فيلترينگ تطبيقي
4-3-2- فيلترينگ تطبيقي هماهنگ با مخلوط
4-4- تهيه نقشه طبقه بندي نهايي
5- بررسي صحت نتايج
تحقیق و پژوهش: خانم دکتر بابکان
برای دریافت مقاله کامل به لینک زیر مراجعه کنید:
9 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
با سلام و سپاس از زحمتهای شما
سلام
عالیییی بود
مرسی
سلام خیلی خوب بود ممنون
با سلاممقاله بسیار عالی بود.ممنون
با سلام
ضمن خدا قوت و آرزوی توفیق، سپاسگزار خواهم بود اگر مطالبی در مورد شناسایی و تفکیک گونه های درختی به فارسی یا زبان اصلی نیز منتشر نمائید.
با تقدیم احترام
با سلام
با سپاس از زحمات فراوان و بی شائبه جنابعالی و آقای مهندس احراری برای مطالب مفید که سخاوتمندانه در اختیار همگان قرار می دهید.
سلام و تشکر
ممنون که نظرات خود را مینویسید.
سلام
چطور میشه تصاویر و داده های ابرطیفی را دانلود کرد
با سلام و احترام
از سایت earth explorer شما می توانید داده های ابر طیفی هایپریون رو دانلود کنید.
موفق باشید