اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.
تهیه و ارزیابی انواع درونیابی با استفاده از روش های IDW و Kriging و Spline

این ویدئوی آموزش به تهیه و ارزیابی انواع درونیابی با استفاده از روش های IDW و Kriging و Spline در محیط نرم افزار ArcGIS پرداخته است
زمین آمار شاخه ای از علم آمار است که مبتنی بر تئوری متغییرهای ناحیه ای است. هر متغییری که در فضای سه بعدی توزیع شده و دارای وابستگی مکانی باشد، متغییر ناحیه ای نامیده شده و می تواند در مطالعات زمین آمار مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
در واقع زمین آمار، مجموعه نقاط نمونه برداری مکان دار (دارای موقعیت مکانی) که به شکل گسسته هستند را با استفاده از توابع زمین آماری به شکل یک سطح یا نقشه پیوسته در می آورد که این عمل باعث تخمین پارامتر مورد مطالعه در نقاط نمونه برداری نشده می شود که در زمین آمار این عمل به درونیابی (Interpolation) مشهور است. نقشه های درونیابی، نقشه هایی هستند که نشانگر میزان تراکم و پراکندگی یک یا چند پارامتر در محدوده و منطقه مورد مطالعه می باشند.
مشخصات آموزش:
- مدرس: هیدی محمودپور
- تخصص: کارشناس منابع آب (فارغ التحصیل ارشد مهندسی منابع آب)
- موضوع: ارزیابی روش های درونیابی
- نرم افزار: سامانه ArcMAP، نرم افزار Excel
- مخاطب: علاقه مندان علوم مکانی، محیط زیست، بهداشت محیط، علوم آب و..
- نوع آموزش: ویدیویی
- مدت زمان آموزش: ۴۶ دقیقه
- پاورپوینت: ندارد
- داده های تمرینی: دارد
- پیش نیاز: ندارد
توضیحات آموزش:
این محصول آموزشی در ارتباط با نحوه پیاده سازی داده ها ، ساخت و تهیه نقشه های درونیابی با استفاده از روش های IDW و Kriging و Spline در نرم افزار ArcMAP می باشد. در این آموزش، پس از تهیه نقاط تست (Test) و آموزش (Train) و تهیه نقشه های درونیابی، با استفاده از نرم افزار اکسل و شاخص آماری درصد خطای نسبی، روش های درونیابی مورد ارزیابی قرار گرفته و در نهایت بهترین روش به عنوان روش ایده آل برای درونیابی پارامتر کمی فاصله تا عمق آب زیرزمینی (Depth to groundwater) معرفی شده است.
نرم افزار ArcGIS، قابلیت های بسیار زیادی را در اجرای پروژه های مهندسی به خوبی فراهم کرده است. نرم افزار ArcMAP، امروزه بیشتر برای کاربردهای مربوط به علم مکان یابی مورد استفاده قرار می گیرد.
در محصول آموزشی حاضر، محدوده مورد مطالعاتی تالش با ۵۹ حلقه چاه که نشان دهنده مقادیر اندازه گیری شده عمق آب زیرزمینی می باشد، مورد ارزیابی قرار گرفته است. لازم به ذکر است که از هر داده جمع آوری شده دیگر، مثل داده های مربوط به ایستگاه های هواشناسی، داده های مربوط به بیماری های مختلف و بسیاری از داده های دیگر در محدوده مطالعاتی مختلف نیز می توان استفاده کرد و تفاوتی در فرآیند انجام گرفته، ایجاد نخواهد کرد.
عناوین آموزشی:
عناوین آموزشی به شرح زیر می باشند:
- فراخوانی شیپ فایل محدوده و نقاط اندازه گیری شده به داخل محیط نرم افزار Arc map
- تهیه نقاط تست (Test) و آموزش (Train) برای انجان درونیابی
- تهیه نقشه های درونیابی با استفاده از روش های IDW, Kriging و Spline
- خروجی نقاط به دلخل نرم افزار Excel و محاسبه درصد خطای نسبی
- ارزیابی روش های درونیابی و ارائه بهترین روش درونیابی برای پارامتر کمی عمق آب زیرزمینی در آبخوان تالش
ویدئوی آموزشی:
داده های تمرینی - کلیک کنیدموارد زیر را نیز ببینید:
- درونیابی به روش idw و kriging، گریدبندی، ترسیم لژاندر، مقیاس و جهات جغرافیایی برای نقشه حاصل
- آموزش درون یابی در ArcGIS به روش IDW
- ارزیابی آسیب پذیری آب های زیر زمینی با استفاده از روش GALDIT
7 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
چطور میشه دانلود کرد
داده های تمرینی داره ولی چطور میشه باز کرد
با سلام ویدئو کتمل دانلود نشد و نتونستم آموزش مدرس را کامل نگاه کنم.
چطور میتونم دانلود کنم.
ممنون از تدریس های خوبتون
سلام و ووقت بخیر
با پشتیبانی سایت در ارتباط باشید:
girs.academy@gmail.com
سلام.مدرس و تدریسشون عالی بود. فقط سه تا سوال دارم:
1-output cell size رو چرا روی 100 تنظیم میکنند و بر چه اساس است و در صورت وجود مقادیر کمتر و بیشتر چه اتفاقی خواهد افتاد؟
2- منبعی که برای فرمول تخمین استفاده کردند از چیست؟
3- برای ارزیابی صحت نقاطی که مثلا با استفاده از شاخص TDI آشکارسازی گردوغبار صورت گرفته میشه استفاده کرد؟در غیر این صورت روش پیشنهادی چی میتونه باشه؟
سلام و عرض ادب و احترام خدمت شما دوست عزیز
ممنون از نظرات شما
در خصوص سوال اول: در واقع تعیین کننده output cell size شما محمدوده مطالعاتی شما هست. یعنی اگر محدوده شما خیلی بزرگ باشد میشه output cell size را روی مقادیر بزرگتر انتخاب کرد و اگر محدوده شما کوچکتر باشد میشه مقادیر output cell size را کوچکتر انتخاب کرد. البته باید به این نکته هم توجه داشت که هر چه مقادیر output cell size شما کوچکتر باشد، تعداد پیکسل های شما بیشتر خواهد بود و این باعث میشه که حجم عملیاتی که روی لایه ها انجام میدین پیچیده تر بشه و وقت بیشتری لازم داشته باشید.
در خصوص سوال دوم: فرمولی که استفاده شده در واقع یکی از فرمول های هست که در بیشتر پایان نامه ها و مقالات برای مقایسات آماری از آن استفاده می شود و در قاعده 70 به 30 نیز از این روش استفاده شده است.
در خصوص سوال سوم: بنده در مورد این شاخص اطلاعی ندارم ولی در حالت کلی از این روش برای داده هایی که مقادیر مشاهداتی و تخمینی (پیش بینی شده) در اختیار داشته باشید، میتونید استفاده کنید.
با عرض سلام و تشکر از ویدئوی آموزشی بسیار خوب و کاربردی شما. یک سوال داشتم اینکه پس از انجام درونیابی به روشهای مختلف برای مقایسه میزان دقت و خطای هر روش در نرم افزار ArcGIS در کدام قسمت میشه مقادیر RMSE یا MDE و … را مشاهده کرد. در این خصوص نیز ممنون میشم توضیح دهید.
با تشکر
سلام وقتتون بخیر
اگر امکانش هست در مورد روش kriging universal به صورت خیلی بازتر توضیح بدین یا اگر منبعی رو میشناسین که کامل توضیح داده ممنون میشم معرفی کنین