1,933 بازدید

اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.

آموزش رایگان نرم افزار ENVI

در ENVI حرفه ای شو 🦾

0 تا 100 مفاهیم سنجش از دور

کاملا رایگان شروع کن 🧩

آموزش رایگان ArcGIS pro

واقعاااااا رایگاااااانه 🤗

آموزش گوگل ارث انجین

شدیدا توصیه شده 🌏

دانلود لندیوز 10 متری ایران و …

به کمک گوگل ارث انجین 🚀

کتاب موتور پردازش مجازی

اولین کتاب آموزش گوگل ارث انجین 📗

طبقه بندی تصاویر ماهواره ای

آشنایی با انواع روش ها 😲

پیش پردازش تصاویر ماهواره ای

هندسی – رادیومتریکی – اتمسفری 🀄

دانلود داده های آلتیمتری

ترازسنجی برای دریاچه ها 🧿

پوشش اراضی 10 متری

تولید شده توسط ESRI 🧐

نمایش سه بعدی در ArcGIS

مدل رقومی ارتفاع 🗻

مطالب پربازدید

در سال های گذشته یکی از رشته هایی که بسیار پر طرفدار بوده است و توانسته جایگاه خوبی در بین رشته های دیگر باز کند و تقریبا به یک علم بین رشته ای تبدیل شده است، رشته مهندسی  GIS و یا رشته RS & GIS هست که همه آن را با نرم افزار ArcGIS می شناسند ولی متاسفانه خیلی کم…

در سال های گذشته یکی از رشته هایی که بسیار پر طرفدار بوده است و توانسته جایگاه خوبی در بین رشته های دیگر باز کند و تقریبا به یک علم بین رشته ای تبدیل شده است، رشته مهندسی  GIS و یا رشته RS & GIS هست که همه آن را با نرم افزار ArcGIS می شناسند ولی متاسفانه خیلی کم از نرم افزارهای دیگری که در این حوزه استفاده می شود اطلاعات دارند.

نرم افزارهای مهندسی به دو دسته تجاری(Commertial) و متن باز(Opensource) تقسیم می شوند. نرم افزار ArcGIS یک نرم افزار تجاری هست و بخاطر محبوبیت جهانی ای که دارد با توجه به گران بودن آن ( البته در کشورهای جهان اول) و مشکلات کرک شدن نرم افزار و خطاها و هنگ کردن هایی که برای کاربران این نرم افزار به وجود می آورد باز هم مخاطبان خاص خودش را دارد و طبیعی هم هست چون شرکت ESRI جزء اولین شرکت هایی بود بوده است که در حوزه GIS شروع به فعالیت کرد و نرم افزار ArcGIS هم یک نرم افزار کاربرپسند، قدرتمند ،دارای قابلیت پشتیبانی و حمایت شرکت های نرم افزاری دیگر از فرمت های این نرم افزار و … می باشد ولی در این بین نرم افزار های متن بازی هم وجود دارد که بدون پرداخت هیچ هزینه ای و بدون داشتن لایسنس با قابلیت بسیار بالا قادر هستند هم از الگوریتم ها و عملیات GIS حمایت کنند و هم RS و امکانات و قابلیت های مناسبی دارند.

برخی از نرم افزارهای متن باز در این زمینه به شرح زیر می باشد:

  • GRASS GIS
  • gvSIG
  • ILWIS
  • JUMP GIS
  • MapWindow GIS
  • QGIS
  • SAGA GIS
  • UDig
  • Capaware
  • FalconView
  • Calypso

ولی در این گزارش ما تصمیم داریم که مقایسه ای بین نرم افزار ArcGIS و QGIS داشته باشیم:

  • زمانی که شما یک پروژه مکانی را انجام می دهید و می خواهید آن را به کارفرما ارائه دهید دو حالت پیش می آید یکی اینکه کارفرمای شما هیچ گونه شناختی نسبت به نرم افزار ArcGIS ندارد و شما قصد نمایش اطلاعات را دارید مسلما برای نمایش اطلاعات نرم افزار ArcGIS را با دردسرها و زمانی زیادی که طول می کشد نصب نمی کنید و از نرم افزارهایی مانند Arc reader  استفاده می کنید ولی زمانی پیش می آید که شما قصد ویرایش مکانی اطلاعات را هم دارید و نیاز به یک نرم افزار دسکتاپ دارید و زمانی کمی هم دارید یکی از نرم افزار های که خیلی به شما کمک می کند و زمان نصب تقریبا کمتر از 7 دقیقه از ما را می گیرد نرم افزار QGIS  هست.
  • سرعت لود بالای داده های وکتوری و رستری نسبت به نرم افزار ArcGIS بالاتر هست.
  • سادگی و زیبایی محیط نرم افزار QGIS یک حس خوشایندی برای کاربران تازه کار ایجاد می کند اما سادگی همیشه به معنای راحتی کار نیست به فرض مثال دکمه قدرتمند Add Button در نرم افزار  ArcGIS قابلیت اضافه کردن اکثر فرمت های وکتوری، رستری، اکسل و … را دارد ولی در QGIS برای  ورود داده های رستری یک دکمه، برای ورود داده های وکتور ی یک دکمه و دکمه های متفاوتی طراحی شده است و به علت استفاده از کتابخانه GDAL/OGR می تواند بیش از 70 فرمت را پشتیبانی کند.

  • یکی دیگر از خصوصیت های خوب هر دو نرم افزار هم ArcGIS و هم QGIS پشتیبانی بیش از 2700 سیستم مختصات و سیستم تصویر می باشد.

  • توسعه و به اشتراک گذاشتن پلاگین های رایگان و بسیار کاربردی از دیگر مزایای این نرم افزار هست. پلاگین ها مانند افزونه ها((extension در ArcGIS می باشد ولی بسیار کاربردی تر که با توجه به کاربرد آن در رشته های مختلف توسعه داده می شوند. از جمله پلاگین CadTools( ابزاری بسیار آسان برای استفاده و ویرایش داده های cad)، پلاگین cadastr ( برای استفاده در امور ثبتی و نقشه های کاداستر)، پلاگین openlayers plugin که به راحتی قابلیت دسترسی به تصایویر openStreetMap ، Google Maps ، Bing و MapQuest را فراهم می کند.

  • از دیگر مزایای QGIS وجود محیط Print Composer هست که محیطی برای تهیه نقشه است و با در اختیار گذاشتن ابزارهای حرفه ای کارتوگرافی می تواند گزینه ی مناسبی برای تهیه و ویرایش نقشه های مکانی باشد.

  • یکی از ضعف های ArcGIS البته شاید از منظر متخصصان ESRI ضعف به حساب نباید این است کهArcGIS برای پردازش داده های رستری الگوریتم ها و ابزارهای قدرتمندی کم دارد در حالی که در QGIS ابزارهای تخصصی زیادی هم از طریق نرم افزار QGIS  و هم الگوریتم های نرم افزار Grass GIS در اختیار کاربران برای پردازش داده های رستری می گذارد.

  • نرم افزار QGIS مانند ArcGIS زبان برنامه نویسی پایتون را پشتیبانی می کند با این تفاوت که نرم افزار ArcGIS از ماژول ArcPY استفاده می کند و نرم افزار QGIS از ماژول PYQGIS…
  • معمولا برایش نمایش 3 بعدی عوارض در ArcGIS از نرم افزارهای مستقل ArcGlobe و ArcScene استفاده می شود در حالی که در نرم افزار QGIS دارای پشتیبان مناسب برای عوارض 3D نمی باشد.

این نوشته توسط آقای مسعود مهدی زاده تهیه شده است.

نوشته های مرتبط :

آموزش های رایگان پیشنهادی :

9 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام و وقت بخیر
    ممنون از مطلبی که به اشتراک گذاشته اید. ای کاش تفاوت نرم افزار gis را با دیگر نرم افزارهایی
    gvSIG
    ILWIS
    JUMP GIS
    MapWindow GIS
    SAGA GIS
    UDig
    Capaware
    FalconView
    Calypso را ادامه بدهید و یا منابعی را برای آن معرفی کنید .

    پاسخ
  • سلام- مقایسه نرم افزارها مفهوم آنچنانی ندارد. مقایسه ای که انجام شده معمولا برای افرادی خوب است که دسترسی به آرک ندارند و مجبورند در آزمایشگاهها و یا دانشگاهها از امکانات این برنامه استفاده کنند. در ایران به لطف عدم رعایت حق کپی رایت، آرک بصورت مجانی در سیستم های شخصی اکثر کاربران موجود است. هر نرم افزاری قابلیتهای خاص خودش را دارد ولی معمولا برنامه یی که بصورت مجانی ارائه می شود مسلما با برنامه یی که هزینه کلانی برای آن باید صرف شود تفاوت زیاد دارد. مقایسه این دو تا به نظرم مقایسه پراید با بی.ام.دبلیو است. به یاد داشته باشید یک نرم افزار قدرت اصلی خود را موقعی نشان می دهد که با پروژه های بزرگ و داده های وسیع سر و کار دارید که بعید می دونم با توسعه یی که آرک در پیش گرفته هیچ برنامه یی باشه که حالا حالاها بتونه بهش برسه. بطور خلاصه، اگر می خواهید یادگیری جی.آی.اس را شروع کنید و یا تکمیل کنید در حال حاضر بهترین و استانداردترین نرم افزار آرک هست (بدون هیچ کم وکسری) و هر وقت ۳۰ درصد آنرا کامل کردید می تونید یه سری به برنامه های دیگر هم بزنید شاید چیزی دستتان آمد.
    ممنون از مطالب مفیدتون

    پاسخ
  • محمد علی
    1397-12-20 9:06 ب.ظ

    باسلام
    ببینید بنده در پاسخ شما به فرد قبلی نظری دارم
    ببینید ارک جی ای اس خیلی کامله و خوبه اما بی عیب نیست
    این نرم افزار به شدت کند هست و کار کردن باهاش سخت هستلاقل برای بنده این طور بود ارک جی ای اس بسیار سنگین هست.سیسم رو کند میکنه.اما در خصوص کیو جی ای اس این طور نیست برنامه ها معمولا چند مرحله تست میشن و بعد وارد بازار میشن کیو جی ای اس چون از سیستم های لینوکس هم پشتیبانی میکنه با توجه به قدرت وحشتناک لینوکس در پردازش و تمامی موارد به نظر نمیرسه در پروژه های کلان که هیچ در پروژه های فوق کلان هم کم بیاره .به علاوه اینقدر پلاگین های مختلف برای این نرم افزار وجود داره که شما هیچ وقت معطل نمیمونید و بعلاوه اینقدر سبک هست که هم روی گوشی قابل اجرا هست هم این که به سرعت قابل حذف از سیستم و همچنین باعث کند شدن سیستم نمیشه
    کیو جی ای اس به نظر بنده دنیای جدیدی رو به جی ای اس هست
    با تشکر

    پاسخ
  • من نقشه کل ایران در مقیاس ۵۰۰۰ را دارم. وقتی جاده ها را با اسامی روشن میکنم، در آرک باید چشمم به ساعت باشه که بالاخره کی نقشه لود میشه. و اگر دوباره را نقشه یک مقدار حرکت بدم دوباره باید منتظر بمانم.
    اما در کیو جی آی اس سرعت بسیار بسیار بالاتر هست. باید بگم قابل مقایسه نیست

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      نمیشه گفت قابل مقایسه نیست. در حقیقت هر کدام مزایای خاص خود را دارند و هیچ یک بصورت مطلق بر دیگری برتری ندارد.

      موفق باشید

      پاسخ
  • کیو جی آی اس رو کجا و چطور میتونیم آموزش ببینیم ؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up