تولید نقشه چند زمانه دریاچه ارومیه با استفاده از تصاویر لندست – در سامانه گوگل ارث انجین

638 بازدید

اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.

آموزش رایگان نرم افزار ENVI

در ENVI حرفه ای شو 🦾

0 تا 100 مفاهیم سنجش از دور

کاملا رایگان شروع کن 🧩

آموزش رایگان ArcGIS pro

واقعاااااا رایگاااااانه 🤗

آموزش گوگل ارث انجین

شدیدا توصیه شده 🌏

دانلود لندیوز 10 متری ایران و …

به کمک گوگل ارث انجین 🚀

کتاب موتور پردازش مجازی

اولین کتاب آموزش گوگل ارث انجین 📗

طبقه بندی تصاویر ماهواره ای

آشنایی با انواع روش ها 😲

پیش پردازش تصاویر ماهواره ای

هندسی – رادیومتریکی – اتمسفری 🀄

دانلود داده های آلتیمتری

ترازسنجی برای دریاچه ها 🧿

پوشش اراضی 10 متری

تولید شده توسط ESRI 🧐

نمایش سه بعدی در ArcGIS

مدل رقومی ارتفاع 🗻

مطالب پربازدید

محصول آموزشی تولید نقشه چندزمانه دریاچه ارومیه با استفاده از تصاویر لندست در سامانه گوگل ارث انجین منتشر شد. در این محصول آموزشی روش تولید نقشه چند زمانه پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای لندست در گوگل ارث انجین آموزش داده شده است. مطالبی آموزشی در این محصول قابلیت استفاده برای تمامی پهنه های آبی در سراسر…

محصول آموزشی تولید نقشه چندزمانه دریاچه ارومیه با استفاده از تصاویر لندست در سامانه گوگل ارث انجین منتشر شد. در این محصول آموزشی روش تولید نقشه چند زمانه پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای لندست در گوگل ارث انجین آموزش داده شده است.

مطالبی آموزشی در این محصول قابلیت استفاده برای تمامی پهنه های آبی در سراسر جهان را دارا است. در این محصول روش پردازش بیش از ۴۰ سال تصاویر ماهواره ای لندست با سرعت بالا و به سادگی توسط امیرحسین احراری تدریس شده است.


مشخصات محصول

  • مدرس: امیرحسین احراری
  • تخصص: کارشناس سنجش از دور و پردازش تصاویر ماهواره ای
  • موضوع: کاربرد سنجش از دور در منابع آب
  • نرم افزار: سامانه گوگل ارث انجین
  • داده های تمرینی: دارد.
  • پیش نیاز: آشنایی اولیه با گوگل ارث انجین
  • مخاطب: علاقه مندان به مطالعات زیست محیطی

تهیه آموزش:

به منظور خرید این محصول آموزشی بر روی دکمه زیر کلیک کنید.


بخشی از تدریس این آموزش:


توضیحات محصول

در این محصول آموزشی روش تولید نقشه موضوعی نقشه چندزمانه دریاچه ارومیه تدریس شده است. به عبارت دیگر موضوع اصلی این محصول نقشه چند زمانه پهنه های آبی است که در منطقه ارومیه تست و اجرا شده است. در این محصول با استفاده از تصاویر ۴۰ ساله ماهواره های سری لندست و استفاده ترکیبی از آن ها نقشه چند زمانه دریاچه تولید شده است. به منظور تولید نقشه چند زمانه و ترکیب نتایج نیز روش طبقه درختی به صورت کاربردی بهره برده شده است.

با استفاده از این محصول آموزشی شما با ترکیبی از روش های کدنویسی سنجش از دور در گوگل ارث انجین از فراخوانی داده ها تا ترکیب، محاسبه شاخص های طیفی و تلفیق از طریق روش درختی آشنا خواهید شد.


عناوین آموزشی

عناوین آموزش داده شده در این محصول عبارت اند از:

  • فراخوانی تصاویر ماهواره ای سری Landsat
  • ترکیب چند زمانه تصاویر Landsat
  • تولید نصویر بدون ابر Landsat
  • محاسبه شاخص طیفی NDWI
  • جداسازی آب با روش حدآستانه گذاری
  • طبقه بندی درختی
  • تلفیق شاخص های طیفی
  • فراخوانی نقشه تولید شده در QGIS

نقشه چند زمانه

یکی از مزایای مهم سنجش از دور که آن را از فوتوگرامتری متمایز ساخته توان تفکیک زمانی و تناوب تصویر برداری خودکار است. با استفاده از تصاویر ماهواره ای امکان مشاهده و پایش تغییرات پوشش های سطح زمین در طول بازه های زمانی متفاوت به خوبی فراهم شده است.

نقشه چند زمانه یکی از نقشه های موضوعی است که با استفاده از آن تغییرات مکانی و زمانی پوشش های مختلف را می توان مشاهده کرد. امروزه به جای تولید یک چند نقشه از چند بازه زمانی عموما از یک نقشه چند زمانه استفاده می شود.در نقشه های چند زمانه در مقایسه با نقشه های جداُ تغییرات ایجاد شده را می توان دقیق تر ارزیابی نمود.


تصاویر Landsat

تصاویر ماهواره Landsat یکی از مهم ترین منابع داده های ماهواره ای برای مطالعه و پایش تغییرات پوشش های آبی سطح زمین در نظر گرفته می شود. گستره زمانی داده های لندست باعث شده تا بیش از ۴۰ سال داده ماهواره ی برای پایش اب های سطحی در دسترس باشد.

از سوی دیگر تناوب زمانی آن امکان پایش تغییرات منابع آبی را در هر ۱۶ روز یکبار فراهم می کند. توان تفکیک طیفی سنجنده های ماهواره لندست به گونه ای است که باندهای کاربردی برای مطالعه جنبه های مختلف آب را پوشش داده است. توان تفکیک مکانی تصاویر لندست نیز برای استخراج دقیق خط مرز پهنه های آبی کاربردی بوده و از دقت مناسبی نیز برخوردار است.


تهیه آموزش:

به منظور خرید این محصول آموزشی بر روی دکمه زیر کلیک کنید.


نوشته های مرتبط :

54 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام آقای احراری، وقت بخیر.

    نوشتید برای همه پهنه های آبی، آیا این آموزش برای رودخانه ها هم کاربردپذیر است؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بله. اما بنده برای رودخانه ها تست نکردم. این آموزش برای سدها، تالاب ها و دریاچه ها تست کردم جواب داده. در ارتباط با رودخانه ها مطمئن نیستم.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و احترام خدمت آقای مهندس احراری
    برای نصب نرم افزار انوی فقط دو بخش اول و دوم دانلود می شود و فولدهای بخش سوم و چهارم Envi یعنی بخش کرک قابل دانلود نیست.
    ممنون

    پاسخ
  • سلام و احترام
    تو برنامه نویسی رزولیشن را میدهیم ولی در تسک هنگامی که ران را میزنیم باز میتوان رزولیشن را تغییر داد. کدام یک اهمیت بیشتری دارد؟ در کل ممکن است در مورد رزولیشن در ران منوی تسک توضیح بفرمایید
    تشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      تنها جایی که رزولوشن را تغییر دادیم مربوط به بخش export است. بنده عرض کردم که باید مقدار scale روی عدد ۳۰ باشه اما بنده برای اینکه خروجی رو سریع بگیرم پیکسل سایز آن را تغییر دادم. اما کاربران (شما) باید روی همان ۳۰ قرار بدید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام خسته نباشید
    میخواستم بدونم که آیا با مادیس در گوگل ارث انجین میتوان رطوبت سطحی خاک رو بررسی کرد؟

    پاسخ
  • با سلام خدمت استاد عزیز بنده کتاب وچند تا از آموزشهای مربوط به GEE تهیه کردم ولی هرگز نتوانستم وصل بشم و کار کنم لذا از حضرت عالی استدعا دارم لدی الاقتضا نسبت به راهنمایی و یاد گیری GEE که مربوط به اکولوژی منابع آبی باشد بنده را یاری فرمایید .
    تشکربا احترامات فائقه

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      ببخشید منظورتون از وصل شدن دقیقا چیست؟ لطفا کامل توضیح دهید تا بنده راهنمایی کنم.

      با سپاس

      پاسخ
    • با سلام و احترام

      با استفاده از کتاب می توانید گوگل ارث انجین را فرا بگیرید. بنده تمامی مطالبی که بلد بودم را در کتاب آموزش دادم و می توانید از آن استفاده کنید. در کتاب بصورت مرحله به مرحله و گام به گام فرایند یادگیری تدریس شده است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • باسلام.عدد ۰٫۱ را که برای محدوده ndwi استفاده کردید؛چطور بدست آوردید؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بصورت سعی و خطا تعیین شده و در پروژه های تجاری که قبلا انجام داده ام با داده های زمینی اعتبارسنجی کرده بودم و نتیجه خوبی برای این منطقه داده بود.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سیدامیر حسین عقیلی
    1399-07-23 9:17 ب.ظ

    سلام، وقت بخیر ،
    شما در آموزشتون برای محاسبه شاخصNDWI از باند ۱ و ۵ استفاده می کنید. مطمئنید درست است؟در مقالات برای لندست۸ باند۳(Green) و باند ۵استفاده شده است. یا اینکه باری محاسبه NDWI دو رابطه وجود دارد؟
    سوال دوم اینکه شاخص های دیگری همچونMNDWI,AWEIهم که مشابه به همین شاخص توضیح داده شده هستند قاعدتا قابل پیاده سازی هستند؟

    پاسخ
    • با سلام و احترم

      از لحاظ درست بودنش بله اطمئنان دارم. موردی هم که شما میفرمایید درست هست و باندهاش ۳ و ۵ بیشتر استفاده شده. بنده قبلا در این زمینه مرور جامع داشتی. شاخص مبتنی بر باندهای ۳ و ۵ به عنوان شاخص mcfeeter شناخته شده و پرکاربردتر هست. اما شاخصی که بنده هم استفاده کردم اشتباه نیست. در بررسی هایی که انجام دادم مشخص شد که بیش از ۲۴ شاخص طیفی با نام NDWI وجود دارد. دلیل این تنوع این است که هیچ یک از این شاخص ها در تمامی مکان ها نتیجه یکسانی ندارند. اما در این میان شاخص مورد نظر شما یعنی همان mcfeeter مقبولیت بیشتری دارد.

      شاخص های دیگر نیز با همین روش قابل اجرا هستند و تنها تفاوتشان در حدآستانه ها هست.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سیدامیر حسین عقیلی
    1399-07-23 9:38 ب.ظ

    یک سوال دیگر هم داشتم، شما یک نقشه سومی تولید کردید به عنوان تفاضل دو شاخص NDWI به نظرتون اشتباه نیست. بر فرض در یک نقطه خاص در یکسال عدد ۰٫۶ داشته باشیم در همان نقطه در سال بعد عدد منفی۰٫۲ تفریقشان ۰٫۸ می شود در صورتی که در واقعیت چنین اتفاقی نمی افتد.

    پاسخ
    • راستش این روش هایی که بنده معرفی کردم تکنیک هایی بوده که بصورت تجربی نتیجه درستی در کارهای خودم گرفتم. از سوی دیگر روش تفاضلی یکی از روش های آشکارسازی تغییرات است که در کتاب های سنجش از دور هم به آن اشاره شده. بنده از همین روش برای آشکارسازی تغییرات حاصل از سیل هم استفاده کردم و نتیجه درستی گرفتم. کاربران محیط زیستی هم دارند استفاده می کنند و تا کنون گزارشی مبنی بر اشتباه بودن نتایج بنده دریافت نکرد.

      در بحث آشکارسازی تغییرات وقتی پیکسل ها از هم کم می شوند اعداد خروجی نشان دهنده شدت تغییرات است. هرچه عدد حاصله بزرگتر باشد یعنی شدت تغییرات بالاتر بوده. تفسیر مقادیر عددی حاصل از change با تفسیر مقادیر عددی NDWI متفاوت است و نباید آن ها را یکسان در نظر گرفت.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سیدامیر حسین عقیلی
    1399-07-23 9:47 ب.ظ
    پاسخ
  • سیدامیر حسین عقیلی
    1399-07-24 9:00 ق.ظ

    سلام مجدد، می خواستم ببینم این شاخص از چه عددی بیشتر رو به عنوان آب تشخیص میده؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام
      تعیین حدآستانه برای جداسازی پیکسل ها دو روش دارد: ۱) در روش اول از یافته های دیگران استفاده می شود اما اگر اعداد ذکر شده در یافته های دیگران در منطقه شما جواب نداد در این شرائط باید از روش دوم یعنی سعی و خطا استفاده کنید. در روش سعی و خطا تصویر ترکیب باند کاذب پهنه آبی را ایجاد کرده و سپس از طریق مقایسه مقادیر تصویر شاخص آب با تصویر ترکیب باند کاذب می توانید بهترین حدآستانه را پیدا کنید.

      بنده عموما از روش دوم استفاده می کنم و همواره به کاربران هم پیشنهاد میکنم.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام
    لطفا کدهای مورد استفاده در این اموزش (تولید نقشه چند زمانه دریاچه ارومیه با استفاده از تصاویر لندست – در سامانه گوگل ارث انجین
    ) در اختیار بگذارید
    سپاسگزارم

    پاسخ
  • باعرض سلام

    میشه لطفا در مورد نحوه اعتبارسنجی نتایج این روش هم توضیح دهید؟

    باتشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      به منظور اعتبارسنجی باید مساحت دریاچه در هر تاریخ با داده های زمینی مقایسه شود. این مقایسه از طریق RMSE و یا Correlation انجام می شود.

      موفق باشید

      پاسخ
      • خیلی ممنونم.

        فقط یک سوال دیگه دارم. میشه در مورد نحوه محاسبه دمای سطح آب راهنمایی بفرمایید؟ مثلا از چه پروداکتی میشه تو گوگل ارث انجین استفاده کرد؟ برای من بازه زمانی ۱۹۹۰ الی ۲۰۲۰ نیاز هست.

        پیشاپیش متشکرم

        پاسخ
        • ERA5-Land monthly averaged – ECMWF climate reanalysis

          کمی پیش با این پروداکت محاسبه کردم. نظر شما رو هم لطفا میخوام بدونم. باتشکر.

          پاسخ
        • با سلام و احترام

          برای آب های آزاد از پروداکت کلروفیل مادیس می توانید استفاده کنید. برای سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ داده دارد. اما برای آب های آزاد کاربردی است.

          موفق باشید

          پاسخ
  • درود
    ایا امکان محاسبه حجم اب در سدها یا دریاچه با استفاده از ارث انجین امکان پذیر هست؟

    پاسخ
  • با عرض سلام
    آیا برای یک پروژه کشف تغییرات و استفاده از داده های لندست احتیاج به هیچ پیش پردازشی از جمله تصحیحات رادیومتریکی و هندسی نیست؟

    پاسخ
  • سلام و درود میبخشید من محصول تولید نقشه ی چند زمانه ی ارومیه با گوگل ارث انجین رو از سایتتون تهیه کردم یه سوال داشتم فقط میخواستم بدونم تلفیق تصاویر مثلا لندست هشت که از 2013تا 2020انجام دادید و یه تصویر واحد استخراج کردید همون الگوریتم میانگیریه ؟ اگر نه اسم علمی این کار چیه و چطور میانگین بگیرم و آیا میشه ماکزیمم و مینیمم میانگین رو هم به دست اورد؟ میبخشید

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      این آموزش تلفیق تصاویر نیست. ترکیب تصاویر چند زمانه است.
      نقشه حاصله نقشه تغییرات مساحت سطحی دریاچه ارومیه در چند دهه اخیر است. هر تصویر میانگین یک بازه زمانی است که در یک نقشه واحد با یکدیگر ترکیب شده اند.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام
    من برای دریاچه ارومیه میخواستم مساحت رو محاسبه کنم و ماسک کردم و نمودار هیستوگرام تغییرات رو بدست بیارم
    متاسفانه نتایج مشکل دارند مثلا نمودار بدون زمان و مقدار هست و تغییرات مساحت نیاز به نمودار داره
    لطفا اصلاحات مورد نیاز رو اعمال کنید
    یکم گیج کننده شد
    ممنون که مثل همیشه میتونم از کمک ها و پشتیبانی محصولات شما استاد بزرگوار بهره ببرم

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      ببخشید منظورتون رو متوجه نمیشم. در هیستوگرام تصاویر که تاریخ و مساحت نشان داده نمی شود!
      منظورتون از اصلاحات چیست؟ محصول سری زمانی محاسبه مساحت سطحی ایرادی ندارد.
      در محصول تولید نقشه چند زمانه هم بنده روش تولید نقشه رو آموزش دادم نه سری زمانی محاسبه مساحت سطحی رو.
      ممنون میشم دقیقا بفرمایید در کدام محصول آموزشی و کدام بخش مشکل دارید؟

      با سپاس

      پاسخ
      • سلام
        یعنی امکان اینکه بتونم مساحت سطح رو طی دوره برای زمانهای مشخص با رسم نمودار به دست بیارم
        در دوره دیگه ای که برنامه نویسی اموزش داده شده توسط سایت گفتن که با ماسک تصویر مساحت رو میشه به دست اورد
        با توجه به اموزش های مختلف کد کمورد نیاز خودم که تغییرات سطح دریاچه رو طی بازه زمانی مشخص کردم نیاز به استخراج این داده ها داشتم که ازتون کمک میخواستم
        که خروجی بر مبنا ی هیستوگرام تغییرات زمان و مساحت سطحی به دست بیارم
        https://code.earthengine.google.com/4614338a161708fd6a40cbbec80bc044

        پاسخ
  • با سلام
    من برای ماه مشخص در دوره زمانی میخواستم حوضه ابریز رو تغییرات رو استخراج کنم
    متسفانه خطا داره
    از کد دستوری اموزشی هم استفاده کردم
    لطفا اصلاح و راهنمایی بفرمایید
    https://code.earthengine.google.com/09dd4f2fd57df64a9adb3c2f9f1ec61f
    خطای زیر ظاهر میشه
    Error generating chart: Cannot read properties of undefined (reading ‘type’)
    Error generating chart: Cannot read properties of undefined (reading ‘type’)
    Error generating chart: Cannot read properties of undefined (reading ‘type’)
    Error generating chart: Cannot read properties of undefined (reading ‘type’)
    Error generating chart: Cannot read properties of undefined (reading ‘type’)
    Layer 5: Layer error: Image.subtract: If one image has no bands, the other must also have no bands. Got 1 and 0.

    پاسخ
    • و در نمودار هیستوگرام تغییرات زمان در سط و تغییرات سطح در ستون باشه
      ممنون بابت راهنمایی ها و پشتیبانی با ارزش شما از محصولات بی نظیرتون

      پاسخ
    • ببخشید دیر پاسخ دادم. این مدت در سفر بودم و سیستم در اختیارم نبود.

      من کد شما رو بررسی کردم. برای بازه زمانی 2002 تا 2003 از تصاویر لندست 5 استفاده کردید که برای این بازه زمانی نتونسته تصاویر ماه نوامبر رو فراخوانی کنه. یعنی برای این بازه زمانی تصویری با درصد ابر کمتر از 40 درصد نداشته.

      موفق باشید

      پاسخ
  • حسین یوسفی
    1400-08-24 12:06 ق.ظ

    سلام
    دوره مستر کلاس (آنلاین) تولید نقشه دریاچه ها و تالاب ها با این دوره چه تفاوتی داره و آیا نیازی هست که هردو دوره را شرکت کنیم؟
    باتشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در این مستر کلاس تکنیک های متنوع در زمینه تولید نقشه پهنه های آبی تدریس میشه. تولید نقشه چندزمانه نیز بخشی از مطالب مستر کلاس هست. یعنی اگر مستر کلاس رو شرکت کنید همین محتوا را به همراه مطالب بیشتر فرا میگیرید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام
    من از روشهای داخل کتاب استفاده کردم
    و لی در قسمت چارت خطا داره
    Error generating chart: Collection.geometry, argument ‘collection’: Invalid type.
    Expected type: FeatureCollection.
    Actual type: Dictionary.
    Actual value: {nd=4949.932221232539}
    water area square km
    Object (1 property)
    Collection.geometry, argument ‘collection’: Invalid type.
    Expected type: FeatureCollection.
    Actual type: Dictionary.
    Actual value: {nd=4949.932221232539}
    Invalid JSON:
    Layer 3: Tile error: Failed to load tile.
    Layer 2: Tile error: Failed to load tile.
    و برای تصویر خروجی طوری باشد فقط شیب فایل ظاهر شود(آرگومان false رو به سایر map add layer ها اضافه کنید.)

    واقعا لطف میکنید
    در شرف دفاع از پایانم نامه هستم و نیاز شدیدی به اصلاحیه دارم
    خواهش میکنم رفع بفرمایید
    https://code.earthengine.google.com/e5e43958e445a4326f08074dcc12aaff

    پاسخ
    • شما یک کد نوشتید که مساحت رو برای یک تصویر داره محاسبه میکنه. در اینجا فقط یک تصویر ماکس هست که مساحت رو براش محاسبه کردید.
      دستور چارت سری زمانی برای یک کالکشن باید نوشته بشه نه یک تصویر. در کتاب کد اینطور استفاده نشده است. کد اصلاح شده را ملاحظه کنید.
      عبارت های فارسی در نمودار ارث انجین را حذف کنید بهتر است ممكنه باعث ایجاد خطا شود.
      https://code.earthengine.google.com/51b37bc41f7ee8cf01d6e1a3e20a2277

      پاسخ
  • آرمان وفایی
    1401-04-13 9:55 ق.ظ

    سلام و ادب جناب آقای احراری
    از این روش میشه واسه درک تغییرات در یک منظر فرهنگی روستایی در طی بازه های زمانی 5 یا ده ساله(منطبق با برنامه های توسعه ) استفاده کرد ؟
    خواهش می کنم پاسخ این سوال رو بدین. پیشاپیش از محبت شما ممنونم.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      ممنون از پیام شما. متاسفانه در این زمینه که میفرمایید بنده هیچ اطلاعاتی ندارم و نمیتونم پاسخ درستی بدم.

      با عرض پوزش از خدمت شما.
      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام. متاسفانه من وقتی وارد سامانه گوگل ارث انجین میشم ارور 403 میده. حتی با فیلتر شکن هم تلاش کردم. میشه راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • Nastaran Nasiri
    1401-11-12 3:51 ب.ظ

    با سلام وقت شما بخیر، برای بدست آوردن سری زمانی ماهانه میزان پسروی و یا پیشروی آب در یک نقطه از یک دریاچه چه محصولی پیشنهاد کنید؟ متشکرم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up