تلفیق تصاویر حرارتی لندست ۸ به منظور افزایش جزییات مکانی – با استفاده از الگوریتم TSharp

762 بازدید

اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.

آموزش رایگان نرم افزار ENVI

در ENVI حرفه ای شو 🦾

0 تا 100 مفاهیم سنجش از دور

کاملا رایگان شروع کن 🧩

آموزش رایگان ArcGIS pro

واقعاااااا رایگاااااانه 🤗

آموزش گوگل ارث انجین

شدیدا توصیه شده 🌏

دانلود لندیوز 10 متری ایران و …

به کمک گوگل ارث انجین 🚀

کتاب موتور پردازش مجازی

اولین کتاب آموزش گوگل ارث انجین 📗

طبقه بندی تصاویر ماهواره ای

آشنایی با انواع روش ها 😲

پیش پردازش تصاویر ماهواره ای

هندسی – رادیومتریکی – اتمسفری 🀄

دانلود داده های آلتیمتری

ترازسنجی برای دریاچه ها 🧿

پوشش اراضی 10 متری

تولید شده توسط ESRI 🧐

نمایش سه بعدی در ArcGIS

مدل رقومی ارتفاع 🗻

مطالب پربازدید

محصول آموزشی تلفیق تصاویر حرارتی لندست ۸ به منظور افزایش جزییات مکانی آن با استفاده از الگوریتم TSharp منتشر شد! در این محصول آموزشی روش افزایش توان تفکیک مکانی باندهای حرارتی از ۱۰۰ به ۳۰ متر آموزش داده شده است. در این آموزش، نرم افزار SAGA به همراه نرم افزار ENVI برای اجرای دستی و مرحله به مرحله الگوریتم TSharp…

محصول آموزشی تلفیق تصاویر حرارتی لندست ۸ به منظور افزایش جزییات مکانی آن با استفاده از الگوریتم TSharp منتشر شد! در این محصول آموزشی روش افزایش توان تفکیک مکانی باندهای حرارتی از ۱۰۰ به ۳۰ متر آموزش داده شده است. در این آموزش، نرم افزار SAGA به همراه نرم افزار ENVI برای اجرای دستی و مرحله به مرحله الگوریتم TSharp مورد استفاده قرار گرفته است.

تمامی مراحل محاسباتی آموزش داده شده بر اساس مقالات علمی مرجع صورت گرفته و مقاله مرجع آن نیز ضمیمه محصول شده است.


مشخصات محصول آموزشی 

  • مدرس: امیرحسین احراری
  • تخصص: کارشناس سنجش از دور و پردازش تصاویر ماهواره ای
  • موضوع: تلفیق تصاویر حرارتی 
  • نرم افزار: SAGA , ENVI
  • داده های تمزینی: ندارد. 
  • پیش نیاز: آشنایی با روش دانلود تصاویر لندست

خرید آموزش

به منظور خرید این محصول آموزشی بر روی دکمه زیر کلیک نمایید. پس از خرید، بلافاصله محصول قابل دانلود است.


توضیحات محصول آموزشی 

در این محصول آموزشی روش افزایش توان تفکیک مکانی تصاویر ماهواره ای حرارتی لندست ۸ آموزش داده شده است. تصاویر حرارتی لندست ۸ از توان تفکیک ۱۰۰ متری برخوردار هستند که بصورت هندسی پیکسل سایز آن به ۳۰ متر تبدیل شده است.

با این حال میزان جزییات مکانی آن در مقیاس ۱۰۰ متری است و امکان تشخیص بسیاری از جزییان مکانی را با مشکل مواجه می کند. در همین راستا، در این محصول آموزشی، امیرحسین احراری روش افزایش جزییات مکانی باندهای حرارتی با استفاده از الگوریتم TSharp را بر اساس مدل سازی رگرسیونی آموزش داده است.


عناوین آموزشی 

عناوین آموزش داده شده در ارتباط با تلفیق تصاویر حرارتی در نرم افزار SAGA عبارت اند از: 

  1. فراخوانی تصاویر لندست 
  2. تصحیحات رادیومتریکی 
  3. محاسبه تصویر بازتاب TOA
  4. تصحیح اتمسفری
  5. محاسبه تصویر دمای درخشندگی
  6. محاسبه تصویر NDVI
  7. رگرسیون گیری بین باندی 
  8. ارزیابی رابطه NDVI و دمای درخشندگی
  9. استخراج ضرایب تلفیق
  10. محاسبه تصویر حرارتی تون تفکیک مکانی بالا
  11. حذف نویزهای تلفیق تصاویر 

محدودیت تصاویر حرارتی 

مهم ترین محدودیت تصاویر حرارتی پایین بودن توان تفکیک مکانی آن است. پایین بودن توان تفکیک مکانی منجر به کاهش جزییات مکانی می گردد. باندهای حرارتی بدلیل طول موج بلند، فرکانس بسیار پایین و فقدان انرژی کافی در دسترس برای تصویر برداری از جزییات مکانی کمتری نسبت به باندهای بازتابی برخوردار است.

به عبارت دیگر سنجنده های حرارتی برای تصویر برداری و ثبت انرژی کافی، میدان دید بزرگتری را ایجاد می نمایند که منجر به کاهش توان تفکیک مکانی سنجنده می شود. بر همین اساس باندهای حرارتی از لحاظ رادیومتریکی اطلاعاتی بسیار با ارزش ولی با جزییات مکانی اندک را تولید می کنند که منجر به دشوار شدن تفسیر نتایج می گردد.


تلفیق تصاویر حرارتی 

به منظور حل مشکل توان تفکیک مکانی تصاویر حرارتی از الگوریتم های تلفیق تصاویر استفاده می شود. روش های تلفیقی متنوعی برای افزایش جزییات مکانی ارائه شده است که یکی از مطرح ترین آن ها الگوریتم Tsharp است. در این الگوریتم با محاسبه رابطه تغییرات دمای سطح زمین نسبت به تغییرات شاخص های طیفی امکان مدل سازی آماری تصویر حرارتی با توان تفکیک مکانی بالا فراهم می شود.

در این محصول آموزشی روش تلفیق تصاویر حرارتی برای زمین های زراعی بر اساس شاخص طیفی NDVI آموزش داده شده است. لازم بذکر است که الگوریتم Tsharp برای تصاویر سنجنده MODIS نیز قابل اجرا و کاربردی است.


لینک های مفید

نوشته های مرتبط :

111 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام
    روز بخیر
    آیا امکان افزایش توان تفکیکی از ۳۰ بیشتر هم وجود دارد؟
    مثلا ۱۰ متر یا ۱ متر؟
    در صورت وجود داشتن لطفا اعلام کنید.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بصورت تکنیکی بله اما کیفیت خوب نمیشه. معمولا افزایش توان تفکیک مکانی بین ۴ تا ۶ برابر بیشتر خوب جواب میده. مثلا ۱۰۰ متری تا ۱۰ متر نتیجه خوبی داره اما بیشتر توصیه نمیشه.

      موفق باشید

      پاسخ
      • سلام
        یه سوال داشتم من به دیتا ریسمپل شده لندست ۸ از ۳۰ متر به ۱۰ متر نیاز دارم که تصویرش را به عنوان دیتا ورودی الگوریتم تلفیق در نرم افزاز متلب وارد کنم
        میدونم که دیتا لندست بااستفاده از فیوژن ۱۵ متری می شود ولی نمیدونم چطور ۱۰ متر بشه اگر به این سوالم پاسخ بدید ممنون میشم🌹

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          با استفاده از دستور layer stacking در نرم افزار انوی می توانید داده ها رو resample کنید. داخل متلب هم برای این کار تابع آماده دارد اما بنده آشنا نیستم.

          موفق باشید

          پاسخ
  • سلام جناب احراری

    خسته نباشید

    آیا شما منبعی دیدید که الگوریتم T-SHARP رو در GEE هم نوشته باشند ؟

    بنده تونستم خود LST رو از GEE بدست بیارم اما در یک سری مقالات به خصوص برای مطالعات شهری خیلی از موارد گفته شده که ۱۰۰ متر کافی هست. بنده هنوز ندیدم شما کاری رو در این خصوص در GEE انجام داده باشید به شدت منتظر کارهای جدیدتون هستم. همچنین در خصوص حل کردن مشکل زمانی تصاویر لندست و تولید نقشه حرارتی شب، غیر از استفاده از تابع رگرسیون بین لندست و فاکتور هایی مثل NDVI و NDBI و NDWI و متعاقبا MODIS و همین فاکتور ها و مقایسه این دو تابع کلی. آیا راه راحت تری وجود داره ؟ آیا به تازگی در دیتابیس ها داده های حرارتی شب LANDSAT برای دانلود قرار داده نشده ؟

    ممنون از زحماتتون و پاسخگوییتون

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      خیر در این رابطه منبعی ندیدم.
      بله ۱۰۰ متر کافی است اما موضوع تلفیق تصاویر حرارتی برای تفسیر پذیرتر کردن دمای سطح زمین مورد توجه است و تقریبا در تمامی ژورنال های معتبر بهش پرداخته شده. رفرنسی هم که بنده ضمیمه کردم مزیت این نوع تلفیق را نشان داده. اما فراموش نکنیم که برای شهرهای کوچک تصاویر ۱۰۰ متری خیلی مناسب نیستند و فقط برای شهرهای بزرگ کاربرد مطلوبی دارند. از سوی دیگر الگوریتم T-Sharp عموما برای تصاویر مادیس در سال های اخیر بسیار استفاده شده. یعنی در داده های ۱ کیلومتری مادیس کاربرد بهتر و بیشتری دارد.

      بزودی آموزش LST گوگل ارث انجین را منتشر خواهم کرد انشاءلله. تا هفته آینده حدودا سه محصول گوگل ارث انجین که یکی از آنها در این رابطه هست را منتشر خواهم کرد. در ارتباط با داده های شب لندست، بررسی هایی که بنده انجام دادم نشان داده که برای لندست ۸ داده های شب در دسترس نیست. در این رابطه از داده های لندست ۷ ویا استر می توانید استفاده نمایید.

      پاسخ
  • سلام جناب احراری وقتتون بخیر ،ممنونم از زحماتتون ،جسارتن یه انتقادی داشتم نسبت ب محصولاتتون بخصوص در رابطه با saga ,اینکه بالای هفتاد درصد مطالب که تو آموزش گفتین مشترکه بین چنتا محصول ، بفرض منی که rf رو گرفتم برا اعتبارسنجیش مجبور شدم محصول دیگ بگیرم ، که مشترکات خیلی زیادی با محصول rf داشت و همچنین محصول رگرسیون دوباره با دو محصول قبلی و این محصول با سه تای قبل، یعنی در واقع من سه تای قبلی رو که تهیه کردم برای این محصول هم که شاید مکمل محصوله رگرسیون هست وجهت تکمیلش باید این محصول رو هم تهیه کنم ولی عملن بیشتر از نصف تایم آموزشی مشترکه و از یازده تا عناوین آموزشی که لیست کردین برا این محصول ، هشتاش تکراری و فقط برای سه بخش آخری دوباره باید این محصول رو تهیه کنم ،

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      شما درست میگید و بنده منظور شما رو متوجه هستم. اما خودتون رو بزارید جای بنده. در یک آموزش اومدم طبقه بندی RF رو گفتم یکی از کاربران گفت اعتبارسنجی اون رو هم بزارید. اعتبارسنجی رو بزارم کاربران نیاز دارند که روش طبقه بندی هم داخلش باشه. اگر در محصول رگرسیون بیام فقط رگرسیون رو نشون بدم کاربران باز هم انتقاداتی در این رابطه بیان خواهند کرد. مثلا یکی از کاربران در ارتباط با رگرسیون به من گفتند چند تا نکته دیگه هم دربارش توضیح میدادید بهتر بود.

      مشکلی که در اینجا وجود داره این هست که محصولات دانلودی برای آموزش های موردی و سوالات کوچیک طراحی شده. هدف من از این محصولات این نیست که انتظار داشته باشم یک کاربر همه این محصولات رو خریداری کنه. متناسب با سوالاتی که مطرح میشه و نیاز هایی که وجود داره آموزش رو درست میکنم. اگر در همه آموزش ها روش فراخوانی و آماده سازی داده های ورودی توضیح داده نشه اصلا کاربری که پیش زمینه نداره متوجه روش انجام کار نمیشه. در هر آموزشی فرض من بر این هست که مخاطب اولین بار هست که این نرم افزار رو باز کرده به همین خاطر هم پوشانی ایجاد میشه. از سوی دیگر همه کاربران همه آموزش ها رو با هم خریداری نمیکنند که بنده در یک محصول بگم بخش پیش پردازش و ورود داده ها در محصول فلان هست و برید آن را خریداری کنید. ار طرفی کار درستی هم نیست.

      برای خود بنده هم باور بفرمایید راحت تر هست که موارد تکراری رو نگم اما بدلیل یکسان نبودن پیش زمینه کاربران امکان پذیر نیست.

      موفق باشید

      پاسخ
      • ممنونم جناب احراری از توضیحات کاملتون بله درست میفرماییدقانع شدم و ممکنه یکی فقط یه محصولو تهیه کنه.
        در هرصورت ممنونم بابت خدماتی که ارائه میدین.
        موفق باشین

        پاسخ
  • وبا توجه ب نیازم ب این بسته ، اگرم بخام تهیه کنم متاسقانه شاید تنهاکمتر از ۲۰ درصد محتوا برام قابل استفاده باشه و بقیه هشتاد درصد قبلن در بسته های قبلی که تهیه کردم بوده ممنون میشم راهکاری بفرمایین 😊😊

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      درسته که بسیاری از موارد اولیه آن را میدانید اما بسیار چالش برانگیز هست. به همین سادگی نتیجه درست در این فرایند حاصل نمیشود. به ایمیلتون مراجعه بفرمایید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با ارض سلام و خسته نباشید
    یه سوال داشتم ممنون میشم راهنماییم کنید.

    در گوگل ارث انجین آیا امکان این هست image fusion انجام بدهیم؟ مثلا تصاویر حرارتی رو با تصاویر پنکروماتیک ترکیب کنیم؟؟؟
    اگر هست با چه روش هایی امکان پذیر است.

    پاسخ
  • سلام مهندس جان وقت بخیر
    این محصول تنها برای مطالعه مزارع مناسبه؟ برا کسی که شهرو مطالعه میکنه کاربرد نداره؟ چون تو مقاله رفرنس که گزاشتین موضوع شهره، پس تو اون مقاله از چه روش استفاده شده؟
    ممنون

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در این مقاله برای شهر از شاخص NDBI استفاده شده. شما می توانید همین دستورالعمل آموزش داده شده را با شاخص NDBI برای شهر استفاده کنید. من این دستور العمل رو برای زمین های زراعی و با استفاده از NDVI انجام دادم. همونطور که در ویدیو هم توضیح دادم برای شهر کاملا کاربردی و قابل استفاده است به شرط آنکه از شاخص های شهری در این زمینه استفاده کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    میبخشید چنتا سوال داشتم برای تهیه این محصول.
    اگر بخام خروجی بدست امده با t sharp رو وارد متلب کنم باید بچه صورت عمل کنم شدنیه ؟ و سوال دومم اینکه آیا این خروجی میتونه ورودی برا بدست اوردن lst داخل متلب باشه با توجه به اون کارگاه lst یا خیر اصلن لزومی نداره و این الگوریتم مناسب برای تهیه نقشه کاربری اراضیه و برای نقشه lst لازم نیست

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بله شدنی هست. باید فرمت آن را به tif تبدیل کنید.

      برای محاسبه LST نیز بله قابل استفاده است. اما دقت رادیومتریکی LST را افزایش نمی دهد. فقط برای تفسیر بصری تغییرات الگوهای مکانی دمای سطح زمین قابل استناد است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام جناب احراری وقت بخیر
    ببخشید من یه کارپژوهشی دارم که در اون دقت چنتا الگوریتم ال اس تی رو باهم مقایسه میکنم و سپس نقش اون در تغییرات کاربری اراضی . من اگه این محصولو تهیه کنم، در صورت استفاده ازش چه توجیهی میتونم داشته باشم ؟چون که در مقایسه الگوریتم های ال اس تی ،فک نکنم توان تفکیک مکانی مد نظر باشه که با t.sharp بیام تصویر ورودی رو تلفیق کنم ، واگر توجیهی دارم برای استفاده از این الگوریتم برای بخش اول کارم لطف کنین بفرمایین
    بخش دوم کارمم تهیه نقشه کاربری هست که برای اونم چون از بخش ms استفاده میکنم ، فک نکنم در این بخش هم کارایی داشته باشه برام
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایین

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      این روش فقط توان تفکیک مکانی تصاویر حرارتی را افزایش می دهد ولی دقت رادیومتریکی رو سعی می کنه بصورت ثابت نگه دارد.
      معمولا در مقایسه روش های محاسبه LST دقت رادیومتریکی بیشتر مورد توجه است.

      در حقیقت تلفیق تصاویر حرارتی تفسیر پذیری داده های آن را ساده تر می کند و شما می توانید الگوی مکانی تغییرات دما را به شکل بهتری مشاهده کنید.
      در صورتی که بخواهید با استفاده از باند حرارتی شاخصی را محاسبه کنید، محدوده پوشش مورد نظر را در مقایسه با تصویر ۱۰۰ متری دقیق تر نشان می دهد.

      این دو مورد مهم ترین مزایای تصویر حرارتی تلفیق شده است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • باسلام
    آیا با فیوژ داده پن و داده ی حرارتی، dn داده ی حرارتی (BT یا Radiance ) حفظ و ثابت می ماند؟

    باسپاس فراوان.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      قطعا تغییر می کند. تمامی روش های فیوژن کمی تغییر ایجاد میشود اما نباید شدت این تغییرات به اندازه ای باشه که نسبت تغییرات دمایی پدیده ها در مقایسه با یکدیگر تغییر کند. مثلا اگر قبل از فیوژن دمای آب کمتر است بعد از تلفیق هم همچنان باید به همین صورت باشد.

      موفق باشید

      پاسخ
      • مچکرم جناب مهندس
        درحقیقت من میخوام این تکنیک رو واسه دریا اجرا کنم بطوریک تصویری که دارم لکه های نفتی در دریا بروی تصویر پن قابل شناسایی اما در تصویر ۱۰۰ متری حرارتی قابل شناسایی نیست. میخواستم بدونم دقیقا من بیام داده پن رو با داده حرارتی فیوژ کنم باعث میشه که اون لکه نفتی در تصویر حرارتی گرچه با اسموسینگ هم مواجه خواهد شد اما قابل شناسایی و روئیت خواهد بود با عملیات فیوژ هست؟

        پاسخ
        • خواهش میکنم.

          تکنیک فیوژن تا جایی که بنده اطلاع دارم در این زمینه خیلی موثر نیست. چون تا حالا ندیدم فبوژن رو روی پهنه های آبی استفاده کنند. چون در آب جزییات رادیومتریکی از جزییات مکانی اطلاعات بیشتر و بهتری به ما می دهد. این در حالی است کع با استفاده از فیوژن جزییات رادیومتریکی بیشتر نمیشه.

          موفق باشید

          پاسخ
  • سلام و وقتتون بخیر.
    من میخوام از باند ترمال لندست هفت استفاده کنم برای تهیه شاخص EBBI با دقت ۱۵ متری.
    آیا باند ترمال باید جدا از بقیه باندها رزولوشن مکانیش رو بهبود بدیم؟
    چون من یه آموزش دیگه ای رو از همین سایت تهیه کردم که در اون به روش پن شارپنینگ پرداخته برای بهبود دقت مکانی. آیا از همین روش پن شارپنینگ میشه استفاده کرد برای باند ترمال؟
    یا اینکه این آموزشتون رو تهیه کنم؟
    خیلی ممنون میشم جواب بدید
    با تشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      باند حرارتی در لندست ۷ ۶۰ متری است.
      برای افزایش جزییات مکانی آن باید فرایند تلفیق را روی آن اجرا کنید.
      روش هایی که برای افزایش جزییات مکانی باندهای چندطیفی استفاده میشه برای باند حرارتی قابل استفاده نیست.
      برای باندهای حرارتی فعلا همین آموزش در سایت موجود هست.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام
    سوالی دارم از خدمتتون.
    من قبل از اینکه این الگوریتم رو برای باند حرارتی لندست استفاده کنم، ابتدا با استفاده از آموزش”تلفیق تصاویر ماهواره ای لندست ۸ و سنتینل ۲ ” تصاویر لندست رو به ۱۰ متر ارتقا دادم .
    سپس از این الگوریتم میخوام استفاده کنم برای باند حرارتی.
    آیا این کاری که انجام دادم درسته؟ چون من از طرفی به دقت مکانی ۱۰ متری احتیاج دارم و هم به باند حرارتی لندست ۸٫ که متاسفانه سنتینل ۲ باند حرارتی نداره.
    خیلی ممنون میشم جواب سوالم رو بدید.
    با تشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      اگر می خواهید دمای سطح زمین با توان تفکیک مکانی ۱۰ متری تولید کنید اول لازم است تا دمای سطح زمین لندست رو محاسبه کرده و سپس بر اساس رابطه lst و ndvi جزییات مکانی باند حرارتی تون رو افزایش بدید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • ندا طهماسبی
        1400-06-28 12:22 ق.ظ

        سلام
        بهتر هست برای محاسبه دمای سطح زمین اول حرارتی رو فیوژن کنیم بعد lst بدست بیاریم یا اینکه با این روش که شما گفتین بر اساس رابطه ndviو lst جزئیات باند حرارتی را افزایش بدیم؟
        و اگر ممکنه در مورد این رابطه رفرنسی معرفی کنید.
        سپاس

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          این بستگی به روش تلفیق شما دارد. برخی از روش های تلفیق مانند روش تی شارپ باید اول دمای سطح زمین رو داشته باشید.
          اما در روش های مبتنی بر موجک که در آن از تبدیلات فرکانسی میشه در همان سطح درچه روشنایی و پیش از محاسبه دمای سطح زمین تلفیق صورت میگیرد.
          راستش این مواردی که گفتم استنباط مطالعات کلی من هست. یک مقاله یا یک کتاب خاص ندیدم به این صورت این موضوع رو مطرح کرده باشه.

          موفق باشید

          پاسخ
  • سلام
    ممنون که پاسخ دادید.
    نه . دمای سطح زمین لندست رو لازم ندارم.
    من میخوام شاخص EBBI رو محاسبه کنم فقط. که این شاخص به باند حرارتی هم نیاز داره. از اونجاییکه باندهای دیگه مورد استفاده در فرمول EBBI رو با استفاده از تصاویر سنتینل به ۱۰ متر ارتقا دادم، باند حرارتی رو هم میخوام از ۱۰۰ متر به ۱۰ متر تغییر بدم.
    در این صورت آیا کاری که دارم انجام میدم درسته؟
    یعنی ابتدا تصاویر لندست رو ده متری کنم.
    بعد باند حرارتی رو ده متری کنم بر اساس این فیلم آموزشیتون.
    و بعد باند های به دست اومده رو بزارم داخل فرمول EBBI.
    ممنون

    پاسخ
  • سلام
    یه سوال دیگه هم دارم.
    آیا مراحلی که در این آموزش توضییح دادید برای همه سطوح تصاویر لندست یکسان هست؟
    مثلا من Collection 1 level 2 لندست رو دانلود کردم. آیا مراحل برای Level1 و ۲ یکسان هست؟
    با تشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      خیر مراحل پردازشی داده ها برای level های مختلف متفاوت است. داده های Level-2 معمولا بصورت تصحیح شده است و نیازی به انجان تصحیحات ندارد.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام.
    در دیتاهایی که من از سایت USGS دانلود کردم، باند ترمال ۳۰ متری هست (یعنی قبلا ری سمپل شده؟). در این صورت آیا باز هم باید T100 ساخته بشه؟
    ممنون

    پاسخ
  • ببخشید سوال قبلیم رو جواب ندادید.
    گفته بودم که
    من دمای سطح زمین لندست رو لازم ندارم.
    من میخوام شاخص EBBI رو محاسبه کنم فقط. که این شاخص به باند حرارتی هم نیاز داره. از اونجاییکه باندهای دیگه مورد استفاده در فرمول EBBI رو با استفاده از تصاویر سنتینل به ۱۰ متر ارتقا دادم، باند حرارتی رو هم میخوام از ۱۰۰ متر به ۱۰ متر تغییر بدم.
    در این صورت آیا کاری که دارم انجام میدم درسته؟
    یعنی ابتدا تصاویر لندست رو ده متری کنم.
    بعد باند حرارتی رو ده متری کنم بر اساس این فیلم آموزشیتون.
    و بعد باند های به دست اومده رو بزارم داخل فرمول EBBI.
    ممنون

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من مرحله top of atmosphere reflectance رو اجرا کردم ولی متاسفانه نقشه تولیدی خالی هست و حاوی هیچ اطلاعاتی نیست و هیچ اروری هم نداد نرم افزار.
    ولی در قسمت execution عبارت ESUN evaluated from REFLECTANCE_MAXIMUM_BAND” اومده.
    ممنون میشم ایراد کار من رو بگید . همه مراحل رو دقیقا عین فیلم آموزشیتون اجرا کردم.
    با تشکر فراوان

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      تصویر لندست رو با استفاده از متادیتا فایل فراخوانی کنید.
      سپس باندهای بازتابی (۷ تا باند multispectral) رو در دستور Radiometric Calibration وارد کرده و فقط گزینه calibration type رو روی حالت reflectance قرار بدید.
      اگر بر اساس این دستورالعمل پیش برید هیچ مشکلی ایجاد نمی شود. اگر غیر از این عمل کردید کامل توضیح دهید تا بتونم بهتر راهنمایی کنم.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام خیلی ممنون پاسخ دادید.
    بله من دقیقا مراحل رو همینطوری میرم.
    حتی داده های مختلفی از لندست وارد کردم. reflectance رو هم یه بار float گذاشتم دفعه بعد integer. یه بار همه باندها رو با متادیتا فراخوانی کردم. یه بار فقط مولتی اسپکترال ها. در این مرحله مشکلی نیست و داده ها فراخوانی میشن.
    اما در مرحله بعد top of atmosphere reflectance تصویر landsat calibrated ساخته میشه ولی خالی هست. این تصویر رو به نرم افزارهای دیگه هم فراخوانی کردم (انوی و اسنپ) به فرمت تیف. اونها هم باندهای خالی رو به من نشون میدند. چند روزه درگیر همین مشکل هستم ولی حل نشده.
    با ورژن های مختلف SAGA هم امتحان کردم. ولی فرقی نداشت.
    لطفا راهنمایی بفرمائید.
    با سپاس فراوان

    پاسخ
    • یه کاری کنید.

      تمامی تصحیحات رو در انوی انجام بدید. داخل ساگا هیچ تصحیحی رو اعمال نکنید.
      تصاویر بصورت کامل در انوی تصحیح کنید.
      نتایج نهایی به صورت تیف در ساگا فراخوانی کرده و محاسبات بعدی رو انجام دهید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • ادامه پیام قبلی
    من مشکل رو در SAGA GIS FORUM مطرح کردم و جوابمو بدین صورت دادند. ممنون میشم نظر ایشون رو ببینید.

    …the Landsat TOAR tool expects digital numbers as input, not values that have already been converted to radiance or reflectance! To achieve this you should import the Landsat scene with the ‘Radiometric Calibration’ simply set to ‘none’. The ‘ESUN…’ warning is specific to Landsat8 data and can be ignored.
    Best wishes,
    Olaf…
    طبق نظر ایشون در مرحله top of atmosphere reflectance باید ارزش باندها DN باشه ولی بر طبق فیلم آموزشی قبلش باید رفلکتنس محاسبه بشه .
    ممنون میشم راهنمایی بفرمائید.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      ببخشید من متوجه منظورتون نمیشم. من فکر کردم شما دارید داخل نرم افزار انوی کار رو انجام می دهید.
      چون دقیقا متوجه کار شما نشدم پیشنهاد میکنم که فقط برای آموزش های بنده از همان دستورالعمل آموزش استفاده کنید که در فیلم به آن اشاره شده. چون راهکار دیگری ندارد.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من همونطور که گفتین تصحیحات رو در انوی انجام دادم و بقیه مراحل رو در ساگا و مشکل حل شد.
    فقط سوالی که دارم اینه که در انوی بعد از محاسبه Reflectance از طریق Radiometric Calibration، تصحیحات اتمسفری رو با استفاده از روش quick atmospheric انجام دادم و نتیجه رو بردم داخل ساگا و بقیه مراحل رو در ساگا دقیقا عین فیلم آموزشی انجام دادم.
    آیا مراحل تصحیح در انوی درسته؟
    ممنون میشم به سوالاتمون با صبر و حوصله پاسخ میدین.
    با تشکر فراوان

    پاسخ
  • سلام وقت شما بخیر.
    سوالی در ارتباط با این آموزش داشتم.
    چرا رگرسیونی که در این آموزش محاسبه شد بین باندهای طیفی هست که هم تصحیح رادیومتریکی و اتمسفری روی آنها انجام شده (که نهایتا surface reflectance محاسبه و از آن NDVI ) محاسبه شد ولی باند حرارتی مورد استفاده فقط تصحیح رادیومتریکی انجام شد ( که Brightness temperature استخراج شد) ولی تصحیح اتمسفری بر روی باند حرارتی انجام نشد. اگر اشتباه نکنم brightness tempreture ، دمای درخشندگی در سطح سنجنده ماهواره هست و نیاز به تصحیح اتمسفری داره.
    آیا این رابطه رگرسیونی بین surface reflectance و brightness temperature منطقی هست؟ ( یعنی دمای درخشندگی نیاز به تصحیح اتمسفری نداره تا به surface temperature تبدیل بشه).

    ممنون میشم به سوالم پاسخ بدید

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      تصحیح اتمسفری باند حرارتی در این مورد الزام آور نیست چون در فرایند محاسبه دمای سطح زمین ضرایب گسیلمندی به نوعی اثر تصحیح کنندگی در این زمینه دارند. به همین دلیل در بسیاری از نرم افزارها الگوریتم تصحیح اتمسفری باندهای حرارتی تعبیه نشده است. در فرایند محاسبه دمای سطح زمین ساختار فرمول ها مانند گسیلمندی طوری است که در آن اثر اتمسفری تصحیح می شود.

      موفق باشید

      پاسخ
  • ممنون از پاسخ تان

    اگر بعد از اتمام کار و بهبود دقت مکانی باند حرارتی، با استفاده از thermal atmospheric correction که در نرم افزار ENVI هست، تصحیح اتمسفری بر روی باند حرارتی فیوژ شده انجام بشه، کار درستی هست ؟ یا نباید این کار انجام بشه.
    و اینکه در چه مواردی باید از Thermal atmospheric correction استفاده کرد؟
    ممنون میشم پاسخ بدهید

    پاسخ
    • من دستور تصحیح اتمسفری باند حرارتی در انوی رو بررسی کردم. انجام و عدم انجام این دستور تاثیری در خروجی نخواهد داشت.
      در حال حاضر اگر در کارتون لزوم انجام تصحیح اتمسفری برای باند حرارتی هست باید از الگوریتم ATCOR در نرم افزار PCI Geomatica استفاده کنید که دقیق ترین روش تصحیح اتمسفری باند حرارتی است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام جناب احراری، سپاس
    ای کاش حالا که اینهمه خوب جلو رفتید چند دقیقه بیشتر هم بهش اضافه می‌کردید و واسه شهر هم انجام میدادید یا لااقل توضیح میدادید که چه تغییراتی باید اعمال بشه، اینجا امکانش هست در حد راهنمایی توضیح بدید؟ من مقاله رو خوندم ولی یکم گیج شدم راستش موارد متعددی رو اشاره کرده اخه!

    تشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      فرمول همان است و ساختار محاسبه یکسانه. فقط باید یه جای شاخص NDVI که برای مطالعه زمین های زراعی استفاده میشه از شاخص های مربوط به شهر مانند NDBI استفاده کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام مهندس ممنونم از اموزش شما
    برای محاسبه شهر
    فقط به جای فرمول Ndvi ما فرمول ndbi یعنی حاصل تفریق ➖ باند 6 از 5 و جمع 5و6 را برای لندست 8 انجام بدیم?
    و در کل تمامی محاسبات را مانند شما برویم
    و نکته دیگر مهندس از تصاویر level 1 لندست 8 اگر استفاده شود برای محاسبه ایا به مشکل میخوریم ?اخه در سایت تصاویر level2 را نتونستم در envy باز کنم و متادیتااون برای همه مشکل داشت

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      برای محاسبه شاخص NDBI حتما مقالات رو چک کنید فرمول های بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد. تست کنید هر کدام که برای منطقه شما بهتر جواب داد از همان استفاده نمایید.
      شاخص های جدیدی هم با نام Impervious Surface Area ارائه شده که در مقالات موجود است. معمولا این دسته از شاخص ها در مقایسه با NDBI برای جداسازی شهر عملکرد بهتری دارند.

      می توانید از تصاویر کالکشن ۱ نیز استفاده کنید اما در اون صورت باید دمای سطح زمین رو خودتون بصورت دستی محاسبه کنید. در ارث انجین پروداکت آماده دمای سطح زمین لندست در دسترس است از آن استفاده کنید.
      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام برای شهر فقط نیاز هس ndbi را ب جای ndvi بگیریم؟ و بعد مراحل شما را برویم؟ پس اندازه گیری دمای سطح زمسن نیاز نیس مثل خود مقاله؟
    کاش میشد برای شهر هم استفاده کرد لطفا جواب بدید بشدت لازم دارم

    و ایا از لندست کالکشن 1 میتوان استفاده کرد؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      برای شهر باید شاخص nubi به همراه دمای سطح زمین در نظر گرفته شود.
      از داده های لندست هم می توانید برای این کار استفاده کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • ممن.نم مهندس
    شما چه روشی را برای افزایش توان تفکیک مکانی شهری در مطالعه جزایرحرارتی پیشنهاد میدهید و چه اموزشی رو توصیه میفرمایید ممنونم از پاسخ
    ایا در سایت شما در این باره اموزشی هس

    پاسخ
  • ببخشید چرا ndvi 30 متری بنده باند 2 رو نداره دلیل چی میتونه باشه ممنون

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      ببخشید سوالتون رو فکر کنم اشتباه مطرح کردید. چون تصویر NDVI بصورت تک باندی هست و باند 2 داشتن یا نداشتن آن معنی دار نیست.

      موفق باشید

      پاسخ
  • ببخشید برای بررسیی شهر فقط قراردادن فرمول ndbi کافیست و اینکخ تفاوت باند 6 و 5 و جمع انها را همانند فرمول ndvi بدست اوریم صحیح هس ؟و منظورتان از الگوریتمهای مختلف ndbi برای منطقه چیست
    و ایکه چرا نمودار رگرسیون من منفی درمیاد حنما باید 320 و 319 باشه ؟
    سپاس از پاسخ شما

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      منظور از شاخص های مختلف این هست که در بسیاری از مقالات شاخص NDBI با فرمول و باندهای متفاوت ولی با عنوان یکسان استفاده شده است. تفاوت در فرمول و باندهای مورد استفاده منظور بنده هست.
      در ارتباط با مثبت و منفی شدن نمودار رگرسیون منطقه شما متاسفانه نمیتونم نظر دقیقی بدم چون بهترین راه برای درک دلیل آن مقایسه مناطق و پدیده های موجود در آن است که بنده تا کنون این مقایسه را انجام ندادم.

      موفق باشید

      پاسخ
  • شمس الدینی
    1401-02-20 8:52 ق.ظ

    سلام
    اگر نتوانستیم delta t و t30 را layer stack کنیم و مدام ارور میداد یا صفحه سیاه باز میشد چ راهکاری جز بستن نرم افزار ارایه میدهید ممنونم

    پاسخ
  • شمس الدینی
    1401-02-20 11:13 ب.ظ

    سلام لطفا کمک کنید بنده هر کاری میکنم نمیتونم t30 و delta t رو رد انوی کلاسیک و انوی معمولی layerstack کنم چندین بار هم امتحان کردم و حتی ریست کردم ولی اصلا ج نمیدهد .راهکار ارایه بدید ممنونم دقیقا همان اوری رو میده که جناب احراری در ویدیو 4 داشتند لطفا کمک کنید ممنونم

    پاسخ
  • سلام لطفا کمک کنید بنده هر کاری میکنم نمیتونم t30 و delta t رو رد انوی کلاسیک و انوی معمولی layerstack کنم چندین بار هم امتحان کردم و حتی ریست کردم ولی اصلا ج نمیدهد .راهکار ارایه بدید ممنونم دقیقا همان اوری رو میده که جناب احراری در ویدیو 4 داشتند لطفا کمک کنید ممنونم

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      ببخشید منظور شما کدام آموزش هست؟ الان این دو پارامتری که گفتید دقیقا برای کدام آموزش است؟

      موفق باشید

      پاسخ
      • منظور بنده همین اموزش tsharp و افزایش قدرت تفکیک مکانی حرارتی است در ویدیو 4 delta t و t30 در انوی layerstak نمیشن و خطای عدم وجود ارایه در roi را میدهد واین همان خطایی است که جناب احراری ئر ویدیو 4 به ان برمیخورد ولی برای من اصلا حل نشد و برای ایشان با بستن نرم افزار حل شد

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          لطفا در نرم افزار انوی ۵.۶ نیز تست کنید. چون این گونه از خطاها بدلیل مشکلات نرم افزاری ایجاد میشه. یا اینکه آدرس فایل های ورودی را تغییر دهید.
          این دسته از مشکلات بخاطر کرک بودن نرم افزار ایجاد می شود. با یک سیستم دیگر نیز می توانید تست کنید.

          موفق باشید

          پاسخ
      • سلام نمودار رگرسیون من بعد از scaterplot منفی 7 در میاد و چوم ndbi را محاسبه کردم به جای ndvi اینگونه شده ابا نموداررگرسیون منفی هم درست است ؟ مربوط ب نواحی شهری

        پاسخ
        • نمودار اسکتر پلات به شما دوتا ضریب میدهد. دقیقا مانند آموزش با تغییر دادن شاخص آن دو ضریب تغییر میکنند. متناسب با شاخص ورودی این ضرایب در هر دامنه ای می توانند باشد

          موفق باشید

          پاسخ
      • منظور بنده همین اموزش tsharp و افزایش قدرت تفکیک مکانی حرارتی است در ویدیو 4 delta t و t30 در انوی layerstak نمیشن و خطای عدم وجود ارایه در roi را میدهد واین همان خطایی است که جناب احراری ئر ویدیو 4 به ان برمیخورد ولی برای من اصلا حل نشد و برای ایشان با بستن نرم افزار حل شد

        پاسخ
  • سلام لطفا مشکل من را کمک کنید من هر کاری میکنم دو تصویر delta t , t30 با هم جمع نمیشوند و layer stak نمیشوند و ارور عدم وجود ارایه را مثل همان ارور در ویدیو شما را میدهد
    و حتی اندازه deltat , t30 هم برابر نست تا انها را لینک کنم و از لحاظ هندسی تقریبا برابر بگیرم
    من چند هفته هس امتحان میکنم ولی نتیجه نمیده تمام مراحل را هم شبیه به شما رفتم و چندین بار با چندیت ورزن انوی هم انجام دادم
    لطفا راه ارتباطی دیگری از طرف موسسه به من معرفی کنید تا این خطا در اموزش یرای بنده رفع شود واقعا سپاس گزارم
    به شدت به نتیجه این اموزش نیازمندم

    پاسخ
  • سلام من ایمیل دادم ولی وقت مشاوره ندادن بهم
    ازتون استدعا دارم برای من راه ارتباطی بذارید
    و یه سوال چرا ndvibt30v2 من برام دما رو در هر چند بار که امتحان میکنم 0 میزنه ولی ndvibtحاصل از تلفیق دما داره؟

    پاسخ
  • سلام.
    وقت شما بخیر.
    اگر بخواهیم از تصاویر لندست کالکشن 2 لول 2 استفاده کنیم آیا دیگه نیازی نیست reflectance TOA و BT محاسبه بشه؟
    یا اینکه در هر صورت اون تصاویر خام هستند و فقط با تصحیحاتی (رادیومتری و اتمسفری) که شده کیفیت آنها بهبود یافته؟
    کلا بهتر است از کدوم سطح تصاویر استفاده بشه ؟
    ممنون میشم پاسخ بدهید.
    با تشکر فراوان

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      داده های کالکشن ۲ دیگر نیازی به هیچ گونه تصحیحات رادیومتریکی و اتمسفری ندارند. بازتاب سطحی و دمای سطح زمین بصورت محاسبه شده و آماده در آن موجود است. در حال حاضر داده های کالکشن ۲ لول ۲ بهترین داده های موجود برای کار با تصاویر ماهواره یا سری لندست است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام شما در این روش شما از چ راهی دمای سطح زمین رو محاسبه کردید؟
    از راهی که در مقاله گفته شده ؟
    لطفا روشی که دمای سطح زمین رو محاسبه کردید بفرمایید
    ممنونم

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      مقاله ای برای روش ضمیمه محصول نیست اما از روش مبتنی بر تابع پلانک برای محاسبه دمای سطح زمین استفاده شده که به عنوان یک روش مرسوم در محاسبه دمای سطح زمین استفاده می شود.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و احترام
    تشکر بابت آموزش خوبتون. برای من یک ابهام به وجود اومده که ممنون میشم راهنمایی کنید. باند حرارتی تصاویر لندستی که ما دانلود میکنیم توسط خودشون به 30 متر ریسمپل شده و عملا پیکسل سایز حرارتی لندست دانلودی 30 متری هست. انجام عملیات Tsharp برای این سطح به نظرتون چه توجیهی داره؟.
    اما اگر داده های مولتی اسپکترال لندست با عملیات پنشارپنینگ به کمک سنتینل 2 به 10 متر برسه، برای بهبود باند حرارتی به 10 متر در این حالت به نظرتون به جای عملیات ریسمپلی که در SAGA به 100 متر انجام میدین نباید ndvi رو به 30 ریسمپل کرد؟ یا اصلا عدد 100 در این حالت نیاز هست در محاسبات (چون اصلا ما در داده های حرارتی لندست پیکسل سایز 100 متری نداریم)؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      باند حرارتی لندست resample شده که یعنی فقط ابعاد پیکسل ها به ۳۰ متر تغییر کرده نه توان تغکیک مکانی آن. ابعاد پیکسل هرگز بیانگر توان تفکیک مکانی نیست. باند حرارتی توان تفکیک مکانی ۱۰۰ متر و پیکسل هایی با سایز ۳۰ متر دارد فقط برای اینکه از لحاظ هندسی (نه جزییات مکانی) با باندهای چندطیفی لندست منطبق شود.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و وقت بخیر
    سوالی داشتم از خدمتتون.

    آیا اگر داده های مولتی اسپکترال لندست با عملیات پنشارپنینگ به کمک سنتینل ۲ به ۱۰ متر برسه، و NDVI ده متری محاسبه بشه، میتوانیم از اون استفاده کنیم و باند حرارتی رو به ده متر ارتقا بدیم. چون من در مقاله ای دیدم که برای ارتقای باند حرارتی مودیس با استفاده از سنتینل 2، از روش TSHARP اصلاح شده استفاده کرده و من اصلا متوجه نمیشم چه کارهایی اضافه تر انجام دادن.
    برای همین آیا میشه دقیقا همین روشی که شما توضیح دادین رو استفاده کرد برای ارتقای باند حرارتی لندست به ده متر با استفاده از سنتینل 2.
    مقاله مورد نظر : https://doi.org/10.3390/rs12091453

    خیلی ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بله میشه اما شرطش این هست که تصویر NDVI و دمای سطح زمین برای یک روز باشند. از طرفی این داده ها باید با یکدیگر coregister نیز بشوند.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و وقت بخیر
    سوالی دارم از خدمتتون
    آیا از روشی که در این آموزش ارائه شده میتوانیم برای بهبود مکانی باند حرارتی لندست به ده متر با استفاده از تصاویر سنتینل 2 استفاده کنیم؟ یعنی NDVI ده متری را بسازیم ابتدا ( پن شارپ لندست با استفاده از سنتینل 2) و سپس بقیه مراحل این آموزش ؟
    چون در مقاله ای دیدم که برای بهبود رزولوشن مکانی باند حرارتی مودیس با استفاده از سنتینل 2 از روش TSHARP اصلاح شده استفاده کرده است. (https://doi.org/10.3390/rs12091453)
    اگر امکانش هست بنده را راهنمایی بفرمائید چون من نیاز به باند حرارتی ده متری دارم .
    با تشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      این آموزش صرفا برای لندست آماده شده. این روش برای سنتینل هم جواب میده اما نیاز به یک سری پردازش های بیشتری است که در این آموزش به آن ها اشاره نشده است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • ببخشید اگر امکانش هست این آموزش رو هم تهیه کنید و در سایت تون قرار بدهید ، چون باند حرارتی ده متری بسیار مفید و کاربردی هست.

    و همچنین تلفیق باند حرارتی سنتینل 3 با سنتینل دو هم ، من خیلی دنبال فیلم آموزش اون گشتم ولی هیچ جا این آموزش وجود نداره.

    با تشکر

    پاسخ
  • سلام جناب احراری وقت بخیر
    میبخشید موقع اجرای تصحیحات در ساگا متاسفانه خالی میاره میخاستم بپرسم که اگر داخل انوی انجام بدم مراحل همون ابتدا دستور radiometric calibration و سپس الگوریتم quick است؟ و اینکه موقع رادیومتریک کردن باید رادیانس انتخاب بشه یا رفلکتنس؟
    و سوال بعدیم اینه که ممنون میشم تفاوت بین lst و bt و رفلکتنس toa رو کوتاه بهم بگین چون تو فیلم میگین t نشانگر lst است ولی lst را محاسبه نمیکنین و بعد تصحیح چه اتفاقی می افته؟
    چون من اکثر فیلماتون رو تهیه کردم و زیاد به کار میبرین این اصطلاحات رو ولی تقاوت هاشونو نمیدونم که مثلا موقع رادیومتریک کالیریشن چه اتفاقی می افته یا اینکه بعد تصحیح به چی تبدیل میشن
    ممنونم

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بله می توانید تصحیحات را در نرم افزار انوی انجام بدید. ابتدا رادیانس را محاسبه کرده و سپس بازتاب سطحی را با استفاده ار الگوریتم QUAC بدست آورید.
      این سوالات پایه ای هست و واژه های تخصصی مورد استفاده مربوط و اینکه هر کدام چه کاری میکنند رو باید در آموزش رایگان زیر مشاهده کنید:
      https://girs.ir/education/envi-course/

      موفق باشید

      پاسخ
  • و اینکه تو فیلم ndvi رو هم از تصویر رفلکتنس استخراج کردین، اگر بخام داخل انوی ndvi و تصحیحات رو انجام بدم وببرم داخل ساگا ، باید از رفلکتنس استفاده کنم یا رادیانس، چون تفاوتشونو نمیدونم بازم ممنوم

    پاسخ
  • سلام جناب احراری
    در فرمول مرجع مقاله این محصول نوقع محاصبه T30 و T100 ضرایب a0 و a1 باهم جمع میشن و ضربدر ndvi میشن ولی چرا شما تو فیلم این دو تا ضریب رو چرا از هم کم میکنین و بینشون منها میارید ؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      متاسفانه این آموزش برای مدتی قبل هست و الان حضور ذهن دقیقی از مطالب آن ندارم. بر اساس فرنس مراحل محاسبه را در فیلم توضیح داده بودم و نتیجه نهایی نیز درست بود. لطفا مجددا فیلم را بصورت کامل مشاهده کنید. قطعا اگر روش محاسبه اشتباه بود نتیجه درست محاسبه نمی شد.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر در این محصول اموزشی بنده با تمام موارد ذکر شده در محصول اشنایی دارم و فقط به قسمت الگوریتم Tsharp احتیاج دارم چطور میتونم تنها همین اموزش رو تهیه کنم؟ ممنون میشم اگر راهکاری هست بفرمایید.

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر بیشتر مطالبی که در این محصول گذاشتید بنده مطالعاتی داشته ام و در حال حاضر فقط به اموزش الگوریتم Tsharp در تصاویر لندست احتیاج دارم چطور میتوانم فقط همین اموزش را تهیه کنم؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    پاسخ
  • محمد حسین
    1401-12-22 4:10 ب.ظ

    با سلام آقای احراری بنده در حال انجام پروژه ای به هدف تعیین دمای سطح یخ در بازه های مختلف زمانی هستم و در این خصوص از شما 2 سوال داشتم ؟
    1- برای دستیابی به این هدف می بایست کدام یک از آموزش های شما در سایت را انتخاب کنم که بهترین نتیجه را داشته باشد
    2- با توجه به اینکه اعتبار سنجی بعد از انجام پروژه برای بنده مهم است و من هیچ گونه داده های زمینی در جهت انجام تست در اختیار ندارم چگونه می بایست این کار را انجام دهم ؟ آیا می بایست با روش های مختلف انجام داده و دقت ها را بررسی کنم یا راه حل بهتری نیز دارد ؟
    البته بنده این سوال را 2 ساعت پیش نیز پرسیده بودم ولی فکر میکنم در سیستم ثبت نشد .
    ممنمون میشوم بنده را در این زمینه یاری رسانید . با تشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در حال حاضر پروداکت دمای سطح زمین لندست به نظرم معتبر تر از سایر روش های محاسبه دمای سطح زمین هست. به همین دلیل از پروداکت آماده دمای سطح زمین لندست استفاده کنید بهتر هست.
      برای اعتبار سنجی هم میتونید روند تغییرات دمای سطح یخ تا زمان ذوب آن را ملاک قرار بدید. یا نسبت اختلاف دمای یخ و سایر پدیده ها.
      روش دسترسی به پروداکت دمای سطح زمین لندست در لینک زیر تدریس شده است.
      https://girs.ir/lst-in-gee/

      موفق باشید

      پاسخ
      • محمد حسین
        1401-12-29 7:59 ب.ظ

        با سلام و ممنون از پاسخ گویی کاملتون و تبریک پیشاپیش عید به شما عزیزان ، بنده این آموزش را خریداری کردم فقط سوالی که داشتم آقای احراری برای نرم افزار ENVI نیز چندین آموزش وجود دارد در این خصوص از میان آن ها کدام یک را پیشنهاد میکنید
        (کدام روش) بهتر می باشد میخواستم نظر تخصصی شما رو بدونم چون میخواهم با حداقل دو نرم افزار روی این موضوع کار کنم .
        و آیا امکان تحلیل همین پروداکت آماده لند ست با ENVI وجود دارد ؟
        با تشکر

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          من الگوریتم های محاسبه دمای سطح زمین رو تا کنون مقایسه نکردم که دقیق بدونم کدام روش دقت بالاتری دارد. در حال حاضر خودم از پروداکت های آماده دمای سطح زمین لندست استفاده میکنم. در آموزش زیر آموزش آن در ارث انجین تدریس شده است.
          https://girs.ir/lst-in-gee/

          موفق باشید

          پاسخ
          • محمد حسین
            1402-01-12 3:27 ب.ظ

            ممنون آقای احراری ، بنده سوال دیگری نیز داشتم میخواستم بدونم آیا پس از بهبود رزولیشن حرارتی لندست 8 با الگوریتم TSHARP که در این آموزش گفته شده است میتوان بر روی خروجی آن نیز سایر روش های محاسبه دمای سطح نظیر single channel ، mono window ، split window و …… را اعمال نمود ؟؟؟ یعنی به عبارتی با استفاده از روش های مختلف تعیین دمای سطح از داده ی با کیفیت تر نتیجه ای گرفت ؟؟؟

          • با سلام و احترام

            بهتر است اول دمای سطح زمین را محاسبه و سپس الگوریتم tsharp را محاسبه نمایید.

            موفق باشید

  • سلام وقتتون بخیر
    من دوره رو تهیه کردم قسمت تصحیح زمانی که میخوان متادیتا رو فراخوانی کنم ارور could not read metadata file رو میده . لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      فقط داده های لندست کالکشن 1 لول 1 در انوی بصورت خودکار قابل فراخوانی هست. برای داده های جدید باید از نسخه جدیدتر انوی استفاده کرد که فعلا در دسترس نیست. در این گونه موارد باید داده هابدون استفاده از متادیتا فایل در انوی فراخوانی شوند.

      موفق باشید

      پاسخ
  • متشکرم
    اما نرم افزار saga رو عرض میکنم که این ارور رو میده. از دو ورژن مختلف saga هم استفاده کردم حتی. مشکل از کجا هست بنظرتون؟
    اومدم طبق گفته خودتون تصحیح رو (رادیومتریک و اتمسفری از روشflaash) در انوی انجام دادم و بصورت فایلtif ذخیره کردم بعد وارد saga کردم اما باز هم ارور میده(sum of photometric type -related color channels and exterasamples doesn’t match samplesperpixel, defining non-color channel)

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      من مدت زیادی هست که دیگر با ساگا کار نکردم اما این موارد رو رعایت کنید اگر باز مشکل حل نشد اطلاع بدید
      – آخرین نسخه نرم افزار ساگا رو دانلود کنید.
      – داده های لندست کالکشن 2 لول 2 که تصحیح شده هستند (نیاز به تصحیح اتمسفری ندارد) را وارد ساگا کرده و سپس طبقه بندی را انجام دهید.

      موفق باشید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up