Google Earth منبعی ارزشمند برای مطالعات GIS

344 بازدید

اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.

آموزش رایگان نرم افزار ENVI

در ENVI حرفه ای شو 🦾

0 تا 100 مفاهیم سنجش از دور

کاملا رایگان شروع کن 🧩

آموزش رایگان ArcGIS pro

واقعاااااا رایگاااااانه 🤗

آموزش گوگل ارث انجین

شدیدا توصیه شده 🌏

دانلود لندیوز 10 متری ایران و …

به کمک گوگل ارث انجین 🚀

کتاب موتور پردازش مجازی

اولین کتاب آموزش گوگل ارث انجین 📗

طبقه بندی تصاویر ماهواره ای

آشنایی با انواع روش ها 😲

پیش پردازش تصاویر ماهواره ای

هندسی – رادیومتریکی – اتمسفری 🀄

دانلود داده های آلتیمتری

ترازسنجی برای دریاچه ها 🧿

پوشش اراضی 10 متری

تولید شده توسط ESRI 🧐

نمایش سه بعدی در ArcGIS

مدل رقومی ارتفاع 🗻

مطالب پربازدید

یکی از پیشرفت های هیجان انگیز سال های اخیر در زمینه ی علوم جغرافیایی را می توان ابداع و ارائه نرم افزارهایی قدرتمند و رایگان برای مصور کردن پدیده ها و ترسیم نقشه از سوی شرکت گوگل تلقی کرد. Google Earth امکان ایجاد ارتباط متقابل، پیچیده و پویا را با تصاویر ماهواره ی و نقشه های دقیق از کره زمین…

یکی از پیشرفت های هیجان انگیز سال های اخیر در زمینه ی علوم جغرافیایی را می توان ابداع و ارائه نرم افزارهایی قدرتمند و رایگان برای مصور کردن پدیده ها و ترسیم نقشه از سوی شرکت گوگل تلقی کرد. Google Earth امکان ایجاد ارتباط متقابل، پیچیده و پویا را با تصاویر ماهواره ی و نقشه های دقیق از کره زمین فراهم آورده اند.

Google Earth را می توان نرم افزار رایگان “کاوشگر زمین” نامید که تصاویر ماهواره ای، نقشه ها و موتور جستجوی گوگل را به منظور بصری کردن زمین با هم ترکیب می کند. گوگل ارث یک جهان مجازی، نقشه و برنامه اطلاعات جغرافیایی است که در اصل به نام نمایشگر جهان سه بعدی توسط موسسه کی هیل در سال ۲۰۰۴ میلادی راه اندازی شد.

استفاده کنندگان از Google Earth می توانند به راحتی لایه های اطلاعاتی و تصویری مورد نظر خود را درست کرده و با روی هم نهادن (Overlay) آنها به اهداف کاری خود برسند. بنابراین می توان گفت که این افراد در عین اینکه از قدرت بصری کردن که از ویژگی های سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) است بهره می برند، لزوما نیازی به غلبه بر پیچیدگی های ماهوی GIS ندارد.

فایل های KML تقریبا به راحتی قابل ایجاد بوده و می توانند تعداد بسیاری زیادی از آنها را نمایش داده یا پنهان سازند. همچنین این فایل ها سیستم های مختصات یعنی طول و عرض جغرافیایی را پشتیبانی می کنند.

چنانچه ویژگی “مکانی” را وجه اشتراک تمام تحقیقات و مطالعات جغرافیایی بدانیم از این رو برای انجام کارهای آموزشی و پژوهشی مبتنی بر این ویژگی، بسیاری از افراد می توانند از طریق اینترنت و با استفاده از برنامه  Google Earth به یافته های جالبی برسند.

موضوع  کلیدی این برنامه مکان و نقشه است و برای استفاده کنندگان خود یعنی آنهایی که این نرم افزارها را برای پشتیبانی از تصمیماتشان مورد استفاده قرار می دهند، داده ها را به ساده ترین شکل ممکن یعنی حالت تصویری ارائه و نمایش می دهند. پس می توان گفت که برای ترسیم هر پدیده و عارضه جغرافیایی می توان از یک بانک اطلاعاتی ساده استفاده کرده و Google Earth را برای تحلیل و ترسیم هر نوع داده ی به کار گرفت.

 

Google Earth برای موارد مختلفی از جمله تحلیل های توپوگرافی، زمین شناسی، جغرافیای دیرینه و باستان شناسی و جستجوی هتل و محل های اقامت در شهرهای بزرگ دنیا به کار گرفته شده است Google Earth را می توان به منزله نسخه “بازار انبوه” سیستم های قدیمی تلقی کرد که برای بصری کردن زمین (Geo Visualization) مورد استفاده بوده اند.

در حال حاضر سازمان های دولتی آمریکا در سطوح فدرال، ایالتی و محلی از نقش های ثابت (Static) و پویا (dynamic) برای مدلسازی ترافیک، بزهکاری، هواشناسی و حتی آنچه که در گذشته اتفاق افتاده استفاده می کنند تا بر اساس آنها به پیش بینی مسائل آینده و برنامه ریزی مقابله با آنها بپردازند. اخیراً یک سازمان عمومی در کشور آمریکا با استفاده از نقشه های سه بعدی Google Earth چگونگی روند تخریب میلیون ها هکتار از اراضی کوهستانی آپالاش را توسط شرکت های معدنی نشان داده است.

در یک فرایند معروف به “سر بردین کوه” شرکت های استخراج سنگ قله های کوه ها را به منظور دسترسی ارزانتر و سریعتر به ذغال با مواد منفجره تخریب می کنند. در نتیجه نواحی اطراف این کوه ها انباشه از آلودگی و مواد زائد گردیده، جویبارهای منطقه خشک شده و دود و تیرگی هوای منطقه را پر کرده است. برای مقابله با این مسأله یک مؤسسه غیر انتفاعی به اسم Appalachian Voices با استفاده از Google Earth دست به ایجاد یک “یادمان ملی” مجازی برای ۴۷۰ کوه بی قله در منطقه زده است.

نقشه برگرفته از Google Earth برای این کار، وضعیت کوه ها را قبل و بعد از تخریب نشان می دهد. با مقایسه و برهم نهی (Overlay) لایه ها، محدود تخریب به راحتی قابل مشاهده است. گزارش ها و فیلم هایی هم از افراد و مکان های آسیب دیده از این مسأله ضمیمه این لایه اطلاعاتی شده است. با استفاده از Google Earth بیش از ۲۰۰ میلیون نفر می توانند روند تخریب قله ها را از هر زاویه دلخواه ببینند و دنبال کنند، کاری که در گذشته اصلا امکان پذیر نبوده است. سازمان مذکور با این وسیله به دنبال فراگیر کردن اعتراضات مردم نسبت به روند تخریب کوهستان هاست.

در سپتامبر سال ۲۰۰۵ یک شرکت چوب بری در نواحی کوهستان سانتاکروز کالیفرنیا برنامه ای برای قطع وسیع درختان کائوچو داشت. گروهی از فعالان محیط زیست و مراجع محلی برای ممانعت از این برنامه با استفاده از Google Earth تعدادی عکس و انیمیشن از وضعت منطقه جنگلی (هم قبل و هم بعد از قطع درختان) تهیه کرده و نشان دادند که چگونه در صورت قطع درختان، مکان های عمومی از جمله مدارس منطقه می توانند تحت تأثیر آلودگی هوا و آلودگی صوتی قرار گیرند. این کار باعث جلب توجه مقامات سیاسی و پارلمانی منطقه شده و با اعمال فشار های لازم شرکت مزبور را وادار به پس گرفتن طرح خود کردند.

زیست شناسان، اپیدمولوژِیست ها و کارشناسان مقابله با حوادث و بلایا از Google Earth به عنوان ابزاری قدرتمند در کارهایشان بهره می برند. موفقیت دنیای رقومی باعث افزایش علاقمندی به مدل های کامپیوتری نقشه کشی شده است.

 

بسیاری از این دانشمندان به بررسی گونه های مختلف گیاهی و جانوری و سایر پدیده های طبیعی و انسانی در مناطق مختلف کره زمین، از مناطق قطبی گرفته تا استوایی ی پردازند، درحالیکه ممکن است نیازی به بیرون آمدن از اداره خود هم نداشته باشند. چرا که آنها از Google Earth برای کشف و بررسی پدیده ها و عوارض و عوارض مورد علاقه خود در مناطق مختلف کره زمین بهره می برند.

مثلا یک زیست شناس به اسم Erik Born در سال ۲۰۰۶ به برهم نهشی نقشه های رنگی قطب شمال پرداخت. او با استفاده از تصاویر Google Earth و داده های قابل دسترس از طریق اینترنت به تعیین مناطق دارای یخ های ضخیم و نازک، جهت های حرکات آنها بالاخره اثرات گرم شدن جهانی بر روی مناطق و یخ های قطبی پرداخت و به نتایج جالب توجهی در زمینه ترسیم و پهنه بندی یخ های قطبی رسید.

در جریان طوفان کاترینا در تابستان سال ۲۰۰۵ در شهر نیواورلئان آمریکا نیز Google Earth نقشی مفید و پسیار پر اهمیت بازی کرد. بلافاصله بعد از وقوع طوفان، سایت Google Earth تعداد ۸۰۰۰ عکس جدید منطقه را که به وسیله ماهواره های آمریکایی آژانس ملی اقیانوسی و جوی (NOAA) گرفته شده بود به تصاویر، خود اضافه کرد. این تصاویر به افردای که برای نجات آسیب دیدگان فعالیت می کردند اجازه داد تا کل منطقه را بر روی کامپوتر جستجو کرده و راه های قابل عبور را (به عنوان مثال) پیدا کنند.

در پاره ای موارد نیز گروه ها و سازمان ها از Google Earth برای نشان دادن فجایع انسانی استفاده می کنند، مثلا در آوریل سال ۲۰۰۷ یک موسسه آمریکایی پروژه ای را به اسم “بحران دارفور” با استفاده از Google Earth شروع کرد تا با استفاده از عکس های ماهواره ای وسعت خرابی ها را در سودان، جاییکه ۱۶۰۰ روستا بر اثر جنگ های داخلی آسیب دیده یا تخریب شده بودند نشان دهد. این لایه Google Earth شامل اطلاعات مختلف و قابل مقایسه با یکدیگر از جمله عمس، داده هایی از سازمان های دولتی آمریکا و سازمان ملل متحد و گزارش هایی از شاهدان عینی از خود منطقه دارفور است. پروژه “بحران دارفور” اولین لایه اطلاعاتی در زمینه ابتکار ترسیم نقشه جلوگیری از نسل کشی است که نشان دهنده همکاری گروه های مختلف در زمینه های بشر دوستانه است.

تهیه و تنظیم: سیما تیموریان مطلق (کارشناس ارشد محیط زیست)


اگر دلایل فوق نگرش متفاوتی از گوگل ارث را پیش روی شما باز کرده است این نرم افزار کاربردی را فراگرفته و دنیا را از دریچه متفاوتی ببینید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آموزش گوگل ارث و تهیه آن بر روی دکمه زیر کلیک کنید:

جهت اطلاعات بیشتر لطفا کلیک کنید

نوشته های مرتبط :

آموزش های رایگان پیشنهادی :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up