تولید نقشه مناطق سیل زده با استفاده از تصاویر راداری Sentinel-1 – در نرم افزار SNAP

1,550 بازدید

اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.

آموزش رایگان نرم افزار ENVI

در ENVI حرفه ای شو 🦾

0 تا 100 مفاهیم سنجش از دور

کاملا رایگان شروع کن 🧩

آموزش رایگان ArcGIS pro

واقعاااااا رایگاااااانه 🤗

آموزش گوگل ارث انجین

شدیدا توصیه شده 🌏

دانلود لندیوز 10 متری ایران و …

به کمک گوگل ارث انجین 🚀

کتاب موتور پردازش مجازی

اولین کتاب آموزش گوگل ارث انجین 📗

طبقه بندی تصاویر ماهواره ای

آشنایی با انواع روش ها 😲

پیش پردازش تصاویر ماهواره ای

هندسی – رادیومتریکی – اتمسفری 🀄

دانلود داده های آلتیمتری

ترازسنجی برای دریاچه ها 🧿

پوشش اراضی 10 متری

تولید شده توسط ESRI 🧐

نمایش سه بعدی در ArcGIS

مدل رقومی ارتفاع 🗻

مطالب پربازدید

محصول تخصصی شناسایی مناطق سیل زده با استفاده از تصاویر راداری ماهواره sentinel-1 در نرم افزار SNAP منتشر شد. در این محصول، روش استفاده از تصاویر راداری sentinel-1 در نرم افزار تخصصی SNAP به منظور تولید نقشه مناطق سیل زده جنوب کشور آموزش داده شده است. در میان روش های کاربردی برای شناسایی مناطق سیل زده استفاده از داده های…

محصول تخصصی شناسایی مناطق سیل زده با استفاده از تصاویر راداری ماهواره sentinel-1 در نرم افزار SNAP منتشر شد. در این محصول، روش استفاده از تصاویر راداری sentinel-1 در نرم افزار تخصصی SNAP به منظور تولید نقشه مناطق سیل زده جنوب کشور آموزش داده شده است. در میان روش های کاربردی برای شناسایی مناطق سیل زده استفاده از داده های راداری از اهمیت بالایی برخوردار است و امکان شناسایی دقیق تر را فراهم می آورد.


مشخصات محصول 

  • مدرس: امیرحسین احراری
  • تخصص: کارشناس سنجش از دور و پردازش تصاویر ماهواره ای
  • نوع محصول: دانلودی
  • داده های تمرینی: ندارد
  • پیش نیاز: آشنایی با روش دانلود تصاویر Sentinel-1
  • موضوع: کاربرد سنجش از دور راداری در شناسایی مناطق سیل زده
  • نرم افزار: SNAP

خرید محصول

به منظور خرید محصول آموزشی بر روی دکمه زیر 👇 کلیک کنید.و پس از پرداخت وجه نسبت به دانلود محصول آموزشی اقدام کنید.


توضیحات محصول 

در این محصول آموزشی، امیرحسین احراری به آموزش شناسایی مناطق سیل زده با استفاده از تصاویر ماهواره ای راداری پرداخته است. تصاویر راداری رایگان ماهواره سنتینل ۱ به عنوان داده های آموزش استفاده شده است. درحالی که روش انتخاب تصاویر کاربردی برای این پروژه آموزش داده شده اما با این حال شما باید نسبت به چگونگی ثبت نام و دانلود تصاویر ماهواره ای سنتینل ۱ از سایت سازمان فضایی اتحادیه اروپا آشنایی داشته باشید.


عناوین آموزشی

نکات آموزش داده شده در نرم افزار SNAP و تصاویر sentinel-1 عبارت اند از:

  1. روش انتخاب تصاویر راداری مورد نیاز
  2. روش فراخوانی تصاویر راداری
  3. روش برش زدن مکانی و طیفی تصاویر راداری
  4. روش استخراج اطلاعات مداری داده های راداری
  5. روش حذف نویزهای تصاویر راداری
  6. روش تصحیح رادیومتریکی تصاویر راداری
  7. روش حذف نویز اسپکل
  8. روش تولید تصویر دسیبل
  9. روش ترکیب داده های جند زمانه راداری
  10. روش شناسایی پهنه های آبی
  11. روش شناسایی منطقه سیل زده
  12. روش تعریف شروط منطقی
  13. روش طبقه بندی random forest 
  14. روش محاسبه مساحت منطقه سیل زده
  15. روش کاهش نویز نقشه های طبقه بندی شده

کاربرد سنجش از دور

بر اساس طول موج، سنجش از دور به دو دسته اپتیکی و مایکروویو تقسیم بندی می شود. عموم کاربران سنجش از دور با امواج اپتیکی مانند مرئی و مادون قرمز آشنایی دارند اما تاکنون کمتر محدوده مایکروویو مورد توجه قرار گرفته است. دلیل این امر عدم در دسترس بودن و فراوانی داده های راداری مانند داده های اپتیکی است. با این حال در سال های اخیر افزایش روز افزون تصاویر راداری رایگان، مانند سنتینل ۱، اهمیت یادگیری کار با داده های راداری را دو چندان کرده است. 

 

امواج مایکروویو بدلیل طول موج بسیار بلند، اطلاعات متفاوت تری را از پدیده های سطح زمین تولید می کنند. مهم ترین مزیت تصاویر مایکروویو فعال، قابلیت عبور آنها از اتمسفر در هر وضعیت اقلیمی است. با استفاده از این تصاویر حتی در زمان بارندگی های سنگین در شرایط تراکم ابری شدید در مناطق سیل زده امکان تصویر برداری و جمع آوری داده ها فراهم است. امواج مایکروویو حساسیت بسیار بالایی نسبت به رطوبت خاک و پهنه های آبی داشته و امکان شناسایی مناطق سیل زده را به خوبی فراهم می کند.

 

با استفاده از تصاویر راداری، امکان جداسازی پهنه های آبی در زمان های متفاوت به خوبی فراهم است. تصاویر چند زمانه راداری حاصل از قبل و پس از وقوع سیل، به همراه محاسبات و شروط منطقی تغییرات مقادیر بازپراکنده شده، امکان شناسایی مناطق سیل زده با دقت بالا را فراهم آورده است. توان تفکیک مکانی بالا و رایگان بودن این تصاویر زمینه را برای تولید نقشه های دقیق تر هموارتر کرده است.


منطقه مورد مطالعه

در این محصول آموزشی، از تصاویر راداری ماهواره سنتینل ۱ برای شناسایی بخشی از مناطق سیل زده جنوب کشور (استان خوزستان) استفاده شده است. تصاویر راداری باند C ماهواره سنتینل ۱ با قطبش vv امکان شناسایی مطلوب محدوده سیل زده را فراهم آورده است. 

 

نقشه طبقه بندی شده حاصل از این آموزش. مناطق زرد رنگ نشان دهنده مناطق سیل زده، مناطق آبی رنگ نشان دهنده پهنه های آبی طبیعی و مناطق سیاه رنگ نشان دهنده سایر پوشش های موجود در منطقه است.

 


خرید محصول 

به منظور خرید محصول آموزشی بر روی دکمه زیر 👇 کلیک کنید.و پس از پرداخت وجه نسبت به دانلود محصول آموزشی اقدام کنید.

 


لینک های مفید

 


 

نوشته های مرتبط :

آموزش های رایگان پیشنهادی :

175 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • احمد سمیر
    1398-02-09 5:12 ب.ظ

    سلام استاد احراری! یک سوال داشتم آیا امکان دارد تا رنج دقیق از کشت آبی رابا استفاده از threshold از تصاویر راداری استخراج کرد ؟ در ضمن آیا گزینه در نرم افزار SNAP وجود دارد تا دیتا های طبقه بندی شده را به فارمت Vector تبدیل کرد ؟ من متاسفانه چنین گزینه را در SNAP نیافتم اما هنگامیکه بخواهیم آنرا به فارمت tiff هم تبدیل کنیم متاسفانه در gis نتیجه نمیدهد یعنی عملیه تبدیل انجام میشود ولی عملا layer تشکیل نمیشود

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      برای کشت آبی هرگز استفاده از این روش را توضیه نمیکنم. چون پیچیدگی های زیادی دارد. من قبلا از روش تعیین حدآستانه برای جداسازی کشت ها استفاده کردم که اصلا مناسب نیست و بسیار دشوار است. چون بسته به نوع محصول و منطقه حدآستانه ها به شدت متغیر است. نرم افزار SNAP هنوز خیلی از امکانات را ندارد. برای تبدیل نتیجه طبقه بندی به وکتور بهتر هست نتیجه را در انوی باز کرده و سپس تبدیل به وکتور نمایید. در نرم افزار SNAP شما می توانید به فرمت TIFF با استفاده از گزینه Export خروجی بگیرید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام
    چگونه میشه از تصاویر ماهواره ای با فرمت RGB خروجی گرفت تا مثلا بشه اونها رو در متلب فراخوانی کرد.
    تشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      برای فراخوانی تصاویر ماهواره ای در متلب شما نیاز به تصاویری با فرمت Tiff دارید. حالا این تصاویر tiff می تواند بصورت تک بانده باشه یا بصورت RGB و یا بصورت چند باندی. در هر نرم افزاری این کار امکان پذیر است. به عنوان مثال در نرم افزار snap با استفاده از دستور export به راحتی میتوانید نسبت به خروجی گرفتن با فرمت TIFF اقدام کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و تبریک روز معلم خدمت شما جناب آقای احراری، ما از شما خیلی مطالب و مفاهیم مفید یاد می گیریم.
    در ادامه سوال قبلی که از شما پرسیدم، اگر ما یک تصویر ماهواره ای رو (حالا هر تصویر ماهواره ای)، در انوی به صورت tiff خروجی بگیریم و اون رو در Arc Gis فراخوانی کنیم و دوباره از اون تصویر به صورت jpg اکسپورت بگیریم و این تصویر رو در متلب فراخوانی کنیم و در قالب کدهایی که با استفاده از Gui نوشته شده فراخوانی کنیم برای طبقه بندی نظارت نشده آیا این طبقه بندی صحیح خواهد بود.

    پاسخ
    • با سلام و احترام خدمت شما.

      ممنون از لطف شما. البته هنوز ما به درجه معلمی نرسیدیم واقعا.
      درصورتی که در این تبدیل فرمت ها، مقادیر عددی مثل بازتاب یا درجه روشنایی تصویر شما در هر مرحله تغییر نکند مشکلی نیست. ولی به نظرم اصلا نیازی به ArcGIS نیست. همون اول در انوی به TIF تبدیل کنید و در متلب باز کنید و طبقه بندی را انجام دهید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام
    آقای مهندس امکانش هست که از داده رادار LST رو حساب کرد.
    ممنون

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      رادار به مایکروویو فعال گفته میشه که امکان برآورد دمای سطح زمین در آن فراهم نیست. با استفاده از مایکرویو غیر فعال امکان برآورد دمای سطح زمین وجود دارد. اما دقت آن از باندهای مادون قرمز حرارتی کمتر است و در مکان هایی که عموما وضعیت ابری وجود دارد از آن استفاده میشود.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام
    جناب احراری من داده مربوط به سال۲۰۱۹ رو دانلود کردم ولی اجازه دانلود تصویر در سال ۲۰۱۸ رو نمیده از چه راهی میتونم برای دانلود تصویر ۲۰۱۸ استفاده کنم

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بعضی از تصاویر نیاز به سفارش دادن دارند. شما می توانید در همان قسمت این تصویر را برای دانلود سفارش دهید و پس از چند ساعت لینک دانلود آن برای اکانت شما ایمیل می شود.

      موفق باشید

      پاسخ
      • سلام مهندس من آشکارسازی سیل با سنتینل یک در انجین خریداری کردم .پایش با الگوریتم رندوم فارست در انجین هم امکانپذیر است؟کد این قسمت امکانش هست بگذارید در انجین؟

        پاسخ
  • سلام و خسته نباشید
    من زمان اجرای فرایندgraph builder در این اموزش با پیغام java heap space مواجه میشوم و فرایند قطع میشود
    ممکنه راهنمایی کنید
    خیلی ممنون

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      حجم تصویر ورودی زیاد است و عموما این مشکل زخ میدهد. پیشنهاد میکنم منطقه را کوچکتر در نظر بگیرید. یا اینکه با یک سیستم دیگر هم تست کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • فائزه خلیفه سلطانیان
    1398-05-03 8:22 ب.ظ

    سلام وقتتون بخیر عدر میخوام استاد چگونه میشه وقتی که یخواهیم تصاویر را برش بدیم (در مرحله ی subset ) ما دقیقا با مرز استان مثلا برش بزنیم. مثلا استان گرگان را میشه شیپ فایلش را روی تصویر انداخت و آن را برش زد؟

    پاسخ
  • سلام مهندس، وقت بخیر،
    من برا جداسازی مناطق آبی ۰.۰۱ رو تعریف کردم. میخوام بالا امدن آب رود خانه و اینکه چه مساحت هایی از زمین های اطراف رودخانه زیر اب رفته رو چک کنم. میخوام حتی جاهایی که اب نیم متر هم بالا امده مشخص بشه،
    من چند براش تعریف کنم؟
    مچکرم

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      چنین حد آستانه هایی بصورت تجربی هستند. اما معمولا ۰.۰۱ برای بسیاری از مناطق خودم نتیجه درستی گرفتم.

      موفق باشید

      پاسخ
      • مرسی، ولی آخه اصلا مناطقی که مطمعن بودم رفته زیر آب، توی نقشه سیل زده نیستن،
        الان بیشتر از ۰.۰۱ بزارم یا کمتر از ۰.۰۱؟؟؟؟

        پاسخ
        • در صورتی که برای منطقه شما حدآستانه ارائه شده مناسب نیست حدآستانه را مقادیر بزرگتر از ۰ قرار دهید. این طوری حساسیت انتخاب مناطق بالاتر می رود.

          موفق باشید

          پاسخ
          • مچکرم یعنی ۰.۰۱ رو دست نخورده بزارم و فقط بجای صفر عدد بالاتری بزارم؟

          • با سلام و احترام

            شما باید به جای حدآستانه ۰.۰۱ عدد ۰ را وارد کنید تا مقادیر بزرگتر از ۰ در نظر گرفته شود.

            موفق باشید

  • سلام مهندس، ممنونم پس اگه بجای ۰.۰۱ صفر بزارم، بحای صفر منفی بزارم یا همون صفر؟

    پاسخ
    • با سلام

      ما در اینجا مقدار ۰ میزاریم تا مقادیر بزرگتر از ۰ را در نظر بگیرد. اگر خوب نشد مقادیر بزرگتر مساوی ۰ را انتخاب کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • بله اینو متوجه شدم،
        فقط چیزی که شما تعریف کردین ۲ حاالت بود
        مقادیر کوچکتر از ۰.۰۱
        و غیر اون رو صفر در نظر گرفتین
        حالا اگه من بجای کوچکتر از ۰.۰۱ صفر بزارم.
        آیا بجای صفر نباید چیزی دیگه قرار بدم؟

        پاسخ
        • شما ۰ را جایگزین ۰.۰۱ نمایید.

          موفق باشید

          پاسخ
          • مهندس من بجای ۰.۰۱ صفر میزارم همش میشه یه رنگ.
            If tasvir2019 < ۰٫۰۱ then 1.0 else 0
            ممنون میشم برای اینکه با دقت بیشتری مناطق ابی رو تشخیص بده، بفرمایین بحای ۰.۰۱ چند بزارم؟
            بیشترش کنم یا کمتر

          • با توجه به اینکه مناطق سیل زده در تصویر به رنگ روشن هست. باید این طور بنویسید که مقادیر بزرگتر از ۰ را انتخاب کن و معادل ۱ قرار بده و سایر مقادیر معادل ۰ شوند.

            موفق باشید

  • بازم نمیشه مهندس،
    کوچکتر از صفر که همش مشکی شد،
    الان که بزرگتر از صفر گذاشتم همش سفید شد.
    برای من یه رودخونه ست که موقع سیل، بالا اومده و کل زمین های اطراف رو اب گرفته، میخوام اینو مشخص کنم

    پاسخ
    • سلام.

      راستش من هرچیزی که به ذهنم میرسید عرض کردم. فکر کنم بخشی از کارتون رو دارید اشتباه انجام میدهید. چون من تو خیلی از آموزش ها از این حدآستانه ها استفاده کردم. مقادیر بزرگتر از ۰.۰۱ یا حتی بزرگتر از ۰.۱ و ۰.۲ رو در همه نتایج NDWI معادل با آب در نظر گرفتیم و پهنه های آبی رو انتخاب کرد. آیا تصویری که حدآستانه رو بر روی آن اعمال می کنید شاخص NDWI است؟ دامنه مقادیر آن تو چه بازه ای است؟

      پاسخ
      • نه شاخص ndvi نیست. حد استانه رو هم در اسرع وقت بهتون میگم.
        ولی اقای مهندس شما توی فایل گفتین و نوشتین مقادیر کوچکتر از ۰.۰۱.
        اینجا فرمودین مقادیر بزرگتر از ۰.۰۱.
        من اون کوچکتر از ۰.۰۱ رو که میزارم مشکلی نداره، فقط نمیدونم چرا زمین های اطراف رودخانه شامل سیل زدگی به حساب نمیان، فقط کمی رودخانه پهن میشه.
        درحالیکه خیلی از زمین ها زیر اب رفته بود،
        ایا ممکنه فقط عمق های زیاد رو داره نشون میده؟

        پاسخ
        • ببخشید من الان فکر کنم کار شما رو با فرد دیگری اشتباه گرفتم. چون اینقدر سوالات زیاد هست که واقعا حسابش از دستم در رفته. لطفا عکس خروجی تون رو برای من ایمیل کنید و دامنه مقادیر آن را هم بفرمایید.

          موفق باشید

          پاسخ
  • محمد قادری
    1398-05-27 2:21 ب.ظ

    با سلام خدمت شما

    بنده وقتی از گراف بیلدر استفاده می کنم در قسمت برش تصویر این پیغام رو میده :
    the specified region.if nor null,must intersected with the image’s bounds
    و کار ران جلو نمیره.

    پاسخ
  • محمد قادری
    1398-05-28 1:56 ب.ظ

    در snap چه روشی برای برش دارد به غیر از گراف بیلدر؟

    پاسخ
  • محمد قادری
    1398-06-01 1:43 ب.ظ

    بنده هنگام اجرای دستور گراف بیلدر بر روی تصویری که قبلا برش دادم با خطای زیر مواجه میشم:
    GC overhead limit exceeded
    فکر کنم دلیلش این باشه منطقه ای که من لازم دارم در دو بازه زمانی متفاوت هردو در یک تصویر سنتینل قرار نگرفته و سال ۲۰۱۸ آن بخشی از آن در تصویر مورد نظر قرار می گیرد. نمی دونم اینه دلیلش یا نه؟

    پاسخ
  • محبوبه بواسحاق
    1398-06-27 3:01 ب.ظ

    با عرض سلام
    آیا با این روشی که شما توضیح دادید و با داده های سنتینل امکان استخراج پهنه سیل در مناطق شهری هم امکان پذیر هست؟ چون مناطق شهری مثل پلدختر و معمولان که زیر آب رفتن اصلا توی نقشه مناطق سیل زده که من بدست آوردم نیست.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بله امکان پذیر است. بنده این روش را برای گلستان و خوزستان بکار بردم جواب داده است.

      موفق باشید

      پاسخ
      • سلام استاد خسته نباشین
        برای منطقه گلستان مقدار زیگما نات رو چند میزارین؟
        احساس میکنم با ۰.۰۱ جواب درستی نمیگیرم
        خیلی از جاها که پوشش آبی نیست رو آب در نظر میگیره
        امکانش هست راهنمایی کنین ممنون

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          فرایند محاسبه sigma0 بصورت خودکار است و مقداری توسط ما در فرایند محاسبه آن تعیین نمی شود. اما برای شناسایی پوشش آبی حدآستانه ها بصورت تجربی تعیین میشه. بصورت سعی و خطا باید مقادیر رو تغییر بدید تا به مقدار بهینه برسید.

          موفق باشید

          پاسخ
    • سلام روش تداخل سنجی به عنوان مثال مربوط به تکتونیک زلزله فرونشست زمین لغزش امکان پذیر است.
      این روش ها تداخل سنجی برای جابه جایی به کار میرود و برای سیل مناسب نیست.

      پاسخ
  • با سلام استاد گرامی
    آموزش بسیار خوب و جامعی بود فقط من دو اشمال برام پیش آمذه
    ۱٫ اینکه وقتی کار را دخبره می کنم و بغد دوراره می خواهم باز کنم هیچ تصویری نسان داده نمی شه
    ۲٫ اینکه بعد از طبقه بندی مناطق اطراف نقشه من هم به رنگ آب یعنی آبی می شه
    ممنون می شم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      با استفاده از گزینه save file as ذخیره سازی را انجام دهید. آدرس ذخیره سازی را تغییر دهید. بهتر هست درصورت امکان تصویر را برش بزنید و فرایند را بر روی منطقه کوچکتری انجام دهید که حجم داده نیز کمتر باشد. اگر درست نشد در بخش plugins تمامی بروز رسانی های لازم برای نرم افزار را انجام دهید.

      مناطق اطراف نقشه را به عنوان یک کلاس (تعریف نشده) با رنگ مشکی تعیین کنید تا جزو کلاس آب قرار نگیره.

      موفق باشید

      پاسخ
      • با سلام در مورد ذخیره همه ی این کارها را انجام دادم ولی درست نشد و واقعا تو دردسر افتادم من هر دفعه که وارد می شم پلاگین ها را update می کنم

        پاسخ
  • سلام
    جناب استاد من بارها بارها انجام دادم این روش را ولی باز هم کلاس آب و اطراف نقشه یکی در میان. می شه خروجی را بفرستم برای شما ببینیدچون من نیاز دارم که حتما این نقشه را تولید کنم برای کارم
    با سپاس فراوان

    پاسخ
    • سلام خسته نباشید

      مراحل رو عین ویدیو انجام دادید؟ نتیجه مشابه ویدیو نمی شود؟ برای همان منطقه دارید تست می کنید؟ یا منطقه مورد مطالعه دیگری است؟

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام
    بله استاد برای خوزستان دارم انجام می دهم ولی منطقه وسیع تر هست ولی هر کار کردم این مشکل برطرف نشد اخرش بعد از اینکه shpefile را تهیه کردم اون قسمت را خذف کردم درست شد به نظرم این بهترین راه بود فقط یک مطلب دیگه استاد شاید نباید اینجا بگم ولی چون شما مدیر سایت هستید خواستم بگم من محصول فرونشست با تصاویر سنتینل را تهیه کردم ولی با توجه به مبلغ زیادی که هزینه کردم ولی همان مطالب که تو سایت خود سنتینل هست آورده شده و نتونستم قسمت زیادی از مشکلاتم را حل کنم ممنون از پیگیریتون

    پاسخ
    • بسیار خوب.

      ممنون از اینکه نظرتون رو در ارتباط با محصولات با ما در میان میزارید. ما حتما بررسی میکنیم. اما یک نکته اگر مشکلی در محصول هست و نتونستید کار رو انجام بدید، در صفحه محصول برای مدرس هم کامنت بزارید تا شما رو راهنمایی کنند. ماهم محصول رو بازبینی میکنیم.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام استاد
    با حد آستانه ۰٫۰۱> که فرمودید خیلی خوب گرفته فقط بعضی از جاهاییکه مطمنم که سیل بوده را نگرفته به جای ۰٫۰۱ چه مقداری قرار بردهم تا حساسیت بالاتر بره
    با سپاس فراوان

    پاسخ
  • سلام اقای مهندس من وقتی می خوام تصاویر سنتیل ۱ را در اسنپ باز کنم با این error مواجه میشم
    java.long.out of memory.error:java heap space
    چیکار باید بکنم

    پاسخ
  • محمد امید صدیقی
    1398-10-28 10:01 ب.ظ

    سلام استاد بزرگ: من در ویدیوی۶-sar-flood-index-decible که در بخش سیلاب کار نمودید دردقیقه ۲:۳۰ ان که نوشته نمودید:
    (if Sigma0_vv_mst_07Apr2018 < ۰٫۰۱ then 1.0 else 0)
    این قیمت را از روی چی تعین نمودید و من آن را از روی چی چگونه در ساحه کاری خود تعین بکنم ساحه سیلاب که من کار می نمایم ساحه شهری می باشد و ساحه کوچک است فقد در یکی از ناحیه شهر سیلاب واقع شده. من در روی تصویر کرسر موس را چرخاندم و قیمت های مختلف را نشان می دهد در پکسل انفو آن. اگر لطف نموده در زمینه همکاری نماید ممنون شما خواهم بود چون من دانشجو رشته محیط زیست می باشم و با اصول سنجش از دور راداری فوق العاده اشنا نیستم اگر در زمینه بیشتر وضاحت بدهید ممنون شما خواهم بود.
    سپاس از همکاری همگی شما.
    محمد امید صدیقی

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      این مقادیر حدآستانه بصورت تجربی تعیین میشه. پوشش های آبی در تصاویر راداری معمولا مقادیر نسبتا منفی و پایین تر نسبت به سایر بازپراکنش ها را دارند. فراموش نکنید که این آموزش برای یک سیل بزرگ در مقیاس یک استان آموزش داده شده و قبلا برای یک سیلاب محلی در بخشی از شهر تست نشده. معیار شما دامنه مقدار پایین تر مقادیر بازپراکنش پوشش آبی باشد.

      موفق باشید

      پاسخ
  • باسلام خدمت شما
    میخاستم بدونم که برای تصحیح هندسی روش دقیق تری نیز میشه اعمال کرد؟یعنی غیر از این روش که با دانلود تصاویر srtm هست میتوان روش دقیق تری اعمال نمود.چون منطقه مورد مطالعه من توپوگرافی زیادی دارد و بمن گفتن این روش دقیقی نیست.؟
    و همچنین میخاستم بدونم برای همچنین نقشه هایی میتوان اعتبارسنجی هم کرد؟ازچ طریقی؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در ارتباط با تصحیح هندسه دقیق تر می توانید در بخش processing options مدل رقومی دقیق تری را تعریف کنید. دستورالعمل تصحیح هندسی ثابت است و با تغییر چنین پارامترهایی می توانید دقت را افزایش دهید.

      برای اعتبارسنجی مساحت منطقه سیل زده را محاسبه کرده و با استفاده از آمارهای زمینی ارائه شده اعتبارسنجی را انجام دهید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام من این ویدیو رو تهیه کردم . یک سوال از خدمتتون داشتم.
    در حین دانلود تصاویر افلاین سنتینل۱ مربوط به فروردین ۹۸ ، وقتی روی گزینه دانلود میزنم فایل تصویر شروع به دانلود نمیکنه
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید که چکار کنم حل بشه.
    فایلی که برای من دانلود میشه یه فایل خیلی خیلی کم حجم با فرمت META4. است

    و همینطور من میخوام ۳ تا تصویر سنتینل ۱ رو موزاییک کنم ایا فیلمی در این رابطه دارین تهیه کنم؟ خیلی ممنون

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      داده های افلاین رو باید با استفاده از گزینه add to card داخل کارت ذخیره کنید و پس از چند ساعت می توانید فایل زیپ داده ها را دانلود کنید.
      برای دانلود هم از مرورگر کروم استفاده کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • با سلام من هم اینکاروadd to card برای تصاویر ۲۰۱۸ انجام دادم ولی بعد دو روز هنوز نمیتونم دانلود کنم و offline هستش

        پاسخ
        • توجه داشته باشید که تنها راه برای دانلود داده های آفلاین همین کار هست. احتمالا بخشی از کار را دارید اشتباه انجام میدهید.
          فقط یک داده آفلاین را در آن واحد می توانید با استفاده از گزینه کارت درخواست دانلود دهید.
          وقتی گزینه add to card زده میشه حتما باید داخل حساب کاربری تون باشید.

          موفق باشید

          پاسخ
  • با سلام
    قبلا یه \یام فرستادم اما ظاهرا به دستتون نرسیده. من برا سال ۲۰۱۸ تمامی تصاویر به صورت آفلاین میاد بالا و نمیتونم دانلود کنم. یا با بیغام The retrieval of offline data is temporary unavailable, please try again later. ممنون میشم راهنمایی کنین چطوری میتونم تصاویر سال ۲۰۱۸ را دانلود کنم

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در کامنت های بعدی که گذاشتید این سوال رو پاسخ دادم.
      حدودا سه کامنت دیگر در این زمینه مطرح کرده بودید که بنده پاسخ داده ام خدمتتون.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سعید شیرزادی
    1399-10-17 5:16 ب.ظ

    با سلام
    من دو سوال داشتم یکی اینکهتصاویر سنتینل ۱سال ۲۰۱۸ متاسفانه با وجود انتخاب در سبد خرید همچنان آفلاینه و نمیتونم از سایت دانلود کنم.
    دوم اینکه در زیر منوی geomatic گزینه subset داخل نرم افزار نیست آیا مربوط به پلاگین ها هست؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      با استفاده از گزینه Add to card در سایت کوپرنیکوس می توانید درخواست دانلود آن را ثبت کرده و سپس بعد از چند ساعت امکان دانلود برای شما فراهم خواهد شد. فقط باید برای add to card کردن حتما باید اکانت کاربری تون فعال باشه.

      برای فعال شدن گزینه subset لازم هست که تصویر در نرم افزار باز باشه و در نمایشگر نرم افزار نیز نمایش داده شود. پس از آن می توانید نسبت به برش زدن اقدام کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • سعید شیرزادی
        1399-10-17 6:33 ب.ظ

        ممنونم ببحشین کامت ها برا من تایید نشده بودن. تشکر

        پاسخ
  • امیر علیخانی
    1399-10-25 8:52 ب.ظ

    سلام
    ببخشید برای تهیه نقشه مناطق سیل زده جند آموزش در سایت شما موجوده. مثلا با GEE یا Envi و … و تصاویری که استفاده کردید هم متفاوته
    من میخوام نقشه مناطق سیل زده رو تهیه کنم و میخوام ببینم دقتش چجوریه؟ شما کدوم یک از این اموزش ها برای کار من مناسبه؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بعضی آموزش ها در انوی هست و برخی دیگر در گوگل ارث انجین و اسنپ. در هر نرم افزاری که مهارت بیشتری دارید و آشنایی شما بیشتر است می توانید از آن استفاده کنید.
      بنده به شخصه آموزش مبتنی بر گوگل ارث انجین رو پیشنهاد میکنم.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام جناب مهندس
    وقتتون بخیر
    ببخشید میخواستم بدونم آیا تغییرات مورفولوژی کانال ها یا رودخانه ها رو میشه ازاین تصاویر استخراج کرد؟
    و اینکه قبلا شماره تماس داشتین، آیا الان هم شماره ای هست که برای سوالاتمون بشه تماس گرفت؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بنده در ارتباط با این موضوع تا حالا کار نکردم. بهتر هست برای این موضوع به مقالات مرتبط مراجعه کنید.
      بدلیل اینکه در حال حاضر کاربران سایت بسیار زیاد هستند و هر روز باید پاسخ گوی تعداد زیادی از مخاطبان باشیم تنها راه ارتباط همین بخش نظرات سایت هست.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    ممنون از آموزش بسیار کاربردی و زیبایتان
    سوالی که داشتم این است که به جز حد آستانه عددی و دستی (0/1) برای تشخیص پهبه آبی
    از چه روش هایی میشه میشه این آستانه گذاری رو انجام داد؟مثال اتسو یا …
    ممنون

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      متاسفانه بنده در حال حاضر با سایر روش های حداستانه گذاری آشنایی کافی ندارم. انشاءلله اطلاعات لازم در این زمینه به دست بیارم حتما یک محصول آموزشی در این زمینه عرضه خواهیم کرد.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام من تمام مراحل را انجام دادم اما نهایتا بیشتر نقشه های سیل میافته تو ارتفاعات که احتمالا پوشش برف هست آیا مشکل از انتخاب آستانه اشتباه است یا راه کار دیگه وجود داره البته مناطق سیل دشت ها را میشه گفت به خوبی مشخص کرده

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      اگر تو ارتفاعات رو هم به عنوان آب در نظر میگیره به دلیل اثر سایه ناشر از توپوگرافی هست.
      بهتر هست که یا اثر توپوگرافی رو حذف کرده و یا اینکه منطقه مورد مطالعه رو طوری برش بزنید که ارتفاعات داخلش دیده نشود.

      موفق باشید

      پاسخ
      • ممنونم . منظور از حذف اثر توپوگرافی همون تصحیح ارتفاعی است؟ این کارو بعد کدام مرحله از مراحلی که تو نمودار رسم کردین انجام بذم؟ یه سوال دیگه یه جا خوندم برای تصحیح ارتفاعی باید حتما ورودی بتا باشه در حالی که تو این آموزش همه مرتحل رو سیگما هست؟

        پاسخ
        • حذف اثر توپوگرافی به معنای تصحیح ارتفاعی نیست. حذف اثر توپوگرافی به معنای حذف بازتاب های بالای ناشی از تغییرات توپوگرافی سطح زمین است.

          در این محصول آموزشی من دستور terrain flatening رو برای حذف اثر توپوگرافی انجام ندادم چون منطقه اصلی مورد مطالعه ام توپوگرافی ناهمگونی نداشت.
          در صورتی که منطقه مورد مطالعه شما از نوع کوهستانی است باید از دستور terrain flattening در نرم افزار snap برای رفع خطای اثر توپوگرافی استفاده نمایید.
          چون من تصحیح اثر توپوگرافی رو انجام ندادم تصویر مورد استفاده ام بصورت سیگما هستش. تصحیح اثر توپوگرافی فقط در شرایطی انجام میشه که منطقه مورد مطالعه کوهستانی باشد.

          موفق باشید

          پاسخ
  • سلام
    من تمام مراحل رو مطابق با مراحل شما را انجام دادم اما بعد از طبقه بندی رندم فارست تعدادی مستطیل سیاه رنگ مثل گپ ظاهر می شود.
    اشکال و ایراد کار می تونه کجا باشه؟
    ممنون از شما

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      این مشکل در دو حالت معمولا ایجاد میشه: ۱) نمونه ها رو به درستی برداشت نکردید و یا اینکه ۲) ایرادی در تصویر ورودی وجود دارد.

      من احتمال میدم مشکل از شکل برداشت نمونه ها باشد.

      موفق باشد

      پاسخ
  • سلام جناب مهندس وقتتون بخیر
    من این محصول رو از سایتتون خریداری کردم خیلی توضیحاتتون مفید و عالی بود. واقعا خسته نباشید میگم.
    فقط یه مطلبی که برام پیش اومده این هستش که آیا برای تولید نقشه سیل باید تصاویر مثل فرونشست به صورت جفت باشند؟
    چون من میخواستم تصاویر قبل ، حین و بعد از سیلاب رو دانلود و پردازش کنم. آیا برای هر دوره باید دو تصویر داشته باشم ؟ منظورم از دوره هم یعنی سه زمان قبل ، حین سیلاب و بعد از آن است.
    ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      ممنون از شما. در ارتباط با تولید نقشه های فرونشست باید با اصول آن آشنایی لازم و کافی رو داشته باشید. عملا امکان تولید نقشه فرونشست با دقت مناسب در مناطق آبی وجود ندارد. باید بر اساس دو تاریخ خشک قبل و بعد از وقوع سیل نسبت به محاسبه فرونشست اقدام کنید. برای آشنایی بیشتر با اصول فرونشست با استفاده از تصاویر ماهواره ای سنتینل 1 به آموزش زیر مراجعه کنید.
      https://girs.ir/s1-landsubsidence/

      موفق باشید

      پاسخ
      • سلام مجدد خدمت شما
        ممنون از پاسخگوییتون
        فکر میکنم منظورمو خوب بهتون منتقل نکردم. قبلا فرونشست مناطقی رو با استفاده از تصاویر سنتینل 1 انجام دادم. و الان نمیخوام فرونشست مناطق سیل زده رو محاسبه کنم.
        سوالم این بود که آیا برای پردازش تصاویر مناطق سیل زده ما به دو تصویر نیاز داریم که در نهایت یه خروجی دریافت کنیم؟
        و سوال دیگرم این هستش که امکان داره در هرمرحله از پردازش که نیاز داشته باشیم از تصویر در gis خروجی بگیرم؟

        پاسخ
        • برای مناطق سیل زده بله نیاز به دو تصویر است.

          بله می توانید در هر مرحله خروجی ها رو بصورت تیف اکسپورت بگیرید.

          موفق باشید

          پاسخ
          • خیلی سپاسگزارم، ممنونم به خاطر آموزش های خوبتون و پاسخگویی همیشگیتون🌹

  • ممنونم . منظور از حذف اثر توپوگرافی همون تصحیح ارتفاعی است؟ این کارو بعد کدام مرحله از مراحلی که تو نمودار رسم کردین انجام بذم؟ یه سوال دیگه یه جا خوندم برای تصحیح ارتفاعی باید حتما ورودی بتا باشه در حالی که تو این آموزش همه مرتحل رو سیگما هست؟

    پاسخ
    • در این محصول آموزشی من دستور terrain flatening رو برای حذف اثر توپوگرافی انجام ندادم چون منطقه اصلی مورد مطالعه ام توپوگرافی ناهمگونی نداشت.
      در صورتی که منطقه مورد مطالعه شما از نوع کوهستانی است باید از دستور terrain flattening در نرم افزار snap برای رفع خطای اثر توپوگرافی استفاده نمایید.
      چون من تصحیح اثر توپوگرافی رو انجام ندادم تصویر مورد استفاده ام بصورت سیگما هستش. تصحیح اثر توپوگرافی فقط در شرایطی انجام میشه که منطقه مورد مطالعه کوهستانی باشد.

      موفق باشید

      پاسخ
      • ممنونم. منظورم اینه این دستور توپوگرافی را باید بعد کدام مرحله انجام بدم. یعنی اگه بخوام این دستور را به اون نمودار اضافه کنم مثلا بعد calibration باشه یا یه مرحله دیگه.

        پاسخ
  • یا بهتر بگم ورودی دستور terrain flaenting چی باید باشه

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      الان در حال حاضر به سیستم دسترسی ندارم که دقیق خدمت شما عرض کنم. اما تا جایی که خاطرم هست تصویر ورودی باید بتانات یا گاما نات باشه. میتونید در بخش help دستور نیز دقیق چک کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • سلام . تشکر. سوال من همینه من دستور بتا هم انجام دادم و فایل بتانات تولید شده مشکل اینه بقیه مراحل که شما توضیح دادین با سیگما نات هست. یعنی بعد اینکه بتانات تولید میشه و دستور فلات انجام میشه دیگه نمیتونم بقیه مراحلو انجام بدم چون تو آموزش شما همه ورودی ها سیگمانات هستش

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          سایر دستورات رو هم می توانید با استفاده از تصویر فلت شده انجام بدید. من الان حضور ذهن ندارم در این محصول از چه دستوراتی استفاده کردم. اسم دستورات رو ارسال کنید تا ببینم باعث خطا می شود یا خیر. اما تا آنجه که حضور ذهن دارم مشکلی ندارد.

          موفق باشید

          پاسخ
          • سلام
            به ترتیب subset- apllyorbite… – termalnoise… – callibration- speklefiltert- terraincorection- write

          • خب الان با چه خطایی مواجه شدید؟
            تصویر فلت شده در کدام دستور می خواهید وارد کنید که خطا داده است؟

  • خطایی نمیده فقط بعد اتمام مراحل و بعد اینکه آستانه برا جدا کردن مناطق آبی معرفی میکنم نتیجه خاصی نشون نمیده

    پاسخ
    • در واقع مناطق آبی جدا نمیشه و بیشتر تصویر یک رنگ هست

      پاسخ
      • برای اینکه تصویر سیاه نشه حتما خروجی های هر مرحله رو در یک آدرس مشخص ذخیره سازی کنید. به هیچ عنوان از حافظه موقت نرم افزار استفاده نکنید.
        همه پلاگین های نرم افزار رو بروز رسانی کنید.
        وارد بخش help دستور مورد نظر بشید ببینید در ارتباط با جنس داده ورودی نکته ای رو گفته یا خیر. اگر نکته ای نبود یعنی مشکلی ندارد جنس تصویر ورودی چی باشه.
        اگر با این موارد حل نشد تنها راهی که باقی مانده مورد زیر است:
        اگر اثر توپوگرافی مشکل ساز است و تصویر تصحیح شده در محاسبات مشکل ایجاد کرده پیشنهاد میکنم از همان دستورالعمل محصول استفاده کنید. فقط تصویر رو طوری برش بزنید که توپوگرافی اطراف شهر داخل محاسبات نباشه.

        پاسخ
  • سلام جناب مهندس
    وقتتون بخیر
    من برای تهیه نقشه سیلاب از این ویدیو آموزشی شما استفاده کردم. واقعا عالیه.
    فقط اینکه من تو مرحله ای که باید سه تصویر رو رنگ بدیم و گزینه ی open RGB image window آخر ویدیو شماره ی 7 رو که میزنم و رنگ هر منطقه رو که انتخاب میکنم، این پیام رو میده the RGB image view could not be created. چند بار امتحان کردم اما درست نشد. ممنون میشم منو راهنمایی کنید.

    پاسخ
  • مریم درویش کردار
    1400-04-24 2:47 ب.ظ

    سلام و وقت بخیر. می بخشید من به مشکلی در نرم افزار SNAPجهت پهنه بندی سیلاب برخوردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید. تمام مراحل پهنه بندی بدون مشکل انجام میشه قسمت ژئورفرنس–> Train… ران نمیشه. نرم افزار هم آپدیت نمیشه.

    پاسخ
  • حدس من از این خطا این بود که شاید در قسمت SUBSET محدوده رو بزرگ انتخاب کردم. ولی با کوچکتر کردن منطقه هم درست نشد. تمام پلاگین ها رو آپدیت کردم و مجدد از اول مراحل رو انجام دادم. به این قسمت که رسیدم دوباره ارور داد…
    چند روزه درگیر این خطای نرم افزاری هستم.
    ممنون میشم راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • با سلام.

      زمانی که میخواهید ترکیب باندی رو ایجاد کنید حتما اول تصویر مورد نظر روی حالت انتخاب شده قرار بگیره و سپس روی عنوان آن راست کلیک کنید. در زمان تولید تصویر ترکیب باندی برای اینکه خطایی ایجاد نشه سایر تصاویر موجود رو حذف کرده و فقط تصویر اصلی تون رو بزارید باقی بمونه.
      اگر درست نشد می توانید یک بار از تصویر یک خروجی تیف بگیرید با استفاده از بخش export و سپس باز کرده و ترکیب باندی رو برای آن تعریف کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • سلام جناب مهندس
        وقتتون بخیر.
        من از تصویرم خروجی تیف هم گرفتم ، متاسفانه اون خطا رو میده. همه ی تصاویر مراحل قبل رو حذف کردم ولی مشکلش حل نشد…
        پیامش هم قابل درک نیس، the RGB image view could not be created

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          مشکلی نیست. ترکیب باندی رو در یک نرم افزار دیگر هم می توانید انجام بدید.
          من تمامی راهکارهایی که به نظرم رسید رو عرض کردم. پیشنهاد میکنم ترکیب باندی تصویر تیف رو در یک نرم افزار دیگر مانند انوی و یا آرک جی آی اس انجام بدید که سریع کارتون جلو بره.

          موفق باشید

          پاسخ
  • یه مطلب دیگه هم این هستش که ورژن اسنپ شما 6 هست ولی من با ورژن 8 کار میکنم میتونه تاثیر داشته باشه؟
    وقتی هم وارد جزیات خطا میشم این پیام رو باز میکنه.
    A java. util. concurrent. Execution exception has occurred.
    click show details or see the messages.
    log file located in your
    c:/users/irsn/Appdata/Roaming/Snap/ Var/log folder
    جالبه که اصلا ایم مسیر در درایوی که اشاره میکنه نیست…

    پاسخ
    • مشکل ترکیب باندی ارتباطی به ورژن نرم افزار ندارد.
      در آن زمان که بنده آموزش اسنپ رو درست کردم ورژن ۶ در دسترس بود.
      همانطور که در کامنت دیگر هم خدمت شما عرض کردم ترکیب باندی رو می توانید در یک نرم افزار دیگر نیز به راحتی انجام دهید. همان تصویر تیف را در انوی و یا آرک مپ باز کرده و ترکیب باندی مورد نظر را در آن تعریف کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • خیلی ممنونم از راهنماییتون.

        پاسخ
      • طبقه بندی راندوم فارست رو هم میشه داخل آرک مپ انجام داد؟ چون ترکیب باندی رو هم انجام دادم ولی نمیدونم درسته یا نه… چون تصویر رو با یک رنگ فقط نشون میده.

        پاسخ
  • با سلام
    من از نتایج این کار میخوام برای آموزش یک مدل استفاده کنم ولی وقتی که این نقشه رو به نرم افزار میدم میگه شماره ستر یا ستون نقشه اشتباه است چطوری میتونم مشکلو حل کنم ضمنا فرمت قابل قبول geotiff و ASCII.txt

    پاسخ
    • با سلام و احترام
      می توانید در نرم افزار اسنپ با استفاده از قسمت file نسبت به خروجی گرفتن با فرمت geotif اقدام کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • ممنونم اینکا انجام دادم. اما همون فایل geotiff وقتی تو آرک مپ برش میزنم فرمتش به grid تغییر میکنه . چطور میتونم بدون تغییر فرمت برش بزنم؟

        پاسخ
        • تو آرک مپ که برش بزنید طبیعتا فرمت عوض میشه. اگر می خواهید از آرک مپ به فرمت تیف خروجی بگیرید لازم است تا روی اسم تصویر راست کلیک کرده و گزینه export raster رو بزنید.

          موفق باشید

          پاسخ
          • ممنونم
            این کار انجام دادم ولی اندازه پیکسل ها تغییر میکنه
            کلا مشکل اصلی این است که qgis مدلی که استفاده میکنم ورودی tiff لازم داره نقشه ای که از آموزش شما به دست آوردم تبدیل به tiff کردم اما اخطار اینکه شماره سط یا ستون اشتباه است میده

  • سلام
    این کار انجام دادم ولی اندازه پیکسل ها تغییر میکنه
    کلا مشکل اصلی این است که qgis مدلی که استفاده میکنم ورودی tiff لازم داره نقشه ای که از آموزش شما به دست آوردم تبدیل به tiff کردم اما اخطار اینکه شماره سطر یا ستون اشتباه است میده

    پاسخ
    • میتونید در هنگام خروجی گرفتن بصورت رستری در آرک مپ اندازه پیکسل ها رو تنظیم کنید اگر ابعاد خاصی در این زمینه مدنظرتون هست.
      در کدام مرحله خطا میگیرید؟
      در نرم افزاری که میخواهید مدل سازی انجام شود این خطا ایجاد میشه؟
      آیا تصویر دیگری با این خروجی بصورت ترکیبی قراره استفاده کنید در مدل سازی؟

      موفق باشید

      پاسخ
      • در qgis لازم هست که یک فایل پهنه سیل که geotiff باشه برای آموزش مدل وارد کنم سایر ورودی ها هم dem و خروجی های آرک هیدرو مثل جهت جریان و ایناس که dem 12 و نیم متر از تصاویر ALOSPALSAR ‘vtjl
        اما چند مشکل پیش میاد یا میگه سطر و ستون نقشه آموزش اشتباهه

        پاسخ
        • به نظرم باید تمامی لایه های رستری ورودی از نظر ابعاد یکسان باشند.
          بهتر هست که همه لایه های رستری رو یک بار باهم استک کنید تا ابعادشون یکسان بشه.

          به نظرم با این کار مشکل حل میشه.

          موفق باشید

          پاسخ
      • تو QGIS خطا میده
        تو QGIS دارم یک مدل کارم میکنم که لازم هست یک نقشه سیل به عنوان آموزش مدل وارد کنم با فرمت GEOTTIF. سایر لایه ها هم DEM 12.5 متر ALOSPALSAR هست با لایه های جهت جریان و … که از از همون DEM با آرک هیدرو گرفتم.
        اما نهایتا میگه که نقشه آموزش شماره سطر و ستونش اشتباهه
        البته تو ARCMAP هم یه بار اندازه سلول ها رو برای همه لایه ها برابر کردم اما باز خطا میده
        (احتمال داره مال این مشکل هم باشه که وقتی از dem در آرک هیدرو خروجی لایه های fill- fdr , fac میگیرم تو QGIS لایه fac محدوده نقشه مربعی شکل میشه؟)

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          باید ابعاد همه لایه های رستری که در مدل به عنوان ورودی استفاده می کنید یکسان باشه.
          همه لایه های رستری رو باهم استک کنید تا ابعادشون برابر بشه سپس آن ها را در مدل یکی یکی تعریف کنید تا مشکل حل شود.

          موفق باشید

          پاسخ
  • البته یه مسئله هم هست اندازه سلول ها هم تو ARCMAP هم برابر کردم اما باز تو QGIS LDFVL خطا میده. احتمال داره مال این مشکل هم باشه که وقتی از dem در آرک هیدرو خروجی FAC میگیرم تو QGIS محدوده نقشه مربعی میشه؟

    پاسخ
    • چون با این ماژول شما کار نکردم نمیتونم نظر قطعی در این زمینه بدم. بهتر است در گوگل به زبان انگلیسی در ارتباط با این خطا سرچ کنید.
      معمولا تو گروه های مختلف تبادل نظرهای خوبی در ارتباط با qgis انجام شده است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام. ایا در این ویدیو اموزشی دقت نهایی هم نیز براورد شده است؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      برای اعتبارسنجی نیاز به داده های زمینی دقیق است که متاسفانه در اختیار نداشتیم و نتیجه نهایی اعتبارسنجی نشده است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و احترام
    آقای مهندس، شما در این فیلم آموزشی از چه اطلاعات هیدرولوژیکی استفاده کردید که ما هم تهیه کنیم؟ منظورم این هست که شما بطور فرضی تاریخ سیل در این منطقه رو کار کردید یا تاریخ های سیل های رخ داده رو ما باید از جایی منظورم سازمان خاصی هست تهیه کنیم؟ و اینکه به عنوان مثال ما در تاریخ ۷ فروردین ۹۸ در گلستان سیل داشتیم، من دقیقا تاریخ ۷ فروردین ۹۸ رو باید تصویر سنتینل رو دانلود کنم‌ یا یک روز بعد؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      برای شناسایی دقیق سیل بهتر است تاریخ ها را داشته باشید تا امکان بررسی دقیق فراهم شود.
      این تاریخ ها رو در گوگل به فارسی هم سرچ کنید موجود است و در گزارش ها و مقالات فارسی زبان نیز می توانید پیدا کنید.
      اگر برای همان روز یا یک روز بعد از وقوع باشه خیلی خوبه. یک تصویر قبل و یک تصویر بعد از وقوع سیل نیاز است.
      تصویر بعد از وقوع آب های اضافة ناشی از سیل را در منطقه نشان میدهد.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام
    مراحل انجام شده در نرم افزار snap برای این آموزشو میتوان در گوگل ارث انجین انجام داد یا خیر؟
    کلا چه فرقی بین دو آموزش شما برای مناطق سیل زده وجود داره که یکی با نرم افزار snap هست و دیگری با گوگل ارث انجین؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بله در ارث انجین نیز قابل انجام است. سرعت انجام کار در ارث انجین بالاتر است و تعداد تصاویر بیشتری را می توان در محاسبات لحاظ کرد.

      موفق باشید

      پاسخ
  • مصطفی ریاضی
    1401-01-09 12:45 ق.ظ

    سلام جناب مهندس احراری، ممنون بابت ساخت این آموزش،

    من وقتی منطقه مورد نظررو مشخص میکنم، برای منطقه مورد نظرم، برای هر سال فقط یک تصویر پیدا میکنه که این تصاویر مشابه نیستن به این معنی که تصاویر 2019 و 2018 منطبق نیستن و به جز این دو تصویر تصویر دیگری وجود نداره. آیا امکانش هست که در نرم افزار اسنپ، منطقه مورد نظرم رو برش بزنم با استفاده از یک شیپ فایل چون هر دو تصویر مرزهای منطقه مورد نظرم رو پوشش میدن؟؟

    پاسخ
  • مصطفی ریاضی
    1401-01-09 3:30 ب.ظ

    سلام مجدد جناب احراری، من چند ساعت پیش یک سوال پرسیدم که حل شد به این صورت که تصویر قدیمی رو از یه تاریخ دیگه گرفتم.

    سوال دیگری که برام ایجاد شده اینه که من وقتی دوتا تصویر رو داخل نرم افزار اسنپ وارد میکنم و Visualize میکنم، تصاویر برعکس هستن و به این صورت که حول محور عمودی 180 درجه چرخیدن، میشه بفرمایید چجوری میشه این مشکلو حلش کرد؟؟

    پاسخ
  • محمد روحی
    1401-01-27 11:33 ق.ظ

    با سلام
    جناب احراری عزیز اعتبار سنجی لایه های سیلابی به چه صورتی انجام می شود؟ ( در صورتیکه مقاله ای هم وجود نداشته باشد که این نقشه های سیلابی را داشته باشد که بتوان به آن استناد کرد) معمولا در مناطقی که تپه ای و کوهستانی هست سایه می تواند نتیجه را تحت تاثیر قرار دهد.
    این سوال خدمتتون پرسیدم چون دوستان اگه بخوان از این آموزش در مقالات و پایان نامه ها استفاده کنند این سوالات برای داورها پیش خواهد آمد.
    لطف بفرمایید در رابطه با این موضوع توضیح بفرمایید.
    با تشکر محمد روحی

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      برای افزایش دقت کار باید آن منطقه ای را انتخاب کنید که سیل در آن اتفاق افتاده است. باید مناطق کوهستانی را در آن ماسک کنید.
      برای درستی نتایج می توانید به گزارش های منتشر شده در ارتباط با مناطق تحت تاثیر استناد نمایید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • محمد روحی
    1401-01-28 11:06 ق.ظ

    با سلام و احترام
    ممنون از پاسختون. جناب احراری عزیز معمولا بیشتر سیلاب ها در مناطق کوهستانی شروع می شود و به پایین دست می آید. به نظر بنده جوابی که شما فرمودید در رابطه با ماسک کردن منطقه منطقی به نظر نمیرسد به این دلیل که نمیشه منطقه را تکه تکه کرد. در رابطه با صحت سنجی نقشه ها فرمایشات شما صحیح است با استفاده اطلاعات زمینی و یا استفاده از الگوریتم های ماشین بردار امکان صحت سنجی این نقشه ها فراهم است از جمله Random Forest. اما من جواب این سوالمو نتونستم پیدا کنم به عنوان مثال اگر کسی این سوال از ما بپرسه که این نقشه ای که شما تهیه کردید و دقت آن هم بالای 80 درصد و ضریب کاپای 0.85 هم باشه به هر صورت هر منطقه ای چه کوهستانی چه غیره تپه وجود دارد که باعث میشه سایه بر روی تصویر رادار سنتینل 1 بیفته. این امکان وجود دارد که این سایه ها را داخل نقشه از بین برد یا عملا بی تاثیرشون کرد. ممنون از پاسخ جنابعالی

    پاسخ
    • با سلام مجدد

      در این آموزش هدف شناسایی مناطقی است که تحت تاثیر سیل قرار گرفته اند نه پایش حرکت سیل. به همین دلیل در این هدف نیاز به داده های بالا دست نیست.
      نتیجه حاصل از شناسایی مناطق سیل زده بصورت مستقيم با استفاده از ماتریس خطاها قابل اعتبار سنجی نیست. ماهیت پایش تغییرات مانند نقشه کاربری نیست که با استفاده از ضرب کاپا اعتبار سنجی شود. این قبیل از پدیده ها باید با استناد به گزارش های منتشر شده و اثبات تغییرات ایجاد شده در محیط توجیه می شود. مثلا شما برای مناطق سیل زده به یک مساحتی در تصویر میرسید سپس در گزارش های منتشر شده نیز برای مناطق سیل زده یک تخمینی ارائه شده که میزان درستی محاسبه شما را اثبات می کند.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام استاد
    ایراد من در اینه که وقتی در مرحله اول گراف بیلدر را تشکیا میدم و می خوام یکی یکی تنظیمات را انجام بدم از هم.م اول اطلاعات باندی را در subset نمییاره و با خطا همراه هست و به این ترتیب نمی تونم بقیه مراحل را انجام بدم
    ممنون میشم پاسخ بفرمایید

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در بخش اول باید ابتدا تصویر ماهواره ای را وارد کنید تا تنظیمات دستورات بعدی نمایش داده شود.
      توجه داشته باشید که دستورات در این بخش باید از طریق فلش به یکدیگر متصل شده باشد تا تنظیمات به درستی نمایش داده شود.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام استاد
    بله طبق آموزش انجام میدم بارها از این |آموزش استفاده کردم . مناطق مختلف رو امتحان کردم و جواب گرفتم این اولین بار هست که دچار این مشکل شدم

    پاسخ
  • با سلام
    ممنون از پاسخگویی شما. استاد مشکل این هست که از قسمت apply orbit file ایراد میگیره در واقع پیغام خطایی که میده میگه تصاویر orbit file ندارند و مسیر ذخیره orbit file هم که میرم هیچ فایلی نیست .باید دستی دانلود کنم اضافه یا کار دیگه ای باید انجام بدم. اگر راهنمایی ام کنین ممنون میشم.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      مشکلی نداره. در دستور apply orbit در بخش processing یک تیک داره که باید بزنید. با زدن آن در صورتی که فایل اوربیت رو پیدا نکنه باز دستور خطا نمیده.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام و وقت بخیر
    آقای احراری عزیز من هنگامیکه میخواهم در مرحله آخر با استفاده از الگوریتم DT اجرا کنم وقتی نقشه طبقه بندی در انوی کلاسیک باز میکنم تصویر سیاه نشان میدهد همچنین داخل انوی ب همین شکل هست. داخل اسنپ درست هست ولی داخل انوی تصویر سیاه نشان میدهد. ورژن اسنپ مورد استفاده من 9 هست همچنین از انوی 5.6 استفاده میکنم. شاید به دلیل استفاده از انوی 5.6 این اتفاق می افتد؟ چون زمانیکه در اسنپ همه چی درست هست دلیل نشان ندادن تصویر در انوی چه موردی هست؟
    با تشکر

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    نقشه طبقه بندی که داخل اسنپ آماده میشه وقتی میخوام اونو داخل انوی کلاسیک مشاهده کنم متاسفانه یک نقشه سفید میاره و نمیتونم نقشه طبقه بندی ببینم من از اسنپ 6 استفاده میکنم با انوی 5.6؟ دلیل این نشان ندادن تصویر چه خطایی هست با تشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      تغییر رنگ لایه طبقه بندی شده با تغییر نرم افزار کاملا طبیعی هست. نقشه بصورت طبقه بندی شده است و رنگ آن بصورت سیاه و سفید تغییر پیدا کرده. قطعا نرم افزار انوی قابلیت های طبقه بندی و بصری سازی بیشتری دارد ولی استفاده از نوع نرم افزار بستگی به هدف شما دارد.

      موفق باشید

      پاسخ
  • طیبه ایرانی
    1401-09-21 5:29 ب.ظ

    با سلام و احترام وقتتون بخیر
    روی خرید محصول کلیک میکنم ولی صفحه پرداخت نمیاد ممنون میشم راهنماییم بفرمایید

    پاسخ
  • زهرا صدیقی فر
    1401-11-14 10:09 ق.ظ

    ضمن عرض سلام و خسته نباشید،
    راجب تفاوت این محصول آموزشی در شناسایی مناطق سیل زده، نسبت به آموزش و شناسایی مناطق سیل زده با استفاده از گوگل ارث انجین خواستم بپرسم. و اینکه نتایج کدوم از ارزش و اعتبار بیشتری برخوردار هست. ممنون می شم راهنمایی بفرمایید.
    خیلی متشکرم

    پاسخ
    • با سلام خدمت شما
      مواردی که ذکر کردید چون آموزش ها توسط دو مدرس متفاوت تولید شده و هر مدرسی به کار خود اشراف دارد بنابراین نمیتواند در مورد محصولی که خودش تولید نکرده نظر دهد.

      پاسخ
  • ضمن عرض سلام مجدد
    من این محصول رو تهیه کردم. مثل همیشه تشکر از آموزش خوبتون. کلیپ اول رو نگاه کردم. خواستم بپرسم وقتی ما داریم در محدوده مورد نظر باکس می کشیم برای ایجاد محدوده ای که قرار هست برای ما سیل هارو مشخص کنه، می تونه ابعاد باکس بزرگتر باشه؟ این در آنالیز کار به مشکل بر نمی خوره؟ چون باکسی که شما کشیدید خیلی کوچک هست و ممکنه من در کارم محدوده خیلی بزرگتری رو در نظر داشته باشم جهت آشکاری پهنه های سیل.
    و سوال دوم اینکه، این محصول محاسبه ارزیابی دقت رو هم انجام می ده؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در این محصول ارزیابی دقت به دلیل فقدان داده های زمینی و معتبر انجام نشده و صرفا تکنیک محاسبه تدریس شده است. می توانید محدوده را بزرگتر انتخاب کنید مشکلی ندارد. فقط باید محدوده های کوهستانی توی تصویر نباشه. یا اینکه اثر توپوگرافی کوهستان رو در نرم افزار اسنپ حذف کنید. فکر کنم دستور terrain flattening باید برای این کار باشه.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام
    شما در ابتدای فیلم فرمودید تصاویر قبل از وقوع سیل و بعد از وقوع سیل. خواستم بپرسم این قبل و بعد با چه میزان فاصله ای باید باشه. آیا استاندارد خاصی داره؟ مثلا اگر ما در تاریخ ۶ فروردین ۹۸ در یک منطقه ای شاهد سیل بودیم. یعنی دقیقا در این تاریخ سیل اتفاق افتاده. این تاریخ بعد از وقوع سیل یعنی یک روز بعد یا مثلا قبل آن دقیقا چند روز قبل. تاریخ قبل وقوع سیل رو من می تونم ۵ سال قبل، زمانی که در اون تاریخ سیلی اتفاق نیافتاده جهت مقایسه در نظر بگیریم؟ این برای من سوال شده که ممنونم از شما پاسخ بدید. اینکه دقیقا قبل و بعد از وقوع سیل با چه فاصله زمانی از تاریخ وقوع سیل باید باشه؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در ارتباط با زمان بعد از وقوع سیل باید اولین تصویر بعد از وقوع سیل رو دانلود کنید. برای این تصویر هرچه فاصله زمانی کمتر باشد بهتر است. اما در ارتباط با تاریخ قبل از وقوع سیل نیز به دو صورت میشه عمل کرد: ۱) استفاده از آخرين تصویر قبل از وقوع سیل یا ۲) استفاده از تصویر متناظر زمانی ونوع سیل در سال گذشته

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و وقت بخیر
    بیشتر تصاویر بصورت OFFLINE هستند و امکان دانلود نیست. چطور می تونیم متوجه online بودنشون بشیم؟ آیا زمان خاصی دارن؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      تصاویری که برای تاریخ های قدیمی (مثلا یکسال پیش به قبل) هستند برای دانلود باید از قابلیت add to card براشون استفاده کنید. فقط داده های سال حاضر همیشه بصورت آنلاین موجود است.

      موفق باشید

      پاسخ
      • با عرض سلام
        ببخشید آقای مهندس، چقدر زمان می بره تا تصویر مورد نظر رو وقتی وارد add to card می کنیم، تصویر برامون آماده بشه؟ وقتی آماده بشه خودشون ارسال می کنن؟ چون در توضیحات که اینطور نوشته. چون طبق آموزش شما، که از دو نصویر قبل و بعد وقوع سیل به فاصله یک سال استفاده کردید، الان من یک تصویر از سال ۲۰۲۳ برای منطقه ام می تونم دانلود کنم، اما تصویر همان منطقه در سال ۲۰۲۲ موجود نمی باشد. خواستم از طریق آموزش دیگر شما، یعنی محاسبه مساحت سیل در ارث انجین استفاده کنم، اما تصاویر خروجی ام، نویزهای خیلی خیلی زیادی داره. و برطرف کردن نویزها کار خیلی سختی هست. و تشخیص پهنه های سیل در بین اینهمه نویز هم سخت هست. بهمین خاطر ترجیح دادم از این آموزش شما در محیط snap استفاده کنم که متاسفانه تصویر نداره برای سال های قبل. هدف من آشکارستزی پهنه های سیل هست با تصاویر سنتینل. فرقی نمی کنه در snap یا ارث انجین. پروسه snap کمی طولانی تر از ارث انجین هست اما در snap پهنه های سیل در خروجی خیلی واضح تر و بهتر نمایش داده می شه. اما متاسفانه برای سال های قبل تصویر نداره…..

        پاسخ
        • با سلام و احترام
          حدودا 24 ساعته فایل های کارت آماده دانلود میشه. بعد از 24 ساعت وارد اکانت تون داخل سایت کوپرنیکوس بشید و سپس در قسمت کارت نشون میده که آماده دانلود هست یا خیر.
          می توانید تصاویر تاریخ قبل و بعد رو از ارث انجین دانلود کنید و سپس داخل نرم افزار اسنپ کار شناسایی منطقه سیل زده رو انجام بدید.

          موفق باشید

          پاسخ
  • با عرض سلام و احترام
    سپاسگزارم از آموزش خیلی عالی شما. آقای مهندس، وقتی تصویر دانلود شده رو از حالت زیپ خارج می کنیم، داخل یک پوشه که بنام و مشخصات خود تصویر هست، چندین پوشه بنام های annoation, measurement, preview, support و یک فایل pdf هست. فایلی که مربوط به خود تصویر باشه موجود نیست. داخل فایل annoation هم چندین فایل با فرمت xml هست. البته داخل فایل measurement دوتا فایل با فرمت TIF بنام های VV و VH موحود هست. که ممنون می شم راهنماییم بفرمایید کدوم فایل رو فراخوانی کنم.

    پاسخ
  • با عرض سلام و احترام
    آقای مهندس شما در آموزش، بعد از اینکه تصاویر داتلود شدند، وارد پوشه ای بنام sar flood شدید و تصاویر رو از آنجا فراخوانی کردید. نمی دونم شما این پوشه با این اسم رو خودتون از قبل ایجاد کرده بودید یا اسم پوشه دانلود شده بود. بهرحال من تصویری رو که دانلود کردم پوشه ای به این نام نداره. چندین پوشه هست بنام های annoation و measurement و support. فقط داخل پوشه measurement دوتا تصویر TIF هست یکی VV و یکی VH و من نمی دونم کدوم تصویر رو باید در نرم افزار SNAP فراخوانی کنم! ممنون می شم راهنماییم بفرمایید.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      فایل هایی که دانلود می کنید بصورت زیپ هستن و پوشه ها رو ما خودمان ایجاد میکنیم. تصاویر رو به همان صورت که در آموزش نشان داده شده باید فراخوانی کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام آقای مهندس
    وقت شما بخیر باشه
    من طبق فیلم آموزشی شما، فایل زیپ شده تصویر رو بعد از اینکه پلاگین هارو جدا جدا آپدیت کردم، چون همزمان با هم ارور می داد، تصویر رو طبق آموزش شما در نرم افزار فراخوانی کردم. اما وقتی که روی تصویر کلیک می کردم، فرایند creating Image بصورت طولانی اجرا می شد اما در نهایت تصویر رو در نرم افزار باز نمی کرد. این کار رو یکبار هم برای تصویر VV و هم VH انجام دادم ولی هیچکدوم رو باز نکرد. شما در فیلم فرمودید حتما باید به نت وصل باشید. البته نمی دونم منظورتون صرفا جهت آپدیت شدن پلاگین ها بود یا حتی موقعی که داریم با نرم افزار SNAP هم کار می کنیم باید به نت وصل باشیم. در هر صورت سیستم من به نت وصل بود. اما سرعت اینترنت پایین بود. نمی دونم واقعا علت اینکه تصاویر رو باز نمی کرد چی هست. خیلی ازتون ممنون می شم راهنماییم بفرمایید تا بتونم انجام بدم.

    پاسخ
    • با سلام و احترام
      نرم افزار اسنپ سرعت پایینی دارد و تاخیر در باز کردن فایل ها متاسفانه دور از انتظار نیست. مگر اینکه این نرم افزار رو روی سیستم عامل لینوکس نصب کنید.
      هرچه حجم فایل ها بیشتر باشد سرعت باز کردن هم کمتر میشه. من پیشنهاد میکنم یک بار نرم افزار را حذف و مجددا نصب کنید. آدرس فایل ورودی را تغییر داده و مجددا فایل ها را در نرم افزار باز نمایید. اگر درست نشد روی یک سیستم دیگر نیز تست کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با عرض سلام
    آقای مهندس خیلی متشکرم بابت پاسخ و راهنماییتون.
    من در بخش نرم افزار سایت آکادمی نگاه کردم، نرم افزار Snap موجود نبود که من دانلود کنم. با توجه به فرمایش شما، شما سایتی رو در نظر دارید که از لحاظ ورژن و… مورد تایید شما باشه که بدون هیچ ایرادی من بتونم نرم افزاز رو دانلود کنم؟ یا جسارتا اگر برای شما امکان داره آدرس ایمیلم رو بفرستم که نرم افزار برام ارسال بشه.
    خیلی متشکرم

    پاسخ
  • دانشجو
    1402-03-13 11:31 ب.ظ

    سلام من اگر بخوام از گزینه subset در منوی raster برای تعریف منطقه ام استفاده کنم علاوه بر محدوده طول و عرض جغرافیایی چه مورد دیگه ای رو براش باید تعریف کنم؟ چون زمانی که فقط طول و عرض رو براش تعریف میکنم subsat ای که میسازه هیچی نشون نمیده

    پاسخ
  • سلام
    آیا این روش برای تشخیص مناطق سیل زده در قسمتهای شهری دارای پوشش گیاهی باغ داخل شهر هم قابل اجراست؟(برخی روشها پوشش گیاهی و باغها و پارکهای داخل شهر را بعنوان آب شناسایی می کنند.)
    امکان دارد کد را برای شهر Canberra در استرالیا run کنید و ببینید قسمتهب سرسبز اطراف رودی که از شهر می گذرد را بعنوان آب تشخیص می دهد یا خیر؟
    ممنون

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up