اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.
فیلم مسترکلاس شناسایی و اکتشاف کانسارهای بوکسیت با تکنیک های دورسنجی
این آموزش، جهت معرفی کانسارهای بوکسیتی و شناسایی و اکتشاف آنها بر اساس تکنیک های دورسنجی طراحی شده است.
در این آموزش، ابتدا به اختصار کانی های تشکیل دهنده ذخایر بوکسیتی و شرایط تشکیل آنها ارائه شده و سپس، به تفصیل تکنیک های دورسنجی جهت بارزسازی، شناسایی و تفکیک کانسارهای بوکسیتی در محیط ENVI مورد بررسی قرار کرفته است تا در نهایت این تکنیک ها، بتوانند باعث شناسایی و اکتشاف مناطق دارای پتانسیل معدنی در خصوص اکتشاف بوکسیت ها گردند چرا که هدف نهایی این محصول، آموزش اصول اکتشاف مواد معدنی توسط تکنیک های دورسنجی است.
ویژگی های این آموزش:
- مدرس: کمال نوری خانکهدانی
- تخصص اصلی: دکترای سنگ شناسی
- تخصص جانبی: اکتشاف مواد معدنی و سنجش از دور
- 🌎 موضوع: اکتشاف کانسارهای بوکسیت بر اساس تکنیک های دورسنجی
- نرم افزار: ENVI 5.6
- ⏲️ مدت زمان آموزش: حدود 10 ساعت
- 🧑 مخاطب: علاقه مندان سنجش از دور، کارشناسان معدن و زمین شناسی
- پیش نیاز: آشنایی با مبانی دورسنجی
تهیه آموزش:
برای تهیه بر روی دکمه زیر کلیک کنید.پس از پرداخت، بلافاصله لینک های دانلود را دریافت می کنیدو به آدرس ایمیل تان نیز ارسال می گردد.
فیلم معرفی:
مدرس کیست؟
- کمال نوری خانکهدانی
- دکترای زمین شناسی – گرایش سنگ شناسی
- دانشیار بخش زمین شناسی دانشگاه آزاد شیراز
- همکاری با سازمان نظام مهندسی معدن جهت برگزاری دوره های دورسنجی اکتشافی
- مجری بیش از 30 طرح اکتشافات معدنی و سنجش از دور با سازمان زمین شناسی، سازمان صمت، شرکت نفت و درون دانشگاهی
- همکاری با آکادمی سنجش از دور ایران در برگزاری کارگاه های دورسنجی
دو دوره زیر قبلا توسط دکتر نوری در آکادمی سنجش از دور برگزار شده اند:
- آموزش اکتشاف کانسارهای آهن بر مبنای دورسنجی
- شناسایی پهنه های معدنی در سنگ های افیولیتی بر مبنای دورسنجی
عناوین آموزشی
عناوین آموزش داده شده به شرح زیر است:
- بخش اول: کانسارهای بوکسیت و ژنز آن ها
- بخش دوم: رفتار طیفی کانی های بوکسیتی
- بخش سوم: معرفی تصاویر لندست و تلفیق ویژگی های طیفی بوکسیت ها با داده های لندست
- بخش چهارم: استفاده از تکنیک های دورسنجی برای بارزسازی بوکسیت ها
- بخش پنجم: استفاده از تکنیک های طبقه بندی به منظور شناسایی و اکتشاف واحدهای بوکسیتی
کاربرد
کاربرد این آموزش، شناسایی واحدهای بوکسیتی براساس تکنیک های دورسنجی است. انتظار می رود مخاطب، پس از کسب دانش و تجربیات لازم، بتواند با استفاده از اصول و تکنیک های مختلف دورسنجی اکتشافی ارائه شده، نسبت به بارزسازی، شناسایی و تفکیک در سایر واحدهای سنگی نیز اقدام نماید تا به این طریق ضمن انجام تکنیک های دقیق تر و کارا تر اکتشافی، در زمان، انرژی و هزینه های اکتشافی مربوطه صرفه جویی نماید.
کاربردهای بوکسیت چیست و چرا استخراج آن مهم است؟
بوکسیت در زمینشناسی کاربردهای متعددی دارد که به شناخت و بهرهبرداری از منابع معدنی کمک میکند. برخی از این کاربردها عبارتند از:
- منبع اصلی آلومینیوم: بوکسیت مهمترین منبع آلومینیوم است که در صنایع مختلف از جمله هوافضا، خودروسازی و بستهبندی استفاده میشود.
- مطالعات زمینشیمیایی و کانیشناسی: بوکسیتها به دلیل ترکیب کانیشناسی خاص خود، موضوع مطالعات زمینشیمیایی و کانیشناسی هستند. این مطالعات به درک بهتر فرآیندهای تشکیل و تکامل سنگها کمک میکند.
- شناسایی شرایط هوازدگی: بوکسیتها معمولاً در مناطق گرم و مرطوب تشکیل میشوند و میتوانند اطلاعاتی درباره شرایط هوازدگی و محیطهای رسوبی گذشته ارائه دهند.
- اکتشاف عناصر نادر خاکی: برخی از بوکسیتها حاوی عناصر نادر خاکی هستند که در صنایع پیشرفته مانند الکترونیک و انرژیهای تجدیدپذیر کاربرد دارند. مطالعات بر روی بوکسیتها میتواند به شناسایی و استخراج این عناصر کمک کند.
مخاطبان
مخاطبان این آموزش افرادی هستند که در زمینه سنجش از دور، اکتشاف معدن و زمین شناسی فعالیت می کنند. کاربران عمومی سنجش از دور، می توانند مطالب بسیار مفیدی را در این زمینه بدست آورند. همچنین هر تخصصی که به نوعی با این نوع اکتشاف سروکار دارند از مخاطبین این دوره خواهند بود.
همچنین بوکسیت ها چون اطلاعاتی در مورد محیط های رسوبی گذشته ارائه می کنند برای متخصصین علوم آب جهت مطالعه و بررسی شواهد گذشته ارزشمند است. از طرفی عناصری ک در بعضی از بوکسیت ها وجود دارد در انرژی های تجدیدپذیر مورد استفاده قرار می گیرند و متخصصین محیط زیست نیز می توانند از مخاطبان این آموزش باشند.
تهیه آموزش:
برای تهیه بر روی دکمه زیر کلیک کنید.پس از پرداخت، بلافاصله لینک های دانلود را دریافت می کنیدو به آدرس ایمیل تان نیز ارسال می گردد.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
با سلام؛
بنده بهعنوان مهندس معدن و علاقهمند به فعالیتهای دورسنجی و اکتشاف کانسارها، در مسترکلاس معرفی کانسارهای بوکسیتی و شناسایی و اکتشاف آنها با استفاده از تکنیکهای دورسنجی، به تدریس استاد محترم دکتر نوری شرکت کردم. نحوه تدریس ایشان، تلفیقی از تسلط علمی عمیق، بیان شیوا و صبر مثالزدنی بود توانایی فوقالعاده ایشان در انتقال مفاهیم پیچیده باعث شد تا این دوره برای من به تجربهای بینظیر و به یادماندنی تبدیل شود.
مطالب ارائهشده در این دوره، نه تنها دانش من را در حوزه شناسایی و اکتشاف کانسارها افزایش داد، بلکه دیدگاه جدیدی نسبت به نحوه بهکارگیری تکنیکهای دورسنجی در پروژههای عملی به من بخشید. بدون شک، این دوره یکی از بهترین آموزشهایی بود که تاکنون در این حوزه دیدهام. از استاد نوری و تیم آکادمی سنجش از دور از بابت این تجربه ارزشمند صمیمانه سپاسگزارم و این دوره را به همه علاقهمندان به دورسنجی و اکتشاف توصیه میکنم و امیدوارم فرصتهای بیشتری برای بهرهمندی از دانش ارزشمند ایشان داشته باشم و در آخر پیشنهاد میشود آکادمی، دورههای بیشتری با تدریس استاد نوری برگزار کند تا علاقهمندان بیشتری از دانش ارزشمند و روش تدریس کمنظیر ایشان بهرهمند شوند.
با تشکر
سعد مصطفی زاده
با نام خدا
از اینکه این کارگاه دورسنجی اکتشافی برای شما سودمند بوده خوشحال هستم و خداوند بزرگ را شاکرم. از درگاه خداوند قادر علیم، موفقیت و بهروزی را برای شما جوانان عزیز و برومند ایران خواستارم. موفق باشید