حذف ابر و آب در تصاویر لندست با استفاده از ابزار Masking در نرم افزار ENVI

726 بازدید

اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.

آموزش رایگان نرم افزار ENVI

در ENVI حرفه ای شو 🦾

0 تا 100 مفاهیم سنجش از دور

کاملا رایگان شروع کن 🧩

آموزش رایگان ArcGIS pro

واقعاااااا رایگاااااانه 🤗

آموزش گوگل ارث انجین

شدیدا توصیه شده 🌏

دانلود لندیوز 10 متری ایران و …

به کمک گوگل ارث انجین 🚀

کتاب موتور پردازش مجازی

اولین کتاب آموزش گوگل ارث انجین 📗

طبقه بندی تصاویر ماهواره ای

آشنایی با انواع روش ها 😲

پیش پردازش تصاویر ماهواره ای

هندسی – رادیومتریکی – اتمسفری 🀄

دانلود داده های آلتیمتری

ترازسنجی برای دریاچه ها 🧿

پوشش اراضی 10 متری

تولید شده توسط ESRI 🧐

نمایش سه بعدی در ArcGIS

مدل رقومی ارتفاع 🗻

مطالب پربازدید

محصول آموزشی حذف ابر و آب در تصاویر ماهواره ای لندست با استفاده از ابزار Masking منتشر شد! با استفاده از این محصول آموزشی شما با روش ماسک کردن پوشش ابر و آب در تصاویر ماهواره ای آشنا می شوید. روش آموزش داده شده در این محصول به گونه ای است که از لحاظ تکنیکی امکان استفاده از ابزار masking…

محصول آموزشی حذف ابر و آب در تصاویر ماهواره ای لندست با استفاده از ابزار Masking منتشر شد! با استفاده از این محصول آموزشی شما با روش ماسک کردن پوشش ابر و آب در تصاویر ماهواره ای آشنا می شوید.

روش آموزش داده شده در این محصول به گونه ای است که از لحاظ تکنیکی امکان استفاده از ابزار masking را برای تمامی داده های ماهواره ای در کاربردهای گوناگون فراهم می کند. 


مشخصات محصول آموزشی 

  • مدرس: امیرحسین احراری
  • تخصص: کارشناس سنجش از دور و پردازش تصاویر ماهواره ای
  • موضوع: ماسک ابر و آب
  • داده های تمرینی: ندارد. 
  • نرم افزار: ENVI5.3
  • پیش نیاز: آشنایی با دانلود تصاویر لندست 

تهیه آموزش

به منظور خرید این محصول آموزشی بر روی دکمه زیر کلیک کرده و پس از پرداخت، بلافاصله آموزش را دانلود نمایید.


توضیحات محصول آموزشی 

در این محصول آموزشی روش ماسک کردن پوشش ابر و آب آموزش داده شده است. برای جداسازی آب استفاده از شاخص های طیفی و باند مادون قرمز نزدیک به همراه تحلیل های مبتنی بر هیستوگرام به شکل کاربردی استفاده شده است.

همچنین روش استفاده از شاخص NDWI برای جداسازی پوشش آبی به همراه استفاده از باند BQA در تصاویر ماهواره ای لندست ۸ برای شناسایی دقیق پوشش های ابری توضیح داده شده. در این محصول بصورت کاربردی روش استفاده از ابزار masking مورد بررسی قرار گرفته است. 


عناوین آموزشی

عناوین آموزش داده شده در نرم افزار انوی و ماهواره لندست ۸ عبارت اند از: 

  • فراخوانی تصاویر ماهواره ای 
  • نمایش هیستوگرام 
  • تحلیل هیستوگرام 
  • شناسایی آب از هیستوگرام تصاویر
  • تعیین حدآستانه برای آب
  • تولید تصویر ماسک آب
  • حذف آب از تصاویر 
  • محاسبه شاخص طیفی آب
  • ماسک آب بر اساس شاخص طیفی
  • استفاده از باند BQA
  • شناسایی پوشش ها بر اساس BQA
  • شناسایی ابر از طریق BQA
  • تولید ماسک ابر
  • حذف ابر بر اساس باند BQA

حذف ابر 

وجود ابر در تصاویر ماهواره ای اپتیکال مانع از اخذ اطلاعات از پدیده های موجود در زیر آن می شود. بر همین اساس در فرایند طبقه بندی تصاویر ماهواره ای باعث ایجاد خطا در تعیین کلاس ها می گردد. در برخی از موارد برای حذف اثر ابر، داده های ماهواره ای چندزمانه را با یکدیگر ترکیب می کنند.

اما در مواردی دیگر پوشش ابری موجود در تصاویر به حالت no data تبدیل می شود. از همین رو، در این محصول آموزشی موضوع چگونگی ماسک کردن تصاویر ماهواره ای در نرم افزار ENVI آموزش داده شده است. 



باند ‌BQA

باند BQA یک تصویر اختصاصی برای ارزیابی اعتبار تصویر ماهواره ای اخذ شده است. با استفاده از این باند شما می توانید محدوده های نویزی موجود در تصویر ماهواره را به خوبی شناسایی نمایید. تصویر BQA در حقیقت یک تصویر طبقه بندی شده از اطلاعات گوناگون داخل تصاویر طیفی است. با استفاده از این تصویر محدوده های یخ و برف، ابر و نویزهای اتمسفری به خوبی شناسایی شده و به عنوان یک ابزار کاربردی برای ماسک کردن محدوده های نویزی در تصاویر ماهواره ای قابل استفاده است. 


حذف آب 

گاهی در برخی از کاربردها لازم است تا آب را از تصویر ماهواره ای حذف نمایید. به عنوان مثال وجود آب باعث ایجاد خطا در الگوریتم QUAC برای تصحیح اتمسفری می گردد. از همین رو بسیاری از کاربران پیش از اجرای این الگوریتم نسبت به حذف آب اقدام می کنند. هم چنین برای برخی از کاربردها نیاز به حذف پوشش آبی است. به عنوان مثال، به منظور محاسبه شاخص های طیفی آتش سوزی، حتما پیش از آن باید نسبت به حذف کردن آب اقدام شود. ساده ترین و پرکاربردترین راه برای حذف آب نیز استفاده از ابزار masking است. 


تهیه آموزش

به منظور خرید این محصول آموزشی بر روی دکمه زیر کلیک کرده و پس از پرداخت، بلافاصله آموزش را دانلود نمایید.


لینک های مفید

نوشته های مرتبط :

آموزش های رایگان پیشنهادی :

51 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام این محصول می تونه برای ماسک کردن پوشش گیاهی هم استفاده بشه میخام پوشش گیاهی و محصولات رو فقط ماسک کنم و بعد شاخص ها رو حساب کنم آیا این محصول این دید رو به من میده

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بله در صورتی که از شاخص NDVI استفاده کنید و حدآستانه جداسازی پوشش گیاهی برای منطقه مورد مطالعه خود را بدانید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • ضمنا کار من با تصاویر مادیس هست

    پاسخ
  • با سلام
    ببخشید آقای احراری چنتا سوال داشتم اگه لطف بفرمایید جواب بدید ممنون میشم
    ۱- من توی تحقیقم بایدبرای طولانی مدت تصویر بگیرم به همین دلیل باید از تصاویر لندست ۳-۸ استفاده کنم میشه همه این تصاویرو ۱۵ یا ۱۰متری کرد؟
    ۲- منطقه مورد مطالعه هم یه استانه که از نظر ارتفاعی خیلی متغیره از ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰۰ ft هست برای فلش کردن مشکلی اگه پیش بیاد می تونه از همین باشه یا چیز دیگس؟ و اینکه در آموزش انوی شما در بخش فرمول نویسی ۱۰۰۰۰ میدید این واسه هر تصویر متفاوته ؟از کجا باید پیداش کرد؟
    ۳- من دوتا از آموزش برف و انوی شمارو خریدم اما متاسفانه در استخراج برف دوتا مشکل ابر و آب پیش میاد که در این آموزش ها بهش اشاره نشده چطور میشه این مشکلاتو برطرف کرد؟
    ۴- این تصحیحات که شما در انوی آموزش دادید تصحیح دیگه ای نیاز نداره کامله؟
    ۵- برش منطقه در چه مرحله ای باید انجام بشه؟
    ۶- اعتبارسنجی چطوره؟ هر مرحله جدا و …؟ چه روش هایی؟
    ۷- من توی سایت earthexplorer یک استانو انتخاب کردم و تصویر گرفتم اما مشکلی که هستش اینکه برای یک تاریخ مثلا ۱۶/۱/۲۰۱۵ دوتا تصویر دارم که فقط نیم استانو پوشش میده و دوتا تصویر دیگه مال ۲۵/۱/۲۰۱۵ هست که اینم نیمه دیگه رو پوشش میده آیا این مشکل از انتخاب من بوده یا کلا همینطوره و ..؟چطور میشه این مشکلو برطرف کرد؟
    ۸- با توجه به اینکه در یک تحقیق سنجش از دوری تصحیحات ، ماسک ابر و آب ،جدا سازی برف، برش منطقه ، محاسبه مساحت برف و اعتبارسنجی باید انجام بشه ترتیبش درسته ؟ کلا ترتیب درستش؟
    البته مطالعه داشتم این مراحلو هم انجام دادم به جز ماسک ابرو آب (کلاس بندی کردم و آب و برفو انتخاب کردم ولی بازم دقیق نیس و برف زیر ابر که مسئله هست و اینکه چطور اعمال میشه ) به نظرم ولی بازم این سوالا واسم پیش اومد اگه بزرگواری کنید و این سوالاتو پاسخ بفرمایید ممنون میشم
    ببخشید طولانی شد
    ممنون

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      تصاویر لندست ۷ و ۸ را می توان با فیوژن ۱۵ متری کرد.
      اگر فلش خطا داد، از QUAC استفاده کنید. دلیل خطا دادن فلش ارتفاع نیست. راه راه شدگی های حاشبه تصاویر لندست ۴ و ۵ نیز باعث ایجاد آن می شود. مگر آنکه تصویر را بصورت برش خورده وارد کنید.
      عدد ۱۰ هزار که برای لندست ۸ استفاده میشه برای لندست های قبلی حدودا باید ۱۰۰۰ باشه.
      بنده هیچ آموزشی در زمینه برف در نرم افزار انوی منتشر نکردم. احتمالا از آموزش های سایر دوستان هست. بهتر هست قیلش آب را از تصاویر ماسک کنید و بعد شاخص را محاسبه نمایید.
      تصحیحات رادیومتریکی و اتمسفری که در نرم افزار انوی آموزش دادم بله کامل هست.
      برش بهتر است در مرحله تصحیحات رادیومتریکی در جریان محاسبه رادیانس انجام شود.
      اعتبارسنجی چه چیزی مورد نظر شما است؟ بنده روش های اعتبار سنجی تصحیحات رادیومتریکی رو هم قبلا در آموزش ها توضیح دادم.
      زمانی که وسعت منطقه شما بزرگتر از فریم تصاویر ماهواره ای هست باید حتما تصاویر رو باهم موزاییک کنید.
      اون پدیده هایی که زیر ابر هستند رو عملا نمیشه برای اون تاریخ شناسایی کرد. چون امواج اپتیکی اصلا قابلیت عبور از ابر را به واسطه طول موجشان ندارند.
      البته من نظر متفاوتی در ارتباط با ترتیب مراحل دارم اما این ترتیب باعث ایجاد اشتباه در محاسبات شما نمی شود و قابل استناد هست.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام
    این تصحیحات که شما انجام دادید فرمودید کامله یعنی دیگه تصحیح هندسی لازم نداره؟ اگه باید انجام بشه در چه مرحله ای و چطور؟
    در مورد اعتبار سنجی مراحل کار و تصویر نهایی لطف می کنید راهنمایی بفرمایید؟
    با توجه به مراحل کاری که در سوال قبلی توضیح دادم موزاییک کردن کی (در چه مرحله ای) باید انجام بشه؟ با توجه به اینکه شما فرمودید برش تصویر باید در مرحله تصحیح رادیو متریک انجام بشه.
    سپاس فراوان از لطف شما

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      داده های لندست collection-1 level-1 که حدودا از یکی دو سال پیش عرضه شده نیاز به تصحیحات هندسی ندارد و از لحاظ هندسی دقیق است.

      در ارتباط با اعتیار سنجی هم، اعتبارسنجی ماسک ابر بصورت کیفی و چشمی انجام می شود. معیار کمی بنده تا حالا در این زمینه ندیدم.. اگرم باشه بنده اطلاع ندارم.

      درصورتی که نیاز به موزاییک کردن دارید، اول هر تصویر تصحیح رادیومتریکی و اتمسفری انجام میشه. سپس تصاویر رو موزاییک نمایید و در نهایت بر روی تصویر موزاییک شده ابر را ماسک نمایید.

      اگر نیاز به برش تصویر برای تصویر موزاییک شده داشتید، حتما پس از موزاییک شدن برش بزنید. بنده در این آموزش نیازی به موزاییک کردن برای کار خودم نداشتم. به همین خاطر تکنیک آن را انجام ندادم.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام
    میبخشید آقای احراری من طی آزمون و خطا که کردم تونستم از این مسیر نتیجه بگیرم اما مشکلی که برام پیش اومده اینه که
    ۱- رنگ دو تصویر برای موزاییک متفاواته از قسمت color correction هم استفاده کردم. ۲- در قسمت برش تصویر، برش را به صورت مربع اطراف شیپ فایل برش میده نه حوضه طبیعی منطقه. ۲- ROI هم به صورت دقیق روی تصویر قرار نمیگیرد بیرون زدگی دارد. ۳- در نهایت هم وقتی قسمت برفی را جدا می کنم برای کل منطقه فقط قسمتی که منطقه برفیه میمونه در حالی که من میخوام کل منطقه باشه و این قسمت هم نشان داده بشه
    لطف میکنید راهنمایی بفرمایید
    با تشکر از شما

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      تصاویر برش داده شده را موزاییک کردید؟

      اگر می خواهید برش بر اساس مرز باشه باید از دستور subset data from roi استفاده کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام
    ببخشید آقای احراری قبلا سوال پرسیدم شما هم لطف کردین جواب دادین
    با این وجود چنتا سوال دیگه داشتم
    اگه لطف بفرمایید جواب بدید ممنون میشم
    ۱- من از تصاویر لندست برای حوضه کوهرنگ استفاده کردم با اینکه برای انتخاب منطقه دانلود تصاویر کل استان چهار محال انتخاب کردم
    و حوضه کوهرنگ هم بزرگ نیست اما تصاویر برای یک تاریخ معین کل حوضه رو پوشش نمیده یه قسمت خالی میمونه حتی اگه ۲ تصویر
    واسه یه تاریخ باشه باز هم یه تیکه از حوضه بدون تصویره الان مشکلی که دارم اینکه کلا روندی که توضیح دادم مشکلی داشته که تصاویر
    حوضه رو کامل نمیکنه یا نه ؟ توضیح بفرمایید
    ۲- برای حل مشکل کامل نبود تصویر حوضه چه روش هایی مناسبتره ؟ مثلا من از درونیابی خطی استفاده کردم از طریق جی ای اس هم میشد که انجام ندادم.
    ۳- سال های مورد مطالعه در تحقیق من ۱۹۸۰-۲۰۱۵ هست که لندست ۳-۸ شامل میشه نکته خاصی راجع به دانلود تصاویر در این مورد هستش که باید مدنظر قرار بدم؟ و اینکه در همون سایتی که شما آموزش دادید برای پردازش طیفی تصاویر لندست ۸ -location 1 level1 را معرفی کردید برای دانلود برای لندست های دیگه به چه صورت هست؟ کدوم تصاوی باید دانلود بشن؟

    با تشکر از لطف شما

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      ممنون که سوالات رو در سایت مطرح کردید.

      همه فریم های مجاور قطعا برای یک تاریخ واحد نیست حدودا چند روزی با یکدیگر تفاوت خواهند داشت و این طبیعی است. اگر از تصاویر لندست ۸ استفاده می کنید برای تمامی تاریخ ها موجود است. برای سایر لندست ها این گپ کمی طبیعی است که با استفاده از تصاویر تاریخ های دیگر مثلا ماه های دیگر می توانید این گپ را پر کنید.

      به نظرم برای پر کردن گپ بهتر است از تصاویر تاریخ های دیگر کمک بگیرید.

      در ارتباط با سایر تصاویر لندست، قطعا همه فریم ها از یک تاریخ همیشه در دسترس نیست و گپ های زیادی وجود دارد. شاید مجبور بشید برای ماه جولای حتی از یک سال قبل و یا یک سال بعد هم تصویر بگیرید. به عنوان مثال در یک پروژه ما نیاز به تصاویر ماه جون از حوضه دریاچه داشتیم. بعضی از فریم ها از ماه جون برای سال قبل و بعد گرفته شد.

      روش دانلود تمامی تصاویر لندست مانند لندست ۸ است. تفاوتی با یکدیگر ندارند.

      موفق باشید

      پاسخ
      • با سلام
        برای شروع کارم من از لندست ۸ برای سال ۲۰۱۵ استفاده کردم روی برف هم مطالعه میکنم که فاصله چند روز هم مهمه و نمیشه از تصاویر تاریخ های دیگه استفاده کرد. تصاویر هم به این شکل هستش که اگه منطقه را به سه قسمت تقسیم کنیم در تاریخ مثلا ۱ قسمت ۳ بدون تصویره در تاریخ ۱۶ قسمت ۱ بدون تصویره . با توجه به اینکه نمیشه از تصاویر تاریخ های دیگه استفاده کرد؟

        با تشکر از لطف همیشگی شما

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          با چه روشی قصد برطرف سازی مشکل ابر را دارید؟ ممنون میشم در ارتباط با روش مورد نظرتون هم توضیح بدید تا بهتر بتونم راهنمایی کنم.

          موفق باشید

          پاسخ
  • با سلام
    آقای احراری سوال من مربوط به این بود که در دو سوال بالا توضیح دادم برای تکمیل تصاویر در یک تاریخ بود که شما فرمودید از تصاویر تاریخ های دیگه استفاده کن چون موضوع مطالعه برف بود نمیشه. برای این مشکل چه راه حل هایی هست و بهتره ؟ من بعد از استخراج پوشش برف درونیابی خطی انجام دادم ولی بازم می خواستم نظر شما رو بدونم؟
    ممنون از لطف شما

    پاسخ
    • بسیار خوب. اگر مشکل پوشش برفی هست درسته نمیشه از تصویر زمان دیگر استفاده کرد.

      متاسفانه بنده راهکار مناسبی در این زمینه در حال حاضر ندارم چون تا حالا برای این مورد خاص (پوشش برف) بررسی های لازم رو انجام ندادم و هر نکته ای که در این رابطه عرض کنم بدون پشتوانه علمی است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام
    بله درست میفرمایید.
    الان قبل از هر چیز مشکلی که دارم و باعث سردرگمی شده و قبلا هم مطرح کردم و شما هم لطف کردید جواب دادید همون تفاوت تاریخی هستش که در تصاویر فریم های مجاوره و حوضه کامل نمیشه ربطی به موضوع تحقیق نداره صرفا به گرفتن تصاویر مربوط میشه که در همه حقیق ها یکیه
    قبلا خیلی امتحان کردم حالا هم که شما فرمودید سال های مختلف و مناطق مختلف حتی تصاویر مختلف لندست های مختلف روامتحان کردم باز هم نتیجه همون بود یعنی اینکه تصاویری که در یک فریم هستند تاریخشون یکیه اما فریم های مجاور با هم تاریخشون فرق داره حوضه مورد مطالعه در تحقیق من هم با دو فریم مجاور تکمیل میشه به همین خاطر برام مشکل پیش اومده.
    collection-1 level-1 من از تصاویر لندست ۸ برای سال های ۲۰۱۴-۲۰۱۶نوع تصویر
    https://earthexplorer.usgs.gov/ برای حوضه کوهرنگ در استان چهار محال دانلود کردم در سایت
    و همونطور که گفتم این سال ها و غیر را تغییر هم دادم ولی نتیجه همونه
    واقعا سر در گمم آقای احراری نمی دونم باید چیکار کرد نکاتی که شما آموزش دادید رعایت کردم
    باید مطمئن بشم چون تصاویر ۳۵ سالو باید بگیرم که حجم زیادیه و باید درخواست بدم به دانشگاه اگه اشباه بشه غیرقابل جبرانه، جایی هم ندیدم کسی چنین مشکلی رو مطرح کنه.
    آیا شما لطف می فرمایید کمک کنید تا بدونم واقعا اشتباه کجاس و یا اینکه کلا تصاویر تاریخش همینطوره؟

    با تشکر از لطف شما

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      همونطور که قبلا هم عرض کردم اختلاف چند روزه بین تاریخ فریم های مختلف وجود دارد. همه فریم ها دقیقا از یک روز نیستند. مثلا اگر فریم یک برای ۱ آگوست باشه احتمالا تصویر فریم دو برای ۲ آگوست است. در حقیقت تاریخ تصاویر در راستای path یکسان است اما در two های مختلف چند روزی نسبت به یکدیگر اختلاف دارد.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سعید حسینی
    1398-10-14 10:56 ق.ظ

    عرض سلام و ادب خدمت استاد گرامی
    جناب آقای احراری، هدف من ماسک نمودن خشکی ها و استفاده از تصاویر آب ماهواره لندست ۸ می باشد. آیا این محصول میتونه در این خصوص کمکم بکنه؟
    بسیار سپاسگزارم

    پاسخ
  • سلام
    میبخشید آقای احراری من از سایت earthexplorer تصاویر لندست دانلود کردم ولی برای بعضی سال هارو اصلا نداره برای بعضی سال ها هم ناقصه و برای دانلود تصاویر مودیس هم مشکل دارم ویدئوی آموزشی آقای نجفی هم دیدم ولی نتونستم نه تصاویر خام و نه محصولات مودیسو دانلود کنم. لطفا راهنمایی بفرمایید.
    با تشکر از لطف شما

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      از سال ۲۰۱۳ که لندست ۸ پرتاب شده داده ها بصورت منظم در سایت هست. اما برای قبل از آن بله برای برخی از ماه ها تصویر نیست.
      تصاویر سنجنده مادیس هم تا جایی که بنده میدونم داده های L1B آن از طریق سایت search earth data برای بازه زمانی سال ۲۰۰۰ تا کنون قابل دانلود است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام جناب مهندس احراری….من تصویر لندست ۸ رو دانلود کردم ولی هنگام فراخوانی در envi پنجرهheader باز میشه مقادیری از من میخواد ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      پس از دانلود تصاویر لندست ۸ در صورتی که از نرم افزار انوی ۵.۳ استفاده کنید و فایل mtl فراخوانی شود به راحتی تصویر را در نرم افزار باز کرده و باندها در data manger قابل مشاهده خواهد بود.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام
    چنتا سوال داشتم
    ۱-آیا لندست هم مثل مودیس محصولات برف دارد؟ از چه سالی؟
    ۲-اگه داره سایتی که میشه دانلود کرد؟
    ۳-چه فرقی بین محصولات آماده برف و استخراج پوشش برف از تصاویر وجود دارد؟
    ممنون از لطف همیشگی شما

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در ارتباط با پروداکت برف ماهواره لندست اطلاعات کافی ندارم متاسفانه. بهتر است با استفاده از کلمه کلیدی landsat snow product در ارتباط با آن جستجو نمایید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و احترام خدمت شما استاد گرامی
    برای ماسک کردن ساختمان ها در وسط اراضی کشاورزی از مسیر ایجاد ROI و مسک در قسمت spetial subset …..
    با انتخاب گزینه yes برای مسک و مقدار NaN انجام دادم اما برای اینکه این مسک در تصویر اصلی من در نظر گرفته بشه نمیدونم باید چیکار کنم؟
    با سیو این ROI مسک شده فقظ همون محدوده برام به صورت برش خورده میاد و تصویر اصلی رو نمیدونم چطور به آن ربط بدم.
    ممنون میشم راهنمایی کنید.
    با تشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      ابتدا باید یک roi ایجاد کنید.
      سپس وارد دستور subset data from roi شده.
      تصویر ماهواره ای مورد نظر را انتخاب کنید
      سپس roi متناظر آن را تعریف کرده
      و سپس طبق آموزش تصویر را برش بزنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با عرض سلام مجدد
    برای تعیین محدوده مطالعاتیم بر اساس roi جدا کردم اما موقع نمایش به دلیل اریب بودن تصویر منطقه حواشی که دارای ناخالصی هستند هم ظاهر میشن، ممنون میشم راهنمایی بفرمایید این مشکل را هم چگونه حل کنم.
    با تشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      با استفاده از دستور edit envi header داخل انوی وارد بخش data ignore value شده و سپس مقدار عددی ۰ را وارد کنید تا حاشیه های سیاه رنگ نشان داده نشود.

      موفق باشید

      پاسخ
      • سلام جناب مهندس
        من این فایل آموزشی رو برای حذف ابر از تصاویر ماهواره لندست استفاده کردم ولی کل تصویر رو سیاه کرد
        به نظرتون راه حل دیگه هست؟ بازه زمانی تصاویر من ۲۱ جون تا ۲۱ جولای هست
        اگر از این دستور شما بخوام استفاده کنم باید میزان شاخص سطح برگ رو در چند تاریخ حساب کنم بعد از دستور شما استفاده کنم درسته؟
        یا از این فایل آموزشی شما استفاده کنم؟

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          دلیل سیاه شدن خروجی ها در این روش احتمالا از داده های ورودی شما و یا خطای سهوی در محاسبه است. توجه داشته باشید که برای انجام این پردازش حداقل باید بیش از ۲ تصویر را داشته باشید.

          موفق باشید

          پاسخ
  • با سلام
    من تصاویر لندست ۸ رو از سایت USGS دانلود کردم اما برای فراخوانی کردن فایل متا دیتا نرم افزار ارور میده، بنظرتون مشکل کار کجاست؟

    پاسخ
  • کیوان مرادعلیوند
    1399-11-19 11:46 ق.ظ

    سلام واحترام جناب دکتر بهترین راه برای بدست آرودن پدیده آب به عنوان رودخانه باریک در سطح شهر به عنوان یک پدیده بااستفاده از شاخص آب برمبنای فرمول چیست در تصاویر لندست. با تشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در صورتی که تصویر ماهواره ای شما توان تفکیک مکانی بین ۱۰ تا ۱۵ متر داشته باشد شاخص NDWI بر اساس رابطه باند سبز و مادون قرمز نزدیک در این زمینه می تواند موثر باشد. اما لزوما این شاخص برای همه مکان ها نتیجه یکسان نداره. من خودم به شخصه اگر با این شاخص نتیجه خوبی نگیرم از سایر شاخص های طیفی موجود در زمینه NDWI استفاده خواهم کرد و به صورت سعی و خطا هر کدام که نتیجه بهتری داشته باشد را انتخاب می کنم.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام من جهت مقایسه شاخص NDVI ازسال های ۱۹۷۲ تا ۱۹۸۰ در یک منطقه، از تصاویر ماهواره لندست mss استفاده کرده ام.. متاسفانه بیشتر این تصاویر دارای پوشش ابر می باشند از اینرو شاخصNDVI دارای خطا می باشد.
    آیا این محصول قادر به حذف ابرها در محاسبه NDVI است؟
    با تشکر

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      در این محصول بخش هایی که ابر وجود داشته را ماسک کرده و پوشش های زیر آن در این فرایند مشخص نیست. به همین دلیل برای کار شما توصیه نمی شود. باید از روش هایی چون MVC استفاده کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام جناب احراری وقتتون بخیر
    بابت Reflectance TOA سوالی داشتم، منظور از اینکه TOP Of Atmosphere هست یعنی چی؟
    یعنی از بالای اتمسفر به بعد دیگه خطا نداره داده، خوب مگه بعد از اتمسفر هم باز منبع خطای دیگه ایی برای رسیدن امواج به سنجنده وجود دارد؟
    اصولا فرق رادیانس و TOA Reflectance در چه هست؟
    ممنون

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      منظور بازتاب هایی هست که قبل از رسیدن به سنجنده از سطح زمین تحت تاثیر جذب و پخش الکترومغناطیسی قرار گرفته است. بالای اتمسفر یک اصطلاح است. یعنی بیشتر لایه های بالایی اتمسفر باعث این جذب و پخش میشه. نسبت اثر گذاری لایه های بالایی نسبت به لایه های پایینی بیشتر است.
      رادیانس میزان انرژی رسیده به سنجنده است که در آن اثر تابش خورشیدی رسیده به سطح زمین نیز وجود دارد. در بازتاب اثر انرژی خورشیدی رسیده به سطح زمین حذف شده است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • محمد رضا طالاری
    1400-04-29 11:50 ق.ظ

    سلام مهندس احراری
    چند تا سوال داشتم از خدمت شما
    1-از تصاویر خام مادیس میشه ndvi استخراج کرد؟بااستفاده از چه باند هایی؟
    2-چگونه می توان ابر ها را از تصاویر مادیس حذف کرد؟
    3- زمانی که از باند 1و2 برای ndvi استفاده میکنم و درون انوی فرمول نویسی میکنم تصویر کامل سیاه میشه و اکثر پیکسل ها ndvi منفی دارند مثلا حدود70000پیکسل منفی و تنها حدود5000پیکسل مثبت هستند.
    ممنون میشم راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • برای محاسبه ndvi مادیس: از پروداکت آماده آن استفاده کنید.
      اگر میخواهید خودتون محاسبه کنید بهتر است به جای داده های خام از پروداکت رادیانس یا رفلکتنس مادیس استفاده نمایید.
      برای حذف ابر ها در تصاویر مادیس می توانید از پروداکت های چندزمانه مثلا ۸ روزه استفاده کنید که فاقد ابر است. در غیر این صورت باید با روش حدآستانه گذاری ابرهای موجود در تصاویر را حذف کنید.
      تصاویر ورودی برای محاسبه شاخص طیفی پوشش گیاهی باید حتما به فرمت reflectance باشد. داده های دیگر به عنوان ورودی بدید ممکنه خطاهای این چنینی ظاهر شود.

      موفق باشید

      پاسخ
  • محمد رضا طالاری
    1400-05-02 11:30 ق.ظ

    سلام
    مهندس جان خسته نباشید.
    چندتا سوال از خدمتتان داشتم ما کسری ایستگاه بصورت نقطه ای داریم و می خواهیم همه ی این استگاه ها را بصورت نقطه ای در یک عکس خروجی بگیریم در انوی. همچنین roi این ایستگاه ها را بصورت نقطه ای بدست آوردم. چگونه میتونم دقیقا اون ایستگاه ها را خروجی بگیرم.

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      برای خروجی گرفتن بهتر است از نرم افزار QGIS یا ArcGIS استفاده کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • محمد رضا طالاری
        1400-05-04 11:23 ق.ظ

        مهندس جان آموزشی در این مورد در نرم افزار ARC gis دارید؟؟

        پاسخ
        • با سلام و احترام

          نه متاسفانه بنده در این زمینه آموزشی تولید نکردم. عبارت حذف ابر و آب رو در بخش جستجوی سایت وارد کنید تا محصولات مرتبط در این زمینه نمایش داده شود.

          موفق باشید

          پاسخ
  • سلام و وقت بخیر
    ببخشید خطای Unable export to raster در نرم افزلر لنوی در هنگام تصحیح اتمیفری quick چرا پیش می اید و چطور بر طرف شود

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      مسیر فایل ورودی و خروجی را تغییر دهید.
      هیچ پوشه ای با نام فارسی در آدرس فایل ورودی و خروجی نباشد.
      در صورتی که همه پارامترها رو درست تنظیم کنید مشکلی در انجام پردازش وجود نخواهد داشت.

      موفق باشید

      پاسخ
  • محمد رضا طالاری
    1400-07-20 12:40 ق.ظ

    سلام مهندس جان چطور میشه داده های AIRS را توی نرم افزار ژئورفرنس کرد؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      من پیشنهاد میکنم داده های AIRS را بصورت زمین مرجع شده از سایت nasa Giovanni دانلود کنید.

      موفق

      پاسخ
      • محمد رضا طالاری
        1400-07-22 11:28 ق.ظ

        مهندس دانلود میکنم اما زمانی که درون نرم افزار باز میکنم زمین مرجع نیست؟
        ینی فایل ژئولوکیشن درون محصول دانلودی هست اما زمانی که درون نرم افزار ان وی باز میکنم مختصات ندارد؟
        چطور این مشکل را حل کنم؟

        پاسخ
        • نباید با نرم افزار انوی باز کنید.
          انوی خیلی برای کار با داده هایی با فرمت netcdf مناسب نیست.
          در نرم افزار snap و یا qgis باز کنید زمین مرجع شده است.

          موفق باشید

          پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up