تولید نمودار سری زمانی تغییرات مساحت سطحی دریاچه ها – در سامانه Google Earth Engine

833 بازدید

اخبار ، مقالات و تحقیقات گروهی را دنبال کنید.

آموزش رایگان نرم افزار ENVI

در ENVI حرفه ای شو 🦾

0 تا 100 مفاهیم سنجش از دور

کاملا رایگان شروع کن 🧩

آموزش رایگان ArcGIS pro

واقعاااااا رایگاااااانه 🤗

آموزش گوگل ارث انجین

شدیدا توصیه شده 🌏

دانلود لندیوز 10 متری ایران و …

به کمک گوگل ارث انجین 🚀

کتاب موتور پردازش مجازی

اولین کتاب آموزش گوگل ارث انجین 📗

طبقه بندی تصاویر ماهواره ای

آشنایی با انواع روش ها 😲

پیش پردازش تصاویر ماهواره ای

هندسی – رادیومتریکی – اتمسفری 🀄

دانلود داده های آلتیمتری

ترازسنجی برای دریاچه ها 🧿

پوشش اراضی 10 متری

تولید شده توسط ESRI 🧐

نمایش سه بعدی در ArcGIS

مدل رقومی ارتفاع 🗻

مطالب پربازدید

محصول آموزشی تولید نمودار سری زمانی تغییرات مساحت سطحی دریاچه ها در گوگل ارث انجین منتشر شد! آموزشی کاربردی برای آشکارسازی تغییرات پهنه های آبی بصورت خودکار، در کوتاهترین زمان، بالاترین سرعت و بهترین دقت، با استفاده از گوگل ارث انجین. در این محصول از داده های تصحیح شده ماهواره لندست و سنجنده مادیس برای پایش پهنه های آبی استفاده…

محصول آموزشی تولید نمودار سری زمانی تغییرات مساحت سطحی دریاچه ها در گوگل ارث انجین منتشر شد! آموزشی کاربردی برای آشکارسازی تغییرات پهنه های آبی بصورت خودکار، در کوتاهترین زمان، بالاترین سرعت و بهترین دقت، با استفاده از گوگل ارث انجین. در این محصول از داده های تصحیح شده ماهواره لندست و سنجنده مادیس برای پایش پهنه های آبی استفاده شده است. 


مشخصات محصول 

  • مدرس: امیرحسین احراری، نویسنده کتاب گوگل ارث انجین
  • تخصص: کارشناس سنجش از دور
  • موضوع: سنجش از دور آب
  • نرم افزار: سامانه گوگل ارث انجین
  • کد تمرینی: ضمیمه شده است. 

تهیه آموزش:

به منظور خرید محصول آموزشی بر روی دکمه زیر کلیک کنید. پس از واریز وجه، نسبت به دانلود محصول آموزشی اقدام کنید.


توضیحات محصول 

در این محصول آموزشی، امیرحسین احراری به آموزش پایش تغییرات پهنه های آبی در سامانه گوگل ارث انجین پرداخته است. در همین راستا از تصاویر ماهواره ای لندست و مادیس برای پایش تغییرات دریاچه ها بصورت نمودار مبنا استفاده شده است. در این محصول کدی آموزش داده شده که به راحتی مجموعه ای از تصاویر تصحیح شده فراخوانی و سپس مساحت آن برای تمامی زمان ها محاسبه و نمایش داده می شود. 


عناوین آموزش

نکات آموزش داده شده در گوگل ارث انجین و تصاویر لندست و مادیس عبارت اند از:

  1. فراخوانی تصاویر سری زمانی
  2. تعیین فیلتر زمانی و مکانی 
  3. تعیین فیلتر فریم 
  4. تعیین فیلتر ابر
  5. برش تصاویر
  6. تصحیح اتمسفری
  7. محاسبه شاخص طیفی آب
  8. تعیین حدآستانه
  9. ماسک تصویر 
  10. محاسبه مساحت 
  11. تولید نمودار تغیرات مساحتی

ماهواره Landsat

ماهواره لندست ۸ در سال ۲۰۱۳ میلادی ماموریت خود را آغاز کرد. این ماهواره که به عنوان نسل چهارم ماهواره های سری لندست شناخته شده از دو سنجنده OLI و TIRS برای تصویر برداری در محدوده بازتابی و حرارتی طراحی شده است. ماهواره لندست ۸ از ۱۱ باند طیفی و توان تفکیک مکانی ۱۵ تا ۱۰۰ متری برخوردار است. توان تفکیک رادیومتریکی ۱۶ بیتی لندست ۸ امکان ثبت انرژی های منتشر شده به سمت سنجنده با دقت بالاتر را فراهم آورده است. 


سنجنده MODIS

سنجنده مادیس یکی از مهم ترین سنجنده های سنجش از دور برای مطالعه پیوسته زمین، اتمسفر و پهنه های آبی است. سنجنده مادیس از بیشترین تعداد باند در میان سنجنده های چند طیفی و توان تفکیک زمانی روزانه برخوردار است. با استفاده از داده های آن امکان مطالعه پوشش های سطح زمین در مقیاس مکانی وسیع و زمانی کوتاه فراهم است. سنجنده مادیس بر روی دو ماهواره آکوا و ترا سوار شده و در هر روز بصورت ترکیبی ۴ تصویر از زمین تولید می کند.


کاربردهای سنجش از دور

تصاویر ماهواره ای و سنجش از دور از کاربردهای متنوعی در مطالعات منابع آبی برخوردار است. محاسبه مساحت پهنه آبی، آشکارسازی تغییرات پهنه آبی، پایش پهنه های آبی، کیفیت و آلودگی آب، برآورد رواناب ها، شناسایی مناطق سیل زده، برآورد تبخیر و تعرق و غیره از مهم ترین نمونه های کاربرد سنجش از دور در منابع آبی است. 

افزایش و کاهش مساحت سطحی، از همبستگی بالایی با افزایش و کاهش سطح تراز پهنه های آبی برخوردار است. بارش های جوی و تبخیر و تعرق مهم ترین عوامل اثرکذار در افزایش و کاهش میزان آب موجود در پهنه های ابی هستند. بارش های جوی در فصول زمستان و بهار عموما منجر به افزایش مساحت سطحی و بالا آمدن تراز آب شده و در مقابل کاهش بارش و افزایش تبخیر و تعرق نیز باعث کاهش مساحت سطحی و پایین آمدن تراز آب می شود. 

تصاویر ماهواره ای لندست با فاصله زمانی ۱۶ روز یکبار تصاویر مفیدی را در طول ۴۰ سال اخیر برای پایش تغییرات پهنه های آبی در اختیار کاربران قرار میدهد. از سوی دیگر توان تفکیک مکانی مناسب این ماهواره، امکان دست یابی به دقت مناسب در برآورد مساحت را فراهم کرده است. درصورتی که کاربران نیاز به افزایش دقت زمانی در مطالعه تغییرات پوشش آبی را داشته باشند،‌ سنجنده مادیس بصورت مناسبی در این زمینه استفاده می شود. 


منطقه مورد مطالعه

در این آموزش، دریاچه ارومیه به عنوان منطقه مورد مطالعه انتخاب شده است. دریاچه ارومیه یکی از پهنه های آبی است که در ده های اخیر دست خوش تغییرات بسیار زیادی شده، بصورتی که روند نزولی کاهش آب آن در تصاویر ماهواره ای اپتیکی و راداری به راحتی قابل تشخیص است. در همین راستا از تصاویر لندست و مادیس برای آشکارسازی تغییرات مساحت سطحی این دریاچه در سال های اخیر، استفاده شده است. بر اساس پردازش های صورت گرفته، در فصول پر بارش میزان تراز دریاچه روند صعودی و فصول کم بارش از روند نزولی برخوردار بوده است. 



تهیه آموزش:

به منظور خرید محصول آموزشی بر روی دکمه زیر کلیک کنید. پس از واریز وجه، نسبت به دانلود محصول آموزشی اقدام کنید.


لینک های مفید


 

نوشته های مرتبط :

58 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • متین مجیدی
    1398-03-20 12:48 ق.ظ

    با سلام خدمت آقای احراری عزیز
    موردی که برای من در تحلیل سری زمانی پیش اومده اینکه بعد از اینکه نمودار تهیه شده در گوشه بالا سمت راست علامت فلش ظاهر نمیشه تا من بتونم از اون در فرمت های اکسل تا عکس خروجی بگیرم.
    در این زمینه راهنمایی کنید ممنون میشم.

    پاسخ
  • با سلام و احترام
    آیا محاسبه مساحت تنها برای پهنه آبی امکان پذیر است؟
    آیا می توان با اعمال حد آستانه بر روی شاخص های دیگر بطور مثال پوشش گیاهی و تشکل پهنه های با تراکم های متفاوت تغییرات آنها در طول سری های زمانی بررسی کرد؟
    ممنونم

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      این آموزش برای هر پوششی قابل استفاده است. با چند تغییر کوچیک مانند تغییر نوع شاخص و حدآستانه برای سایر پوشش ها نیز قابل استفاده است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر جناب احراری، با داشتن کتابتون میشه همه این کارارو انجام داد یا خیر بحثی در این مورد تو کتاب نشده ، اگه شده تا چه مرحله ای شده ممنون میشم پاسخ بدین

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      کتاب تمامی مطالب رو پوشش داده اما این آموزش رو پس از چاپ کتاب یاد گرفتم و منتشر کردم. در چاپ اول کتاب نیست. انشاءلله در چاپ دوم کتاب خواهد بود.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام جناب احراری وقت بخیر
    ایا با تهیه کتاب و فیلمایی ک گفتین ب همراه کتاب هست، نیازی ب این اموزش برای براورد تغیرات سطح دریاچه هست یا نه ، اگه نیاز نیست ، تا چه مراحلی از این اموزش تو کتاب و اون فیلما اورده شده ، ممنونم

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      این آموزش نمودار سری زمانی مساحت سطحی دریاچه ها در کتاب نیست چون جدیدا یاد گرفته بودم و زمانی که منتشر کردیم کتاب چاپ شده بود. بقیه آموزش ها تا پیش از این در کتاب آورده شده است.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام وسپاس از زحمات شما
    در خصوص این اموزش اینکه باندهای استفاده شده برای براورد شاخص NDWI باندهای سبز و مادون قرمز می باشد که در فیلم از باند آبی استفاده شده! به رفرنس S. K. McFEETERS 1996 مراجعه کنید : https://doi.org/10.1080/01431169608948714 یا مقالات بسیاری که در این زمینه چاپ شده.
    سوال دوم : اینکه همین روش را اگر برای داده های مشابه لندست ۷ یا ۵ به کار ببریم تقریبا نتایج با تفاوت دوبرابری نسبت به نتایج خروجی حاصل از سنجنده مادیس به دست میاید؟ شما دلیل ان را می دانید؟
    البته مطابق فیلم چنانچه داده های لندست ۸ در نظر گرفته شود تقریبا تغییرات مشابه همان چیزی است که با مادیس گرفته شده ولی برای لندست ۷ و۵ اینطور نیست. حتی نتایج انالیز سالهای بعد از ۲۰۱۳ حاصل از لندست ۸ با نتایج حاصل از همین دوره با لندست ۷ مشابه نیست و تفاوت دوبرابری در براورد مساحت پهنه ها دیده می شود. لطفا بررسی بفرمایید که مشکل از کجاست؟ سپاسگذارم

    پاسخ
  • با سلام وسپاس از زحمات شما
    در خصوص این اموزش اینکه باندهای استفاده شده برای براورد شاخص NDWI باندهای سبز و مادون قرمز می باشد که در فیلم از باند آبی استفاده شده! به رفرنس S. K. McFEETERS 1996 مراجعه کنید : https://doi.org/10.1080/01431169608948714 یا مقالات بسیاری که در این زمینه چاپ شده.
    سوال دوم : اینکه همین روش را اگر برای داده های مشابه لندست ۷ یا ۵ به کار ببریم تقریبا نتایج با تفاوت دوبرابری نسبت به نتایج خروجی حاصل از لندست ۸ یا مادیس به دست میاید؟ شما دلیل ان را می دانید؟
    البته مطابق فیلم چنانچه داده های لندست ۸ در نظر گرفته شود تقریبا تغییرات مشابه همان چیزی است که با مادیس گرفته شده ولی برای لندست ۷ و۵ اینطور نیست. حتی نتایج انالیز سالهای بعد از ۲۰۱۳ حاصل از لندست ۸، با نتایج حاصل از همین دوره با لندست ۷ مشابه نیست و تفاوت دوبرابری در براورد مساحت پهنه ها دیده می شود. لطفا بررسی بفرمایید که مشکل از کجاست؟ سپاسگذارم

    پاسخ
  • ا سلام وسپاس از زحمات شما
    در خصوص این اموزش اینکه باندهای استفاده شده برای براورد شاخص NDWI باندهای سبز و مادون قرمز می باشد که در فیلم از باند آبی استفاده شده! به رفرنس S. K. McFEETERS 1996 مراجعه کنید : https://doi.org/10.1080/01431169608948714 یا مقالات بسیاری که در این زمینه چاپ شده.
    سوال دوم : اینکه همین روش را اگر برای داده های مشابه لندست ۷ یا ۵ به کار ببریم تقریبا نتایج با تفاوت دوبرابری نسبت به نتایج خروجی حاصل از لندست ۸ یا مادیس به دست می آید؟ شما دلیل ان را می دانید؟
    البته مطابق فیلم چنانچه داده های لندست ۸ در نظر گرفته شود تقریبا تغییرات مشابه همان چیزی است که با مادیس گرفته شده ولی برای لندست ۷ و۵ اینطور نیست. حتی نتایج انالیز سالهای بعد از ۲۰۱۳ حاصل از لندست ۸ با نتایج حاصل از همین دوره با لندست ۷ مشابه نیست و تفاوت دوبرابری در براورد مساحت پهنه ها دیده می شود. لطفا بررسی بفرمایید که مشکل از کجاست؟ سپاسگذار

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      حدودا ۲۴ شاخص طیفی با نام NDWI هستند که در آن ها از باندهای مختلقی استفاده شده است مدتی پیش بصورت جامع در این زمینه تخقیق کرده بودم. بنده با استفاده از همین فرمول سری زمانی رو محاسبه کردم در یک پروژه در دانشگاه شریف و با استفاده از داده های زمینی هم آن را اعتبارسنجی کردم. مقدار همبستگی آن با داده های زمینی بالای ۹۰ درصد بود.

      بنده اصراری ندارم که حتما روش های بنده رو انجام بدید چون بنده که رفرنس عملی نیستم. فقط نکاتی که از کتب و برخی مقالات یاد گرفتم و در پروژه ها استفاده کردم و نتیجه مثبت بدست آوردم رو منتشر میکنم. شما متناسب با رفرنس های معتبری که دارید عمل کنید. چون در کارهای پژوهشی باید رفرنس به مقالات داد تا اعتبار کار اثبات شود. شما می توانید با تغییر باندها متناسب با رفرنس هایی که در اختیار دارید نتیجه مطلوب را محاسبه کنید.

      از طرفی هم علاقه ای ندارم روش های نامعتبر رو منتشر کنم چون به اعتبار کارمون ضربه میزنه و حاضر نیستم به هر طریقی آموزش تولید کنم. فقط آموزش هایی رو منتشر میکنم که نتیجه مثبتی از آن گرفته باشم.

      برای لندست ۷ و ۵ هم قبلا در نرم افزار انوی تست کردم نتیجه خوب بوده اما در گوگل ارث انجین بررسی نکردم. بررسی هایی که بنده در گذشته روی این موضوع انجام دادم نشان داده که زمان مهم تر از سنجنده است. در زمانی که تصاویر لندست ۷ و ۵ گرفته شده (سال های قبل تر از لندست ۸) مساحت سطحی دریاچه بیشتر بوده. حتی داده های تراز سنجی راداری هم این موضوع را اثبات کرده است. به عنوان مثال مساحت سطحی در سال ۲۰۱۰ با هر ماهواره ای که اندازه گیری کنید از مساحت بدست آمده در سال ۲۰۱۸ بیشتر است. چون وضعیت دریاچه در آن زمان بهتر بوده و به مرور زمان میزان مساحت سطحی افت محسوسی داشته است.

      موفق باشید

      پاسخ
      • باسلام و تشکر از پاسخ شما
        در خصوص پاراگراف آخر، سوال بنده این بود که با استفاده از روش بالا در یک زمان مشابه، مثلا سالهای پس از ۲۰۱۳، نتایج خروجی حاصل از تصاویر لندست ۷ و ۸ اختلاف زیادی را در نمودار خروجی نشان می دهد؟ با سپاس دوباره

        پاسخ
        • تا جایی که بنده بررسی کرده بودم در انوی نتایج مشابه یکدیگر است (در ماه و سال مشابه). مگر آنکه داده های لندست ۷ و ۵ برای سال های قبل از ۲۰۱۳ باشند.

          با احترام

          پاسخ
  • آزاده گوهردوست
    1398-08-20 9:58 ق.ظ

    با سلام و تشکر از زحمات شما
    در گوگل ارث انجین من برای سری زمانی پهنه های ابی از چندتا شاخص استفاده می کنم و عدد حدود آستانه آب رو جداگانه محاسبه می کنم شاخص WRI اعدادی که برای مساحت به ما میدهد از مرزی که مشخص کردم هم بزرگتر هست فرمول و از چند مدل مختلف مینویسم ولی باز مساحت ها اشتباه مقایس و مرز و همه عواملی که در مساحت تاثیر دارند رو بررسی کردم ولی باز مساحت از کل مساحت حوضه بزرگتر میشود.
    محدوده های آب را در جی ای اس مساحت میگیرم اعدادش درست هست.
    نمیدونم چرا در انجین مساحت ها اشتباه در میان.
    لطفا راهنماییم کنید. ممنون

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      داخل کد به جای index.updatemask عبارت thr.updatemaske رو تست کنید. نتیجه را در این جا بی زحمت کامنت بزارید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • آزاده گوهردوست
        1398-08-20 12:54 ق.ظ

        (var mask = thr.updateMask(thr.gt(0.3)
        (var mask = thr.updateMask(index.gt(0.3)
        هر دو حالت رو جای فرمول قرار میدم ولی این پیغام رو میده
        thr” is not defined in this scope”

        پاسخ
        • آزاده گوهردوست
          1398-08-20 1:07 ب.ظ

          مشکل thr برطرف شد.
          ولی باز مساحت ها بزرگتر از محدوده مرز در میان.
          شاخص MWRI سطحی که نشان میدهد با WRI دقیقا یکی هست فرمول مساحت گیری دقیقا یکی نمیدونم چرا مساحت رو انقدر بزرگتر از مرز میگیره.

          پاسخ
  • آزاده گوهردوست
    1398-08-25 12:40 ق.ظ

    clip میگیرم همون اول کار از فرمول خودتون استفاده میکنم
    واقعا برام گیج کننده
    میخواید فرمول رو با مرز تالابم رو بدم بهتون
    از هر دو فرمول Thr , index که استفاده می کنم مساحت رو یکی نشون میده هیچ تغییری نمیکنه.
    خیلی بالا پایین کردم فرمول رو ببینم کجای کارم اشتباه ولی به جواب نرسیدم

    پاسخ
  • آزاده گوهردوست
    1398-09-02 10:40 ق.ظ

    بله همه شاخص های مبوط به محاسبه سطح اب رو امتحان کردم.
    شاخص wri فقط بزرگتر از مرز محدوده در میاد مساحتش
    بقیه شاخص ها هم وقتی محدوده رو تو جی ای اس میارم و مساحت میگیرم بزرگتر از عددی که گوگل انجین مساحت میگیره در میاد.
    این درسته که مساحتی که انجین نشان میدهد با مساحتی که در محیط جی ای اس میگیریم متفاوت باشد؟

    پاسخ
    • نباید چنین اختلافی وجود داشته باشد. بنده قبلا برای دریاچه ارومیه تست کردم نتیجه درست با نرم افزار تطابق داشت. اختلاف مقادیر طبیعی هست اما مقدارش بسیار اندک باید باشد.

      کاربران موارد زیادی رو گزارش کردند اما این مورد شما رو اولین بار هست که بهش برخورد میکنم. من قبلا برای ارومیه تست کرده بودم نتایج سازگاری داشت.

      موفق باشید

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر. برای من هم مقادیری که بدست میارم بسیار متفاوت با مساحت حوضه است. ترشولد را چک کردم و با تغییر اون هم تغییری حاصل نشد مرز دریاچه و حتی مواردی که به این دوستمون اعلام کردید حال اینکه مساحت دریاچه رو کوچکتر از مقدار اون نشون میده و در برخی ماهها بسیار بزرگتر نمیدونم چرا چنین بی نظمی در دیتاهایی که استخراج کرده وجود داره.

        پاسخ
        • بهترین شاخص برای محاسبه سطح دریاچه شاخص مبتنی بر باند سبز و مادون قرمز نزدیک هست. سایر شاخص ها به هیچ عنوان برای همه مناطق نتایج یکسان و درستی نمیدهد.

          موفق باشید

          پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    جناب احراری این اموزش در اموزش جامع gee وجود داره یا بعد اون تولید شده

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      توضیحات بسته جامع رو مطالعه بفرمایید. در حال حاضر اینقدر تعداد محصولات زیاد شده که حضور ذهن ندارم. اگر در صفحه محصول به آن اشاره کردم پس هست در غیر این صورت موجود نیست.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام استاد، وقت بخیر
    آیا روش برای رودخانه ها هم همینه؟ با توجه به ۳۰ در ۳۰ بودن پیکسل های تصاویر لندست و اینکه رودخانه تحت مطالعه من در مسیرش عرض متغیری بین ۲۰ تا ۲۰۰ متر داره.
    با تشکر فراوان

    پاسخ
  • آزاده گوهردوست
    1399-04-15 2:22 ب.ظ

    با سلام و وقت بخیر
    اگر مرز تالاب بزرگ باشد مثل هامون هیرمند و تالاب در دو شیت تصویر لندست یا بیشتر بیافتد می شود دو تا شیت را فراخان کرد و مرز را ماسک گرفت؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      می توانید هر دو شیت را فراخوانی کرده و سپس بر اساس مرز برش دهید. راهکار دیگر تولید یک تصویر میانگین از هر دو شیت بصورت ماهیانه یا بازه های کوتاهتر است که تصویر رو بصورت موزاییک شده تولید کرده و سپس می توانید آن را برش دهید.

      موفق باشید

      پاسخ
  • سیدامیر حسین عقیلی
    1399-07-29 11:33 ق.ظ

    سلام، وقت و روز بخیر
    من طبق اموزش شما انجام دادم تا جایی که برای لندست اجرا کردید. در هنگام خروجی گرفتن از چارت ها اروری تحت قالب
    Error generating chart: No features contain non-null values of “system:time_start”.
    می ده بهم.
    این هم لینک کد که در زیر گذاشتم
    https://code.earthengine.google.com/3f1ab31ab2faa33000ef68b62cc196a6
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید و اشکال کد رو یا علت عدم ران شدن رو بهم بفرمایید. من از این فرآیند در یک پروژه تجاری استفاده می کنم و نیاز دارم که خروجی مطلوب رو بهم بدهد .
    با تشکر فراوان

    پاسخ
  • اقای مهندس سلام وقت بخیر.
    اقای مهندس یه سوالی از جناب عالی داشتم اگه لطف کنید راهنمایی کنید بسیار بسیار سپاسگزار خواهم بود.
    بنده برای کار رساله دکتری خودم بر اساس اموزش های شما کدی رو جهت تغییرات کاربری اراضی نوشتم که متاسفانه با خطا مواجه میشم. هر کاری کردم نتونستم خطا رو برطرف کنم. لینک کد رو براتون میگذارم.
    باز هم از شما سپاسگزارم.

    پاسخ
  • این کد بنده هست. ممنونم ازتون.
    https://code.earthengine.google.com/8512e7de3c0655fd3dab66822d2e9d38

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بنده کد شما رو بررسی کردم. من شیپ فایل منطقه مورد مطالعه شما رو ندارم. لطفا عبارت خطا را در این جا کامنت بزارید تا بهتر بتونم بررسی کنم.

      موفق باشید

      پاسخ
  • مهرداد
    1399-09-19 6:02 ب.ظ

    جناب مهندس احراری با سلام و احترام
    مشکلی که برای من در خصوص سری زمانی پهنه آبی بدست آمده این است که من با کد شما سطح پهنه آبی سد زاینده رود را محاسبه کردم. در کنار اون منحنی های سطح حجم ارتفاع سد را برای سالهای مختلف با نتایج کد مقایسه کردم. موضوع این هست که در کم آب ترین زمان سد رقمی که آمار سطح حجم ارتفاع نشان میده حدودا ۱۰ کیلومتر مربع بیشتر از زمان کم آبی متناظر در سری زمانی است. این سطح را من در ماه های کم آب در داخل گوگل ارث هم چک کردم و متوجه شدم هیچگاه حداقل سطح پهنه آبی از ۱۰ کیلومتر مربع کمتر نمیشه در حالی که ما به تعداد خیلی زیاد ارقام زیر پنج و حتی سه کیلومتر مربع در منحنی سری زمانی داریم که منطقی به نظر نمیرسه.. ممنون میشوم اگرکه راهنمایی بفرمایید علت این تناقض چیست؟ با تشکر

    پاسخ
    • در ارتباط با سدها از کدام تصویر ماهواره ای استفاده کردید؟
      در سدها یک سری مشکلاتی داریم (بدلیل ماهیت آب آن ها) که برخی مواقع نتایج خراب میشه. من سدهای ایران رو کار کردم و این کد رو برای همشون اجرا کردم. لطفا بفرمایید از کدام تصویر ماهواره ای استفاده می کنید؟

      یه مشکلی در سدها داریم: بدلیل نامعلومی در برخی از تاریخ ها (در برخی سدها بیشتر و در برخی کمتر) در بازتاب های آب افت چشمگیری ایجاد میشه و باعث میشه تا شاخص و حدآستانه درست عمل نکنند. برای حل مشکل سدها بنده خودم دو سه شاخص رو ترکیب کردم در یک پروژه تا اثر این مشکل محیطی به حداقل کاهش بدم.

      موفق باشید

      پاسخ
      • مهرداد
        1399-09-22 4:39 ب.ظ

        جناب مهندس من اول لندست را استفاده کردم ولی چون اختلاف زیادی با واقعیت داشت از مودیس هم استفاده کردم ولی اون هم همین مشکلات را داشت.

        پاسخ
        • اون مشکل بازتابی که در سدها داریم و در کامنت قبلی عرض کردم باعث ایجاد مشکل میشه. پیشنهاد میکنم شاخص های دیگر را نیز تست کنید. حتی اگر شاخص NDWI و MNDWI رو بصورت ترکیبی استفاده کنید نتیجه بهتری خواهید گرفت.

          موفق باشید

          پاسخ
  • خورشید میلان
    1399-10-07 3:15 ب.ظ

    با سلام و وقت بخیر .
    ببخشید آقای مهندس من میخوام سطح زیر کشت محصولات کشاورزی (گندم، جو و ..) را در گوگل ارث انجین بدست بیارم. الگوریتم های svm, randomforest , .. رو اعمال کردم به نتایج خوبی نرسیدم.
    الان میخواهم سطح زیر کشت محصولات رو با استفاده از تعریف کردن حد آستانه منحنی رفتار طیفی سالیانه محصول در گوگل ارث انجین با تصاویر سنتیل ۲بدست بیارم الیته من داده های زمینی محصول رو که با GPS برداشت شده رو هم در اختیار دارم. سوال من از شما این هستش که از کدوم یک از محصولات اموزشی شما استفاده کنم که به نتایج بهتری برسم؟ و برای مشخص کردن حد آستانه ها کدوم فیلم آموزشی مناسب است؟
    ممنون از شما

    پاسخ
  • خورشید میلان
    1399-10-09 9:45 ق.ظ

    با سلام و وقت بخیر
    ببخشید آقای مهندس من میخوام سطح زیر کشت محصولات کشاورزی رو با استفاده از تعریف کردن چندین حد آستانه بر روی منحنی رفتار طیفی سالیانه محصول در گوگل ارث انجین با تصاویر سنتینل ۲ و البته داده های زمینی که با gps برداشت شده اند محاسبه کنم.
    ممنون میشم راهنمایی کنید کدوم یک از فیلم های اموزشی سایت در این حوزه مناسبتر هستش تا بنده خریداری کنم؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      این محصول آموزشی فکر میکنم مناسب باشه اما در اون از یک حدآستانه برای تمامی اراضی کشاورزی استفاده شده است:
      https://girs.ir/crop-area-time-series-gee/

      با این حال توضیحات صفحه محصول رو کامل مطالعه کنید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • خورشید میلان
        1399-10-10 9:01 ق.ظ

        با سلام و وقت بخیر.
        ببخشید آقای مهندس من این فیلم رو خریداری کردم قبلا و در این فیلم فقط سطح زیر کشت کل اراضی زراعی محاسبه شده و به تفکیک محصول نیستش. ایا شما فیلم آموزشی در مورد یراورد سطح زیر کشت با جندین حد آستانه بر روی منحنی رفتار طیفی سالیانه در اختیار دارید بنده خریداری کنم؟ در واقع من نحوه ی کد نویسی چندین آستانه در گوگل ارث انجین رو میخواهم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید که چه جوری این کار رو انجام بدم؟ ایا همین فیلم آموزشی که من کامنت گذاشتم آیا از یک حد آستانه استفاده شده یا نه جندین حد آستانه؟

        پاسخ
        • بله این محصول در ارتباط با کل اراضی کشاورزی است. راستش در ارتباط با سری زمانی هریک از محصولات تا الان من کدی رو ننوشتم به همین خاطر فعلا راهکاری برای آن ندارم متاسفانه.

          موفق باشید

          پاسخ
  • با سلام و عرض ادب
    در صورتی که بخواهیم به جای تغییرات سطحی، تغییرات محیطی( افزایش و کاهش محیط پیکره آبی یا همون خط ساحلی) رو تعیین کنیم در چه بخشی از کد باید تغیر ایجادکنیم؟
    آیا آموزش جداگانه‌ای برای این مورد وجود دارد؟

    پاسخ
  • عاطفه غلامی
    1400-09-16 6:15 ب.ظ

    سلام و عرض ادب
    جناب اقای احراری به نظرم یک بخش در این اموزش خالی از لطف نیست اگر گمجانده میشد. ایا میشد اعتبارسنجی این روش در اینجا کدنویسی میشد و مقادیر RMSE محاسبه میشد بین مقادیر بدست امده و مقایر ارائه شده در وبسایتهای مربوطه. ایا امکان داره کدش رو در اختیارمون بزارید. متشکرم

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      بزودی یک آموزش محاسبه مساحت سطحی به همراه اعتبارسنجی آن ارائه خواهم کرد. اما اعتبار سنجی در نرم افزار اکسل انجام می شود.

      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام و احترام
    بعد از اینکه کد ها را زدم به نتیجه نرسیدم ممنون میشم کمکم کنید
    https://code.earthengine.google.com/3a8eb9debf4a226920b82e661cb6c28e

    پاسخ
  • با سلام و احترام
    بعد از اینکه این کد ها را زدم به نتیجه نرسیدم ممنون میشم کمکم کنید
    https://code.earthengine.google.com/3a8eb9debf4a226920b82e661cb6c28e

    پاسخ
    • داخل اون نمونه آموزشی که براتون ایمیل کردم دفت کنید از دستور reduce region برای محاسبه مجموع مساحت پیکسل های آبی استفاده شده. اما در این کد استفاده نشده.
      دقیقا مشابه آموزشی که براتون ارسال کردم محاسبه رو انجام بدید.

      موفق باشید

      پاسخ
      • با عرض سلام و خسته نباشید
        اگر بخواهم نمودار تغییرات سطح آب یا پوشش گیاهی را بدست بیارم با همان کد می توان انجام داد؟

        پاسخ
        • در آن آموزشی که برای شما ارسال کردم برای یک تاریخ بود. با این آموزش سری زمانی را می توانید محاسبه کنید.
          البته اگر آموزش جامع گوگل ارث انجین را کامل مشاهده کنید به راحتی تکنیک آن را یاد میگیرید.

          موفق باشید

          پاسخ
  • سلام اقای احراری وقت بخیر. بنده کد شما رو برای دریاچه های زیادی اجرا کرده ام اما بین مقادیر اختلاق زیادی وجود دارد. تا جایی که گاهی بشدت افت مساحت دریاچه رو نشون میده که بسیار غیر منطقی به نظر میرسه من کد رو برای شما ارسال میکنم لطفا چک بفرماییید و منو اگر ممکنه راهنمایی کنید . متشکرم
    https://code.earthengine.google.com/440edc20a359e91b35da3e9c2a14f619

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up